2012. március 20., kedd

AZOK AZ ALAPTALAN "VÁDASKODÁSOK" !




Dr. Endrényi Mónika tanácselnök Kimpián Ildikón kívül további négy vádlottat ítélt 3 és 10 hónap közötti felfüggesztett börtönbüntetésre. Tíz vádlott 60 ezer és 225 ezer forint közötti pénzbüntetést kapott, hatan megrovásban részesült, hét vádlottat pedig felmentett a bíróság. A per 6,8 milliós költségéből közel 2,3 milliót kell kifizetnie a vádlottaknak, a fennmaradó 4,5 millió forintot az állam viseli. 

Emlékezzünk csak egy kicsit:
.
 
"Nem , nem, nem, nem, nem, nem, nem volt ilyen" illetve "legfeljebb 3 alkalommal"?? Tényleg?

„a vezető és a felhívására vele együttműködő társai” 2007 november elejétől 2010 januárjáig nyolc, az intézmény gyermekotthoni részlegében elhelyezett 18 év alatti gyermeket és négy fiatal, utógondozott felnőttet (hét lányt és öt fiút) akadályoztak, illetve korlátoztak személyi szabadságukban. A gondozottakat egy hatszor öt méter alapterületű, linóleumpadlózatú, rácsos ablakú, bekamerázott, kezdetben fából, később vasból készült ajtajú, csak kívülről nyitható „dühöngőbe” zárták. Volt olyan fiatal, akit „csak” kétszer, mást kilencszer is.

 A bírónő ismertette azokat a vallomásokat is, miszerint az intézmény alkalmazottai Kimpián Ildikó engedélyével, illetve utasítására zárták be a sértetteket, sokszor büntetési céllal. Endrényi Mónika részletezte azoknak a tanúknak, szakértőknek a véleményét is, akik szerint szakmailag kifogásolható és veszélyes is volt a gondozottak elkülönítése a „dühöngőben”.

Forrás:http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/felfuggesztett-bortonre-iteltek-a-duhongoszobas-igazgatonot-433505 
.

8 megjegyzés:

  1. Mi a végeredménye a hosszú hétvégének,amikor a dolgozóknak nem jutott fizetés a kötelező bent maradásért? Kecskeméten kitöltött továbbképzésről
    mikor nem is ott tartózkodtak? 72 Millió honnan
    hová lett amikor a bérekre nem tellett?
    Erről miért nem beszélnek? Néró

    VálaszTörlés
  2. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.
    Mire?
    Eddig mit csinált?
    Vagy eddig tart, míg megmondják neki, hogy mire kell jusson a "gondolkodással"?

    VálaszTörlés
  3. Az Ügyész 7 és fél év börtönt kért akkor most csodálkonak,hogy nem felel meg az igazságszolgáltatás munkája az Eu-s elvárásoknak.
    Politika írányítja a bíróságokat is.
    Azért egy két dolgozó aki nem szeretne perköltséget fizetni fellebezhetne ,kitálalhatna. A teljes igazságot.

    VálaszTörlés
  4. Az Ügyészt megfenyegették? Itt is olyan ítélet kell mint Zuschlagnál. Elrettentő!!!!!!!!! Mária

    VálaszTörlés
  5. Megfontolt, átgondolt hozzászólásokat könnyű összedobni így a vége felé.
    Győző figyelmeztette az illetékeseket, akkor is és most is a pénzügyi visszaélések kapcsán. Bárki, bármikor kiszállhatott volna azok közül akik most a vádlottak padján ülnek.
    Illetve volt egy belső vizsgálat is cirka 2 éve ami pontról pontra feltárta a visszaélés hegyeket.
    Visszaélés hegyeket, mert a dühöngő "csak" egy szelete annak a "tortának" amit kénytelenek megzabálni néhányan akiket egy cseppet sem sajnálok.
    A java még ezután jön, higgye el nekem.
    Jómagam teszek rá, hogy bevarrják-e Kimpiánt.
    Az igazi felelősei az egész balhénak otthon ülnek igen nagy jólétben, anyagi biztonságban. Nevezheti akár politikának amit nyomásgyakorlásként műveltek, hogy lassítsák az eljárást.
    A szememben gyáva hazug semmirekellő emberek akik folyamatosan szégyent hoznak Kecskemétre.

    VálaszTörlés
  6. Az alaptalan vádaskodások valóban alaptalanok!

    Olvasva a főcikkeket és a hozzászólásokat elgondolkodtatónak tartom,hogy a jogszabályok nem egyformán érvényesek a Fidesz által támogatott személyekre szabva, és az MSZP rossz útra tévedt emberei számára.
    Még az MSZP emberei több évet kaptak, hasonló összegű sikkasztás miatt, addig a kecskeméti iskola igazgató és társai bűnszövetkezetben való részvétel miatt csak felfüggesztett büntetést.
    Jogszabályilag hogyan értelmezhető azt nem értem.
    Néhány hozzászóló tisztábban látja a helyzetet,mint maga a bíróság vagy az ügyész. Politikai befolyásolás vagy mi okozza ezt a két nagyon eltérő büntetést? Egyik dolgozó 900 ezer forintot vehet fel mert Hajdúszoboszlón pihen,még aki dolgozik mert kötelező dolgoznia,az meg pereskedik az Őt megillető juttatásért. Milyen törvény hányas paragrafusa mondja ki,hogy ennek így kell lenni?
    Az Üzemeltető nem gondolja,hogy visszaélések történtek, ebben a válságos időben 72 millió nem hiányzott senki másnak mint a bérükért könyörgő bent maradó dolgozóknak.
    A dolgozók akik írnak Uray és a Detonátor lapjára tisztán látják a Kecskeméti Bíróság egyik ügyében elfogultságát, még a hasonló csalás esetén a szinte felmentéses büntetést. Arányos összeghez arányos büntetés
    elfogadhatóbb lenne a véleményem szerint.
    Betegverés nem bűn,bántalmazókért tüntetni öröm, gyerekelzárás a szeret ünnepén elfelejtett kislány nem bűn,de aki bent felejtette annak legyen örökre lelkiismeret furdalása mert az még a börtönnél is jobban megviselheti a személyt. Pont a szeretet ünnepén!!!!!
    Lelketlen személy követhette el.
    Pályázatok elbírálásától sem várhatnak a Halasi dolgozók semmi biztatót vagy remény keltőt,mert azt is a politikai elit szabályozza úgy mint a bíróságot.
    Javasolnám Zuschlag Jánost engedjék szabadon,már többet leült mint amit az iskola igazgató büntetése ér. Kimpián Ildikónak is arányos büntetést szabjanak ki. Egyszerű ember is le tudja vonni a következtetést.
    A tanult embereknek illő volna rá figyelni a saját munkájuk pártjuk
    lejáratásának mikéntjére,hisz ez nem az igazságszolgáltatást az igazságos döntést hanem a politikai taktikákat, maszatolásokat mutatja.
    Nem utolsó sorban,hogy az igazságszolgáltatás politikai irányítás alatt áll és dolgozik. Olyan döntést hoz ami megfelel a politikusoknak.
    Ezen változtatni kell az UNIÓ is azt várja tőlünk.

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  7. Nem történt törvénysértő NEM,NEM, NEM, ÉS NEM! Minden elfogadható ami történt a megyeházán dolgozóknak és a bíróságnak is.

    VálaszTörlés
  8. Nem nem nem legfeljebb csak három alkalommal.
    Nem nem nem bosszú, csak igazságos eljárás keresése.
    Az igazság messze van, Strasbourgban, nem nem Kecskeméten és nem nem nem Kiskunhalason ezeken a helyeken csak leplezik a valóságot és az igazságot.
    Nem nem nem más írta. Irisz

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)