2011. május 14., szombat

Átverések


Igazgatónő lemond
Igazgatónő marad, fejlesztő pedagógusként…

Igazgatónő nem veszi föl a munkát.
Igazgatónő nem költözik át munkaterületére, a foglalkoztató épületébe.
Igazgatónő nem fejleszt, igaz nincs is hozzá szakirányú végzettsége.

Igazgatónő átköltözik szembe, ...................... irodájába.
Igazgatónő berendezkedik, bútort rendelnek neki.

Igazgatónő igazgatói fizetést fog kapni… de, miért is?
Igazgatónő két igazgatói fizetést fog felvenni (Zsana, Halas)… Hogy is van ez?

Válaszolna  valaki ?

Lásd még: Átverések II.

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

„Úgy megcsaplak, hogy nem kelsz föl... Megteszem, most rögtön... Te nem ismersz engem!”


Meg volt. Végre túlestünk az első tárgyaláson, és most hátradőlhetünk. Nem született meg az ítélet, de mindenki tudja, hogyan kell értelmezni a mai napon történteket. A Gladiátor már csendben volt, ordítása nem ijesztette meg az egymás után érkező tanúkat. Tanú dolgában pedig jól állunk, augusztusra is jut belőle…

Az intézmény ügyvédének szerepe több volt, mint figyelemreméltó, ugyanis nem a sértett munkavállaló, hanem az indulatos agresszor mellett állt ki, úgy, hogy mindkettő  ugyanazon munkahely alkalmazottja. Ekkora baklövést csak nem követnek el, hogy a megtámadott dolgozó ellen vonultatják fel a jogi képviseletet, és ezzel egy időben a sértettet el is távolítják az útból... Ez több lenne, mint tudatos ellehetetlenítés! Remélem átgondolták mindezt! A honorárium kérdését fel sem vetem, abszurd is lehetne, hogy az intézmény pénzeli a terror jogi védelmét, a sarokba szorított áldozattal szemben. Ámbár mai világunkban, Kiskunhalason már semmi sem elképzelhetetlen,  és mivel a provokátor továbbra is sokkolja kollégáit, bármikor megtörténhet az eset újra. És hogy mi történik a életveszélyesen megfenyegetettel?! Ahogyan az  már errefelé megszokott, az áldozatot távolítják el, összeférhetetlenség miatt, 11 év után. De az egy másik csúf történet.

Győzelem. Még nem mondták ki az ítéletet, de most már a többi üggyel egyetemben tudjuk, hogy a vesztesek időhúzásának vagyunk tanúi. Még egy hét, még egy hónap... és vége. Azután szétrobban minden, és szanaszét fog röpülni az új és régi karmester, a nagyhatalmú lakberendező, a kocsi nélkül is a világot körbeautózó horror-figura, a nyafka pszichoszomatikusok, a halálos szakorvosok, és a köréjük gyűlő összes talpnyaló.

Vége a tyúkpereknek, mert kiderült, hogy sohasem volt jószáguk és rájuk van írva, hogy nem is értenek hozzá. Nehéz ecsetelniük az eltűnt kakas küllemét, miközben mindenki azon kacag, hogy előadott leírásuk sokkal inkább illik egy fókára. Ez a hazugságok hátulütője, és ezért derül rájuk fény előbb vagy utóbb.
A mi estünkben majd augusztusban…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook
 .

Most jön el a belső harcok ideje...


Nagyításért klikkelj!

Újabb testi sértés a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban!


Újabb testi sértés a kiskunhalasi pszichiátrián?
2011. május 11. 20:25 Zs. D.


"KISKUNHALAS  | Újabb nyomozást rendelt el a napokban a halasi rendőrkapitányság egy, a Bács-Kiskun megyei fenntartású pszichiátriai otthonban történt eset miatt. A súlyos testi sértés gyanúja akkor merült fel, amikor egy ápoltat kéztöréssel szállítottak a halasi kórházba még múlt hétfőn.

A kórház feljelentése után ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a halasi kapitányság – erősítette meg értesülésünket Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőrség szóvivője.

A Kőrösi úti pszichiátriai és fogyatékos betegek otthona kapcsán több ügyben is nyomoznak a hatóságok. Az intézmény még tavaly került reflektorfénybe, amikor három ápoló ellen emelt vádat az ügyészség. A bírósági szakban lévő ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolják, hogy 2009 nyarától 2010 januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másik két gondozónak súlyos testi sértés és zsarolás miatt kell felelnie."

Forrás: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

NOSZTALGIA II.
2011. Március 8. - Így kezdődött!


A VIDEÓ MEGTEKINTHETŐ: ITT!
. 

Simon Ilona, a halasi botrányhős


Lemondott a halasi botrányhős
Velkei Tamás, MNO

"Távozott posztjáról Simon Ilona, a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának vezetője. Lemondását a megbízott közjegyző hozta a Bács-Kiskun megyei önkormányzat közgyűlésének tudtára, amit a grémium elfogadott – tájékoztatta lapunkat Tapodi Kálmán, a megyei önkormányzat sajtóreferense.
A volt igazgató nem tölti ki felmondási idejét, posztjára az önkormányzat pályázatot ír ki, az új vezető kinevezéséig Vincze István látja el a feladatait.
Simon lemondása azért is érdekes, mert nemrégiben a megye újabb öt évre szavazott neki bizalmat. Szerettük volna az ügy hátteréről megkérdezni Simon Ilonát is, de telefonját kikapcsolta.
Ismeretes, a pszichiátria eddigi vezetője ellen több büntetőeljárás is folyik, az intézmény három ápolóját pedig azzal vádolta meg az ügyészség, hogy ütlegelte és megalázta a betegeket."

Forrás: ITT! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Szaporodunk,
mint a Rododendron virágai!



2011. május 13., péntek

Milyen példamutató szülők vagyunk?




Visszatérve arra, amikor U. Erzsikét a 9-es osztály főnővére megfenyegette, és érdekes módon szinte senki nem hallotta annak ellenére, hogy igen is, szem és fültanúi voltak jó néhányan az esetnek, és nem mondanak igazat! " Nem emlékszem", Nem hallottam", stb. Ugye tudjuk, a foglalkoztatóban szinte mindenkinek van kisebb, nagyobb gyermeke! Mire tanítják ezek az anyák a gyerekeiket? Igazmondásra? El is várják? Hazugságra? Amikor tükörbe néz az ilyen anya, nem süllyed el? Milyen példát mutatnak a gyermekeiknek? Mi lesz akkor, amikor a gyerekeik egyszer megtudják az "Anyu, de nagyot hazudott", és tőlük viszont elvárják, hogy igazat mondjanak? Akkor, hogy fog beszámolni a drága csemetéknek?
Szabad gondolkodni és igazat mondani!

. 

VISSZATÉRTÜNK!




CSAK NEM GONDOLTÁK, HOGY... ?

A mese, a hab és a fele királyság...


SZERINTÜK: ITT!

SZERINTÜNK:


Nagyításért kattintson a képre!

2011. május 12., csütörtök

Ki akarja bezáratni az intézetet?


"Amikor tavaly év elején a halasi pszichiátriai otthon ügye kirobbant, aligha gondolt bárki arra, hová fog mindez terebélyesedni. Két ápolónő panaszt tett, mert nem tudták tovább elnézni az általuk látott visszaéléseket – most pedig már arról szól a halasi fáma, hogy bizonyos emberek burkolt módon egyenesen az intézet bezárására pályáznak.

Vajon tényleg be akarják záratni az intézetet? Nem tudjuk – nincs róla információnk semmilyen hiteles forrásból. Pletykából pedig kelt már lábra éppen elég ahhoz, hogy az ember ne fogadjon el bármilyen felröppenő hírt fenntartás nélkül. Egyesek tudni véltek például olyan „híreket”, hogy az ápolónők anyagi haszonszerzés miatt indították el az ügyet, mások az ápolónő és a vezető ügyész közötti intim kapcsolatra gyanakodtak, megint mások azt is tudni vélték, ki hogyan akarja megszerezni és használni az üres épületet. Mit mondhat ezekre az ember? Talán csak annyit, hogy hagyjuk meg a pletykákat a vénasszonyoknak...

De ha mégis be akarják záratni, ki akarhatja? Vajon „a szcientológusok”? Nos, alapítványunk elnökeként bízvást kijelenthetem ezen állítás valótlanságát. „A szcientológusok” nem dolgoznak azon, hogy az intézetet bezárják. A gyanakvók figyelmét érdemes felhívni arra a tényre is, hogy a visszaéléseket feltárni és a valóban bűnösöket elmarasztalni kívánók között számos különféle világnézetű ember akad: katolikus, református, szcientológus, de talán még vallás nélküli is.

Mindezek ellenére előfordulhat, hogy – vezetői körökben vagy másutt – ilyen vagy olyan okból tényleg tervezik az intézet bezárását. De ennek forrását nem a fentebb említettek körében kell keresni.

Alapítványunk azt akarja, hogy ha az intézetben valóban történtek jogsértések, a felelősöket vonják felelősségre, hogy a munkájukat elhivatottsággal végző, segítő szándékú dolgozók végezhessék a dolgukat. Olyan otthonra van szükség, ahol a lakók jól érzik magukat, valódi segítséget kapnak, és amit ők is joggal neveznek „otthonnak”."


Dobos János, elnök
Állampolgári Bizottság az
Emberi Jogokért Alapítvány


ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ! ÚJ!





  

Csak nem,
a "nem beszélek" jutalom eredménye?



Érdekes dolgok történnek! Jelentkezett önként egy tanú, aki el akarta mondani, hogyan, és milyen körülmények közt került be az otthonba a hozzátartozója! Kapott időpontot, és láss csodát nem jelent meg! Egy embernek lett jelezve ezen tanú jelentkezése! Nem tudtuk mire vélni meg nem jelenését, csak most a napokban esett le, mi lehet az oka! Egész életét nagy szegénységben élte le, és most hipp-hopp egy ilyen "cajgával" közlekedik! Miből telt rá neki? Azt mindenkinek a képzeletére bízom!
Sajnos nem tudok már bízni az igazságszolgáltatásban, sok embert meghallgattak, akik elmondták, mit tudnak, és mit látnak, például, hogy az emberek bőszen túlóráznak az irodasoron! Miért is? Simítanak, eltüntetnek tán?!
Akiket meghallgattak, csak arra volt jó, megtudják, hogy miről van tudomásuk, és uccu tovább lehet eltüntetni?
Most ugye kijelentették, hogy a szcientológiai egyház kényszeríti ki az intézmény megszüntetését! Ez megint egy elterelés, soha nem volt céljuk az indok nélküli bezáratás!
Lehet, hogy a fenntartó átpasszolja valamelyik egyháznak az üzemeltetést, és mindent ráken a szcientológiai egyházra?
Túl nagy a fejesek nyüzsgése az intézményben! Ez az egész, több mint gyanús!
 

2011. május 11., szerda

ELKÉSZÜLT A VÁDIRAT!


http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/ket-napra-zartak-duhongobe-egy-gyereket-kesz-a-vadirat-376578

  Zoli Bááááááácsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Hogy is volt ez akkor?

 .
Ez a volt BKMÖ Alelnök, dr. Bagó Zoltán  (azóta már Európa Parlamenti képviselő!) által a botrány kirobbanását követően, még 2010 év februárjában adott nyilatkozata! Ismerős ugye a semmi szabálytalanságot sem találó belső vizsgálat szöveg!?
. 

Új keresztnév iránti kérelem


Ma, egy új keresztnév iránti kérelmet nyújtottam be az MTA-hoz. 

Mégis csak elfogadhatatlan, hogy nincs minden női névnek férfi párja, ezért elsőként, s mintegy egyetlen egyként   kívánom benyújtani :

               a Veronka női név férfi megfelelőjét: VERÁNKA!

Remélem, a beterjesztéssel Bányai Gábor úr is egyetért! 



VALAHOGY ÍGY KELLENE KEZDENI!



Nagyításért kattints a képre!

Mi tétlenül várunk a felszámolásra?!


Tiltakoznak a dolgozók a Juhar utcai iskola bezárása ellen!


Delmagyar.hu (kattintson!)
2011.05.11. 07:30

Kecskemét - A Juhar utcai speciális óvoda és általános iskola dolgozói mélységesen elkeseredtek az intézmény beszüntetésére vonatkozó tervek ellen. Százan írták alá a tiltakozó petíciójukat.

A Juhar utcai speciális iskola dolgozói egy nyílt levelet juttattak el a delmagyar.hu szerkesztőségébe, mely tartalmazza az intézmény megszüntetése ellen összegyűjtött száz darab dolgozói, illetve szülői aláírást is. Az iskola a korábbi zárt dühöngőszoba kapcsán tett szert kétes hírnévére, mely botrány kapcsán később felmentették az igazgatónőt, Kimpián Ildikót.

A legújabb fejlemény, hogy Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke a legutóbbi közalkalmazotti gyűlésen bejelentette: a megyei vezetés a közgyűlés elé fogja tárni, hogy a Juhar utcai speciális iskolát 2011. július 31-ével szüntesse meg, és kapcsolja a kiskőrösi iskolához. Rausch Sándor tájékoztatójából kiderült, hogy az átszervezésre azért van szükség, mert a felfüggesztett igazgatónő nem gyakorolhatja munkáltatói jogait, illetve a Juhar utcai iskolából rendre panaszok érkeznek a megyei önkormányzathoz.

A Juhar utcai iskola alkalmazottjai egy petíciót fogalmaztak meg, melyet a Délmagyar.hu  szerkesztőségébe is eljuttattak. Ebben így fogalmaznak a dolgozók: 
Az alelnöki tájékoztató és annak indoklása mélységesen elkeserítette intézményünk alkalmazotti közösségét. 1983-tól 1996-ig valamennyi igazgató kitöltötte ciklusát, volt olyan is, aki több cikluson keresztül vezette az intézményt. Ebben az időszakban az iskola szakmai munkája országszerte ismertté vált; a gyógypedagógus-képzés gyakorlati helyévé váltunk. Sajnálatos, hogy az utóbbi néhány évben jól képzett, színvonalasan dolgozó szakemberektől kellett megválnunk. Az intézmény dolgozói a legnehezebb körülmények között is helytálltak. A még itt dolgozó pedagógusok – akárcsak a korábbi években – a mai napig lelkiismeretesen végzik szakmai munkájukat. Minden ellenkező híresztelés valótlan. Magyarországon elsőként kezdtünk bele értelmileg akadályozott gyermekekkel a kompetencia alapú oktatásba. Általános iskolai egységünk az elmúlt évben megkapta a referencia intézmények előminősítését. Az elmúlt időszakban újjáépült az iskolai épületszárny és felépült a szakiskolai szárny. A múlt évben megújult a gyermekotthon. Az előterjesztés időzítése sem érthető számunkra. A kormány az új oktatási törvény kidolgozásán fáradozik. A tervek szerint 2011 szeptemberétől az oktatási intézmények az állam alá tartoznának. Ha ez a törvénytervezet megvalósul, akkor két, földrajzilag ilyen távol eső intézmény összevonásának semmilyen elfogadható indoka nem lenne. Az összevonás iránya is furcsa számunkra. A Juhar utcai intézmény mind az alkalmazottak számában, mind az ellátott feladatok tekintetében, valamint az ellátott gyereklétszám alapján jóval nagyobb, mint a kiskőrösi intézmény. Közigazgatásilag és földrajzilag is a megye központjában helyezkedik el. Az ide járó gyermekek közlekedése szempontjából sem elhanyagolhatóak ennek az előnyei. 2010 novemberében már kértük, hogy az intézményvezetői állást pályáztassák meg. Most újra kérjük, fontolják meg ezt a lehetőséget! Mi bárkit szívesen fogadnánk vezetőnek, aki szakmailag és emberileg alkalmas erre. Szeretnénk, ha intézményünk megőrizhetné függetlenségét, önállóságát.

A levelet 100 aláírással együtt adták át a megyei önkormányzat vezetőinek. Az ügy fejleményeiről tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

Forrás: ITT!

…És a Kiskunhalasi Otthon hajlandó bukni egy bukottért?  

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. május 10., kedd

Bárki regisztrálhat
a
Netre fel! Blog-ra, szerzőnek!


Jól olvasták! Bárkinek saját és szabad hozzáférése lehet! Jöjjön szerzőnek! Bízunk józan ítélőképességébe és jóindulatába, így kizárólag a Blog alapszabályzatát kell komolyan vennie („Alapkérdés: Mit teszünk a világgal és mit tesz a világ velünk? Értékek, amit az oldalon védeni kívánunk: Hitvallás; az egyén, a család, a nemzet komplexitása; a nyelv ápolása; az egyetemes igazság tisztelete; az elesettek gyámolítása; az élet szeretete; az értékek megbecsülése; szűkebb és tágabb környezetünk helyes ismerete… Amit nem vállalunk fel: Cinizmus, arrogancia és obszcenitás.”), és szabadon írhat bejegyzéseket! Egyetlenegy tennivalójuk van csupán! Akár meglévő, akár újonnan kialakított (mi ezt tudjuk javasolni, biztonsági okok miatt) e-mail címét elküldve nekünk, mi aktiváljuk szerzői fiókját! Miután profilját kialakította, letilthatja adatainak megjeleníttetését és már bele is vághat! Írásainak szerkesztésébe automatikusan besegítünk. Küldje el használni kívánt e-mail címét az anonim levelezőnkön keresztül (ITT!). Lépjen most! Holnap már az ön cikkéről fogunk vitázni itt, a Netre Fel Blogon! A moderálás csak nagyon kirívó esetek kapcsán lép életbe. Jöjjön!
 

Édesek! :)



 

"Coming soon!"



...És ti még mindig tovább csaltok!
. 

ÖRÖK KLASSZIKUS


NOSZTALGIA – 2010 Karácsony
 (mert mi tényleg elmentünk mindent…)


„december 17.15.32.-höz. Cicus te nagyon aranyos teremtés vagy, de miért hiányzik Neked a b.ellenőr?
/Zombi szerepét már tudomásom szerint átvette Tőlem Uray Erzsike./ Ő és felettese jól tudja hol van. Esetleg ha téged nem világosítanak fel,mert nem tartozik rád. Minden napjával el tud számolni,de ez Rólad nem mondható el, azt hiszed a Magad ura vagy, de írjad nyugodtan Te buta, rosszindulatú kolléga, ha egyáltalán nevezhetnélek annnak, de nem is érdemled meg a kolléga szót. Mindenkit gyaláztok, rágalmaztok, embertelen jelzőkkel láttok el, ez már nem újdonság Tőletek. Tegyétek, amit Ti jónak láttok, de néha gondolkozzatok is el.
Cicus nehogy nagyot ess, mert írásaidból sok mindent elárulsz Önmagadról. Honnan kerül elő tíz év után Naftz Katalin. / a volt igazgatónő vette fel, mert előző munkahelyéről elküldték.Nem kívánom részletezni miért, nem az én feladatom.Ha annyira hiányzik menj hozzá és kérj munkát, de nem hiszem, hogy szóba állna veled, mert arra nem vagy méltó. Semmi rosszat nem írok Róla, tisztelem, mint minden embert,még képzeld Cicus Téged is mert nem én itélkezem, hanem isten!!!!!!!!Cicus hol voltál akkor???? Ha valaki felír valamit vállalja is érte a felelősséget.
Írtam ezt azért, mert egyszer és mindenkorra véget akarok vetni rágalmazásoknak,és kikérem magamnak!!!hogy olyanjelzőket használj ami nem rám illik, mert én tisztelem vezetőimet ideértve fenntartót is aki nekem munkahelyet biztosít, és igazmondó becsületes jó szándékú kollégáimat,de elitélem,megvetem a hazug, képmutató, álságos maszk mögé bújú embereket.
Névtelenség mögé nem bújva:
Zöldhegyiné Marika
Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 19:21

 „Tévedsz Cica, ezt én írtam, azonosítsatok be, írja az IP számomat. Ilyen hülyének képzelsz, több eszem van mint gondolnátok. Sajnállak, hogy nem hiszel, de akkor a következtetésem, Te senkiben nem bízol, és mindenkit hülyének nézel. Kábítassz, akit tudsz, de a normálisan gondolkodó emberek, Neked
egy szavad nem hiszik el!!!!!

Vállalom Önmagam!!!!!!! Elegem van Belőletek!!!!
Zöldhegyiné Marika
Bejegyezte: Névtelen, bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 20:02

„Az imént olvastam Z.Marika megjegyzését!Azért törölték,mert igazat írt????!!!!Persze a tulaj azt töröl amit akar!Úgy tűnik:az ellenvélemény azért nem jelenik meg,hogy a dolgozók azt gondolják sokan vagytok,ebben tévedtek!!!!!!A dolgozók kinyílvánították már a véleményüket több alkalommal rólatok.Agyő!”
Bejegyezte: Névtelen, bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 20:31

„Tévedsz, te nagy okos, csak a cicának és Uray családnak jár minden.Szégyeljék magukat, hogy ami nem való nekik törlik, azonnal. Erzsók vigyázz magadra, mert Isten figyel!!!! Miért nem hagytátok Z.Marika feljegyzését fennt, mert igazat írt.???????
Hol az igazság??? Protest Te olyan emberséges, emberszerető, legmagasabbb diplomával rendelkező ember vagy, Te általad hol az igazság??? Ó Istenem bocsájtsd meg bűneit, mert nem tehet Róla, Ő egy beteg.”
Bejegyezte: Névtelen, bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 20:55

Ne izguljatok, mindent mentettünk, majd az illetékes helyeken bizonyíték lessz, hogy milyen emberek vagytok Ti!!!!!
Bejegyezte: Névtelen, bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 20:58

„Soha senkinek a belső Mari nem ártott,és nem akart és nem is ártott, kedves munkás, imádlak, a hazug nevedért, de én vállalom az enyém mivel nem gerinctelen ember vagyok, mint egyesek.
Állj elém, bátran, vagy találkozzunk.!
Ne ál néven írogass!!!,
én vállalom a nyílvánosságot.!!!
Zöldhegyiné Mária
Bejegyezte: Névtelen, bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2010. december 18. 21:29  

 

Most tudta meg,
hogy ez az utolsó, közös fotózás...


Nagyításért, együttérzésből kattints a képre! 

Szociális szakvizsga margójára IV.


A szociális szakma megalakulásakor a rendszerváltozás környékén, sok jóravaló, humánus ember került a pályára: pedagógusok, karitatív dolgozók, önkéntes segítők…

Szinte mindnyájan saját korlátainkba ütköztünk… A gyakorlati terepmunka, az elméleti képzés, az önismereti csoportok azonban sokunknál meghozták korlátaink sikeres áttörését. Mivel a kezdeti időkben a lelkesedéssel azonos szintű volt a kihívás, a kreativitás és a munka mennyisége, így csak az igazán kipróbáltak maradtak… Voltak, akiket mégis eltanácsoltak a pályáról, mert nem voltak képesek az elfogadásra, a kliensközpontú szemlélet elsajátítására.
Soha nem tanultuk, hogy nem hazudunk a kliensnek, nem vesszük el a pénzüket, hogy nem bántjuk őket! Fel sem merült, még a kérdés sem! Ha ilyen előfordult volna, az a személy sehol sem kaphatott volna többet állást emberek mellett… De nem emlékszem ilyenre.

Aztán intézményesedett a szakma, s mint ilyen, el kezdett torzulni, célttévesztett lett! Képzések, intézmények, különböző szellemi iskolák, műhelyek, egyéni egzisztenciák, karrier, pozíció, titulus… a kliensek és mindenek fölé helyezve…
Nem volt már szűrés. Láttuk, hogy egyre több, rossz kisugárzású, gyanakvó tekintetű ember kerül a pályára… Hiába tiltakoztunk, s mondtuk, hogy ennek nem lesz jó vége…
A válasz mindig az volt, hogy azt nem lehet… mindenkinek lehetőséget kell adni… Valójában, - véleményem szerint – két dologról volt szó: időlegesen eltüntetni a tömegesen jelentkező munkanélküliséget, és hogy minél többen – tanítással, óraadással, szupervízióval, tanácsadással… – jussanak munkájuk mellett plusz jövedelemhez… Így aztán, sok-sok bennfentes jutott több embernyi álláshoz és fizetéshez, megerőltetés nélkül… Ezt viszont csak úgy lehet megtartani, ha az ellátó intézmények mellett, minél több egyéb intézményt (oktató, képző, szervező, ellenőrző) tartanak fenn. Tehát, a pályára kerülők szűrésével ellenérdekeltté váltak volna, hiszen a maguk lehetőségeit, esélyeit is jócskán korlátozták volna.  
Szóval úgy láttuk, hogy a szociálpolitikai kérdéseket úgy próbálták meg "kezelni", hogy a potenciális munkanélküliséget, a szociálisan rászorultakat, és az alsó decilist a szociális szféra felé irányozták, mint leendő munkaerőt…

A mára kialakult helyzet, ennek már csak a következménye.
Ha egy kultúrában a párbeszéd helyett a másik leüvöltése, vagy nyakonvágása a bevett kommunikációs eszköz, ott a szakmai színvonal elérése szinte reménytelen. Ahol a gyerek, vagy az idős, otthon is taslit kap, ha útban van, meglepődhetünk-e akkor, ha ez egy intézményben történik? Ha egy kultúrában a lopás, a hazugság, a csalás, az uzsorakamat nem bűn, ha a magántulajdon tisztelete nem létezik, akkor mit várhatunk a szociális ágazatban? Ha az intimszféra megszűnik, akkor hogyan tarthatja tiszteletben mások méltóságát, intimitását, szeméremérzetét? Ha a munka, a megbízhatóság, a precizitás, a pontosság mint érték, nincs jelen a kultúrájukban, akkor a munkamorál hihetetlen mélypontra tud süllyedni. Ha a titoktartás ismeretlen, hogyan lehet betegtitkot rábízni? Csodálkozunk, hogy visszaélések, fenyegetések, bántalmazások, lopások, eltulajdonítások, hamisítások, hazugságok, adminisztrációs torzítások vannak? Ha az „én” érdekek megelőzik a szűkebb és tágabb közösség érdekeit, akkor a szakmai, etikai szempontok képviselése nem lesz többé iránytű

Ahol a főnökök kultúrájában ismeretlen a szakmaiság, a hozzáértés, a vezetés, a felelősségvállalás, a kompetencia, a koncepció, a kreativitás… ott helyette a leüvöltés, az old meg magad, az el lehet menni, a kirúgatlak… és hasonlók mennek…
Ahogyan a szocialista - liberális, ez esetben szabadelvű szemlélet elhatalmasodott a szociális szférában, úgy az helyrehozhatatlan károkat okozott. (Persze ez nem a valódi liberalizmus, inkább csak a magyarországi elkorcsosult ága, ami nálunk nem azt jelenti, amit nyugaton.) Aki nem hisz nekem, olvassa el a mostani szociális munka etikai kódexét és a 18 évvel ezelőttit. Meg fog döbbenni.
A károk, a sebek mélyek és szégyenünkbe hallgatásba burkolózunk. Mert mi még azt is szégyelljük, s arról is hallgatunk, ha igaztalanul bántanak, megaláznak, megvernek bennünket! Nem helyes ez… minden igaztalant, fel kell tárnunk!

Aztán ehhez jött a vezetői állás szakvizsgához kötése, ami jogosítványt adott gyakorlattal nem rendelkezőknek, és megint csak sok-sok bevételhez juttatott egy jól meghatározható kört… De ez, egy újabb témának ígérkezik…
(A Szociális szakvizsga margójára V. témaköréhez szánt gondolatokat  a Szociális kontárság címen olvashatják: ITT!)

Lásd még: ITT! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

INFO (sokadszorra)


A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának nem áll rendelkezésére olyan eszköz, amivel bármilyen módon ellenőrizni tudná a Blog tevékenységét! Látogatóink és szerzőink adataihoz való hozzáférésük nem lehetséges! A blog forgalmának monitorozására, rajtunk kívül senkinek sincsen lehetősége. A blog olvasóinak kiléte titkos, hozzászólásaik anonimok és biztonságosak.

A blog-szolgáltató nem ad teret az egyéni sérelmeknek.

„Tiszteletben tartjuk felhasználóink tulajdonjogát, illetve felelősségét a közzétett tartalmakkal kapcsolatban. Álláspontunk szerint a tartalomcenzúrázás összeegyeztethetetlen volna egy olyan szolgáltatással, amely a szabad véleménynyilvánításon alapul.   Blogger.com/Google Inc.

Bővebb információt itt kérhetnek:

Privacy Matters

 c/o Google Inc.

 1600 Amphitheatre Parkway

 Mountain View CA 94043 (USA)

-------------------------------------------------------------- 
Amennyiben hozzá tudnának férni a Blog adataihoz, nem leplezték volna már régen le, és nem lehetetlenítették volna el a Cicát és társait? 

Egyre jobban begurítotok!
Kaptok még velőset, ígérem!




ORSZÁGOS BOTRÁNY:
A
TV2 is el van képedve!


Nem felejtünk, Ön se tegye!


"Lemondott a szexuális erőszakról ismertté vált kiskunhalasi pszichiátriai otthon igazgatója. A rendőrség újabb ügyben nyomoz ugyanis az intézetben. A gyanú szerint az (ex)igazgatónő csalhatott, az intézet belső ellenőre pedig valószínűleg sikkasztott."

"...Ahogy a szexuális zaklatással megvádolt (és a még meg sem vádolt* A szerk.) ápolók, úgy a pszichiátria igazgatónője is tovább dolgozik az otthonban, mint fejlesztő pedagógus." (Annak ellenére, hogy ilyen irányú képesítéssel nem rendelkezik* A szerk.)

Alapos és korrekt híradás: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

AZ INTÉZMÉNY BEZÁRJA KAPUIT


Többen riogatják az amúgy is terhelt dolgozókat a fenti hírrel. Sokkoló lehet legtöbbjük számára a döntés, ami az intézmény bezárását foglalja magába. Azok, aki nem érintettek, haszonélvezői lesznek a folyamatnak, - beépített statiszták -, és minden eszközt megragadva hatékonyabbá fogják tenni a leépítést. Már most is itt van a vihar előszele, és nem a Blog körül, sokkal inkább irodák mélyén kelt majd hullámokat.

Be fogják zárni az otthont? Sajnos, ezt a hírt cáfolni nem tudjuk.  

Amennyiben a nyomokkal együtt az otthont is meg akarják semmisíteni, vajmi kevés lehetőségünk van a megmenekülésre.
Lenne még itt egy utolsó dolog, amivel el lehetne kerülni mindezt. De ez már nem fog összejönni, eddig sem sikerült. Leírom azért a képtelennek tűnő ötletemet. A dolgozóknak össze kéne fognia. Egy igazi tüntetést kellene szervezni, most nem a magamutogatásért, hanem azért, hogy megmaradjon a munkahelyük. Tudom, hogy első körben a hivatalos válasz az lehet, hogy „Elég volt a sorozatos vezetői visszaélésekből, megtesszük a szükséges munkahelyteremtő lépéseket”, vagy valami hasonló, a kedvelt, újraértelmezett szlogenek közül. Közben pedig hullanak a lakók, hullanak és hullanak. Végül nem marad lakó, nem marad munka sem.
Én az önök helyében nem hinnék el semmit az ígérgetésekből. Nézzenek körbe, és értékeljék ki, amit tapasztalnak. Nyugodtak és kiegyensúlyozottak a kollégák? Stresszmentes, és hatékony a munka? Kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolat a feljebbvalóval? Precizitás és szakmaiság jellemzi az ellátást? Végül, de nem utolsósorban, jó közérzetűek a lakók?
Amennyiben a válaszaikban több a nemleges, mint a megerősítő, biztosak lehetnek benne, hogy a leépítési folyamat elkezdődött! Nincsen itt már kisegyház, magán-Blog, „Színes Géza” és egyebek! Csak központi ármány. Legjobban akkor teszik, ha nekiállnak méretes transzparenst fabrikálni, rajta a „A betegekért vagyunk – A betegekkel vagyunk”, vagy valami hasonló felirattal. Most tényleg ki kell vonulni! És most nem azért, mert erről szól a parancs. A saját jövőjükről van szó, mert Kiskunhalas nem tud új munkát adni 220 egészségügyi dolgozónak, és ugye tudják mit jelent ez…
.

2011. május 9., hétfő

Ízelítő I.


Ha meghalljuk ezt a szót, felkészülünk valami finomságra, ami csak arra vár, hogy megkóstoljuk. Jelen kis írásunkkal ízelítőt kínálunk az általunk már többször és több helyen, leírt szabálytalanságok gyűjteményéből. Ízelítő azért is, mert nem tárjuk önök elé az összes bizonyítékot, csak megemlítünk néhányat, és ha kívánják, akár az óra, percet is tudomásukra hozzuk. Tesszük ezt, mert sokszor mondtuk, írtuk, hogy olyan eseteket hozunk fel amiről tudjuk, hogy sajnos tényleg megtörténtek.

Korábban jeleztük, hogy belső ellenőrünkkel (teljes név a szerkesztőségben) kapcsolatban nyilvánosságra hozzuk a tavalyi távollétek napjait, - már az idei is meghaladta az éves szabadságát, - de ezzel még várunk egy kicsit. Most egy 2007-es esetről írunk! Kérjük, ellenőrizzék! Írunk fiktív útiköltségről, vásárlásról, normatíva csalásról. Csak úgy, a teljesség igénye nélkül!
Kezdjük tehát, mindjárt belső ellenőrünkkel, csak úgy kimazsolázunk pár esetet:
2007. 04. 02 - 04. 10-ig kiírta a szabadságát, ezzel szemben, május 3-ig sem jelent meg a munkahelyén. Ez 1, azaz egy hónap! Vajon fizetést kapott-e?
Ne válaszoljanak, költői kérdés volt.
2007. március. végén belső ellenőrünk Bázakerettyén volt, természetesen csak papíron, 28.000,- Ft-ot kapott érte.
Kérjük, ezt is és a többi ellenőrzését is! 2007-ben 28.000,-Ft!
2007.05.18. napján
belső ellenőrünk szegedi útja alkalmával a Halász csárdából, olyan számlát hozott, hogy akkori árakkal számolva, 177 liter üdítőt fogyaszthatott volna érte. Ebből kiderült, hogy az ápoltak részére, lett az üditő számlázva. Nemes cselekedet! Egy baj van, hogy a lakók közül senki nem volt Szegeden az említett napon! A belső ellenőr vette fel a pénzt, alá is írta!
 
Kedvenc ............................ (teljes név a szerkesztőségben) ügyeiről is említsünk néhányat!
Imádja a szépet, a különlegeset! Természetesen az intézet pénzéből! Meglátott egy telefontartót és bele is szeretett, 2006. 11. 14-én a raktárosnak azonnal, gépkocsit nem kímélve rohanni kellett megvásárolni a rehabilitációs támogatás terhére. Volt még egérpad, vezeték nélküli egér vásárlása, mert „olyan édi és nekem ez kell!”.
2007. 02. 16. napján, - és a későbbiekben is -
intézeti gépkocsi vitte iskolába Pécsre. Csak azt kell megnézni, arra a napra milyen út van a menetlevélre írva, és a sofőr milyen bért kapott. Gyanítom, sejtik, hogy semmilyent, a hétvégi túlóráért. Az pedig, hogy az intézmény miért finanszírozta ezeket az utakat, örök rejtély marad. 
 
2006. év végén kiderült, hogy a lakók létszáma több a megengedettnél.
K. Margit (teljes név a szerkesztőségben) - 2006. 12. 30. napján, J. Zsófia (teljes név a szerkesztőségben) 2006. 12. 28. napján került törlésre, visszamenőleg egész évre. Azért, hogy a normatívát ne kelljen visszafizetni! Csalás! Hamisítás! Az ellenőrzés még így is lehetséges, mert a családi pótlék listán rajta vannak. Egyébként is csak akarni kell! A törzskönyvből is kivezetésre került, majd a megfelelő időben vissza!
Voltak (és vannak?! a szerk.) bujtatott lakók is. Pl.: L. Edit (teljes név a szerkesztőségben), ez addig tartott, míg valaki meg nem halt. Akkor lehetett őket létszámba venni! A gondnok befizette a térítési díjat, mire a könyvelésre került, már adomány volt rajta, és így is kellett könyvelni.
Ilyen pénzekből vásárolták S. Ilona (teljes név a szerkesztőségben) ex-igazgatónőnek és ........... (teljes név a szerkesztőségben) ............................... az LCD monitorokat. A többi monitor a
rehabilitációs támogatás terhére lett vásárolva! Ezt a pénzt az ápoltak jólétére kellett volna fordítani, de ők nem kaptak semmit!

........ (teljes név a szerkesztőségben) élt a hatalmával és az asztalossal csináltatott a lányának csúszdát otthonra! Intézeti pénzen! A csúszdát egy magazinból választotta!
 
Kedves ex-igazgatónő (teljes név a szerkesztőségben) is „értette a dolgát”. Külön, csak az ö számára vásároltak pároló edényt a konyhára és külön is főztek! Természetesen ingyen! Mármint ö nem fizetett érte, mint ahogy azért sem, amit kiküldtek a lakására! Nem keveset 3 adagot! Sofőr vitte ki intézeti kocsival!  De ez járt neki!  Vagy mégsem?! Történt egyszer, hogy a konyhások keveset küldtek a három adag fejében, bár volt az öt is… Igen mérgesen telefonált, idézzük: "Ha felengedem vízzel sem lesz elég!"  Pedig szerintünk, lett volna annyi víz! Sebaj! Újra küldtek még egy pár adagot, és ismét sofőr vitte ki, intézeti gépkocsival.
 
Még nem beszéltünk K. ügyvéd úrék (teljes név a szerkesztőségben) repülőtérre történő szállításukról, mentek vagy jöttek családi nyaralásaikból! De biztos befizették a sofőr bérét, és az üzemanyag költségét. Ennek nyoma van, ugye?
Ugyanígy a pirtói (teljes név a szerkesztőségben) vállalkozót is szállítottuk intézeti pénzen, sofőrrel repülőtérre, nyaralni indultak ők is. De miénk a megtiszteltetés! Annyit fizettek, mint az ügyvéd úrék! Pontosan.
 
Az S.I. (teljes név a szerkesztőségben) által szétosztott milliós nagyságrendű jutalom (decemberben) a vezetőknek, majd az azt követő sóstói csárdai dínom-dánom…
  „Tegye a szívére a kezét és mondja azt ex-igazgatónő, hogy nem ivott alkoholt, és, hogy ezután nem a szolgálati autóval ment haza (ön vezetett). De tudja mit, ne is mondjon semmit, mert láttam, hogy már bent az intézetben elkezdték az ivást!”

 Nem fejezzük be, csak abba hagyjuk, majd jön a többi durvább dolog, egészen a napjainkig...