2011. április 22., péntek

NAGYPÉNTEK


 
Nagyításért kattintson a képre!

Vagánynak hiszitek magatokat?!






Bányai Gábornak lépnie kell...

 
2011-es fenntartói ellenőrzés egyik megállapítása:

"- annak ellenére, hogy az intézmény rendelkezett belső ellenőrrel, semmilyen belső ellenőrzési tevékenység nem folyt" (!)

Tessék mondani Zöldhegyiné, akkor miért is veszi föl a fizetését lassan 18 éve?
Tessék mondani, mibe kerül az adófieztőknek az ön foglalkoztatása?
Tessék mondani, a saját maga részére utalványozott összegek ilyen-olyan címen, nem járatják le az intézményt?
Tessék mondani, még mindig tiszta a lelkiismerete? 

A beismert bűncselekmény elkövetése, milyen eljárást és következményeket von maga után?
Lesz végre belső vizsgálat, fegyelmi eljárás, munkaviszony megszüntetés azonnali hatállyal, eltiltás a közszférából....

Bányai Gábor úr, milyen következményeket von le mint munkáltató, a történtek után? Itt ugye már az ártatlanság vélelme, szóba se jöhet!


Emlékeztető: ITT! és meg számos helyen, ha beüti a jobb oldali keresőnkbe: belső ellenőr


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 21., csütörtök

Igen! Pontosan így ügyködtök!





EZEK MÁR MEGINT HÜLYÉRE AKARNAK VENNI MiNDENKIT!

Találkoztam már pár vicces belső vizsgálati megállapítással, de ez a mostani, áprilisi BKMÖ-s közgyűlési előterjesztéses anyag (belső ellenőrzési beszámoló) azért egy igazi "gyöngyszem" a sorban!

"3. 2.  A 2010. évben végrehajtott terven kívüli ellenőrzések

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona pénzügyi ellenőrzése

Az intézményben vezetői utasításra került sor ellenőrzés elrendelésére, mivel több közérdekű bejelentés érkezett, melyek szerint egyebek mellett a gazdálkodással kapcsolatos szabálytalanságok történtek az elmúlt időszakban.

A vizsgálat a bejelentésekben foglalt szabálytalanságok, valamint az azokkal összefüggésbe hozható gazdálkodási folyamatok szabályszerűségére terjedt ki.

Főbb megállapítások:

- a bejelentésekben részletezett számos visszaélésre illetve szabálytalanságra utaló adatok döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak."
A bejelentésben részletezettek döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak? Na nézzük akkor, hogy mi bizonyult megalapozottnak, még az objektívnek nem igazán nevezhető "saját magamat ellenőrzöm" stílusú vizsgálat esetében is:
- annak ellenére, hogy az intézmény rendelkezett belső ellenőrrel, semmilyen belső ellenőrzési tevékenység nem folyt,
- a jogszabályok által előírt vezetői ellenőrzési feladatok nem érvényesültek, az előírt kontroll rendszer nem működött
 - nem a jogszabályoknak megfelelő módon került sor munkavállaló kinevezésére
 - szabálytalanságok történtek tanulmányi szerződés, gépjárműhasználat, menetlevél vezetés, munkaidő nyilvántartás vezetése, útiköltség elszámolások terén
 - fiktív tartalmú kiküldetési rendelvényre történt utazási költségtérítés kifizetése.

Na és mi  a konklúzió?
"Mivel egyes megállapítások pénzügyi és más bűncselekmény megalapozott gyanújára utaltak, a vonatkozó jogszabályi kötelezettség alapján ezek tisztázása érdekében büntetőeljárás kezdeményezésére került sor."

Nem értem, hogy mikor és milyen esetben lennének a bejelentések megalapozottak, ha a fenti megállapítások ahhoz még nem elegendőek? Mintha teljesen normális és általános lenne ennyi (még saját maguk által is megállapítani kénytelen volt) szabálytalanság , nem? hiszen a bejelentések döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak?!

Ez kb. olyan, mintha valaki azt állítaná, hogy: "bejelentés érkezett, hogy XY halasi lakost ismeretlen elkövető gombostűvel 30-szor fülcimpán, nagykéssel pedig egyszer szíven szúrta, XY meghalt! Az alapos és körültekintő objektív belső vizsgálat kiderítette, hogy a bejelentések döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak! mert nem 30, hanem csak 4 gombostűvel fülcimpán, valamint az egy nagykéssel szíven szúrás bizonyult valósnak! Amúgy a sértett valóban elhalálozott, de a gombostűszúrásból csak 4 volt, nem a megalapozatlanul állított 30"

Büntetőeljárás kezdeményezésére került sor? Bocsika, de ki(k) által is? mert a belső vizsgálat elrendelésére és lefolytatására mintha csak utólag, a már folyamatban levő nyomozásról való értesülést követően került volna sor! Akkor ki is kezdeményezte a büntetőeljárást?

Egyébként pedig a felsoroltak (belső ellenőrzés hiánya, vezetői ellenőrzés hiánya, szabálytalanságok, fiktív kifizetések) annyira piti, hétköznapi dolgok, hogy emiatt már hogyan is lehetne zavarni az intézményvezetőt olyasmikkal, hogy: "tessék már megmondani, hogy mi a fa.zt tetszik egyébként csinálni az intézményben, mert dolgozni azt láthatóan nem! A fizuért meg kár bejárni, úgyis a számlára utalják!"

Misi bácsi


Misi bácsi megbetegedését, nem a szokásos munkahelyi stressz okozta, mint sok dolgozónk pszichoszomatikus megbetegedését… 

Őt a zaklatás, rágalmazás és a meghazudtolás tette tönkre, amennyire én emlékszem. Akkoriban vele előgondoztam, jártuk a megyét egész nap… Egyik napon a mobiltelefonja többször sípolva bejelzett útközben, de hiába vette föl minduntalan, nem volt térerő, sem jelzés a nem fogadott hívásról.

Pár óra múlva sikerült elérnie – szintén útközben – a belső ellenőrnek, Zöldhegyinének, aki minősíthetetlen hangnemben, szóhoz nem juttatva Misi bácsit leteremtette, úgy, hogy mi is hallottuk a kocsiban. Azzal vádolta meg, hogy szándékosan nem veszi föl telefonját, hogy ne fogadja a hívásokat a főnökétől. Misi bácsi próbált ugyan magyarázkodni, hogy nem volt térerő és semmiféle szándékos mulasztás nem történt a részéről, amit mi is megerősítettünk a háttérből. Akkoriban ő diszponált a sofőrök és a gépjárművek használata fölött is (kecskére káposztát!). Meghagyta neki, hogy amennyiben hazatér, azonnal keresse meg őt!

Misi bácsi olyan ideges lett, hogy azt hittük, menten agyvérzést kap… Nyugtatgattuk, de nagyon fel volt háborodva az igazságtalanságon és magán a feltételezésen is. Azt mondta, nem először vádolta meg őt úgy, hogy meg sem hallgatta… A dolgok hátterében egy másik sofőr állt, aki nyugdíjas lévén nem dolgozhatott, csak hat órát… Ráadásul váltótársa, rokona a pirtói megyei alelnöknek (aki igazgatói székbe emelte Simon Ilonát)… Ővele nincs gond, csak azokkal, akik a protezsátor kedvére téve, - előnyöket remélve, - próbálják a protekciós dolgozót a másik fölé helyezni…

Mire Misi bácsival hazaértünk, már várták az igazgatói irodába…

Misi bácsit akkor éjjel elvitte a mentő… utána hosszú ideig nem dolgozott, majd leszázalékolták…

Amikor a legközelebb találkoztunk, elmesélte, hogy behívatták az igazgatói irodába, „szőnyeg szélére” állították, és igazgatónő – akit a belső ellenőr már kellőképpen felhangolt – úgy leteremtette, hogy mit képzel ő… és csak záporoztak felé az alaptalan vádak… Próbálta ő elmondani, de letorkolta… Szóhoz sem jutott.

„Tudod, nem az esett a legrosszabbul, hogy igaztalanul bevádolt a Zöldhegyiné, hanem az, hogy az Icu (igazgatónő) meg sem hallgatott! Még annak sem adta meg az esélyét, hogy nekem hihessen…

Nem értette, azt hitte rá neheztel valamiért… Dehogy neheztel – vigasztaltam. 

Az igazgatónő nem buta, pontosan tudja, hogy ki mond igazat. Olyan emberek nyomása alatt teszi ezt, akik a kezében tartják, ezért nem is engedheti meg magának azt, hogy meghallgassa a másik felet, hiszen akkor lehet, hogy azt kellene elmarasztalnia, akit nem szabad. Meg akkor mérlegelnie kellene! Legalábbis látszólag, de ezt sem teheti meg… Milyen kár, hiszen mennyi kárt, tragédiát okozott már ezzel.

Talán, Misi bácsi is élhetne még…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 20., szerda

Megint gyászolunk



Ma eltávozott közülünk Rajcsán Mihály (Misi bácsi), a volt sofőrünk. Emlékét örökké megőrizzük, hisz szerettük. 
Első szívínfarktusát a belső ellenőr okozta neki, ezt mindenki tudja! Amit követett a többi. Amikor javult az állapota, megkereste SZ. K. akkori megyei közgyűlés alelnökét és panaszkodott neki, mi folyik az intézetben! Kérek  mindenkit, kegyeleti okokból csak  jót írjanak Róla, hisz rosszat nem lehet, mert nagyon jó ember volt! 

Tudta Ön?


Tudta ön, hogy magánszemély nem tehet bejelentést az OEP-hez, táppénzcsalás miatt?

Keresem az igazságot, tesztelem a demokráciánkban működő intézményeket, hatóságokat…

Két adalék információval szolgálnék még, amiért ez a téma felkeltette érdeklődésemet. Az egyik az, hogy ezt megelőzően, több kollégámat – akik a vezetőknek nem voltak szimpatikusak -, velem együtt, feljelentettek táppénzcsalásért… Többször is. Kérdésünkre, mindig azt a választ kaptuk, hogy névtelen, közérdekű bejelentést tettek... Igazgató asszony, úgy tudom, még saját háziorvosát is többször feljelentette egy beosztottja miatt… Később, aztán tagadta...
Tudom, sokan nem hiszik el, de amit tettem, abban sem a bosszú, sem a harag, sem más indulat nem vezérelt. Pusztán a kíváncsiság vezetett: mi történik, ha ugyanazt meglépem egy protekciós munkatárssal kapcsolatban? Szóval, M. Alíz – Nográdi Krisztina által adományozott nevén: Alicia kiskirálylány – az egyik beteg által elszenvedett bántalmazás miatt, hosszú táppénzre ment… A betegállománya alatt, két napos szakmai konferencián vett részt Ráckevén, másodmagával.
Egy volt kollégámat, ezért kirúgták a munkahelyéről és visszafizettették vele a táppénzt! Abban biztos voltam, hogy ilyen nálunk elő nem fordulhat, de a kíváncsiságom erősebb volt az előítéletemnél, ezért névvel, címmel ellátva, közérdekű bejelentést tettem az illetékes helyre.
A válasz megdöbbentett, másfelől fényt derített az előző állítólagos névtelen feljelentőkre. 
Kiderült ugyanis, hogy én, mint magánember, nem tehetek közérdekű bejelentést, mert erre, csak a munkáltatónak van joga!

Tehát, ha a vezetés tagjai közül, vagy a protekciós dolgozók közül valaki táppénzre megy, de mégse megy, hanem közben képzi magát, vagy wellness hétvégére, vagy randevúra megy, az nem törvénytelen, csak akkor, ha a munkáltató „közérdekű bejelentést” tesz – lefordítva a mi intézményünkre, azt jelenti, ha feljelenti saját magát!
Emlékezzenek korábbi írásunkra, ahol a vezető hetekig (havonta), – különböző indokokkal - be sem jött dolgozni, majd a jelenléti ívbe utólag beírta, hogy bent volt!

Azért én nem adom föl, tovább próbálkozok, tesztelgetek… Végül is, ha nem teszek bejelentést, sosem derül ki, hogy ki jelentett föl, vagy, hogy az igazságra még várni kell

Egy kérdés még idekívánkozik: mibe kerül nekünk adófizetőknek, anyuci és apuci kislánya, Alicia kiskirálylány pályakezdőként, hozzá nem értéssel, parlamenti képviselői fizetéssel, kikímélve a munkától, állandó felügyelettel, lakó általi bántalmazással, hosszú táppénzzel, közben wellness konferenciával, pártatlannak nem nevezhető magatartásával?

Egy normális intézmény nem foglalkoztathatná, de ha már megesett, hát próbálná a szakmája felé terelni, vagyis, megszabadulni tőle... Igen tőle, nem  másoktól...

Lásd még: ITT!, ITT!, ITT! 

Akit érdekel, a válaszleveleket megtekintheti: ITT!, ITT! és ITT! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Märchen / Mese


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal álláskereső. A neve, amit a nagyon szerény szüleitől kapott, Aritmia volt (szép magyar klasszikus keresztnév). Ifjú kora óta sokat tanult, és eszes lány réven, egyetemi nyelvtanár vált belőle. Pontosabban egyetemen tanult, és nyelvtanár lett belőle. Utána is képezte magát, szakfordító és szinkrontolmácsként, és belevetette magát a germanisztikába. Európa szerte gyűjtötte a gót nyelvi kincseket, és könyvet is publikált. Tudása rendkívüli, és értékes volt.

Első komolyabb munkahelyén, a takarékosság jegyében, alig több mint kétszázezer forintot kaphatott csak kezdőként (sajnos nem hetente, hanem havonta), de ígéretben megfogalmazódott, hogy a későbbiekben kiegészíthetik ezt a gyenge alapbért egyéb juttatásokkal. Nem keseredett el, hiszen szülei mindvégig mellette álltak. Szó szerint.

Aritmiára nagy szükség volt, mert munkahelyén több száz fős csoport választotta a nyelvtanulás csodás lehetőségét, és a feliratkozáskor keletkezett torlódás jól mutatta a német nyelv iránti fokozott igényt. „Bolondok” lettek volna kihagyni! Aritmia tudása, és szakmai felkészültsége biztosította a garanciát, hogy a szűk negyedmilliós bérért, nem csak foglalkozások, hanem magas szintű kurzusok is elindulhatnak, ahol a tehetséges előadónak köszönhetően egy új világ nyílhat meg az érdeklődők számára. Aritmia jól értett az emberekhez. Soha „nem kapott hajba” senkivel, szerették, tisztelték és megbecsülték munkáját. Tündöklő lénye előtti tiszteletadásként kis herceglánynak szólították, és ámulattal csodálták hivatástudatát és szellemi nagyságát. Gyalázatosan csekélyke, kétszázezer feletti fizetése a legsötétebb korok kizsákmányolását idézte.

Így a fiatal leány megtalálta hivatását, oktathatja a tudás iránti „örült” szenvedéllyel vágyakozókat, és mi megháláljuk neki szolid visszafogottsággal, és a szinte szégyenletes, nem egész negyedmilliós honoráriummal. A szakma visszavárja őt, egyetemek kapui állnak nyitva, és kül- és itthoni Akadémiák sora várja tagjai közé, ő mégis minket választ. Köszönjük kis herceglány, hogy lemondasz az igaz karrierről, és velünk maradsz! Vége.

Aki nem hisz járjon utána. Mikor szembe találkoznak Aritmiával, kérdezzék meg egyenesen tőle, mennyi pénzzel szúrja ki a szemét munkaadója. Persze, az igazat, csakis az igazat…

Ui.: Még egyszer, elnézést kérünk a gyatra fizetségért!

Az írást olvasóink kérésére közöljük! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Tündi-bündi, tapsikáló barátnők





A félelem bére…


Tegnap, ismét postás csengetett… ezúttal nem feljelentés, hanem felmentés érkezett a munkáltatómtól, azaz kirúgtak.

Első olvasatra is jogszerűtlen, pontatlan, bár kedvezőnek tűnik... Az indoklással most nem fárasztok senkit, egyébként majdnem szó szerint idézték az oldal modulon, Pancserek alatt fellelhető összeférhetetlenségi beadványt. Lásd: ITT! és ITT!

Sok mindent állíthatnak rólam, de azt nem, hogy nem álltam ki a szakmáért, a betegekért, a kollégákért és az intézményért. Mégis…

Engem bocsájtanak el…

Az ápolók, - akik a betegeket bántalmazták és megfosztották pénzüktől, méltóságuktól -, maradnak. A vezetőket, akik között több gyanúsított is van, Bányai Gábor megyei elnök, nem menti föl. Az összeférhetetlenek megerősödnek pozíciójukban.

Sajnos ez, nem csak Kiskunhalasra, hanem egész Bács-megyére jellemző… Ez kérem helyzetjelentés, itt tart a politika, a szakma, a jog, a morál, az érdekvédelem, az önbecsülés…

Az intézményben - a vezetés miatt, – kialakult és uralkodó állapotok, nem teszik lehetővé a tisztességes munkavégzést, a dolgozók nem képesek megvédeni sem magukat, sem a betegeket…

Ez azonban, már nem az én felelősségem… Ennek ellenére, mindent megteszek továbbra is… hiszen mindenki tudja, nem tehetek mást, csak azt, amit helyesnek tartok!
  

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 19., kedd

A "trükkjeitek" után jön majd a neheze! :))





Megint feljelentettek bennünket...


Minap tíz levelet kellett saját kezűleg átvennünk, mind a tíz a Bíróságtól érkezett…

Feljelentett mindkettőnket Borbás Andrea főápoló asszony, újabban ápolási igazgató 2010. szept. 3-án… Mivel, …”2010. június 1-én azzal vádol, hogy én megalázom a kollégákat, majd névtelen hozzászólásokkal tovább minősítenek. Valamint azt is állítja, hogy nyomást gyakorolnak a vezetők a beosztottakra. 2010. július 3-án teljes nevemet kiírva becsmérlik, minősítik, kritizálják öltözködési szokásaimat.”Lásd: ITT!  

Feljelentett mindkettőnket Nográdi Krisztina gyógypedagógus, szintén 2010. szept. 3-án, melyben sérelmezi: „2010. június 16.-i bejegyzésben monogramom megjelölésével” valamint „2010. június 24-én történt bejegyzésekben monogramom megnevezésével vannak bejegyzések. Szintén e napon egy másik bejegyzésben munkaköröm megjelölésével.”Lásd: ITT! 

Feljelentett mindkettőnket K. Z. gazdasági vezető, újabban gazdasági igazgató kétszer, 2010. nov. 26-án, illetve 2011. jan. 26-án tett panaszt (összesen négy feljelentés)............................................................................................ Kérte továbbá, „másik két koronatanú(!) meghallgatását is (Dr. Szűcs Erzsébet, Borbás Andrea)”.
Lásd: ITT! és ITT! 

Feljelentett mindkettőnket Nográdi Krisztina és barátnője, Borbás Andrea 2010. december 8-án, ezt írva: A munkahelyi hangulat kaotikus, katasztrofális! Sérült a munkához, és az egészséges, biztonságos munkakörnyezethez való jogunk! Hátrányos megkülönböztetés ér folyamatosan, azért mert ebben az intézményben dolgozunk!"
Teljes írást, lásd: ITT!

-----------------------------------------------------------------------------

Komolytalannak tartom, hiszen azzal vádolnak, amit sosem követtünk el. Nem mellesleg az ellenblogon, egymást tromfolva jártak élen, személyünkre irányuló rágalmazásban, becsületsértésben, belső, gonosz indulataikat igyekezvén névtelenség mögé rejteni. Igaz, így sem maradtak ismeretlenek… Arctalanságukat saját maguk degradálták arcátlanná…

Az, hogy webes, technikai eszközeink milyen előnyökkel szolgálhatnak, és a hónapok óta összegyűlt adatok kiértékelése mit hoz, új értelmet adhat a pontos azonosításnak, azaz a valós szerzők felderítésének. Mi nem számítunk meglepetésre, de sokaknak döbbenetes lehet a leleplezés.

Két fegyverük folyton visszatér nemtelen harcukban: a legjobb védekezés a támadás, illetve a folyamatos projekció (kivetítés) – miközben terrorizálnak másokat és kirekesztik a valódi szakembereket, katasztrofális munkahelyi hangulatot kérik számon az áldozataiktól…

A sok feljelentésről időben értesítettek bennünket a másik blogon… Ez azt megelőzően történt, mielőtt Petrecz Krisztián végleg bezárta rágalmazó blogját. Az észlelések és a feljelentések között, bizony több hónap eltérés mutatkozik. Ez ugye, tudjuk mit jelent: bőven kívül esik a 30 napos feljelentési időtartamon. (Még ha máshogyan is nevezik jogászberkekben, az elévülés egyértelmű.)

Még egy szóra csak… A feljelentéseket láthatóan ugyanaz a jogász végzettségű személy fogalmazta, ráadásul, négyet egy ugyanazon a napon. Gondolom, ez is ........................................................... terhére történt. Ha tévedek, kérem, javítsanak ki!

Tehát, Borbás Andrea öltözködési szokásainak, névtelen hozzászólásban bírálóját közpénzből perlik! Ugyanez vonatkozik a "monogram plagizálás" ügyére is! Normális dolog ez?! 

Miért is gondolhatják még mindig, hogy önöknek még ez is jár?! Arcátlanság azt képzelniük, hogy mi azért dolgozunk, hogy önök elherdálják a köz vagyonát. Pozíciójuknál fogva visszaélnek a rendelkezésükre álló erőforrásokkal (infrastruktúra, irodaszer, postaköltség, munkaidő, szakértő…). Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy az a pénz, mellyel önök nagyvonalúan maguk szolgálatába állítják ezeket az eszközöket, nem az önök pénze! Így tehát, a közpénzek - önös érdekből történő – indokolatlan, ésszerűtlen, igazságtalan felhasználása történik, vagy így, vagy úgy…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

SZEMBEKÖTŐSDI/SZEMBEKÖPŐSDI?

 

Elnézést, hogy egy kifejezetten csak Juharos hírrel fárasztom a blog olvasóit, de a módszer, a stílus, de különösen a határtalan pofátlanság miatt kénytelen vagyok mindezeket itt, ezen az oldalon is közzétenni!


FRISS HÍR!

A felfüggesztett (Juharos) igazgatónő szűkös anyagi helyzetére hivatkozva (nem jön ki az 50%-os fizetésből) béremelést kért a megyétől. 

Ez már önmagában is vicces, de igazából azért az, mert a kérésének eleget téve a következő közgyűlésen a kérelem pozitív elbírálásra vonatkozó indítvány előterjesztésre kerül sor, zárt ülésen, ahogy ilyen ügyben illik!? Értjük ugye? A gondozott gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított részére fizetésemelés? Milyen indokkal és címen? A jó munkavégzése miatt? 

Szegény volt ig.nő! Nem tud megélni a fele fizetéséből? amely még így, bármiféle munkavégzés nélkül is több, mint számos, a munkaidejét teljes mértékben ledolgozó, nem otthon döglő Juharos dolgozóé! Velük miért nem törődik a kutya sem? Ők miért nem jogosultak emelésre? Azért, mert nem követtek el semmit sem? A tisztesség valóban ennyire nem kifizetődő?

Hihetetlen, hogy abba a bizonyos BKMÖ-s etikai kódexbe mi minden belefér! 

Közösülj erőszakkal análisan, munkát kapsz! 
Bántalmazz, zárj el gyermekeket, fizetésemelést kapsz?  
Tedd tönkre számos alárendelted családjának életét, dicséretet kapsz?

Nem érdekel, ha fel is jelentenek emiatt, akkor is meg kell kérdeznem: melyik megyei vezető tökét tartja ennyire a markában a "kedvezményezett"? Pontosabban melyikét nem, ha ez a fizuemelés egyáltalán szóba kerülhetett? És mivel is tartja ennyire a markában őket? Talán csak nem a "Veránka-önerő" mértékű Juharos "állítottan nem is volt, de dologi kiadásokra mégis csak elköltésre került" bérmegtakarítások valós összege és sorsa lenne az "ütőkártyája" ennyire?

Érdekes, hogy a volt ig.nő által felfüggesztet dolgozók ilyesfajta pozitív elbírálásra egyáltalán nem számíthattak, kerülhettek ők bármilyen nehéz anyagi körülmények közé is! pedig ők még csak nem is bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt kerültek felfüggesztésre, nem is a gondjaikra bízott gyermekek sérelmére elkövetettek okán!

Kedves Nagy Ágnes! 

Elnézésedet kérem, hogy amikor Te is (jogtalanul) fel lettél függesztve, akkor én nem a fizetésed emelése iránti kérelmednek, hanem a bírósági keresetednek előterjesztését javasoltam Neked én buta! Bocsássad meg nekem kérlek, hogy akkor sem ezt javasoltam, amikor a hónapokig tartó jövedelemhiányod miatt a gyermeked feletti szülői jogod megvonásával fenyegettek a térítési díj befizetésének kikényszerítése érdekében! Bocsánatodért esedezem, hogy ilyen tudatlanul ezt elfelejtettem Neked javallani, pedig látod milyen könnyű, csak kérni kell(ett volna?) Bár lehet, hogy Te azért mégsem részesültél volna ebben a kedvezményben, hiszen se egyetlen általad elkövetett bűncselekmény, se kocsisokat megszégyenítő mocskos szád, se hasonló, sőt kizáró tényezőként még tiszta erkölcsi bizonyítványod is volt és van, így valójában esélytelen lettél volna.

Vallásosság, hit? amiről egyesek beszélnek? Hol? Vagy ez lenne a "keresztényi szeretet" megnyilvánulása? Hát gyónni nem nagyon menjenek mostanában egyesek, mert napokig ott ragadnak, mire végeznek a bűneik "felsorolásával"! Jó, azt még elfogadom, hogy még ilyen esetekben is van megbocsátás, na de hogy jutalmazás is? Ez melyik Bibliában van, mert hogy a "Károli-félében" nem, az biztos!

Hol érdekelte a volt igazgatónőt, hogy az általa jogellenesen/jogsértően eltávolított dolgozó és a családja miből él meg? Hol foglalkozott ő a dolgozó anyagi problémáival? Ők kihez fordulhattak sanyarú helyzetükben "fizetésemelésért"? Senkihez sem pedig még bűncselekményeket sem követtek el! Ilyesmivel nem foglalkozott a korábbi vezető, bezzeg most, hogy neki vannak anyagi gondjai, az persze rögtön más megítélés alá esne? Na nem, ebből bizony egy falattal többet nem eszik!
Ha valaki nem tud kijönni a havi jövedelméből, vállaljon plusz munkát, különösen ha felfüggesztettként ennyi szabadideje van! Kevesebbet kell zabálni, vagy el lehet menni pl. kapálni, hiszen az eszköz hozzá az mindig is rendelkezésre áll, ott lóg ki kéz(száj)közelben! Kocsisból is egyre kevesebb van, a kocsis-stílust tanulni sem kell, az már eleve adott, a lendülettel, vezetési gyakorlattal sincs hiány, azt a fránya szakadékot meg legközelebb talán sikerül elkerülni! Ha nem is a hajtó, de a lovak esze miatt van rá némi remény!

Kíváncsi vagyok, hogy a közgyűlésen hány képviselő köpi majd szemen saját magát ennek az előterjesztésnek támogató megszavazása módján?! Nagy, nyúlós, ragadós egy "turha" ez Tisztelt Elnök Úr, amit sem a szenteltvíz, sem pedig a gyónás le nem mos soha az arcukról! Bocsika!
Hogy pontosítsak: EZT SEM!

2011. április 18., hétfő

Negyvenmilliós kórházi sikkasztás !



Tegnap iratokat foglalt le a rendőrség. Az eljárás még tavaly májusban indult egy negyvenmillió forintos hiányt mutató technikai raktárkészlet miatt Kiss Zoltán Tamás, a holding vezérigazgatójának a feljelentésére, ám vádemelési javaslat még nem született. A nyomozást tavaly decemberben pedig elfogultság miatt áttették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra. 

Pásztorné Kovács Ágnes rendőrségi szóvivő elmondta, jelenleg azt vizsgálják, milyen összeget érint a bűncselekmény, illetve kik lehetnek érintettek benne. A tanúmeghallgatások már folynak, gyanúsított azonban még nincs, így őrizetbe sem vettek senkit - közölte.
Kiss Zoltán Tamás közölte, 2010. május 19-én tett hivatalból feljelentést a technikai leltár vizsgálatakor tapasztalt szabálytalanságok miatt. Ezekre akkor derült fény, amikor 2009 őszén, a holding megalakulásakor átvették a vagyontárgyakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzattól. Az átadás-átvétel során kiderült, 2004 végétől több mint 40 millió forintnyi olyan tárgyat - például hűtőket, kórházi ágyakat, napi tisztasági eszközöket is - tartanak nyilván, amelyek a valóságban nem lelhetők fel, felhasználásuknak sincs nyoma, illetve leselejtezve sincsenek.
A vezérigazgató közölte, a kinevezése előtt öt évvel korábbról datálódó ügy teljes felderítéséhez belső eszközeik kevésnek bizonyultak, ezért fordultak a rendőrséghez.
A holding gazdálkodásáról Kiss Zoltán Tamás azt közölte, annak megalakulásakor a Jósa András Oktatókórház mellett csak a fehérgyarmati és a nagykállói kórház lett a tagja; ekkor 6,3 milliárd forintnyi adósságot kellett konszolidálniuk, amiből a legnagyobb tétel a Jósa kórházé volt. 2010 nyarán csatlakozott hozzájuk a mátészalkai kórház. Jelenleg a négy intézmény összes adóssága 4,5 milliárd forint, a 2010-es évet viszont pozitív eredménnyel zárták.
Elmondta, a megtakarítás jelentős része a kiszervezett egységek visszavételéből származik. A radiológiai szolgáltatást, a telepatológiát és a teleradiológiát már visszavették, valamint tervezik a takarítás kiszervezésének megszüntetését is.

Forrás: Magyar Nemzet 
Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Feljelentgetéseitek, a köz pénzéből...






Olvasói válasz


Tisztelt Zöldhegyiné!

Jelezték nekem, hogy említést tett Ön az alapítvány tisztaságáról és az én bejelentésemről.
Nem tudom Ön milyen írást kapott az ügyészségről, nekem azt küldték, az alapítvány működése nem megfelelő, több mindenben törvénybeütközően működik, amit rendezniük kellet, ellenkező esetben megszüntették volna.
Így nem igaz az az állítás, hogy tiszta volt az alapítvány. Ha úgy gondolja, kirakhatjuk a blogra az ügyészség megállapításait, de ahhoz sz Ön beleegyezése kell nekem.
A jótékonysági pénz örülök, hogy nem tűnt el, bár annak nem tudom, mi köze van az alapítványhoz.
Megírná, hogy hol van a jótékonysági pénz?
Én nem vagyok belső ellenőr, az én eredeti végzettségem mérlegképes könyvelő.

Üdvözlettel:
Hídvégi Klára


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

A modern redisztribúció*, avagy, politikai dílerkedés

 
Az egész szociális ágazat egy pénznyelő automata. Nemcsak a szociális, hanem az egészségügy, az oktatás, és sorolhatnám a közszféra különböző ágazatait…

Elveszik az adófizető pénzét, hogy a szociálisan rászorultakról gondoskodjanak... Látjuk, milyen felelősen teszik!
Az otthonban elveszik a nyugdíjas pénzét, mondván cserébe ellátást kap... Hogy mit kap, kiktől, azt láthatjuk.
Majd ő (állam) kiképzi a szakembereket, - a potenciális munkanélküliekből -, látjuk milyen motivációval, milyen színvonalon…

Beszedi a pénzünket, egy részét az odaszánt pénznek leosztja, annak egy nem kevés részét vsz. újra visszaveszi, ezúttal magának a nagyobb részt lecsippenti… a többi ki tudja hova kerül, milyen "nemes" célt szolgál...

Az ellenőrző szervek utasításban kapták a tiltást, az intézményben történő visszaélések leleplezése ügyében!
12 éve, az intézményünkkel kapcsolatban mindkét elnöklő párt, ugyanazt teszi a megyében! Semmit!
És mi, ezért is fizetünk! Nem keveset! Lásd: ITT! 

Elveszik a pénzünket, több soron… elveszik az adónkat, elveszik a hozzátartozóink nyugdíját az ellátásért, amit nekünk ki kell pótolnunk, mert nem elegendő… még a házára is jelzálogot terheltetnek… Ráadásul, azt mondják nem elég az állami támogatás és a térítési díj az intézmény működéséhez, ezért kölcsönt vesz föl a megye, még inkább eladósítva bennünket… Mert a kölcsönt nem az fizeti vissza, aki fölveszi! Hol lesz ő már, a milliós havi fizetésével?
És mit kapunk cserébe! Igen, jól gondolják… semmit! Bocsánat, mégsem… bánat, aggódás, félelem… és még hazudnunk is kell: már nemcsak magunknak, hanem még a bíróságon is! Hátha maradhatnak akkor a hozzátartozóim, hátha elkerülik a verést… Ja, és enyém, és az utódaimé lesz az általuk felvett kölcsön
Egy dolgot azonban már most megkapok, bele az arcomba a pofátlanságot… az igazságtalant, a jogtalanságot, amit most úgy hívnak: „ártatlanság vélelme”!

Elvtársak, miről is beszélnek?
Reméljük, ez a harc lesz a végső!

*újraelosztás


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 17., vasárnap

Büszkék lehettek magatokra!


 
Nagyításért kattintson a képre!


Jönnek a nyugodt napok :)



 
De sok mindenre jó!
Óvatosan a kijelentésekkel, mert csak meg kell kérdezni a régi pénztárost, a .................................. állóórája az intézet pénztárából, vagy az alapítvány pénztárából lett kifizetve, fiktív számlára az igazgatónőnek! :) :) Mi is szerepelt a számlán? Nem merem kimondani, hogy ez egy becsületes üzlet volt! A választ meggondolni, mert azért sokan tudjuk az igazat! Ha gondjuk van, akkor kapnak számlamásolatot!! :)



Addig örüljenek, amíg ez a volt pénztáros hallgat!:) Nem nézték semmibe, pedig nagyon becsületes volt, soha senkinek nem mondott a múltban semmit! :))  Mégis megalázva távozott nyugdíjba az intézetből! Ugye Kínos?



Olvasóinktól kaptuk. Köszönjük!