2011. május 28., szombat

PÉNZSZERETETET




--------------------------------------------------------------------

EJNYE-BEJNYE! 
 

2011. május 27., péntek

Állhatatos plakátkészítőnknek!




"Jó kis felsorolás! Mi is volt az a másik mondat? Visszamegyek!"

 

Van mit ünnepelnünk! Ugye Cica?!


 Nagyításért kattintson a képre!

Olvasói levél - Kérdések


"Nincsenek kínos kérdések!"

  1. Hol van a 220 dolgozó kártyapénze?
  2. 10 év alatt miért nem kaptuk meg?
  3. Miért nevezte ki további 5 évre (igazgatónőt*) mikor tudta, hogy gyanúsított?
  4. Miért nem küldte el véglegesen?
  5. Miért bújtatja még az igazgatónőt?
  6. Miért nem állította le a hazugságért tüntetést?
  7. Betegverőket miért engedi beteget ápolni?
  8. Már vádlottak és még mindig itt tartja, nincs lelkiismeret furdalása, hogy ez elítélendő?
  9. Miért alkalmazza tovább az alkoholista orvosokat?
  10. Miért nem álltak ki a betegeikért az orvosok?
  11. Belső ellenőrt miért alkalmazza?
  12. Nem dolgozott 10 éven keresztül, nem talált semmit, akkor miért alkalmazza?
  13. Miért nem az iskolázottságuknak megfelelő beosztásba vannak a dolgozók?
  14. Miért nem találták meg a problémákat azok, akik itt vizsgálódtak?
  15. Nem volt szabad nekik találni?
  16. Miért akarták lebeszélni a jelentőket a jelentésről?
  17. Miért nem álltak melléjük és vizsgálták ki becsületesen?
  18. Helyesnek tartja azt, hogy aki a betegekért kiáll és ír, azt elküldik, a betegverőket meg alkalmazzák?
  19. A foglalkoztató építésére tényleg csak fele pénzt utalták át?
  20. Vagy hazudott a főápoló?
  21. Meddig szándékozik a hazugságot pártfogolni?
  22. Mikor jut el a tudatáig, hogy Ön szolgálja még ezeket a beteg embereket is?
  23. Miért nem az Ő érdeküket képviseli?
  24. Nem tudja, vagy nem akarja az igazságot?
  25. Ön szerint meddig tudja még itt tartani a bűnösöket?
  26. Csalásba sikkasztásba Ön is benne van?
  27. Mekkora összeg az, amiért a pártját a becsületét oda adta, ezekért a bűnösökért?
  28. Remélem nem kínosak a kérdéseink?

Holnap délután (2011.05.26.) táblán olvashatja!

  29. Ugye ezekre válaszolni fog?
  30. Vagy ki sem dugja az orrát? 
         
     Kidugta!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Fellógattuk az első fára!


Nagyításért kattintson a képre!

Ezúton mondunk köszönetet azoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak a transzparensek elkészítéséhez! Négy helyszínen találkozhatott vele az utca embere és mindenki, aki elhagyta a közgyűlés helyszínét! Többen is értetlenkedve csóválták a fejüket, és maga Bányai Gábor Tekintetes Úr sem bírta kikerülni a kiskunhalasi kérdésözönt... (Videó hamarosan!)
Az ötletgazdának, egyben a megvalósítónak nagyrabecsülésünket fejezzük ki, nélküle küldetésünk nem érte volna el a célját! (A képek ízelítőül szolgálnak!)

NYÍLT VÁLASZLEVÉL "KÜLSŐSNEK"!

Az alábbiakat a magát "Külsős" nicknévvel jegyző hozzászóló írta:


"Szerintem mindannyian egyformák vagytok. Egyik kutya a másik eb. Az igazság valahol a középúton van de nem a mind a két oldalra kiterjedő mocskolódások oldalán. Olyanok vagytok, mint két harci eb, vagy kakas melyek egymásnak ugranak.Ez nem fog sehova sem vezetni, csak hosszú és hosszú ideig adok kapok válaszok tömkelegét zúdítja az olvasókra. Szerintem tisztességes út is létezik ezt kell mind a két oldalnak megtalálni.Talán akkor béke lesz. Külsős"

Ez a tipikus példája annak, amikor valaki olyasmibe dumál bele, amiről fogalma sincs. Az én hozzászólásomat kiváltó eredeti megjegyzés személyében Protestet és Perennist pocskondiázta, hamisan vádolóknak minősítve őket, majd ezt követően már az én személyemmel, ugyancsak hamisan vádolóként nevezve engem.

"Külsős" az "egyik kutya másik eb" hasonlattal élve lépne fel a személyeskedés ellen? Természetesen maga is névtelenül!?

Tekintsünk most el attól, hogy a nem általánosságban, hanem konkrét témában, személyekhez címzetten nyilatkozva névtelenségbe burkolódzás milyen embert is feltételez, nézzük inkább, hogy van-e egyáltalán értelme sorainak.

Az igazság (szerinte) valahol a középúton van. Melyik igazság, kinek az igazsága? A jelek szerint "Külsős" figyelmét elkerülte az, hogy mi "kutyák" minden esetben adatokat, tényeket sorolunk fel, amikre az "ebek" semmiféle cáfoló adatokat, vagy bizonyítékokat nem tudnak szembe állítani, csupán csak azt szajkózzák folyamatosan, hogy hamisan vádolunk! A jelek szerint "Külsős" figyelmét az is elkerülte, hogy az általunk állítottak alapján, azokra alapozottan büntető eljárások, hatósági vizsgálatok indultak (Kecskeméten 28 vádlottal, Kiskunhalason már felsorolni is nehéz számban és eljárás alá vont elkövetővel) így a ki is mond igazat kérdés igencsak eldőlni tűnik, nem?

De ha el is fogadnánk "Külsős" középúton levő igazság megállapítását, akkor miért is van az, hogy annak ellenére mégis csak a másik oldal (hatalomra alapozott) igazsága érvényesül? Ezt miért nem építi bele a békesség képébe? Valahogy olyan ez így, mintha a hatalom alapuló kényszerigazság beletörődös elfogadása lehetne csak egyedüli alapja a békességnek.

Most már csak az tisztázandó, hogy egyáltalán miért is szólt hozzá "Külsős", sőt tulajdonképpen az is, hogy mihez is szólt hozzá igazából. A miértet már meg sem kérdezem, hiszen a magát, a saját személyét vállalni nem tudó/hajlandó véleménye egyébként is értéktelen, különösen hogy nincs tudomásom arról, hogy "Külsősünk" bármiféle tisztességgel teli kiállással élt volna bárhol is akár a saját középutas igazsága mellett. 


Szót emelt volna talán a fogyatékos emberek és az őket tisztességgel gondozók mellett, ami ugye bőven bele kellene férjen az általa állított középutas igazságba. Nem tudok róla, így kedves "Külsős" majd ha saját személyét vállalva csak a töredékét leteszi a tisztes ügy oldalán annak, amit mi "kutyák" akkor lesz értelme hozzászólásának, addig csupán a másik oldal "csahos ebévé" degradálja saját magát mindezekkel.
   

Ön szerint kedves "Külsős" ez lenne a békesség?


PETÍCIÓ


A tegnapi napon, Bányai Gábor Tekintetes Úrnak átadott petíció, most letölthető, különböző formátumokban!


ITT! (.doc dokumentum)

ITT! (.pdf egyszerű, közzétehető dokumentum)

ITT! (.jpg kép)


Bányai jött, látot és elfutott...



A készülődés...


 
Nagyításért kattintson a képre!

2011. május 26., csütörtök

Rémeket fogtok látni!! Megigérhetem!!


Klikkelj a Végzet Cicára, HA MERSZ!

SAJTÓNAP



A New York Times (se) járt itt!


Nézem a híreket itt, nézem a híreket ott. Hírgyűjtő portálok anyagát pásztázom, de mindhiába, sehol egy cikk, vagy legalább gyorshír az intézmény csoda, nyílt napjáról. Két nap alatt 2 (azaz kettő) újságban jelent meg bármi is, no és persze a házi beszállítónál a Ponty TV – Halasi Trükkös, „objektív” médium ikreknél. Nincs min csodálkozni, náluk az anyag valószínűleg már megvolt egy héttel korábban is…

Talán egy ici-picit kellemetlen lehet, hogy Kecskemétről leutaznak a nagyurak, - pedig nem is olyan régen jártak erre, valószínűleg a hely szelleme csábítja őket ismételten vissza -, és  a meghirdetett nyílt napon a kutya se kíváncsi rájuk. Mi lehet az oka? Nem akarok semmit se belemagyarázni, de megesik azzal az emberrel, aki sorozatosan „félreértelmezhető” dolgokat mond, hogy elveszti a sajtó bizalmát. Inkább ahhoz mennek, aki őszintén beszél az igazságról. Ez a mi behozhatatlan előnyünk.

A színpadias megoldásokat nálunk parasztvakításnak (nem szitokszó) nevezik, amikor lekezeléssel társul, és egyetlen céljuk az elterelés. Vegyél egy hiteles embert. Na jó, vegyél egy kevésbé hitel-romlott embert. Állítsd be nyájas, kedves, barátságos, talpraesett és komoly, vallásos vezetőnek. Enged, hogy magához édesgesse a kiéhezett embereket, és három hónap elteltével koronázd meg a „téglát”!

Természetesen tudjuk, hogy erről szól az egész történet. A szakképesítéssel nem rendelkező, de szimpatikus fiatalember lesz az új igazgató, pályázat kiírása nélkül. Ne nézzenek minket majomnak, tudunk számolni! Április 30. mondott le az igazgatónő, egy hónap telt el (harmada a határidőnek), és a megyének esze ágában sincs meghirdetni a pályázatot! Bárki meggyőződhet a megye passzivitásáról: ITT! Folyik a figyelemelterelés, látványos akciók, és közben telik-múlik az idő. Az az egyértelmű szándékuk, hogy augusztus 1-én, jelentkezők hiányára, és gondolom formai okokra is hivatkozva csak egy ember maradhasson talpon. Arra pedig, hogy nem rendelkezik szakirányú végzettséggel jó példa, hogy ilyesmi az elmúlt 11 évben sem okozott problémát (nekik). Mit gondolnak ki lesz a befutó? Most lehet fogadásokat kötni!

Engemet nem az zavar a legjobban, hogy megint csalnak, hanem az, hogy mindenféle átlátszó manőverrel etetnek. Felháborít, hogy hülyének néznek és nagyívűnek gondolt akcióikról azt hiszik, hogy átláthatatlan, sűrű ködöt vonnak ügyleteik köré. Szerencsére az emberek egyre inkább felismerik, hogy hatalom-, - és igen, - pénz-átmentési projektek megvalósulásának vagyunk szemlélői.

Egész napos sajtórendezvény 5 embernek, Nem kínos? Mi lesz a következő? Koktél-parti és tűzijáték a két, nagy embernek? Vitorlázás, vízisízés a tavon, ökörsütés nyárson egy kiváltságos részvételével? Természetesen az intézet, azaz a lakók pénzéből? Nem kéne abbahagyni a görcsös ügyetlenkedést, és végre nekiállni a többség számára megnyugtató megoldást találni? Természetesen, úgy ahogyan a többség szeretné. Tisztességesen.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. május 25., szerda

MOTIVÁCIÓ

Nagyításért kattints a képre!
  

Szerinte perecskék,
a jog szerint
komoly büntetőeljárások!


"Pereskedésnek" mondja ezt egy intézményvezető? Még ha csak megbízott is?
Milyen felkészültséggel bír, mihez ért, ha a büntetőeljárásokat "pereskedésnek" gondolja!
Pereskedni azért szoktak, mert a szomszéd tyúkja kicsipkedi a paprikapalántát és hasonlóak (na jó, a jogsértően elbocsátott dolgozói is csak pereskedik) de ezek büntetőeljárások, nem pedig tyúkperek!
Ki mindenki sógor/koma/barát lehet már intézményvezető, ha csak ennyi a felkészültsége?

Detonator 
(a szerző jogász) 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Hamis békesség



– Nagyon várom a végét ezeknek a pereskedéseknek, mert a feszültség lecsordogál mindenkihez, a lakókhoz is. A dolgozók is bizalmatlanok egymással, senki nem tudja, hogy mikor érkezik ellene egy névtelen feljelentés – mondja Vincze István” megbízott igazgató.

Senki nem jelenti fel Gizikét, mert rossz kávét főz, ahogyan azért sem perlik be Gábort, mert a telefonján a csengőhang nem a kollégák kedvére való! Továbbá akkor sem kerül bíróság elé az ember, ha túllocsolja a muskátlikat az ablakban, és akármennyire is hihetetlen, de a ferdén való parkolás sem jár jogi következményekkel. Biztos helyről tudjuk, hogy a ruhához nem illő ajakrúzs használata, ugyanúgy nem lehet per tárgya, mint ahogyan a haj színének nem túl szerencsés megválasztása sem. Nem a bíróság döntése alapján tisztázódik, hogy Géza vagy Pista hétvégén fogott harcsája a nagyobb, és az sem, hogy Birgit íráskészsége hátráltatja-e munkáját. Nem.

A feljelentések nem „érkeznek” csak úgy. Névtelenül pedig egyáltalán nem. Első hamisság! Minden feljelentés mögött nevek állnak, és konkrétumok. Tudjuk jól, mert mindannyian aláírtuk!

„Senki se tudhatja, hogy mikor…” Második hamisság! Én, tegyük fel, ha bevágom egy fél téglával a szomszéd ablakát, nem lennék meglepve azon, ha idézést kapnék. Sőt! Nem kell az Igazgató Úrnak részleteznem, hogy a bűn zsoldja, jelen esetben csúnya per. Le lehet tagadnom éppen, de hát ott az az üveg. Csak egy keret és sok szilánk. Erre nehéz azt mondani, hogy feljelentés miatt „esett szét”! De önök azért megpróbálják! Harmadik hamisság!

Miről is van szó? Ne legyünk már olyan szemérmesek! Feljelentettek bárkit is, akinek nem volt köze az adott eseményekhez? Ön komolyan azt hiszi, hogy elő lehet adni a sértettet, mert valaki szóvá tette az intézményi fa-tarolást? Négy kérdésünk van! Kivágták a fákat? Igen! Volt engedély? Nem! Névtelen a feljelentés? Nem! Jogos? Igen! Sorolhatnám a többit is, de tudja mit, pillantson bele a dokumentumokba, megtalálja a neveket és gazemberségeket is, amik ebben az intézményben történtek. Nem kevés, és még nem értünk a végére!

Miről hablatyol ön össze-vissza, beleszerelmesedve a saját maga hangjába? Hogy veszi a bátorságot, hogy olyasmikről alkosson véleményt, amik még akkor történtek, mikor ön két ágy között tévelygett, és azt sem tudta mit kezdjen a fennálló 700.000,- Ft adósságával. Ez utóbbi isteni segedelem, és egy földre szállt angyalnak látszó tünemény révén, csodálatos módon megoldódott, az előbbit pedig csak reméljük, hogy a másoknak okozott csalódás és fájdalom után kellő önmérséklettel rendezni tudta.

Errefelé nem retardált emberek élnek, hanem türelmesek. Türelmesek, de nem a végtelenségig. Ön ott folytatja, ahol elődje abbahagyta? Rátesz egy lapáttal? Én nem fantáziálok, ahogyan ön teszi. Nem hazugságokkal győzködöm az embereket. Nem idézem meg az ötvenes évek zsigeri félelmét, ahhoz, hogy üzenni tudjak. Én egy egyszerű mondatban is ki tudom fejezni azt, hogy mi az álláspontunk: Az igazság felette áll a hamisságnak.


Új cikk(1 darab) a tegnapi sajtó-napról: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

A nap első, "fontos" kiskunhalasi híre


"Kiskunhalas - Gyorsított eljárásban 120 ezer forintra büntetett a Kiskunhalasi Városi Bíróság egy 21 éves prostituáltat, aki kedden az 55-ös főút mentén kínálgatta bájait az autósoknak.
 
A 21 éves baksi nő kedden az 55-ös főút mellett, Kisszállás külterületén „vadászott" az autósokra, amikor a járőrök rajtakapták, majd őrizetbe vették. A nővel szemben - a korábban elkövetett két tiltott kéjelgés elkövetésével együtt - a Kiskunhalasi Városi Bíróság 120 ezer forintos pénzbírságot szabott ki, majd szabadon bocsátotta." Délmagyar (2011.05.25 10:23)


Hol van a média-össztűz?!


1. Mennyit költöttek a sajtó-napra? (Nem hisszük, hogy hozott szendvicset evett Bányász és Rauch Úr, valamint a médiasereg.)

2. Hány TV társaság, rádióadó és sajtóorgánum volt jelen? (Elég csak tucatban megadni.)

3. Hol az országos, "tisztázó" híranyag? (Leszámítva a házi beszállítót)


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook
"Nekünk nincsenek titkaink, nincsenek kínos kérdések." (Rausch Sándor)

HOL A PÉNZ?!


BAON - Forrás: ITT! 

"A bíróság majd eldönti, hogy mi történt, és mi nem történt az intézményben."



A video minőségi (nem a tartalomra gondolunk) változata letölthető: ITT!

2011. május 24., kedd

CSÁBÍTÁS


Nagyításért kattints a képre!


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Nagyításért kattints a képre! 

A MÉDIASZTÁR PAP



Nem telt el sok idő, hogy az új vezető is megbukjon. Persze csak képletesen, a valóság most is más. Ő nem fog lemondani, mert nagyon magasra teszi a mércét, és saját(os) látása szerint mindig, mindenhol sikerül felette maradnia. Emlékeztetőül, a foglalkoztatósokat magasztalta fel egykoron, és valljuk be igaza lett! Az tényleg magas, ami ott folyik…

Böngészem a híradásokat, és mindenhol ugyanarra bukkanok. A széttört kezű beteg, nem elég, hogy támadott, szabályosan kiprovokálta a brutális leszerelést is. Ne gondoljanak rosszat, de azért nekem beugrik a jól ismert képsor, mikor október 23.-án egy civilt öt rendőr ver, rugdos, fúj le gáz-spray-vel. Biztos megvolt rá az okuk…

Ismerem az ipart, azért merek bátrabban is írni. Van ismerősöm, aki néha egyedül vitt el egy kisebb zárt osztályt. Csodálattal néztem a gyors és hatékony munkáját. Egyedül volt és hozzászokott, hogy a saját erejével és tudásával kell gazdálkodnia. Nem volt, nem lehetett „lincselés”. Azt még hozzá kell tennem, hogy szakképzett volt, és még egynéhány egyéb papír is bizonyította, hogy erre a nehéz pályára termett.

Ma megváltozott minden. Amint történik valami, nekiindulnak a „kulcscsomósok”, és megelevenedik október 23., természetesen biztos megvan rá az okuk itt is… 

Az újabb friss hír, más részletet is közöl. A megvert lakó Michael Jackson-nak szeretett volna levelet írni. Emberek! Így kell ezt?! Tisztességesen már nem is lehet? Világgá kürtölni, és nevetségessé tenni az egyszerű ember szánalmas nyomorát? Lejáratni, porig alázni és összetörni? Hol van ilyenkor a Biblia? Isten, a szépen szóló beszédet nem azért adja szolgáinak, hogy gunyoros okoskodásra legyen használva. Nem nagy kihívás átgázolni egy beteg ember lelkén, miért teszik mégis? Holnap elmondhatják, hogy az áldozatnak korpás a haja, hiányos a fogazata, és lábgombája is van. Bulvárra éheznek? Tudjuk, mi a lételeme az új igazgatónak. Amikor a mikrofonok elé áll, lénye átalakul, és ami emberi, abból cinikus árulás, ami szakmai, abból számító köntörfalazás lesz. Az áldozatul esett lakó sorsa pedig senkit sem érdekel, csak Michael Jackson. És a megbízott szónok kiszolgálja a médiát… 

Immáron felzárkózott az elődökhöz másban is, amikor ezt a kijelentést tette: "Nyomát sem láttam itt annak, mint amiket az intézménnyel szembeni vádakban megfogalmaznak."

Most már tudjuk, hányadán állunk.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Pik Katalintól tanultam… IV.


  
Életünk és munkánk során számtalanszor kerülhetünk krízis helyzetbe. Ezt nem tudjuk kivédeni.
A krízis élmény gyakran kudarccal társul. Meg kell tanulnunk ennek helyes megélését.
Nem szabad a kudarcot veszteségként megélni, hanem kihívásnak kell tekinteni!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Halálbiztos terápia - ÚJRAKÖZLÉS!


Ez a bejegyzés május 8.-án, EGY HÉTTEL a kéztöréses eset (ITT!)  ELŐTT íródott!

Előzmény: ITT!  

Mint írtuk, átsuhant fejünkben az a gondolatfoszlány, hogy a hetes osztályon, a legsúlyosabb betegeknél, azért cserélik le a férfi személyzetet női ápolókra, s azért csökkentik le a betegek gyógyszeradagját egyik napról a másikra, s változtatnak a bevett szakmai gyakorlaton, mert jól jönne most a tárgyalások finisében egy kis nővérverés, amiből hasznot húzhatnának…

A dolgozókat ért támadásokkal, a jogos önvédelmet hangsúlyozva lehetne az ápolók brutális fellépését, a betegveréseket elbagatellizálni…

Aztán elvetettük, bízva abban, hogy ilyen galádságra csak nem képesek a vezetőink…

A közigazgatási hivatal határozata alapján, drasztikus létszámcsökkentést kell elérni… Ennek több útja lehetséges, az egyik, a felvételek szüneteltetése, a másik az intézményi jogviszony megszüntetése… Ez utóbbi például megszűnhet, áthelyezéssel, kiköltözéssel, illetve elhalálozással.

Harangozó Judit főorvosnőtől tanultam – többek között -, ha a beteg jól van, nem szabad változtatni a gyógyszeres terápiáján. Sőt, még a régi gyógyszereit is érdemes meghagyni neki, annak ellenére, hogy ma már jóval korszerűbb készítmények is léteznek.

Egyre több esetet hallani, indokolatlan terápiamódosításokról az intézetben. Illetve elmaradnak az indokoltnak tűnő terápiamódosítások, melyek a betegek kompenzált állapotának eléréséhez elengedhetetlenül szükségesek volnának. Ezek nem az árváltozások miatti módosítások. Itt a terápiamódosítás, kifejezetten, a gyógyszeradag csökkentését jelenti. Drasztikus csökkentést. Az egyik következménye, hogy az eddig nyugodt beteg zaklatottá, agresszívvé válik, és nem kap segítséget… Egyre többen köszönhetik ennek, állapotrosszabbodásukat, mely nagyon nehezen kezelhető, hiszen dupla terhet jelent a beteget közvetlenül ellátók számára. Nemcsak az agresszív betegek száma nő meg, amit pluszba kell kezelni, kivédeni, adminisztrálni, hanem a többi beteget is meg kell védeni, miközben el kell őket is látni… A gyengébb nem védelme automatikusan elvonja a figyelmet, a bajbajutott (megtámadott) kolléga is segítségre szorul… Ráadásul a munkatárs is feszült lesz, amitől mindenki még feszültebb lesz…

Mindezek azért történhetnek meg, mert az intézményi hierarchiában a felettük állók nem teljesítik a munkavállalói kötelességüket, és nem képesek megfelelni a minimum szakmai elvárásoknak és követelményeknek sem.

A terápiamódosítások  másik következménye lehet, az elhalálozás. Többeknek feltűnt, hogy a hirtelen elhalálozások közvetlen a drasztikus terápiamódosítás után következnek be. Ezúttal azonban a halál oka nem szívmegállás volt, hanem tüdőgyulladás… Ez még a laikus dolgozóknak is szemet szúr.

Lásd még: ITT!  

Nem értem. Vagy ha igen, az nagyon rosszat jelent


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Mindennapi rémület


Rosszul alszunk mostanában. Na, nem azért mert a lelkiismeretünk ne lenne tiszta, hanem azért, mert nem tudhatjuk, hogy mikor kell megint szégyenkeznünk. Több száz becsületes ember figyeli a híreket, rettegve, mikor lesz megint valami híranyag a kőrősi úti Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonáról. Azt már tudjuk, hogy elismerő tudósításokat nem kaphatunk. Nincsen fa-ültetés, pályázaton nyert ingyen nyaraltatás a lakóknak, ahogyan akadálymentesítés, vagy kerítésfestés sem! Sőt!

Görcsben rándul mindenki gyomra, mikor derül ki, egy újabb csalás, egy újabb sikkasztás, egy brutális verés, vagy éppen a lakók, jól szervezett kisemmizése.

Nehezen alszunk, mert ők még mindig itt vannak, és mint ha mi sem történt volna, utazgatnak százezrekért, egy helyben; cégeikbe pumpálják a közpénzt, megkárosítva ezzel pont a közt; a védelemre szorulókkal bánnak a legkomiszabb módon; és egzisztenciális félelem keltésével gyűrnek maguk alá mindenkit. Arcátlan hazugságaikkal cáfolnak minden tagadhatatlan tényt, fenyegetőznek, és mindenkit „meg akarnak csapni!”

Rosszak az éjszakáink, mert ötszázhetven embernek kell rettegnie pár tucat ámokfutó miatt. Most azonban elindult valami. Ahogyan dereng a hajnal, úgy világosodik, és úgy hagy alább a félelmünk. Segítőink látják szenvedésünket és mellénk állnak, mert az igazság már köztudott, és csak rövid idő kérdése, hogy a törvény ereje mikor söpri el az ósdi és öntelt vezetést.

Eljön hamarosan az ideje a nyugodt éjszakáknak, és nappaloknak, nem kell már mások miatt szégyenkeznünk, és a „megérdemelt jussukkal” távozó csalók már nem fognak veszélyt jelenteni a lakókra, és a becsületes dolgozókra.

A HírTV Magyarország legnagyobb hírszolgáltatója, több millió háztartásban van jelen. (Nem összekeverendő a Ponty TV-vel.) Az alábbi videó a HírTV hétfői (2011-05-16) anyagából való. Ők már velünk vannak, ahogyan Magyarország legolvasottabb polgári napilapja, a Magyar Nemzet is, és Bács-Kiskun  megye leglátogatottabb internetes portálja a BAON.hu is.


Május 16., reggeli híradás: "Nem történt semmi? Dehogynem!" 




A  Magyar Nemzet cikke, május 16.:

Új botrányok a pszichiátrián
Nagyításért kattintson a képre!

Baleset, tűz, sikkasztás a halasi pszichiátrián
Nagyításért kattintson a képre!

FRISS! FRISS! FRISS!

 A BAON.hu hétfői bombahíre megtekinthető: ITT! 


Perennis

Megszólal az igazság - Vége a mesének



A HírTV, keddi (május 16.), 15 órai híradójából!
. 

2011. május 23., hétfő

TÜNTETÉS! TÜNTETÉS!


"Drágám! Amiről nem tudsz, az nem fáj", mondja a hűtlen házastárs lebukásakor. Úgy tűnik ugyanezt az elvet magukénak vallva és alkalmazva az egyes sajtóorgánumok azt gondolják, hogy "amiről nem tudósítanak, az nincs is"!!??

Keresem a korábban hangzatos szalagcímekkel ("Minden vád alaptalan, Bányai felvette a kesztyűt" ... és hasonlóakkal) megjelenő újságok híradását a Juhar utcai volt igazgatónő és 26 társával szemben benyújtásra került vádiratról, de nem igazán találtam meg azokat a helyi médiákban. Nem tudom, hogy ennek oka az lenne-e, hogy ők nem nézik/olvassák az országos híreket, vagy csak az, hogy ha nem tudósítanak mindezekről, akkor azok (szerintük) meg sem történtek?! A "Halasi Csempe" hírei között sem találtam erről szóló mostani híradást, vagy csak figyelmetlen lettem volna olvasásakor?

26.-án délután 15,30-kor tüntetés lesz a BKMÖ székház előtt a Juhar utcai iskola megmentése érdekében. Kíváncsi vagyok, hogy kap-e a korábbi zöldlufis tüntetéséhez hasonló "hírverést" ez a megmozdulás, bár ugye ez tisztességes célból kerül megtartásra!

Mindenkit szeretettel és szívesen látunk a megmozduláson, aki hajlandó kiállni a fogyatékos embereket és az őket gondozókat megillető jogok mellett!

Kérjük, hogy a zöld lufik hozatalától eltekinteni szíveskedjenek!


Azt hiszem...hukk!
Megszaladt a bezsgőőő!


 Nagyítááás, hukk! Kattintsssssssss!

EGÉSZSÉGÜNKRE!


Na jó! De, csak egy pohárral!
(Mi tudjuk tartani a mértéket.) 
Nagyításért kattintson a képre!

BULI VAN!



Nagyításért kattintson a képre!


Na, ki nevet a végén?? Hát mi!!!



Hamarosan kapják a vezetők, az úgynevezett kegyelem döfést!


Lassan készülődök...



Nagyításért kattints a képre!
 

2011. május 22., vasárnap

Tudjuk, mit jelent...



Hölgyeknek és majdnem Uraknak!


Nagyításért kattints a képre!

Kizártak a bezártak…

  
Összeférhetetlenségem miatti felmentésemet követően, egy hónap után, visszahívott még négy napra dolgozni, az új megbízott igazgató…
Hosszú távollétem alatt semmi sem változott. Az összeférhetetlen kollégák, azóta is csukják irodájuk ajtaját, - kirekesztve a többi 5-6 kollégát - mint annak előtte… Tehát, a viselkedésük nem miattam lett abnormális… de hát, ezt eddig is mindenki tudta.

Érdekes és tanulságos volt ez a pár nap… Ki mivel keres meg, vagy tart föl még utoljára, hogy győzködjön igazáról… Néhányan lelkiismeret-furdalással közelítenek felém, magyarázkodnak, biztatnak, hogy ne hagyjam… Páran elnézést kértek, hogy aláírták ellenem az indítványt… Nem tehettek mást. Tudom, megértem, bár nem értek vele egyet. Volt, aki közölte, hogy ő kerül a helyemre… Váratlan, meglepő fordulat nem történt…

Fájt hallani az általam tanított énekkart, amint a zsoltárokat nótaként énekeltetik velük, a népdalokat fölváltják a nóták, a hazafias dalokat a sanzonok, szinti aláfestéssel… A legrosszabb az volt, hogy kellő magabiztossággal, hamisan énekeltették az énekkart… De hát, ez sem az én gondom…
Sírt a lelkem, hallani az áhítatot (bibliaórát), amint a lelkészigazgató úr zsoltáréneklés helyett a populárisabb, gitáros, ifjúsági melódiákat erőlteti. Lehet, hogy közkedveltebb, könnyebben énekelhető, de sivárabb is, mind zeneileg, mind szövegében, mind lelkiségében, mind tartalmában… És, nem adja azt a pluszt, amit egy archaikus szövegű, régi dallamvilágú,  nehéz ritmusú, mély lelkületű zsoltáréneklés nyújt… De hát, ez se az én gondom…
A filmklub helyett filmvetítés (Terminátor és hasonlók) van egész délelőtt a hálóterves foglalkoztatás alatt… ahova bárki beülhet… De hát, már ez se az én gondom…

Helyettesítettem három kollégámat a négy nap alatt. Az egyiknek van a legnehezebb hálóterve… sétagalopp volt az enyémhez képest, ha értik, amire gondolok… A másik, a „szakértő” a Muppet Showból, öt foglalkozásból háromszor, egy ember, majd egyszer két ember, végül három ember… Nem, ez nem autista iskola, ahol 15 gyerekre van 5 szakember. Itt 170 főre van egy szakember papíron, aki saját bevallása szerint sem fejleszt már évek óta…
Csodálkoztam azon is, hogy Klamm László a "sosincsbent" főnök helyettese (nem a személye miatt). Megtudtam, hogy N. K. - főnöke mószerolása miatt - kiesett a pikszisből és így mindig más a főnök: Sz. Orsolya, B. Brigitta, M. Alíz felváltva… Persze, aki ért ahhoz, amit csinál, az szóba se jöhet, nehogy kiderüljön, hogy helyből jobb, mint a kinevezett vezető és helyetteseik…

A négy nap alatt, két súlyos bántalmazásról is beszámoltak a betegek, melyeket eddig, én is csak hallomásból ismertem… (Hamarosan önök is megtudhatják.) 

Szerencsére a legkönnyebb volt a búcsúzás, - na jó, azért ne túlozzak, - az elköszönés… mert ezt sikerült rövidre zárni. Két kolléga itt, kettő amott és már túl is vagyok rajta.
Egy tétován lábatlankodó… és egy csukott ajtó. Ez utóbbi volt a legjobb, ami történt aznap… Nem kellett elköszönnöm Klamm Lászlótól, Szabó Orsolyától, Börcsök Brigittától, Molnár Alíztól, Nográdi Krisztinától, Keresztúri Andreától és a nem dolgozó Szikora Józsefnétől… Csak Visnyei Ágnestől. Tőlük, ezúton köszönök el. Ők a zárt ajtó mögött érzik magukat jól. Becsukózkodnak, mert titkoskodnak, fontoskodnak… Úgy látszik, van mit titkolniuk, van mit takargatniuk. Ők az elit csapat, akik parancsra írogatnak bárkiről, bármit, bármikor… Meggyőzésből, ahogyan ezt környezetükbe láthatták…

Ki fogja ezentúl figyelmeztetni őket, hogy ez egy munkahely, nem magánklub, vagy ahogyan ők mondják, klikk?
Én, már biztosan nem.



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook