2012. március 21., szerda

Végjáték


 Uray Erzsébet a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának igazgatói posztját nem fogja betölteni.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

40 megjegyzés:

  1. Pedig egész nap azon imátkoztam, hogy Ő legyen az igazgató.

    VálaszTörlés
  2. no,már eldőlt,a megbízott lett az igazgató? !Gratulálok NEKI!

    VálaszTörlés
  3. A Hazugok akkor örülnének csak igazán ha megint olyan lenne az igazgató akinél nyalni lehet. Be nyalnák magukat, menne tovább a hazudozások csalások betegverések dolgozók megalázása! Ezt szeretnék egyesek?
    Gabi

    VálaszTörlés
  4. Én drukkolók Erzsikének! De sokkal jobban szeretném igazgatónak a Cicát.
    Nem tudom az pályázott e? Sokan be szarnának ha az lenne! Dolgozó

    VálaszTörlés
  5. Ha a Cica lenne annak Én is nagyon örülnék.
    Munkás

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a Lajos Tibor lesz az igazgató.

    VálaszTörlés
  7. a jelenlegi ,hát?nem drukkolok neki.Nem igazgatónak való.

    VálaszTörlés
  8. Az orvosok meg szóba sem jöhetnek! Ők betegverő pártiak! XY

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  10. Börtönt és eltiltást akarnak a dühöngőszobáért

    Börtönt és eltiltást akarnak a dühöngőszobáért
    2012. március 22. 15:09 N. N. M.
    Kimpián Ildikó büntetésének súlyosbítása miatt lebbezett fel az ügyészség csütörtökön. Letöltendő szabadságvesztés mellett azt is kérték, hogy tiltsák el a foglalkozásától.
    Az ügyészség meghozta döntését azzal kapcsolatban, hogy a „Kimpián-ügyben” kihirdetett ítéletnél mely vádlottak esetében kér súlyosbítást, illetve kinél vette tudomásul a bírónő kedden kihirdetett ítéletét. Mint megírtuk, az ítélethirdetés végén az ügyész három nap gondolkodási időt kért a bíróságtól.
    Csütörtök délután viszont a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézmény korábbi igazgatónője, Kimpián Ildikó büntetésének súlyosbítása miatt fellebbezett az ügyészség. Nem csak súlyosabb, hanem végrehajtandó szabadságvesztést szeretnének másodfokon nála elérni. Valamint indítványozták azt is, hogy Kimpián Ildikót tiltsa el a bíróság a foglalkozása gyakorlásától.

    A kecskeméti ügyészség további egy vádlott esetében a pénzbüntetés helyett felfüggesztett szabadságvesztés miatt fellebbezett. Hat esetben súlyosabb pénzbüntetést kértek, hat vádlottnál pedig, akiket megrovásban részesített a bíróság, pénzbüntetés miatt fellebbeztek. A többi vádlott ítéletét, illetve a felmentéseket tudomásul vette az ügyészség.

    VálaszTörlés
  11. Akkor aki most nem szeretne fizetni vagy büntetve lenni mondja el az igazat!

    VálaszTörlés
  12. Bányai Gábor szerint a megyeháza nem felelős
    2012. március 21. 15:55 , Legutóbb frissítve: 2012. március 22. 07:55 Rákász Judit
    Bányai Gábor úgy véli a megyeháza nem felelős a Juhar utcában történtekért.


    Első fokon 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság a Juhar utcai speciális iskola korábbi igazgatóját, Kimpián Ildikót. A döntés kapcsán jogosan merül fel az intézmény akkori fenntartója, az igazgató mellett teljes mellszélességgel kiálló megyei önkormányzat felelőssége. Amely a fegyelmi eljárást csak két hónappal az után - és ekkor is csak Kimpián Ildikó saját kérésére - indította meg az igazgató ellen, hogy a rendőrség személyi szabadság megsértésének bűntettével meggyanúsította az igazgatót.
    A cikk a hirdetés után folytatódik

    - Saját megítélése szerint mennyiben terheli felelősség a megyei önkormányzatot, illetve személy szerint Önt azért, hogy olyan esetek történhettek a kérdéses időszakban a fenntartásuk alá tartozó intézményben, amiért a korábbi vezetőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték első fokon? - kérdeztük Bányai Gábortól.
    - Ahogy a korábbiakban is elmondtam, a dühöngő szoba meglétéről nem volt tudomásunk, tudomásom. Nem adtunk ilyen hely kialakítására engedélyt az intézménynek, hisz erre nem volt engedélyük. Felelősség annyiban terheli a megyei önkormányzatot és vezetőit, amennyiben az ő felelősségi körükbe tartozik minden, ami a fenntartásuk alatt működő intézményekben történik - reagált kérdésünkre az elnök. - Ma is úgy gondolom, hogy amint tudomást szereztünk az esetekről, a megyei önkormányzat megfelelően élt a rendelkezésére álló eszközökkel, és a hatályos előírásoknak megfelelő alapossággal járt el.

    Arra a kérdésre, hogy megbánták-e az igazgató melletti kiállást, az elnök mindössze annyit reagált: – Ezzel e kérdéssel várjuk meg a másodfokú jogerős döntést. De minden kollégánk ártatlansága mellett kiálltunk eddig is, amíg a hatóságok nem hoztak elmarasztaló ítéletet, mert az ítélkezés a bíróságok dolga. Bár bíztunk abban, hogy a bíróság a volt kollégáinknak ad igazat.

    Az ügy pikantériája, hogy jelenleg is folyamatban van egy munkaügyi per Kimpián Ildikó és az azóta a kiskőrösi intézménnyel összevont Juhar utcai iskola között. A megyei önkormányzat ugyanis az összevonás kapcsán megszüntette Kimpián Ildikó vezetői megbízását, aki ezt követően rendkívüli felmondással kívánt távozni az intézménytől. A rendkívüli felmondás jogszerűségét azonban a fenntartó vitatta. Mivel a felmondás miatt a Kimpián Ildikó ellen indított fegyelmi eljárás automatikusan megszűnt, a megye kifizette az igazgató általuk jogszerűnek tartott járandóságait, így a szabadságmegváltást, illetve az igazgató fizetésének azt a felét, amelyet a fegyelmi eljárás ideje alatt visszatartottak. Rendkívüli felmondás jogszerűsége esetén ennél jóval nagyobb összegre lett volna jogosult a korábbi igazgató, akinek a követelése információink szerint több millió forintra rúg.

    VálaszTörlés
  13. Nehogy már kapjon még pénzt amikor fegyelmivel kellett volna kirúgni Bányainak amikor tudomására jutott a bezárásos ügy. Az okirat hamisítás meg a pénz nem aktuális elköltése. Válság? Nincs!
    Van itt pénz szarásig amit a Megyeházának a hozzájárulásával el lehet költeni, a kedvenc személyeknek. Aki dolgozik annak meg kopjon fel az álla! Próbáltam rekonstruálni Bányai gondolkodását. Cini

    VálaszTörlés
  14. Ha Uray Erzsébetet alkalmasnak találta volna ez a bizottság az igazgatoó pozició betöltésére, akkor a munkaügyi perében való döntést is pozitívan befolyásolták volna, és ezzel elősegítették volna, hogy kártérítést kapjon azért, mert eltávolították a munkahelyéről. Nem így történt, így hát sajnos ez az erkölcsi támogatás elmaradt. Egyelőre maradt a 22800 Ft-os havi segély, és a rabosítás, vádak, bírósági tárgyalások. Egyet tehetnek azok, akik úgy látják, hogy nem helyes, hogy azt hurcolják meg, aki kiáll a tisztességes eljárásért: mindenki elmegy a nyilvános tárgyalásra hallgatóságként! És aztán nagy dobra kell verni, miként ítél a bíróság! Egyedül a közvélemény, és a szervezett kiállás segíthet Uray Erzsébeten. Aki nem áll ki most mellette, az őt cserben hagyja, és nem segíti abban, hogy kikerüljön abból a státuszból, ahová tették: potenciális bünözői státuszából, és segélyen élő státuszából. Akik ezt megtették vele, számoljanak a népharaggal. Egyébként az egyházi vezetők mit csinálnak? Miért nem hallatják hangjukat? Hol vannak a pártok, a civil szervezetek? Ki vitt egy üveg bort vagy egy kalácsot Uray Erzsébetéknek, szolidaritásuk kifejezéseként? Mert beszélni, írni könnyű, de CSELEKEDNI már nehezebb! Hol van a magyaros testvéri szeretet, összefogás Kiskunhalason? Vagy ez a város már lelkileg halott? És ha igen, miért az? Ki, kik tették azzá? Ez nem csak az Intézmény ügye már. Itt már sokkal többről van szó!Hogyan fajulhatott odáig az egész folyamat, hogy az, aki kiállt az emberséges viselkedés betartatásáért, az meg lett vádolva, ki lett közösítve, és akik a bűnökkel terheltek, az ártatlanság vélelme miatt tovább károsíthatják a betegeket, míg ki nem derül jogilag is, hogy bűnösök, úgy, hogy ez a jogi folyamat minden képzeletet felülmúlóan elhúzódik!? Ha Kiskunhalason nem kezdenek szembe menni az emberek azzal, hogy mindez megtörténhessen, akkor ez a város a bűnök városaként fog hírhedté válni. Bár a megyei önkormányzat tartja fenn az intézményt, már a városi önkormányzatnak is foglalkoznia kéne a benne történtekkel, hiszen leginkább kiskunhalasi lakosok dolgoznak benne, így a város ott dolgozó polgárai révén érintett abban, hogy mi történik benne, és érdekelt abban, hogy megfelelő vezető igazgassa az intézményt. Megszólat már valaki a város vezetése részéről azért, hogy jelezze, figyelik a helyzetet, és elvárják, hogy a megyei fenntartó most már végre korrigálja azt, amit idáig elrontott? Ez nem Uray Erszébet személyes kis családi problémája és privát blog ügye! Ez közügy, a város közügye is, nem csak a megyéé! És ha a poltikusok hallgatnak, hát mindenki csodálkozzon ezen, és tegye meg magánemberként azt, amit elvárt volna képviselőjétől, hogy az megtegyen! NEM LEHET TOVÁBB HALLGATNI! Most, még a döntés megszületése előtt meg kell szólalni, és követelni kell, hogy végre hiba kijavítás, és annak is gyökeres módja történjen!

    VálaszTörlés
  15. Nem a Megyeháza a felelős az Intézeteiben történtekért!

    Abban egyet értek Bányai Gábor Úrral,hogy nem a Megyeházának kell felelni az intézeteiben történtekért.
    Hanem Neki és a közvetlen csapatának!
    Nem a lámpa oszloptól várták a Halasi pszichiátriai otthon dolgozói a választ hanem Bányai Gábortól. (válasz nem született meg)
    Így lassan egy év elteltével sem tudhatják meg a dolgozók miért nem kapták meg az étkezési utalványokat. (Kinek a lelkén szárad?
    A kártyapénz sem jutott el hozzájuk,sajnálatos mert 25- 30 ezer forinttal kevesebbet kaptak kézhez évente 220 dolgozónál ez évek alatt elég szép summa.
    A Megye mint fenntartó azt bizonyította,hogy alkalmatlan.
    Úgy a vizsgálataikban,mint a nem igazságos becsületes hozzáálláson.
    Gyanúsítottként kapta Kimpián a fizetésének felét,másik fele fenntartva.
    A végére megkapta az egész fizetését jogtalanul.
    A Halasi Igazgatónő kinevezve pályáztatás nélkül további 5 évre.
    Emlékezzünk? A Pirtói polgármester jelentette be a Halas Médián keresztül gyanúsítás alatt állt már akkor is.
    Kinek az utasítására jelentette be? Bányai Gáboré vagy csak az újából szopta ki?
    Robbantás után pár nappal már le mondatták. (Elszabadult a pokol?)
    Amikor jelezve lettek a problémák, Ők lettek volna az illetékesek vizsgálni,és felmenteni az igazgatónőket a vezetés alól.
    Nem palástolt vezetéssel tovább a helyén tartani.
    A vizsgálat idejére az iskolába ,az intézetbe nem mehetek volna be a nyomozás érdekében. Halason volt hazugság oktatás Szegedi Prof segítségével százezerért két óra hosszat.
    Jogszabályilag 30 napon belül fel kellett volna menteni a vezetés alól mind a két igazgatónőt a munkavégzés alól,amit a Megye háza jogászai valami okból kifolyólag nem tudtak.
    A betegverőket eltávolítani a betegek mellől.
    A nagy hazudozásnak az az ára,hogy erkölcsileg nem csak az iskolát,meg a pszichiátriai otthont züllesztették le,hanem a Megyeházát és az ott dolgozó személyeket,mindenkit.
    Mivel nem tudtak levezetni egy- egy vizsgálatot becsülettel felmerül a kérdés mennyi pénzért nem tudták?
    Az iskola ügyében már hetvenkét millió,Halasi ügyben mennyi az amiért nem tudták azt a pár betegverőt és megerőszakolót orális szexre kényszerítőt felmenteni a beteg gondozásból.
    Aki kiállt Nevét vállalva azt kirúgták kinek a parancsára?
    Miért nem álltak mellé?
    Jelentgetik a Netre írások miatt,de bizonyítani nem tudták,hogy Ő írta az éppen aktuális jelentőre nézve kellemetlen írást.
    Azért érdemes lenne vizsgálni a Megyeháza könyvelését!
    Mennyit Költöttek Veránkára önerőként a juhar utcai iskolának járóból vagy a Halasi beteg otthon pályázati pénzeiből vagy a dolgozóknak oda nem adottból.
    A Solti a Páhi vagy a többi intézeteknél is lehetne vizsgálni.
    A Kecskeméti Bíróságnak is elképesztő az ítélete a Juharos ügyben.
    Mivel a Hagyó ügyet is át rakták Kecskemétre figyelemmel kísérem,majd milyen ítélet fog születni. Annyi börtönbüntetést kap mint egy gyilkos
    úgy mint Zuschlag,vagy mint kimpián?
    Ezért küldik nyugdíjba a bírókat 62 évesen,hogy politikusok tudják irányítani kényükre kedvükre az igazságszolgáltatást.
    Én 62 évesen nyugdíjba küldenék minden polgármestert,képviselőt minisztert és a minisztérium háttérintézeteiben dolgozó minden 62 évet betöltő személyt, Az olyanokat akik nem tudnak dönteni a fenntartásuk alatt álló intézetekben történtek ügyében emberségesen elfogadhatóan és igazságosan,mint Bányai és csapata nem a Megyeháza.Őket 22500 forintos munkanélkülire ítélném. Adják át a helyüket fiatal diplomás embereknek.
    62 évesek már urasan megélnek a nyugdíjukból,talán fiatalabb korosztály főleg ha szegény családból tört fel más szemmel látná az ország helyzetét.
    Megtisztelésnek érezné a munkáját az otthonról hozott becsületét meg védené, és fellépne a korrupció ellen. Amit a Megyeházán dolgozók támogatnak! Minden megnyilvánulásukkal azt igazolták.
    Nem nem, nem nem történt ilyen legfeljebb csak két alkalommal. (Gyerekenként.)

    WWW.Független.N.J

    VálaszTörlés
  16. 22500 as munkanélkülire vagyonelkobzással 50 évig az lenne nekik a büntetés.
    Néró

    VálaszTörlés
  17. Botrány a vezetőségi értekezleten az intézetben.
    A papocska puhatestűnek vagyis gerinctelennek nevezte a Szűcsöt az értekezleten egy csomó ember füle hallatára.
    A viselkedés jogos vagy jogtalanságát nem vizsgálva sem közalkalmazotthoz sem igazgatóhoz nem méltó magatartás volt.
    Ezért még jobb helyeken egy közalkalmazotti állást is meg lehetne szüntetni.
    No comment.

    VálaszTörlés
  18. Féltékeny a Szűcsre,attól fél,hogy Ő lesz az igazgató!Bárcsak pályázott volna!Reménykedjünk,hátha nem a V.I-t nevezik ki!!!

    VálaszTörlés
  19. Ki a V.I. Váradi Ilona vagy Vincze István???

    VálaszTörlés
  20. Vincze István nem igazán igazgatónak való, sem szakmailag sem pedig emberileg.

    Valószínűleg ha már igazgató akar lenni akkor egy a református egyháznak átadandó iskola élére kellene pályáznia Kiskunhalason...........?

    VálaszTörlés
  21. amennyiben nem lesz igazgató visszamegy a fogiba?Kérdés ?örülnek -e személyének,?!1 év elteltével más ember lett,amikor idejött tényleg nem ilyen volt,lelki gondozóként,fogisként .Hát,nem tudom megtalálná-e az összhangot ott is ezek után?

    VálaszTörlés
  22. Mióta van összhang a fogiba?
    Pedig már az Uray Erzsike sincs ott!

    VálaszTörlés
  23. Új vonal a régi bevált módszerekkel:

    - névtelen feljelentgetések, utóbb 200 fő nevében
    - személyes meghallgatás a kormánybiztosnál
    - az egyik várományos szándékos lejáratása
    - bosszúállás
    - féltékenykedés
    - pártoskodás
    - korrupciógyanú

    Cél: minden maradjon a régiben!
    Igazgatónő, vállalkozók, pszicho(tera)paták, ingyenélők megtartása...

    Eredmény: Molnár Árpád főorvos az igazgatói székben

    VálaszTörlés
  24. 01:46
    ki lenne az a nagyon hülye, aki féltékeny a Szűcsre?

    VálaszTörlés
  25. Csak a jövő héten lesz eredmény az igazgatót illetően.
    Kissé részletesebben szeretnénk az Új vonallal kapcsolatos bejegyzés füleit, mert nem érthető.

    VálaszTörlés
  26. Megvilágosodtam!Miért gerinctelen a jelenlegi ig. szerint a Főorvos asszony.inog a bársonyszék.Tanult ember létére így viselkedni,még négyszemközt is undorító,de több ember előtt...minősítette magát.Dolgozók is beszélnek ezt,azt kiről mit mond,ahír nagyon gyorsan terjed,a hangsebességnél is gyorsabban.Elgondolkodtató mit tett le az asztalra,?-ilyen fejetlenség nem volt húsz év alatt.A gerinctelen jelzőt tartsa meg magának,rá illik.

    VálaszTörlés
  27. Azért már repedezik a fal, s a pártérdek sem az, hogy maradjanak a dolgok!
    Nem akarják, hogy ez is Strasburgig menjen, ezért kénytelenek lesznek szakmai döntést hozni. Csomagolhatnak a gerinctelenek, április 1-től kotródnak.

    VálaszTörlés
  28. Aki kiállt a beteg lakóink és a jelentő lányok mellett végig kitartott az igazság feléréséért annak kellene lenni az igazgatónak. Nem ismerem csak erről a lapról,hogy állandóan jelentgetik tárgyalásokra jár.
    Ha jól emlékezem szeptember táján rúgták ki,azóta képtelenek leszállni róla. Hiányzik a terrorizálás? Miért teszik?
    Már nincs kapcsolata az intézettel. El kellene a jelentgetőknek gondolkodni azon Ők becsületesen igazságosan viselkedtek,vagy elmentek a betegverőkért tüntetni. Ha el akkor már nem is becsületesek!
    A betegeinkért kellett volna tüntetni,TILOS BETEG EMBERT MEGVERNI MEGERŐSZAKOLNI FAJTALANKODÁSRA KÉNYSZERÍTENI AZÉRT A CIGARETTÁÉRT AMI ÓRÁNKÉNT JÁR NEKI! ÉN ennek az oldalnak az üzemeltetőjét tartom a legalkalmasabbnak a vezetői székért. Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  29. AJÁNLÁS!!!!


    Nagyon sok ember lehet alkalmas itt igazgatónak.
    ne mi döntsük el.Vannak akik jobban értenek ehhez ezért van a pályázat kiírás ha mi dönthetnénk el akkor lehet hogy ez a blog nem is lenne legyünk már egy picikét önmagunkkal is kritikusak.

    VálaszTörlés
  30. A bűnösök igen is bűnhődjenek:
    Ez itt az igazság, ennek kell érvényesülni.

    VálaszTörlés
  31. A párt érdekét és Bányainak a védelmét csak olyan igazgatóval lehet biztosítani aki hazudik értük. Akkor nem lesz elszámoltatás. Gabi

    VálaszTörlés
  32. Azért kerényi Bányai csak be látja,hogy az igazságnak kell győzni.
    Ha Strasbourgig jut az intézet ügye akkor az orvosok is buknak nagyot. Evelyn

    VálaszTörlés
  33. Mar 23, 2012 01:04 AM-nak!

    Lehet, hogy nem illett volna de igaza volt! Ennek az igazgatónak talán az a bűne, túl őszinte, nem kertel, még a magányügyében sem. Nagyon igaza van így a pletykáknak elejét veszi.A főorvosasszonyról annyit bárkit kicsinál egy főnővér javaslatára! Nem jár utánna mi igaz, vakon hisz a vezetőknek! Miért? Mert semmi más nem érdekli csak a hatalom gyakorlása! Ha a mostani igazgató marad remélem megszabadul az ilyen és hasonló puhatestűektől!!!

    VálaszTörlés
  34. 12:23-nak
    "akik jobban értenek ehhez..."
    Kikre gondolt, akik Simont és Kimpiánt kinevezték?

    Hirtelen mi ez a nagy bizalom?

    Erre a blogra valóban nem lenne szükség, ha a döntéshozók, egyszer is szakmai szempontok alapján döntöttek volna! Akkor a leveleink nem az igazgatói kukába landoltak volna... akkor minden konfliktus megelőzhető lett volna, ha mégis megtörténne, adekvát módon orvosolták volna... (Nem a feltáró kirúgatásával!)Akkor a közalkalmazotti tanács működhetett volna, nem pedig a vezető eltávolítása, majd a tanács felszámolása lett volna a hozzá nem értő vezetés egyetlen célja.

    Mert az előző pályáztatás alkalmával az összes többi pályázó alkalmasabb volt Simon Ilonánál... S mi lett az eredmény? Botrány-botrány hátán, visszaélés, visszaélés hátán: betegveszélyeztetés, megalázás, gazdasági bűncselekmények, okirathamisítások, csalások, indokolatlan halálesetek...

    Persze, ön szerint ez így van rendjén.

    VálaszTörlés
  35. Akik jelentgetik Uray Erzsébetet azok mind a korrupciót védelmezik.
    Mivel,hogy maguk is korruptak ezzel próbálják védeni magukat,hogy jelentgetnek. Azt még nem érték fel ésszel,hogy az igazságnak kell győzni!
    Még nem lesz igazság tiszta igazság mi addig harcolunk még ha Brüsszelhez kell fordulni addig is elmegyünk.
    Teljes vezetőváltásra mindenképpen szükség van.
    Korruptak voltak eddig,lekenyerezték még az ellenőröket is.
    Nem akarunk mást igazságot! Becsületes munkatársakat akik a lakókat is embernek nézik. Ami jár a bérünket és juttatásainkat.
    Olyan vezetést akinek szívügye a munkája,van hozzá esze és gyakorlata.
    MATT

    VálaszTörlés
  36. Matt amit teszel vagy akarsz az Patt:
    Remi

    VálaszTörlés
  37. Tudjátok az életünk cselekedetünk viselkedésünk olyan mint egy kártyajáték.
    A kiosztott lapok adottak,de ahogy játszod őket,az már a te saját szabad akaratodon múlik.
    Matt Igazságot akar,szeretne jó légkört a munkahelyén, nagyot akar?
    A hamiskártyásokat szeretné eltávolíttatni,ez érthető és világos!
    Vagy nem érted?
    Akkor sajnállak!
    Irisz

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)