2012. május 20., vasárnap

Üldözés, vagy üldöztetés? III.


Előzmény: ITT! és ITT!

Rabosítás törölve?

Ötvenedik születésem napján megajándékoztak: megrovást kaptam az ügyészségtől… El is szomorodhatnék, de én inkább "örülök", mivel, töröltek a bűnügyi nyilvántartásból! Igaz, ármánykodásból kerültem bele, de mint azt a végén összegzem is, az ártatlanoknak nem tudnak ártani a gonoszkodók sem… Nem hagyom, hogy megmérgezzék az ünnepemet…

Nem olyan régen, újabb feljelentés érkezett ellenem Kastyják János ügyvéd úr és Fődi Gyöngyi főnővér részéről, állítólagos hamis vád miatt… Ezért, beidézett gyanúsítottként a kecskeméti nyomozó ügyészség kihallgatásra… Közölték velem, hogy ez a bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető… Bekerülök a bűnügyi nyilvántartásba… ahonnan, ha felmentenek a vád alól, akkor törölni fognak, de a rendőrségnek, az ügyészségnek, és bíróságnak továbbra is megmarad a rálátása az adataimra! (Ezen állítást a bűnügyi technikus később cáfolta.) Igaz, tiszta lesz az erkölcsim…
A tanúvallomással egy időben panasszal éltem a gyanúsítás ellen: mivel én nem jelentettem föl Fődi Gyöngyit - ahogy Simon Ilonát, és Farkas Istvánnét sem -, hanem egy névtelen bejelentést – melynek valóságtartamáról előtte saját eszközeimmel meggyőződtem – továbbítottam e-mailben Téglás Péter vezető ügyész úrnak – korábbi kérésének megfelelően -, kérve az eset mérlegelését és szükség esetén az eljárás megindítását. Azt sem értettem, hogyan lehet hamis vád egy olyan bejelentés, melyben a többi megnevezett személyt állítólag elmarasztalták. S ha így van, akkor miért nem az ügyészséget jelentették föl, akik a gyanút alaposnak ítélték meg, s elrendelték a nyomozást, ügyészi felügyelet mellett! Egyébként, több hozzászólást is továbbítottam azokban az esetekben, ahol egyértelműen bűncselekményre való utalás történt. Az esetek további lefolyásáról nem szereztem tudomást. Elmondtam még, hogy – többek között blogoldalunkkal is - segítettük a rendőrség, az ügyészség, és a nyomozó hatóságok munkáját és a bejelentést erkölcsi kötelességből továbbítottam.
A nyomozó ügyész úr tájékoztatott arról, hogy ha megnevezem az illetőt, akitől az információt kaptam, akkor a vád rólam, automatikusan rászáll… Hogy szeretném-e, hogy megfenyegessenek újra másokat, veszélybe kerüljenek családok, egzisztenciák, életek? Netán felrobbantsanak autókat? Nem, nem szeretném, de ki is feltételezne ilyesmit?
Útiköltség térítés nem jár, mivel gyanúsítottként idéztek be…
Az iratanyagba nem tekinthettem be, mivel abból akkor az ügyész úr dolgozott… Később majd lesz iratismertetés, akkor betekinthetek (ha lesz pénzem átutazni Kecskemétre) és másolatot is kérhetek… Azt mondta, értesítenek az időpontról. Nem értesítettek, csak a panaszom elutasításáról, melyet nem találtak alaposnak, igaz az indoklásban nem szerepeltek az érveim.

A kihallgatást követően tájékoztattak arról, hogy a fenti bűncselekmény miatt rabosítanak, azaz bekerülök a bűnügyi nyilvántartásba… Erre, időpontot is egyeztetett Kiskunhalassal.

Közben megtudtam, hogy van egy tanú, aki már korábban tanúként jegyzőkönyvbe nyilatkozott a rendőrségen, hogy a vád, nem hamis
Az újabb beidézés időpontja előtt két nappal tájékoztattak arról, hogy meg kell jelennem ugyanott, hogy foganatosítsák velem (gyanúsítottal) szemben a megrovást, ahol ügyvédem is jelen lehet (!)… ha nem jelenek meg, elővezettetnek…
Megjelentem, s kértem pár nap gondolkodási időt, de nem kaptam, azt mondta az ügyész úr, hogy vagy most eldöntöm, hogy elfogadom a határozatot, vagy panasszal élek, de akkor ő már íjra is a vádemelést, aminek tárgyalás lesz a következménye, ahol engem bizonyosan elmarasztalnak… Nem értem, hogy miért marasztalnának el egy eljárás folyamán, ha nem követtem el semmit? De hát, nem ez az egyetlen dolog, amit nem értek az ügyben, amit pedig megértettem, az nem adhat okot optimizmusra… Telefonáltam, és a vonal végén, ugyanazt gondolták, mint én… ha elfogadom, akkor vége, másrészt meg miért fogadnék el elmarasztalást azért, amit nem követtem el!
Eddig Martinov Tibor ügyvéd úr minden egyes tárgyalásomon (Kispál Ernőné ellen általam indított „Ügy megcsaplak nem kelsz fel többet!” büntetőügyben, valamint a munkaügyi peremben), minden egyes tanútól megkérdezte, hogy tudják-e, hogy én büntető eljárás alatt állok? Még tőlem is, folyton ezt kérdezgeti… Most meg majd azt fogja mondogatni, hogy tudják-e, hogy engem az ügyészség büntetőügyben megrovásban részesített? Igaz, ezt nem teheti, de hát, errefelé bármi megtörténhet… Meggyőződésem, hogy az egész tárgyalássorozatot csak ezért az egy feltehető kérdésért – no meg lejáratásomra, elmarasztalásomra és anyagi ellehetetlenítésemre – kezdeményezték. Bárhogy döntök, sehogy se jó…
A hezitálás alatt, hirtelen, felülről jött megvilágosodás segített a döntésben… A becsületünket senki sem veheti el tőlünk, sem bíróság, sem ügyészség, sem bűnügyi nyilvántartásba vétel, se hamis vád, se becsületsértés, se rágalmazás, se semmi…
Így aztán, közöltem az ügyésszel, hogy bár nem értek vele egyet, és nem fogadom el, de nem kívánok panasszal élni… Aláírtam valamit, amit az orrom alá dugott, hogy minél előbb szabaduljak… Aztán átvettem a határozatot, s azt mondta, törölnek a nyilvántartásból… mindenhonnan… Kértem az iratanyagból egy példányt, 8 napon belül megkapom… Végre megtudom, mivel is vádoltak engem… Mi az, ami miatt, például kirekesztődtem az intézményvezetői pályáztatásból

A tanulság egyelőre csak annyi, hogy az szerepel a határozatban, hogy cselekményemmel (bűncselekmény gyanúját észlelve és jelezve) csak csekély fokú veszélyt jelentek a társdalomra… No, ez jó hír!
Kérdésem csupán, ha én – becsületes állampolgárként – csekély veszélyt jelentek a társadalomra, akkor milyen veszélyt jelent az, aki nem becsületes, netán elköveti a bűnt, vagy, ne adj’ Isten bűnöző, vagy ami még rosszabb, gonosz, megszállott, megátalkodott, és lélek nélküli személy?
Belegondolni se merek…  


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

25 megjegyzés:

  1. Ez az igazságszolgáltatás Magyarországon!
    Aki ártatlan azt megvádolják, kirúgják még a bíróságon is megfenyegetik, nehogy még tovább keresse az igazát. Úgy bánnak vele mint egy gyilkossal, és elég gyorsan ítéletet hoznak az ügyébe. A betegverés szexuális erőszakolás már nem ilyen fontosságú ügy. Azt húzzák mint a rétes tésztát. A nyomozás is olyan volt mint amit nem is akarnak rendesen végezni.
    A vezetők meg mindenről tudomást szerezhettek, ki mit mondott. Ez azért történhetett meg mert azt akarták,hogy a csalásaikat,betegveréssel kapcsolatos hazugságaikat jegyzőkönyv javításokat számlák javítását véghez tudják vinni. A Fidesznek ez az igazságszolgáltatása,
    Bányai keze messze el ér! Ha bíróság nem is ítélkezett igazságosan a Jó Isten majd elrendezi igazságosan ki mit érdemel.
    Bennfentes.

    VálaszTörlés
  2. Meg kell adni a lehetőséget a betegverők védelmezőinek,hogy a bíróságon is a vádlottak mellett állhassanak! Ott a helyük ! Élen az igazgatónővel úgy mint az igazság elleni tüntetésen. Ez csak úgy lehet igazságos!
    Kővíné Tóth Erzsébet.

    ui. kitartást az igazaknak!

    VálaszTörlés
  3. Tájékoztatásul :Felmentéssel 2009 májusában egy gazdasági dolgozó ment nyugdíjba.Azóta 1-es,4-es,9-es oszt.főnővérei,a TMK vezetője,a foglalkoztató csoport dolgozója,portán szolgálatot teljesítő
    dolgozó felmentés nélkül kérték nyugdíjazásukat.
    Tehát valótlan az a névtelen által írt hozzászólás,hogy a főnővérek felmentéssel mentek nyugdíjba.Utána néztem,ez így igaz.
    jártamban, keltemben hallottam újabb feljelentés várható a hozzászólás miatt.Jó lenne ,ha mindenki az igazat írná,ne hozzunk kellemetlen helyzetbe senkit.

    VálaszTörlés
  4. Szívemből szólt!
    Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  5. Kastyáknak el kellene kaparni magát. Mert hazugsággal rágalmazta ország világ előtt a jelentőket. Ő hazudott nem a jelentők ez már igazolódni látszik. Nem kellett volna ennyire lejáratni magát.
    A jelentőket nem sikerült neki.
    MATT

    VálaszTörlés
  6. 19,11-es íróval egyet értek.

    VálaszTörlés
  7. Nem értem! Ön névtelenül feljelentette F.Gy. főnővért?-alaptalanul!Na ,meg is érdemel méltó büntetést a feljelentés miatt!Magasságos ég-ilyen ember maga!Na,ezt nem gondoltam volna.

    VálaszTörlés
  8. nem probléma,hogy nem jelentette meg,a lényeg az,hogy elolvasta.Önnek szántam.

    VálaszTörlés
  9. Ő csak továbbította mások írását. Ez lett a veszte.
    Becsületessége meg az,hogy ha tudja is ki írta, nem adja ki.
    Munkás

    VálaszTörlés
  10. Az nem jól veszi ki magát,hogy aki nem jelentett senkit azt támadják,jelentgetik rágalmazásért.
    Sajnos nem gondolkodnak,nem járnak utána ki volt,nem kérdeznek csak jelentgetnek.
    István

    VálaszTörlés
  11. A jelentésnek bizonyítékok alapján volna szabad csak megtörténnie. Az nem lehet, hogy bemegyek a rendőrségre, vagy az ügyészségre, és azt mondom, hogy x y le akart lőni z-t meg w-t, és nincs erre bizonyítékom, és a rendőrség ügyészség vádat indít x és y ellen! Ilyen rendőrség meg ügyészség a bűnösöket pártolja, ha minden bizonyíték nélkül elindít egy nyomozást légből kapott vádakra! Mi van itt Kiskunhalason, a maffia beköltözött a rendőrségre meg az ügyészségre? Csak nem az olajos ügyek folytatólagos története zajlik most Kiskunhalason? Jó lesz, ha már az egész ország figyelmét ide tereljük, lássák már meg, hogy a bünözök mellett, vagy ellen vannak a hatóságok a városban? És ha mellett, akkor tüntetést kell szervezni a hatóságok ellen! Söprögetést kell beindítani, mert különben minden igazságot kereső ember börtönbe jut, a korruptak,
    degeneráltak meg jól fizető állásokba! Feje tetejére fordul minden!

    VálaszTörlés
  12. Ezeket a dolgokat Én is így látom! A nyomozással sem vagyok, voltam megelégedve. A vizsgálatok sem a valóságot mutatják. Azt lehet mondani nem törekedtek eredményes vizsgálatokra. Bíróság azt teszi amit a Fityiszes politikusok mondanak. Kiskunhalason nem működik az igazságszolgáltatás,ez maszatolás ügyek tologatása,húzása,hogy ne lehessen megbüntetni a bűnösöket. ( A betegverők most is beteget ápolnak). Százötven ezer forint vagy hatvan nap elzárás?
    Másoknak napi ötezer! Ezen már lemérhető,mennyi igazság van a döntésekbe.
    A betegverők tüntetéséért a Halasi Nép félrevezetéséért,azért mert nem kezelte a betegveréses ügyet szakmai alapon,igazságosan már több büntetést érdemel. A hazugságoktatás is ér egy adagot,amit eddig kapott attól többet..
    Egyengeti az útjukat a Fityisz kormánya.
    Milyen lelkiismerettel teszik ezt a nyomózók ügyészek Bírók?
    Van lelki ismeretük egyáltalán?
    Nem P.P.
    Gábor

    VálaszTörlés
  13. Azt nem tudják bizonyítani,hogy Uray Erzsébet írta! Csak ráfogjuk alapon
    vádolják?

    VálaszTörlés
  14. Várhatják az igazságot! nem lesz. Az igazságszolgáltatás minden szektora így dolgozik.

    VálaszTörlés
  15. A jelenlegi bíróságok a Fidesz kiszolgálói,nem az igazságszolgáltatásé!
    Számtalan estben hoztak ítéletet,amit magasabb fórumokon semmisnek mondta ki a másodfok. A bíróságok nyomás alatt azt teszik amit a politikusok elvárnak. Erre nem adott felhatalmazást a 2/3 a Nép. Erre nem hivatkozhat senki.

    VálaszTörlés
  16. Már csak egyharmad, nem kétharmad!
    törvénykezésük eredménye.

    VálaszTörlés
  17. A bíróknak is felelniük kell majd a politukai nyomásra meghozott elvtelen döntéseikért. Aki kiszolgálta a bünözőket, az felelősségre vonandó. Minden azon múlik, akar-e a magyar nép tiszta közéletet, vagy együttműködik-e a politikai hatalmukkal visszaélőkkel, illetve szemet huny-e a politikai bűnözés felett? Ha lusta, és erkölcstelen a nép, a maradék vagyonától is meg fogják fosztani.A magyar földtől, a kulturától is. Mindentől. Lehet választani: vagy kiállnak az emberek a tisztesség mellett, vagy belepusztulnak abba, hogy jellemtelenekké váltak. Az Intézet története kicsiben azt mutatja, ami nagyban megy az országban. Hű leképződése a fenti politikai történéseknek. Ha a dolgozók nem fognak össze, nem állnak ki azért, hogy jogaikat és a betegek jogait tiszteletben tartsák, egymás után fognak tönkremenni, megbetegedni maguk is.Nincs közép út! Nincs hosszú távú túlélés, a jelenben történő kompromisszumok árán. Hosszú távon még rosszabb lesz, mert teljesen élhetetlen élet lesz az, ami vár a népre, ha továbbra is lehajtja a fejét, és tűr.

    VálaszTörlés
  18. Már ma is élhetetlen az élet! Mire a számlákat kifizetjük itt ott marad élelemre. Ahhoz,hogy élhetőbb legyen az életünk nem a hazugságba beletörődést kell elfogadni,hanem szólni merni, szót emelni még abban az estben is ha nehéznek tűnik. Azt érezzük igazunk van,akkor össze fogva kollégákkal szólni kell akkor akadályozhatjuk meg,hogy porig alázzanak,
    eltiporjanak Minket. A félelem nagy úr, a megfélemlítő is,csak addig ameddig nem állunk a sarkunkra. Nem hagyjuk magunkat,mert van lelkünk érző emberek vagyunk. Tudunk döntéseket hozni ami a Mi véleményünk,nem mások által elvárt hazugságot mutatja. Nem tegnapra, nem mára kell gondolni. A jövőnkre, a gyerekeink unokáink jövőjére. Nem lehet hagyni,hogy hazugságok hazug politikusok kénye kedve szerint történjenek a dolgok. Az Ö fizetésüket megszavazzák több legyen,juttatások nekik járjon. Mégis lopnak csalnak hazudnak a hatalomért a pénzért,azért mert az egyszerű dolgozó ember akinek dobnak egy koncot majd elrágódik rajta és nem szól, beletörődik a sorsába. A mi és a gyerekeink élete ne azon múljon,hogy tűrünk, hazudunk azért,hogy akik jól élnek még több legyen nekik. Vállaljuk fel Önmagunkat! Minden ember annyit ér mint az adott szava és a becsületessége. Lázár Jani minden ember annyit és amennyije van. (sok szegény ember becsületesebb nála)
    Az ember becsületessége mindennél fontosabb,és nem eladó!
    Ha egyszer eladja valaki zsarolható megfélemlíthető többé nem számít igaz embernek. Ezt soha nem lehet árverezni! A vagyont azt igen, a becsületet nem! Nagyon kell vigyázni rá! Becsület a legdrágább nekünk, pénzben nem mérhető,csak a barátaidon keresztül mérhető,érzed,hogy sokan szeretnek ,vagy utálnak. Mutasd a barátod meg mondom kivagy!
    Evelyn

    VálaszTörlés
  19. Itt az eredménye!
    Megélni szeretne mindenki tisztességesen!
    Annyi fizetéstért dolgozni, ami a tisztességes megélhetéshez gyerek neveléshez elég!

    Elmúlt húsz évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol, a fiatalok közül minden második. Mindez egy néhány éve tartó egyértelműen növekvő trend eredménye, 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya.

    VálaszTörlés
  20. Gyurcsány Feri megmondta akinek nem tetszik el szabad menni!
    Orbán Viki mint elnyomó be segít a döntésbe.
    Nincs mit enni akkor indulás külföldre. 1 hónapi Németországi keresetből
    1000 euróból lehet kifőzdében étkezni lakást bérelni még a számlákra is jut. Mint szakmunkás a másik 1000 eurót haza tudom hozni a családnak.
    Most arra az elhatározásra jutottunk,hogy véglegesen családostól kint élünk. Magyarországon közmunka van 47ezer forint fizetéssel.
    Politikusoknak akik döntenek a Nép életéről 47 ezerből éljenek meg és neveljenek gyerekeket. A mélybe vannak taszítva az emberek. Mindenki szó nélkül viseli! Mi ezért költözünk mert élni szeretnénk élhető életet!

    VálaszTörlés
  21. Összehasonlításokba mindig unióba ilyen árak, ilyen büntetési tarifák vannak,mint nálunk mondják a politikusok.
    Az még nem jutott eszébe senkinek a parlamentbe,hogy a büntetések az uniós fizetésekhez nem sok,de a 47 ezer közmunkabérhez,vagy a 90 ezerforintos szakmunkásbérhez viszonyítva nagyon irreális.
    Akkor kell az uniós büntetéshez igazodni,ha mi is uniós fizetést kapunk.
    Miniszterek fizetése az uniós szinten vagy még magasabban van.
    XY

    VálaszTörlés
  22. Ha már itt tartunk akkor az állam vezetőinek a fizetése valóban európai, az országunk termékeinek árai kivétel a lakbér, de lakásgond az nincs ebben az országban, európaikai szintű.
    A dolgozó ember bére balkáni és ebből a balkáni bérből fizeti ez európai szintű árakat.
    Azon csodálkozom, hogy ez a nép még nem söpörte el az jelenlegi és az elmúlt 20 év kizsákmányolóit, legyen az komcsi, komcsi utód vagy "zsidesz-fidesz"

    Szebb jövőt:

    VálaszTörlés
  23. Most csak szépen kér a Nép! A baj akkor kezdődik majd ha már követel!
    Vér folyik, mert ezt nem tűri sokáig a Nép.Ha már a számlákat sem tudják fizetni,mert nem elég rá a fizetés. Enni is kellene! Villanyra is pár száz forintos rendszerhasználati díj már 7000 forint körül van. Kinek a zsebébe folyik a pénz már csak az a kérdés. Elvesznek mindent az emberektől, miközben Ők gazdagodnak. Gyűjtik a vagyont a szegény emberek verejtékéből.
    Azt az egy fizetésünket amiből már levonják az adót,többszörösen adóztatják, vissza veszik adó gyanánt számlákon 27% adó a liszten 27% tejterméken 18% az adó, telefon adó,pénzmozgások után az adó. Ezért történhet meg olyan,hogy egy tanár ma, 30 ezer forinttal keres kevesebbet mint két évvel korábban.
    Ilyen a Fidesz igazságtalan adóteher kivetése. Számoljanak,két évvel ezelőtt menyibe került 1 liter üzemanyag vagy kenyér bármi.
    Mindennek az ára felfelé kúszott miközben a fizetésünk az egykulcsos adó miatt megcsappant. Mit várnak igazságot a betegverésekből kifolyólag?
    Hiába! olyan helyekről tudnak elvenni pénzeket a párt támogatásához.
    Azért nem akar a választásokra másik pártoknak pénzt adni,mert Neki az ilyen intézetektől elvont pénzekből vígan kampányolhat.
    Azért nem kell igazgató sem olyan aki ért a hívatásához,mert a disznóságok a felszínre kerülnének.
    Mutogatnak az MSZP re miközben sorra az derül ki,hogy Budai Gyula jelentései alaptalanok. Valamivel el kell terelni az emberek figyelmét a valós hibákról,vagy a Fidesz alkalmatlanságáról.
    Budai Gyula a BKMÖ nél is tehetne vizsgálatokat. Minden ember megkapta akár dolgozó akár lakó ami Neki járt?
    Lenne magukra mutogatás,nem vissza felé,mert abból még az államkasszába egy forint nem sok de annyi se jutott vissza.
    A vörös iszapra összeadott segélyeknek is csak egy részét kapták meg a károsultak. Fidesz jobban rá szorul. Fejük alatt nem viszik el,csak a családjuk jár jobban.

    VálaszTörlés
  24. Hetente mennek fel az árak,semmi bejelentés csak a vásárlás alkalmával szembesülünk,hogy már megint emeltek az árakon.
    Az üzemanyag ára világszerte csökken, akkor nálunk a forint romlására hivatkozva emelik az árakat. Pedig nem lenne aktuális
    Ibolya

    VálaszTörlés
  25. Rabosítás törölve, nem inkább áthelyezve a hamisan jelentőkre?

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)