2013. november 5., kedd

Olvasói levelek - Egy változás margójára I-II.



„Egy változás margójára

Az elmúlt több, mint egy évtized nagyon keserves és szomorú volt úgy a dolgozók, mint a lakók életében is.
Pár munkatársunk virulásától eltekintve a többség megtört és szomorú lett.
A hangsúly a múlton van. Itt a lehetőség egy változásra, egy pozitív történésre.. Tudjuk, a változás kell, mert törvényszerű. Változik a világ körülöttünk és benne mi is! A változás jó is lehet! Igen, lehet jó is, annak ellenére, hogy mi már jó ideje nem tapasztaltuk. Most azonban reméljük a jót, az emberséget, az EGYÜTT DOLGOZÁS lehetőségét, és annak örömét. Szeretnénk, ha az új vezetés partnerként tekintene ránk. Bízunk benne a feladatot nem "kihívásnak, önmegvalósításnak", hanem egy nagyon szétesett, egykoron nagyon jó hírű intézmény talpra állításának, a szakmai önbecsülésüktől megfosztott dolgozók hitének visszaadásának tekinti.
Csendben arra is kérjük az illetékest, ha teheti, ha szabad, tájékoztasson bennünket arról is - sok más egyéb mellett - mi indokolta a volt igazgató ötödik diplomájának megszerzésére a 2.000.000 Ft-ot elpazarolni. Nem pletykaszinten, hanem a leköszönő igazgató tájékoztatójából tudjuk.
Kérdezem azt is, ki engedte, hogy a pénztáros, raktáros is legyen? Ki vette fel a raktáros fizetését? Mennyi ideig?
Milyen munkaköri leírása volt a pénztárosnak, illetve a "raktárt nem kezelő" raktárosnak? Továbbá miként szeretnék a két munkakört ellátó pénztárost - nem kárpótolni -, hanem az elvégzett munkáért visszamenőleg kifizetni?
Reméljük Intézetünk életében vége annak a nagyon keserves és romboló időszaknak, mikor a rosszat követte egy még rosszabb. Aki eddig nem dolgozott ezután sem fog. Aki eddig dolgozott még többet várnak el tőle. Sőt! Egyik igazgatót követte a másik.
Az eredmény ismert! Országos média cikkek, tárgyalás és ítélet!
Reméljük, sőt szeretnénk bízni, hogy az eddig elhallgatott ügyekről hivatalos tájékoztatás lesz, a titkolt gazdasági visszaélések napvilágra kerülnek. Tudomásunk szerint már több tanúvallomást felvettek a nyomozók. Ebben az ügyben is várjuk az előrelépést!
Sok minden vár tisztázásra, megoldásra!
Az elvégzendő munka óriási, de erőt és kitartást kívánunk hozzá!”

---------------------------------

„Egy változás margójára II.

Pozitív eredmény és szebb jövő csak mind a két volt igazgató mellőzésével lehetséges.
Ameddig bármelyiknek is van sansza bármire addig követőkre is találnak és mindig keletkezik egy ellenzéki mag.. Van-e erre szükséges a jövőbeli vezetésnek vagy egyszerűen tényleg megpróbál tiszta lappal indulni minden múltbéli gyökeret kiirtva a legtisztább gondolatokkal és a szakma magaslatán vezetve Kiskunhalast. Persze maximálisan figyelembe véve az itteni szakmaiságot és múlt béli tapasztalatokat.
Ha nem ez fog történni akkor minden kezdődik elölről és kontra szelektálódik az intézmény szakmai csapata és kőkemény ellenállás lesz részükről, mint ahogy Kaskantyúval szemben is bekövetkezett.
Hozzá kell tenni, hogy az ellenállást kiváltó ok csak is a kaskantyúi laikusság következtében alakul ki.
Ha az elmúlt év folyamán egyetlen egy esetben is elfogadták volna az elmúlt húsz év folyamán kialakult tapasztalatokból alkotott véleményt talán nem is lenne reintegráció a Tompával.
Végül hadd idézem az előző hozzászóló utolsó mondatát:
"Az elvégzendő munka óriási, de erőt és kitartást kívánunk hozzá!"”
 

Levélküldés: ITT!                   Facebook

41 megjegyzés:

  1. A mai nap felkerült az afsz.hu oldalra ,jogászt ,jogtanácsost keres Kaskantyú. V Sári eddig nem alkalmazott jogászt? Talán elbizonytalanodott?

    VálaszTörlés
  2. Nem bizonytalanodott el csak eddig azt hitte,hogy a jogi dolgokhoz is ért hiszen annyi diplomája van.

    VálaszTörlés
  3. Ez a pesti szgyf-s asszony alapból ilyen "kedves" vagy tanulta? Kondolom akinek van ügy vele tudja kiről van szó!

    VálaszTörlés
  4. Az aláírás gyűjtést az akkori 7-es osztály dolgozói kezdeményezhették a hat és fél évet fegyházban letöltő bűnösért.
    Nem azért mert ártatlan, azt az ítélet már eldöntötte.
    Hanem azért mert attól félnek,hogy a fegyházi élet nehézségei miatt,elkezd a többiekre terhelő vallomást tenni,azokra akik eredetileg jelentve voltak,ezzel kedvezményeket érhetne el a büntetésében.

    VálaszTörlés
  5. "Ha majd egyszer változik a világ
    Zöld ablakban piros fehér virág
    Vissza vesszük Erdélyt a bocskoros oláhtól
    Éljen a nagy Magyarország"

    Ez a kis versike most már aktuális a Kiskunhalason a Kőrösi úton, csak egy kis átfogalmazással.
    Haladjon Tompa és Halas együtt a szebb jövő felé, mert van és lesz is értelme.
    Sok siker kívánok nekik.

    VálaszTörlés
  6. Az első trauma hétfőn érte a kaskantyúi mágusokat,amikor a fenntartó képviselője és az új ig.nő meglátogatta a 7-es. osztályt az ő tudtuk nélkül. A második ütést szerdán kapták ,egész nap az intézményt járták és nem tudták ,hogy merre járnak kivel beszélgetnek. Kettő három nyaló azért jelentett rendesen csak kevés infóval rendelkeztek. A súgókat tudjuk,és már tudja más is. Bajszi ma és holnap már nem jött jön, az újak már nem tévednek el az intézményben,nem kérnek kiséretet. Hetes osztály kemények voltatok csak igy tovább,fogisok ti is, majdnem mindannyian.Megy a helyeszkedés,ki kivel ki hova kerül,páran már kifordultak önmagukból. Hajrá Tompa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerinted lehet most is helyezkedni? Én úgy hallottam, hogy a tompai ig.nőnél egyetlen lehetőség az elismerésre a jól végzett (szívvel, lélekkel) munka.

      Törlés
  7. B. Zilia ! Nagyot nőttél a szememben, most tudtam meg ,hogy nem fogadtad el ezektől a kitüntetést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon helyes. Nem azért mert ezektől, vagy azoktól, hanem azért, mert ez nem megbecsülés, hanem porhintés... a szembe.
      Miközben maguknak pénzbeni "önbecsülést" osztogatnak, másoknak pénz nélküli kitüntetésekkel "adakoznak". A pofátlanság nem túl kifejező erre a gesztusra.

      Törlés
  8. Végre valahára T. Andrásnak egy hasonló kalliberű emberrel kell munkakapcsolatban lennie. Biztos vagyok benne,hogy a porig alázott TMK-ban még jobban fog menni a munka ha nem lesz itt az a főokos aki állandóan az okosságokat mondja..

    engine builder

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet,hogy végre nem csak kávézni jár be és helyezkedni?? A fizetéséért esetleg Neki is dolgozni kéne, és nem azzal dicsekedni városszerte, hogy én vagyok a Jani és a legyőzhetetlen,és aki ellenem kinyírom és tönkreteszem. Dolgozzon, a sok évért amiért talán Ő Maga sem tudta, miért kapott jó fizetést!! Bízom benne, hogy az új vezetés nem dől be Neki, hanem a végzett munkája alapján értékel.

      Törlés
  9. Tudja valaki, hogy vannak-e fogyatékosok Tompán?

    VálaszTörlés
  10. Ne keverjük össze a mai hetes osztály az események idején működő hetes osztállyal!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  11. November 14. 18,05-ös hozzászólóhoz.
    A vers zenével együtt, hallgassátok szeretettel a a következő linken!
    http://www.youtube.com/watch?v=1i1qvWXHyRM

    VálaszTörlés
  12. Az elmúlt év elnyomása (gyarmati sorsa) után milyen státusza is lehet a halasi intézménynek?
    Következhet autonómia protektorátus, vagy dualizmus.
    Én a dualizmusra tippelek, a történelmünk során a dualizmus időszakában rengeteget fejlődött országunk.
    Remélhetőleg intézetünkkel és a tompai intézettel is ez fog történni.
    Ezért is csak előre egy közös úton, a jó cél ellátottaink magas színvonalú ellátása és dolgozóink biztos jövője érdekében.
    Mind a két intézmények ez kell legyen a jövőképe.

    VálaszTörlés
  13. Akár ki is találta ezt a szép zenét ,köszönjük most nagyon aktuális!

    VálaszTörlés
  14. Több alkalommal találkoztam a kórházban tompai kollégákkal amikor beteget kísértem vizsgálatra,hasonlóan Ők is.Fogyatékos beteget kísértek.Tehát van hozzá értésük.Eddigi hozzáállásuk szerint szímpatikusak.Gondoljunk csak vissza egy évre!Első alkalommal már azt közölték itt minden sz@r,buták vagyunk,nem tudunk dolgozni,járkálnunk kellett tanulni!Porig aláztak bennünket.Ön dicséret sosem jó.Az a rombolás amit itt csináltak elenyésző a jogszabályok nem ismerete mellett.Na,lesz alkalmuk megismerni,de nem csak nekik!!!Nem sorolom fel azt a sok törvénybe ütköző cselekedet,nem akarok a dolgok elibe menni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne essünk túlzásokba! Én nem hallottam soha a fenti trágár minősítését munkánknak egyszer sem! Velünk együtt akartak dolgozni a kaskantyúiak, csak vannak akik ebből nem kértek! Hallottam tőlük elismerő szavakat is! Voltunk több helyen, ahol volt is mit tanulnunk!

      Törlés
  15. Ugyan kérem,ne emeljük már piedesztálra B, Zíliát!Ne feledjük amikor Ő is a kedvese révén benne volt a "mózes kosárba"Azok az idők soha,de soha ne jöjjenek vissza!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmilyen idő nem jön vissza sohasem...
      Az erény akkor is erény, ha korábbról bármi felróható. A tendencia a fontos és az, hogy a jövőben helyesen járjon el.

      Törlés
    2. Várd ki a végét ki lesz a helyi igazgató :)

      Törlés
  16. nov.16.7:57-nek!Ne beszéljen mellé,még most is lekicsinylően beszél rólunk.Kérdezem a törvényi előírásoknak megfelelően jártak el?Soroljam? nem teszem,már megtették mások.5 személy lubickolt,nem hiszem,hogy megérte.Nem csak az én véleményem,de leírom csak 2 személynek kell megköszönni az eddigi közreműködést,nem titok, 1 fő koordinátor, 1 fő az X helyére váratlanul,meggondolatlanul oda helyezett Y.Az áskálódás akkor fog meg szűnni.Nincs szükség hírvivőkre!Ők azok akik gáncsoskodni fognak alattomosan nem szemtől szembe.Bizonyítani akarják a szakmaiatlanságot még most is kaskantyúi gárdát istenítik.Nem lesz nehéz dolguk a következő vezetésnek,egy elbeszélgetés során rájönnek,milyen dolgozók is ők.Közutálatnak örvendenek.

    VálaszTörlés
  17. Összegyűjtöttem egy kis csokrot abból amit elterveztek és nem valósult meg vagy, nem működik mert nem működhet.
    -portaszolgálat ápoltakkal
    -porta televizió
    -új formátumú jelenléti iv vezetése a portán
    -osztályok referálása reggel,este(csak a reggeli maradt )
    -takaritók referálása,reggel délben
    -központi gyógyszerelés (bútorzat elkészült több százezerért)
    -takaritók ide -oda helyezése
    -fedett kerékpár tároló épitése
    -zászlórúd felállitása
    -dohányzó gomba épitése (7-es osztály közelébe)
    -titkárság,titkárnő nélküli működése (N. Erika titkárnő, több éves munkája romokban hever.Iktatás,jogi anyagok ,teljes a káosz)
    -hivatalos anyagok mozgása,Kaskantyúra,Kaskantyúról (munkáltatói igazolások,kilépések lebonyolitása napokba, hetekbe telnek)
    Egyenlőre ennyi, várjuk (ha valaki megirná) a megvalósult és jó dolgokat amit ezek találtak ki és jól működik!

    VálaszTörlés
  18. Mond meg már te nagyokos mit tanult egy takaritó a kaskantyúi takaritónőtől? Talán azt,hogy hogyan kell fogni a seprűt,hogy a bal vagy a jobb keze legyen elöl?

    VálaszTörlés
  19. N, Erikának mikor volt vagy lesz a nyugdijas búcsúztatója ,mert ezt is megigérték,tavaly decenberben. Nem mer elmenni otthonról mert várja a telefon hivást vagy a postást aki hozná a meghivót!

    VálaszTörlés
  20. sem a gondozottak,sem a dolgozók érdekeit nem vették figyelembe.Mit tettek a gondozottak jólétéért?!
    Megszüntették a fogászati,szemészeti,bőrgyógyászati szakrendelést.
    Büfé szolgáltatást/a mostani nem szolgáltatás/hát nem is tudom törvényesen működtetik-e?
    Bízzunk a jövőben!Tompán ezek a szolgáltatások,ellátások jól működnek. Nálunk miért kellett megszüntetni?Ja,mert az előző vezetés idejében jól működött.
    Nincs intézeti főápoló!-törvény előírja.hiányát megérezzük,nincs akihez fordulnánk problémánkkal akár betegekkel, akár személyünkkel kapcsolatos.
    a telephelyvezető döntés képtelen volt,./valószínű nem az Ő hibája/
    Nincs hálótervi foglalkoztatás!
    A gondozottak nem kapták meg időben a munkabérüket,zsebpénzüket.
    Hát építésről nem ,de rombolásról,hozzá nem értésről tanúskodik minden.Hát kérem,a pszichológiai képesítés csütörtököt mondott.
    Ezek nem pénz függőek!A főápolói státust ki tölti be?

    VálaszTörlés
  21. Ne túlozzunk!Mikor melyik vezető köszönte meg a nyugdíjba vonuló dolgozónak a munkáját?Sem S.I,sem V.I.Az utóbbiról ne is beszéljünk!!/megosztó személyiség/Pedig egy -két köszönő szót,egy szál virágot,maradandóként egy könyvet megérdemeltek volna,megérdemelnének a nyugdíjba vonulók,legyenek fizikaiak,irodaiak,szakmaiak.Évente 3-4 dolgozó,lehet még ennyi sem!Nagy összeg? A költségvetés elbírja!!!

    VálaszTörlés
  22. nov.16.16:42Mit vagy úgy oda,ne csodálkozz?!A m.igazgató a főorvos asszonynak nem hogy megköszönte volna a munkáját,volt olyan" intelligens",hogy, gerinctelennek nevezte!!!Milyen vezető az ilyen?!Megjegyeztük,ilyen vezetőket nem kérünk!! Nem is jött össze az igazgatói szék!!!Isten meghallgatta imáimat.Amikor nem dolgozom,vasárnaponként azóta járok misére!

    VálaszTörlés
  23. Kedves november 16. 18,16!
    Kérdezd meg ha találkozol a "tati"-val vagy a P. Lacival ki búcsúztatta el és hol? A V.István bár már nem Ő volt az igazgató Ő nem igérte hanem elbúcsúztatta Erikát. Nyomozz egy kicsit!

    VálaszTörlés
  24. A két TMK dolgozó búcsúztatását a közvetlen munkatársak szervezték,név szerint Pagács Józsi!Ott voltam én is, a tanteremben voltunk, nem TMK-ás,szakmai dolgozó vagyok.V.István akkor köszönte volna meg a nyugdíjba vonulók munkáját amikor megbízott igazgató volt.Annak a búcsúztatására jött el akinek a búcsúztatására meghívták/jelen voltam/Neki kellett volna kezdeményezni .Voltak nyugdíjba vonulók akik felkeresték és elköszöntek Tőle,pedig nagyon rövid ideig dolgoztak együtt. Egy vérbeli vezető tudja ,hogy dolgozói mikor mennek nyugdíjba a szép gesztus az lett volna,ha magához kéreti a dolgozókat és mond néhány szép szót..Az nem figyel az ilyen dolgokra aki nem akar. Na,borítsunk fátylat rá.Jut eszembe:S.Ilona3-4-en keresztül Farsangi bálra meghívta a nyugdíjasokat ,egy szál virággal köszöntötték ŐKET.Szép gesztus volt-elismerem!!!

    VálaszTörlés
  25. Mit kérdezek Tőlük,tudod Te is ,hogy történt.Biztos vagyok benne ott voltál Te is,én is.Az illetékesek szépen beszéltek!!!Azóta történt ilyesmi?Pedig ,de sokan elmentek nyugdíjba.

    VálaszTörlés
  26. Érdemi változás nem lesz. Ez a fenntartónak továbbra sem érdeke.

    VálaszTörlés
  27. A dolgozók feljelentették a Pető Intézet vezetését
    Nem csitul a botrány a Pető Intézet körül. Az intézmény "kétségbe esett dolgozóinak egy csoportja" levelet küldött a hatóságoknak.


    Tizenegy pontos feljelentést kaptak a hatóságok a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének vezetőiről – tudta meg az Index. A feljelentők magukat az intézet kétségbe esett dolgozóiként jelölik meg, azzal magyarázva névtelenségüket, hogy az elmúlt hónapokban „az Intézet vezetése kivétel nélkül mindenkit eltávolított, vagy ellehetetlenített, akinek ellenvéleménye volt".

    A feljelentéshez fűzött kísérő szöveg szerint az intézet dolgozói az elmúlt három évben értetlenül szemlélték, hogy öt gazdasági igazgató fordult meg gyors egymásutánban a Petőben, akik egytől egyig elmenekültek. Közben sorban születtek a megalapozatlan gazdasági döntések, egyre romlott a pénzügyi helyzet, de a vezetőség nem vette komolyan a figyelmeztetéseket, és a különböző szakemberektől érkező megoldási javaslatokat, hanem szőnyeg alá söpörte a problémákat.

    Folyamatos viszály

    A Pető Közalapítvány megszűnése után egy állami tulajdonú kft. lett az intézet fenntartója. A nonprofit céget egy nyugdíjas orvos vezetésre bízták. Az Intézet vezetése azonban ezt a hierarchiát nem fogadta el, folyamatossá vált a viszály és a bizonytalanság, ami tovább csökkentette az esélyt, hogy racionális döntések szülessenek – írja a portál.

    A feljelentés írói a hatóságoknak küldött levélben azt állítják, hogy a feltárt esetek súlyára való tekintettel jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése, okirat-hamisítás és egyéb törvénytelenségek alapos gyanúja miatt szükséges a vizsgálat lefolytatása.

    A Fővárosi Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a Pető Intézet ismeretlen dolgozói által hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján, a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség november 22-én feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek teljesítésével a Budapesti XII. kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg.

    A feljelentés kiegészítés határideje 15 nap azzal, hogy azt a feljelentés kiegészítését végző nyomozó hatóság vezetője indokolt esetben 15 nappal meghosszabbíthatja.

    A Pető kálváriája

    Ahogy arról a Hír24 is beszámolt nyáron, kilátástalan pénzügyi helyzetbe került a mozgássérült gyerekek speciális oktatását végző intézmény.

    A kormány először beígért egy 420 millió forintos plusz támogatást, amely az intézet vezetése számára felcsillantotta a reményt, hogy az állam kihúzza az intézetet a bajból. Kiderült azonban, hogy a pénz lényegében nem extra támogatás, csak a 2013–2014-es tanévre szóló keretösszeg.

    Az intézet ügyét az ellenzék is megpróbálta támogatni, de az újabb pluszpénzekre szóló javaslatok is elbuktak a parlamenti szavazáson.

    VálaszTörlés
  28. Kedves 2013. november 24. 21:39 -es bejegyző!
    Nem érthető, mit akar jelenteni a fenntartó "érdektelensége"
    Hozzá kell tennem, hogy ma már más szelek fújnak arra felé é szerintem igen is lesz érdemi változás.Mindenesetre jó lenne kibontani azt a véleményt, hogy nem érdeke a fenntartónak.

    VálaszTörlés
  29. Mi van nagy vezérünkkel,bajszival? Napok óta nem látni? Amióta nincs itt, nem megy az intézetben semmi normálisan. Még jó,hogy itt van Erzsike ő aztán tudja pótolni.Élvezi is rendesen,lehet,hogy őt nevezték ki utódnak ameddig nem jön vissza gabika? De ki a koordinátor ő helyette? Lehet,hogy vissza kellene hozni birgitta asszonyt? Ő olyan aranyos volt mindenki szerette.

    VálaszTörlés
  30. Ki tudja?A betöltetlen státuszok,táppénzen levők bére hová,kinek,kiknek a zsebébe kerül?Nem lett betöltve a főápolónő,szakmai vezető helye ,a táppénzt pedig nem a munkáltató fizeti!éves szinten több millkó!

    VálaszTörlés
  31. Amióta a Kaskantyúi integráció befuccsolt és az ottani vezérkar elfogadta a jövőbeni változást új világ köszöntött be Kiskunhalason.
    Nincs már kritika, nincs már önmutogatás, nincsenek már felelőtlen és következetlen döntések, mindenki a lakók is és a dolgozók is megnyugodtak.
    Mióta az előző hozzászólás szerinti nagyvezér már nem is jár be dolgozni az intézeti hangulat és az intézeti munka halad és megy rendületlenül netán még a dolgozói jókedv is visszatérőben van.
    Miért nem lehetett ezt már egy évvel ezelőtt is hasonló módon kezelni, nem lett volna ennyi kritika és elkeseredettség talán nem is lett volna új integráció.
    A felelősök persze hallgatnak, de a fenntartó előtt számot kell tenniük, hogy mit „értek el” az előző egy évben és milyen kárt okoztak, miért menetek el a 15-20 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozók, mikért van most ennyi szakképzetlen dolgozó a szakmai berkekben, miért van még mindig káosz a fejekben, miért van ez a különleges utálat a jövevények irányában stb???
    Talán ha az igazgató asszony „megfelelő embert a megfelelő posztra” elvet hűen követte volna, de kit tudja már ezt és vajon ki is érdekel már ez…., hiszen van jövő és van kilátás.

    VálaszTörlés
  32. Most játszhatja az okoskodó főnökösdit.Utána újból elmegy zokogó pihenésre,mint a múltkor.

    VálaszTörlés
  33. Szegény jött-ment

    VálaszTörlés
  34. Az új vezetés figyelmébe ajánlanám,hogy az irodasoron is tegyen rendet mert minden nap síró szemű kolléganőket nem a legjobb látni! Az SZGYF -es nagyhatalmú nő személyek, (szándékosan nem irom kollégák) ámok futása már nem csak az új dolgozókat ,hanem a régieket is kikészítik. Minden baj forrása,hogy van egy viszonylag új kolléganő aki képtelen ellátni a feladatát.Minden oldalról jelezték,hogy alkalmatlan a feladatra,de úgy látszik ,ő egy "szent tehén" nem szabad hozzá nyúlni.Azt is tudatni kellene egyesekkel ,hogy ki kinek a főnöke.

    VálaszTörlés
  35. Kérdezzenek meg néhány hívatásos gondnokot,hogy mi a véleményük a dolgok menetéről és az ügyek intézéséről! Azt is megkérdezhetik,hogy régen (amikor a hozzá nem értő kolléganő dolgozott) hogy volt.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)