2010. szeptember 4., szombat

Számvetés III.



"A Bács-Kiskun megyei vezetés évek óta fideszes. Ez év elején  két botrány a megyei önkormányzat intézményeiben: a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, valamint a kecskeméti Juhar utcai (fogyatékos gyermekek) iskolában. Mindkét esetben magánszemélyek feljelentése alapján rendőrségi eljárás indult, bár a megyei belső vizsgálat hibát nem talált, sőt a megyei vezetés sajtótájékoztatóján becsmérelte az eljárásokat kezdeményezőket.

A halasi ügyben előzetes letartóztatásokra is, sőt három ápolóval szemben már vádemelésre is sor került, többek között az egyik beteg sérelmére análisan elkövetett erőszakos közösülés címén. A megyei vezetés töretlen bizalmát élvező, a saját intézményében történtekről semmit sem tudó, a történtekről korábban jelzést kapó, de intézkedést elmulasztó igazgatónő még csak fegyelmit sem kapott. A szabadlábra helyezett ápolók pedig ismét az Otthonban dolgozhatnak a betegek között, akiknek sérelmére elkövetettek miatt van velük szemben büntető eljárás. A dolgozók által jelzettek (a 33 beteg által fizetett 106 üdülő és hasonlóak) ellenére a fideszes megyei vezetés a füle botját sem mozdítja, sőt a feljelentéseket tevőket fenyegeti jogi lépések kilátásba helyezésével. Az sem zavar senkit, hogy az egyik vezető alárendeltjeként ugyanott dolgozik a saját férje, a leánygyermeke, a nővére és annak fiúgyermeke is, mint egy nagy családi vállalkozásban.

Mindezek egyetlen megyei politikust sem zavarnak, minden megy tovább, ahogy korábban. Ez lenne az ígért közéleti tisztogatás és tisztaság? Haverság, komaság, mutyi továbbra is, semmi sem változott, ugyanaz folyik tovább megyei fenntartói segédlettel.

A Juhar utcai iskolában történtek (gyermekbántalmazások és elzárások) miatti eljárás már több, mint 6 hónapja folyamatban van, 26 terhelő vallomást tett tanú ellenére még meggyanúsításra sem került sor!

Hát ennyit arról az ígért nagy tisztességről és hasonlóakról, persze az ügyben az összes illetékes mind fideszes, így nem csoda, hogy még ilyen módon is egymást védik. Meddig mehet ez így tovább, hol az az ígért változás?"
 

Bácsnarancs 2010.08.15.
 


Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

17 megjegyzés:

  1. Az igazgatónő MSZP-s volt. már váltott oda húz ahol a hatalom van? Gondolja így megtudja úszni a hibáiból eredő gondokat, felelősségre vonást.?
    A Fideszes miniszter Elnök Tisztogatást ígért!
    Lenne mit tisztogatni Megyei szinten a kecskeméti Fideszesek között is.De a halasi Fideszbe is elő jöttek a problémák,mert az MSZP sek tették szóvá,hogy nem értenek egyet, a mostani helyzettel.Mindegyik a rokonait barátait részesíti előnybe. És ez így nem elfogadható! Az olyan embereket kell megtisztelni a bizalmunkkal akik,tesznek is érte,hogy elnyerjék a bizalmunkat! Nem a sógor koma jó barátra kell szavazni,szavazás után már nem törődnek, az egyszerű emberekkel.
    Lásd az intézeti problémákat! A Megyei Fideszes fenntartót nem érdekli milyen életet biztosít a halasi intézete a beteg embereknek.Nem szüntette be a veréseket,hanem a verő embereket támogatja!ÉRDEMES ELGONDOLKODNI,HOGY KIRE IS SZAVAZZUNK! IBOLYA
    az egyszerű emberekkel.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes mindenki látja, tudja,és érti,csak a fenntartó nem,mert elakarja sumákolni saját
    felelősségét,ami nem kicsi!

    VálaszTörlés
  3. Úgy gondolom most már nagy a nyomás a megyén, hiszen jönnek a választások!
    Szeptemberben kezdődik a VÁDLOTTAK BÜNTETŐPERE, s ha a megye még mindig nem kezdi el a (nagy)takarítást, akkor bizony politikailag nagyon megsinyli.

    VálaszTörlés
  4. Meg érdemlik mert nem a lakók sorsáért tesznek!
    Csak néhány vezetőt segítenek!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok Uray Erzsébetnek, és Uray Viktornak ehhez a remek blogoldalhoz!

    VálaszTörlés
  6. Engem az érdekelne a 7-es osztály főnővére ha mindenről tudott, mert tudott és hallgatólagos bele egyezésével történtek a dolgok. Akkor ő milyen vezető mert köztudott a kollegái irányították őt csak egy kikötése volt ki ne tudódjon vagyis az osztályról ki ne szivárogjon mit művelnek a betegekkel.Kérdezem én milyen ember ő a szakmában?? Milyen vezető?

    VálaszTörlés
  7. Ha tudott róla,akkor őrt is felelősségre kell vonni.Miért nem mondta el az igazgatónőnek,akkor nem lett volna ez a lejárató tüntetés! Dolgozó

    VálaszTörlés
  8. Nyugodj meg nagyon jó vezető aki tudja, és kisujjából kirázza szakmai tudását, aki ezt a bejegyzést és véleményt írta róla nyugodtan versenybe szállhat vele, de ő szakmailag, mind emberileg jó. Ellenkezőleg, kedves blogástákkal szemben.

    VálaszTörlés
  9. 11,55 A 7 es főnővére tett vallomást egyik dolgozójára.Ő bele egyezésével történtek a verések.Gondolom ezek után felelősséggel tartozik az osztályán történtek miatt.Telefonos interjúban azt mondta nem történtek meg a verések.Hogy is van ez ? Hazudást hamis tanúzást is a rovására lehet írni.Félre vezette a hatóságot? XY

    VálaszTörlés
  10. Ezt mi pontosan tudjuk milyen "jó" vezető... látjuk és hallottuk! Egy egész ország meggyőződhetett róla a Kékfényben!:)

    VálaszTörlés
  11. Ha kiállt volna a rá bízott betegekért akkor azt mondanám,szakmáját értő főnővérről lehet szó.
    Így csak egy jót írhatunk a javára,hogy rá vallott egy verő emberére. De hamisan is tanúskodott a többiekkel kapcsolatba.Munkás

    VálaszTörlés
  12. Ha a telefonos interjút a nyomózóknak csinálták
    akkor saját magát is meghazudtolta,felvétel is van róla .Ez érdekes lesz.

    VálaszTörlés
  13. Így jár aki nem az igazat mondja.Gabi

    VálaszTörlés
  14. "vezető alárendeltjeként ugyanott dolgozik a saját férje, a leánygyermeke, a nővére és annak fiúgyermeke is, mint egy nagy családi vállalkozásban."
    A lánya saját magát Alícia Kis Királylánynak szólíttatja, írta valaki máshol! Normálisak?

    VálaszTörlés
  15. A kis király lány nem szégyelli a kedves mamát,hogy részeges alkoholista. vagy ebbe a családi vállalkozásba mindenki alkohol beteg?

    VálaszTörlés
  16. Érdekes ez a kiskirálylány azért drogos volt a barátjával együtt.Aki úgyszint ott dolgozott az intézetben és minden el lett neki nézve!!!

    VálaszTörlés
  17. Akkor azért nem kell neki dolgozni mert a királylányok nem dolgoznak???

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)