2011. március 20., vasárnap

Az ellenőrök szabályzatából


Szociális szolgáltatások, intézmények hatósági ellenőrzésének eljárásrendje


„...Sokszor az ellátottak állapotuknál fogva sem (demensek, pszichiátriai betegek) tudnak megbízhatóan véleményt alkotni, de tiszteletben kell tartani vélemény-nyilvánítási jogukat, esetenként panaszjogukat. Előfordul azonban, hogy ilyenkor is alkalmasak az ellátotti közlések arra, hogy közvetett információkat lehessen nyerni pl. a mentálhigiénés munka színvonalára, a bánásmódra, a személyes gondozásra.

Különösen figyelni kell arra, ha az ellátottak nem merik elmondani véleményüket, vagy láthatóan félnek, vagy éppenséggel közömbösek, mert már sokszor szóltak, de nem volt eredménye...”

Teljes szabályzat letölthető: ITT!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

18 megjegyzés:

  1. Nálunk nem kell félniük, ott van a főápoló asszony, aki bátorítja őket!:)

    VálaszTörlés
  2. "A mi szívünk megremeghet a nehéztől, az ismeretlentől, a lehetetlennek látszótól, Isten azonban az egyének jövőjét sokszor a lehetetlennek látszó holnapba rejtette el; nekünk kell nekilátnunk, hogy azt előhozzuk."

    VálaszTörlés
  3. Itt félelembe lehetett részük rendesen.

    VálaszTörlés
  4. Ellenőrök?! Ugyan már! Siessünk már, amikor amaz talált valamit. Már akkor jelenteni akarta őket de le lett pisszentve a találó ellenőr!Itt a parancs úgy szólt semmit nem találni minden rendben van!

    VálaszTörlés
  5. Nem történt semmi!Csak a belső ellenőrrel vissza fizettetném a fizetést miért vette fel?
    Nem csinált semmit? Nagy felelősség nyomhatja a vállát.Mária

    VálaszTörlés
  6. Az ellenőrzési szabályzatot, melyet ti most közöltetek: a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal alkalmazottja Tóth Józsefné készítette, mint egy prezentációt 2010. február 18-án 12.óra 56 perckor.
    Nem általános érvényű és nem törvény erejű.
    Ez kizárólag csak oktatási anyag.
    Ti internet tolvajok, azt hiszitek, hogy okosak vagytok, szégyelljétek magatokat.
    Minden cselekedetek csak a hazugságon és a plágiumon alapul.

    VálaszTörlés
  7. 19,07 De azért a Fenntartóra és az Intézetre nézve is vannak szabályok.Ha nem is éppen ez de akkor is vannak.Attól,hogy ti minden fajta szabályt figyelmen kívül hagytatok attól még léteznek jogszabályok.Minden hazugság? Ez nem állja a valóságot.A jelentő igazat mondott azt bizonyítja a robbantás is.Ezzel el ismertétek.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  8. Most lenne itt az ideje egy újabb tüntetésnek!
    Most már nem csak betegverés szexuális kényszerítésért,a lakók mérgezése is benne van a pakliban.Azért majd egy transzparenst ne felejtsetek el készíteni amire rá írjátok kiváló dolgozó mert mérgezi a betegeket! Ezt támogatjátok? Komoly oka van ennek,nagyon komoly.
    István

    VálaszTörlés
  9. 03.20. 19:07-nek!
    Ha a hülyeségét és a hozzá nem értését akarta "csillogtatni", hát az sikerült! Az említett prezentáció a hatályos jogszabályi rendelkezésekben foglaltaknak mintegy "lefordítása" az egyes, az azokban foglaltakat alkalmazni, belső szabályzataikat kimunkálni köteles intézményvezetők számára (mert a vezetői tisztségüket általában nem a hozzáértésük alapján nyerik el!)
    A prezentáció ugyan valóban nem, de az abban hivatkozott jogszabályok viszont kötelezőek minden intézmény számára, még ha nem is törvényerejűek (így, egybeírva!) mert nem csak törvények, hanem további "alsóbbrendű" jogszabályok is szabályozzák pl. az ellenőrzések rendjét.
    Szerintem egyébként sem arról volt szó, hogy ez a halasi szabályzat lenne, hanem arról, hogy így kellene!
    Nem lennének általános érvényűek a prezentációban foglaltak? Csak Csongrád megyére, esetleg csak egy falura lennének érvényesek? Jól tudjuk, hogy egyesek helyi törvényeket szeretnének alkotni, de ennyire?
    Internet tolvaj? Bocsika, de az mit is lop? WIFI-t, vagy letöltési sebességet? Előbb meg kellene tanulni az egyes fogalmak és kifejezések valódi jelentését, csak azután írogatni, mert így az egész csak a korábbi hülyeségek tromfolása.
    Amúgy meg kell kérdeznem a kedves megjegyzésírót: Ha az anyáddal, vagy apáddal tették volna mindezeket, akkor is csak rágalomnak tartanád mindezeket, mert a belső vizsgálatok szerint nem történt semmi! Nem Te voltál esetleg az egyik "vizsgálódó" hogy ennyire vakon hiszel az eredmény(?) igazában?

    VálaszTörlés
  10. Köszönjük a hozzászólását kedves Detonátor!

    Mi úgy látjuk bizony ha a saját szülei lennének ilyen intézményben és így bánnának velük, akkor sem tennének semmiféle lépést! Azért mert ez a fajta igyekszik megszabadulni az idős szüleitől! Teher nekik és szégyenli némelyik a beteg őseit!!Tudnák rá példát mondani nem egyet de akkor felfedném magam!

    VálaszTörlés
  11. Az,hogy nem történt semmi azt már tudjuk.Jogszabályokat rájuk vonatkozó szabályokat nem tartották be,az a gondozásból látható.De ilyen dolgokkal akarták a jelentőket megfélemlíteni mint a tűz estet, ez már durva.
    Mert azért azt is megtudjuk kinek állt érdekében, elhallgattatni a jelentőket.Igaz majd csak akkor ha kiderül kik csalták el legtöbb pénzt. Annak állhatott érdekében,hogy vissza vonják a jelentők a vallomásaikat.
    Gondolom nem vonják vissza,mert akkor a hatóság félrevezetéséért Ők kerülhetnének börtönbe.
    De elég bizonyíték,a tűzeset arra,hogy a jelentők igazat mondtak.A háttérbe igen is sok nem szabályos dolog lehet ha már ilyen dolgoktól sem riadnak vissza.Nem lett volna egyszerűbb a Fenntartónak és az Intézet vezetésének a betegverést becsületesen kivizsgálni? Megtenni a feljelentést a bántalmazók ellen? Tüntettek olyan emberért aki mérgezi a lakóikat.Régen nikotinnal védekeztek a bogarak ellen,az méreg! Még írják,most is hazugságon alapulnak a dolgok,a jelentők hazudnak.A tűz eset mindenesetre azt bizonyítja,hogy igazak a jelentők szavai,ha már a családtagjait sem kímélik,amikor nekik az Intézettel semmi kapcsolatuk nincsen.

    VálaszTörlés
  12. Melyik tűzesetre gondolsz? A vallomást tevő szülőházánál, vagy az intézetben történt öngyújtásra? Ahol a beteg felgyújtotta magát, s az ápolónő is megsérült?

    VálaszTörlés
  13. Lehet gondolni mind a kettőre,Mind a két eset előzményére,mert előzmények azok vannak.
    Ki milyen szemszögből látja a dolgokat úgy ítéli meg.Sajnos mind a két esetnek szomorú az előzménye.

    VálaszTörlés
  14. Végig hallgattam a TV2-ben a nyilatkozatát a jelentőknek.Csak azt hiányolom,hogy nem mondták el az újságíróknak vagy Tv-nek hogy az egyik autó az egyik jelentő háza előtt állt egész nap,a sarki ház nagy kapuja előtt.
    Abból ki indulva,hogy már voltak fenyegetve máskor is minden összefüggésbe hozható.
    Vizsgálják az autók eseteit,de???????.Sok kérdés felmerül. Ha megyéhez tartoznak akik vizsgálják akkor az is olyan lesz mint a betegverés vizsgálata.Nem történt semmi!!!!
    Hazugság rágalom az egész,ez nagyban függővé vált a Fenntartó befolyásától,mert Ők a hazugságot támogatják a vizsgálataik ezt igazolják.Azok akik vizsgálják az esetet,azok működése mennyire pénzfüggő a Megyétől.Ez a legnagyobb ellenvetésem.nem bízom,hogy igazságos vizsgálat születik. Ibolya

    VálaszTörlés
  15. Ha ez így lenne akkor kérni kell független szakértői vizsgálatot!

    VálaszTörlés
  16. Más megyéből kellene kérni és hasonlítani a két vizsgálat eredményét.

    VálaszTörlés
  17. Meg lesz kérnek!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)