2011. június 17., péntek

Hogyan szüntessünk meg "jól" munkaviszonyt?


Budapest, 2011. június 21.

Foglalkozunk többek között alábbi témákkal:
  • A munkaviszony megszüntetése, illetve lehetséges megszüntetési módok.
  • A munkaviszony jogellenes megszüntetése (a munkavállaló, illetve a munkáltató részéről).
  • A jogellenes megszüntetés jogkövetkezményei.
  • Kockázatos munkaügyi perek.
  • Munkaügyi perek a munkavállaló, illetve a munkáltató szempontjából.
  • Közalkalmazottak fegyelmi felelőssége.
  • A fegyelmi eljárás buktatói és a jogellenesség következményei.

Ajánlanám  az intézet jogászainak, ügyvédeinek a részvételt! Itt tanulhatnak kicsit!

 

Időpont:


2011. június 21., kedd

 

Helyszín:



Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, 1067 Budapest, Eötvös u.10.

56 megjegyzés:

  1. Mostanság megint munkajoggal /is/ foglalkozom, egy korábban már személyesen átélt, aztán szerencsésen elfelejtett jelenséggel: melynek szakneve a mobbing, magyarra általában munkahelyi terrorként fordítják.Belebotlottam egy tanulmányba, melynek részleteit kicsemegézem, hátha másnak is hasznára válik, vagy esetleg vezetőként okul belőle.

    Nagyon sok munkahelyen tapasztalható , hogy rossz a munkahelyi légkör, sok a konfliktus, vagy sok a hibázó beosztott esetleg magas a selejtarány.Sokan betegállományba menekülnek, és nagy a munkahelyi fluktuáció. A kutatók az okok között a munkaszervezési hiányosságokat, a vezetői tapasztalatlanságot, vagy hozzá nemértést és a vezetői érdektelenséget látják legfőbb okként. Nem ritkák a vezetői túlkapások, és gyakoriak azok az esetek is, amikor van kinevezett / formális / vezető, de a munkahelyen belül létezik egy másik, úgynevezett informális vezető is, aki a valódi vezetői szerepet annak felelőssége nélkül gyakorolja.

    A téves vagy felelőtlen vezetői magatartás következtében konfliktusok keletkeznek, melynek következtében egy vagy több célszemély sorozatos támadások, piszkálgatások, méltatlan támadások alanyává válik. A támadások alanya előbb „csak” feszült lelkiállapotba kerül, aztán hosszabb-rövidebb időre munkaképtelenné válik. Súlyosabb esetben elveszíti munkaképességét, emiatt esetlegesen állását is.
    Szerencsére a munkaügyi bíróságok már ismerik, és „értékelik” a mobbing fogalmát és jelenségét.

    Védekezzünk ellene, mert a terroristák köztünk járnak!

    VálaszTörlés
  2. Így is van.És bizony törvényszerű,hogy a maguknál különbet basztassák az emberek,mert így lettek szocializálva.

    VálaszTörlés
  3. Márpedig most minden erről szól!
    Nézzen széjjel csak az elmúlt egy hónapban egy szinttel feljebb! Szakértő nem kell! Barát, rokon, bizalmas, jöhet! Hűbéres, jöhet!
    Hol van a kiválasztásban a szakértelem???

    VálaszTörlés
  4. A folyamat:

    Az első szakaszban egy személyes konfliktus következtében a megtámadott gyakran megjegyzések céltáblájává válik. A zaklatások természetes reakciójaként védekezni kezd. Veszekedések robbannak ki, a megtámadott személy lassan kiszorul a csoportból, elszigetelődik. A leggyakoribb módszer, amivel a megtámadott ki akar kerülni a csapdából, hogy fokozza a teljesítményét. A megnövekedett feladatok, az állandósult feszültségek következtében az áldozat hibákat követ el, amelyet ismételten ellene fordítanak. Az igazságtalan bánásmód érzelmileg nem csak a támadás áldozatát, hanem a csoport más tagjait is megviselik.

    A második szakaszban a megtámadott már nem tud segítség nélkül kikerülni a támadások kereszttüzéből. Nap mint nap sarokba szorítva kell a feladatait ellátnia, ami természetesen nem sikerülhet. Ebben a szakaszban az áldozat stigmatizálása (megbélyegzése) történik. A megtámadott elveszíti a kapcsolatait, amelyekkel eddig munkahelyéhez kötődött. Pszichológiai erőforrásai elapadnak, csökken a lelki és a fizikai edzettsége, fogy az önbizalma, csorbul a tekintélye, szűkül a cselekvési tere, romlik a problémamegoldó képessége. Sajnos ebben a szakaszban már igen nehéz a folyamatba beavatkozni. A környezet gyakran az áldozat személyiségében keresi az összeférhetetlenség okát.


    A harmadik szakaszban a munkajogi lépések következnek. A vezetés nem odázhatja el a probléma megoldását, a törvényi szabályozás keretein belül, vagy annak megkerülésével próbálnak szabadulni az összeférhetetlennek kikiáltott munkatárstól. Gyakran nem ismeri fel a vezetés a valóságos helyzetet, az áldozat bűnbakká válik, akitől meg kell szabadulni.


    A negyedik szakaszban szükségessé válik a várhatóan bekövetkező veszteségek számbavétele. A betegbiztosítók becslései szerint a munkából való végleges kiesés a feltárt munkahelyi terror esetek mintegy felénél vélelmezhető.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  7. Az intézetünkbe ezt az eljárást nagyon leegyszerűsítették,kell hozzá egy megháborodott bűnöző főnök,aki a terror eszközével kollektívákat
    hamis"bizonyítékok"gyártására bírja!
    Ezek a"kollégák"mikor magányukban elmerengnek a történéseken hogy tudnak elszámolni saját lelkiismeretükkel!
    Az egy dolog hogy saját magukkal hogy számolnak el,a nagyobb kérdés az az hogy a nyomozóknak ellenőröknek mit mondanak vagy azoknak is hazudnak?

    VálaszTörlés
  8. Az ilyen törvénytelen úton megszüntetett munkaviszonyok azonnali visszaállítását,és a felelősök kiderítését és megbüntetését követeljük
    Igazgató Úr!
    Végre térjen a becsületesség mezejére,míg nem lesz
    késő!

    VálaszTörlés
  9. Miért nincs használatban a HXP 586, mióta ig váltás volt csak áll az autó?

    VálaszTörlés
  10. Az igaz,hogy a terrorba tartástól meg lehet betegedni.De annak oka legtöbb esetben a főnővérek főápoló szakmai vezető. Ezeknek a hatáskörüket,munkahelyi leírásukat kellene megváltoztatni. akinek nem felel meg 8-10 terápiás nővér ott már nem a terápiás nővérekbe van a hiba hanem a főnővérbe. Ha nem engedi a terápiás nővér a kazettába nyúlni a főnővért az már nem is felel meg. Aki engedi lopni a főnővért az a jó terápiás nővér. Ibolya

    VálaszTörlés
  11. Ide a Vincze Úrnak is el kellene menni hátha ragadna rá valami. A jogászokról nem is beszélve.

    VálaszTörlés
  12. Most ha 1o-évig áll az autó a kilométert elosztjuk az idővel és ki jön egy elfogadható fogyasztás!

    VálaszTörlés
  13. Csak el ne felejtsd vezetni, hogy hova ment az autó, miközben állt! :)
    Mint például, tegnap este fél 6 körül kanyarodott be az intézetbe! Mennyit fogyaszthatott álltában, ki tudja?

    VálaszTörlés
  14. Egy ugyanolyan márkájú ugyan annyi köbcentis autó átlag fogyasztását kell számolni. Személyautó ha nem 20 éves akkor nem sokat eszik százon. István

    VálaszTörlés
  15. Ez az autó különleges mert ez után akkor is fizettek mikor maszek utakon járt!

    VálaszTörlés
  16. Maszek utakra menjenek saját autóval saját költségen ne az állam pénzén. Mária

    VálaszTörlés
  17. No,hogy is nézünk mi ki ?

    A KÍSÉRTETIES HASONLÓSÁG AVAGY BLOGOLNI IS CSAK ÉRTELEMMEL LEHET
    Amikor a halasiak elindították a saját "netre.fel" blogjukat, rögvest kapott az alkalmon az ottani "dark site" egyike is és saját blogüzemeltetésbe fogott. Egy darabig ment is, persze csak a tisztes oldalon fellépők gyalázkodásával, de aztán érdektelenség, na meg persze a blog üzemeltetésének számos nehézsége (idő, energia, költségek, stb.) miatt "behalt
    Egy kis nosztalgia!

    VálaszTörlés
  18. Hogy nézünk mi ki?

    Összességében, úgy gondolom, hogy volt létjogosultsága a Másol blognak. A teljes kép megismeréséhez hozzátartozik a másik oldal véleménye is. A probléma is pont ebből adódott. Egyszerűen nem volt vélemény, csak görcsös és agresszív ellenállás, ami nélkülözte a józan gondolatokat. Ez nem a blogger hibája, bár (ahogyan mi is tettük) kemény regulázással elfogadható színvonalra hozhatta volna a blogját. Érthető, hogy nem vállalt fel konfliktust saját csapatával szemben (egyébként kezdetben voltak próbálkozások), munkájából, magánéletéből ennyi energiát nem kívánt kiszakítani. Az alap koncepció jó volt - még ha nekünk ellenfelet is jelentett -, ellenben amivel nem számolt a blogger, hogy saját olvasói teszik tönkre a Másol blogot. Amikor egy ponton túl láthatóvá vált a blog nem kívánt, alpári iránya, a blogger – nagyon is helyeselhető módon – végett vetett a mocskolódások áradatának. Ez a része feltétlenül figyelemre méltó, és ha tiszteletet nem is, de egyfajta elismerést érdemel.

    2011. február 13. 8:54
    Szemezgetések régi írásainkból.

    VálaszTörlés
  19. Ismert volt az üzemeltetője annak a blognak is! A rágalom ment ott rendesen, lehet szóltak neki vigyázz nehogy feljelentsenek mert mi feljelentjük a netrefel üzemeltetőjét! Egyszóval besz@rt és megszüntette a blogot, úgy gondolta ennyit nem vállal! De mi elmentettük és bizony nem menekül meg ő sem, szépen aláírta a nevét:)))
    Ott elhangzottak ocsmány mocskolódások! Főleg nevén nevezték az embereket:)) Sasóka ebbe beletörik a bicsakod:)) Csak várj!!

    VálaszTörlés
  20. Na,hogy nézünk mi ki?
    Névtelen írta...

    Most boldogok vagytok, hogy szerte ki kiabáltátok a világban a kitalált sérelmeiteket. mennyivel jobb nektek hogy mindehol lejárasátok az intézetet? Legyen ez az utolsó boldogságotok.

    Macskairtó
    2011. február 1. 11:55
    Névtelen írta...

    Te macskairtó! Nem mi járatjuk le az Intézetet, hanem a betegverőkés azok a vezetők akik ezt elnézték jóváhagyták,nem tettek ellen semmit,hogy ilyenek ne fordulhassanak elő! A hazugságért sétáló emberek még tettek rá egy lapáttal.Ez nem a boldogságról szól hanem arról,hogy minden dolgozónak kutya kötelessége a betegeket védeni még az olyan aljas emberektől is mint a macskairtó. szakmai vezetőről meg szót se érdemes ejteni.Ő a beteg gondozási szakmától, a szakmai vezetéstől olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Munkás
    2011. február 1. 12:54
    Névtelen írta...

    A Macskairtó nem csak macsakákat, kutyusokat, és más értékeket nyír.
    Sajnos ő a betegeket is veri, vereti, kihasználja.
    2011. február 1. 13:07
    Névtelen írta...

    11:55
    Amit ön boldogságnak gondol, az nekünk szomorúság, fájdalom és nélkülözés...
    2011. február 1. 13:22
    Protest írta...

    11:55-nek Ha a Macsakírtó & Társai nem ott dolgoznának, nem lett volna mit hírül adni, legalábbis nem olyat, amivel önök lejáratják az intézményt, a kollégákat és az egész szakmát...
    2011. február 1. 13:25
    Cica írta...

    Na te tetű macskairtó, tényleg a világ olvassa a felháborodásotokat. Most számoltam már 97 országban ez azért nem semmi komám!! Szabad süllyedni jó mélyre mert ott a helyetek!
    2011. február 1. 13:56

    Read more: http://netrefel.blogspot.com/2011/01/olvasoi-levelek.
    Más más vélemények!

    VálaszTörlés
  21. Nem a máshol blogon mentek a hazugságok,lejáratások!Nagyon sokan tettek feljelentést a Netrefel blog ellen ,remélik kiderülnek kik írogattak ,hazudoztak,lejárattak.A mai napig is folyik a mocskolódás!A mb.ig.sem jó?Mi a gondotok,bajotok?Bevettetek az agyatokba valamit,vagyis pontosítok a a vezérkos után mentek,nem lesz ez így jó!!!Pl.Protensia minden kollégáját alulképzettnek,munkájához hozzá nem értőnek,rosszindulatónak tüntet fel,egyedül ő volt a remeklő aki a 7-es oszt-on való foglalkoztatást megtagadta-valami nagyon nem tiszta a vádaskodásai körül./Törlésre kerül-ugye?/

    VálaszTörlés
  22. Ő egyenes volt! Megtagadta, lehet ott a foglalkoztatást. Ez még inkább tisztességes mint elmenni az osztályokra azzal az indokkal, foglalkozást tartotok és a nővérszobába töltitek az időt! Aztán szépen beírjátok kik voltak a foglalkozáson, holott megsem volt tartva! Vagy épp 2 beteg van a foglalkozáson és beírtok 10 is!
    Minden Ő ötletét elvettétek, ti csináljátok tovább és még hencegtek is vele! Nincs egy jó, valamire való témátok amivel a betegeket lelehetne kötni, ezért nyúltátok le Protest kiválló ötleteit!
    Protest senkit nem bántott meg, azok akik támadták azok a rossz indulatúak! Ami igaz nem sok foglalkoztatósnak van a munkája betöltéséhez megfelelő szakvizsgája!
    Miért is vettét el tőle az előgondozást? Mert rájött hiába előgondoz, a protekciós, fizetős betegek kerülnek be!
    A kiskirálylány majd megy a 7-re foglalkoztatni:))

    VálaszTörlés
  23. Amikor fáj az igazság,támadni kell a netre fel íróit. Majd vissza megyünk a régi írásokhoz,előre hozzuk mert nekünk meg vannak. A mérlegképes könyvelő is nagyon bántotta ezen a blogon írókat.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  24. Ibolya,István/nem a mb.ig./,Cini,xy, stb.fogalmatok sincs a szakmáról !összehordtok hetet-havat!támadtok észnélkül,pénzügyi csoportvezetőt ,ott van közöttetek-miért bántjátok?!Szól reggel 8-kor-ne kávézzatok már nagy röhögés közepette-ugyibár a munkaidő 1/2 8-kor kezdődik.Idd meg otthon a kávédat!Ez a baj ,mert szólni mer?Milyen munkamorál van nálatok?Máshol eltűrnék?NEM!Akik a körmötökre néznek bántjátok!Sajnos ,ha egyesekre ráhagynák nem ellenőriznék a munkajukat sz@rba-húgyba úszna az egész intézet.szakmai-gazdasági munka egyaránt!Támagossátok a mb.igazgatót!

    VálaszTörlés
  25. Mi egy igazságtalan, erkölcsileg vitatható, hazudozó embert nem támogatunk! Ő nem az akinek itt beállítja magát! Tudomásom szerint az ápolási osztályokon végzik a leglelkiismeretesebb munkát! Egy kicsit feljebb kéne utána nézni a munka minőségének!

    VálaszTörlés
  26. Igen? 1/2 8 kor kezdődik a munka? Akkor miért érnek be egyes főnővérek és th-sok ezen idő után?
    Irodasorosok meg azt is megtehetik egyáltalán nem mennek be de a fizu jár! A vezetőkre gondoltam!

    VálaszTörlés
  27. Június 18. 10:24-nek! A pénzügyi csoport vezető és csókos barátnői is otthon szivják el a cigarettát? Nem láttam még egyiket sem az udvaron dohányozni,de a folyosó büzlik a cigitől.Reggel isznak egy kávét nem óránként mennek cigizni.Van olyan munkahely ahol már dohányzó dolgozót fel sem vesznek.

    VálaszTörlés
  28. Na ide figyelj kis koma!Igazad van!legközelebb bővebben kifejtem ,majdnem lebuktam.

    VálaszTörlés
  29. 10,24
    Mi nem bántunk senkit csak a véleményünket írjuk le! Mivel szólásszabadság van mindenről lehet véleményünk. Ti mindég Támadjátok Protest a mi írásainkért,Ő már nem dolgozik köztünk nem tudja mik történtek azóta,hogy nincs itt. Nem vonhatjátok felelősségre a mások írásai miatt. Gondolkodjatok már el rajta. Krisztián sem felelhet a blogjára írt mocsok hazugságokért.
    Tudjátok amikor a jelentők mindenkivel jóba voltak,mindenkivel lefeküdtek írtátok. Ki keresem nektek,hogy milyen aljas rágalmakat szórtatok a lányokra. Az hazugság volt! Ezen a blogon a legtöbb része igazság! Mindenki írásáért nem vállalhatnak felelősséget a blog tulajdonosai. A meg nem jelentetett írások is meg vannak, akik be vannak jelentkezve azok olvashatják. Csak azok is minket rágalmaznak.
    A hazugoknak fáj az igazság,remélem te nem vagy köztük? István

    VálaszTörlés
  30. 10,24 Van fogalmad arról,hogy az egyik beteg a másik farkát az utasításotokra kiverte,azt nektek kellett volna jelenteni! Miért nem jelentettétek?

    VálaszTörlés
  31. Azért ki lettek volna rúgva az ápolók! Ha jelentik! Pedig tudomásom szerint az egész kollektíva tudta!

    VálaszTörlés
  32. Akkor ment volna az összefogott hazugság mint most a fogiba!Itt nem történt olyan mondták volna, és ki marad szarban? Az aki jelenti.

    VálaszTörlés
  33. Erzsike a fogis szemét társaságnak köszönheti,hogy hamis rágalmukkal megrendelésre,mert a bűnöző ex úgy óhajtotta kicsinálták!
    Kíváncsi vagyok rá hogy sokuk közt van-e egy is
    amelyiknek van egy kis lelkiismeret furdalása,és
    nyilvánosságra hozza,hogy megrendelésre HAZUDTAK!

    VálaszTörlés
  34. 7,26 Neked van miért idegeskedni azért írsz ilyeneket. Néró

    VálaszTörlés
  35. 10,24 Csak az igazságot támogatom. Időben elkezdem a munkát ebbe nem tudsz bele kötni.
    Ha te is úgy végeznéd meg az igazság mellett tetted volna le a voksodat akkor most nem lenne miért idegeskedned.""x""

    VálaszTörlés
  36. 16:29!Nem hiányzik a védenced!Örülhet,hogy ennyi évig eltürték a kiskegyedet.

    VálaszTörlés
  37. 19:29-nek !
    Jól jegyezd meg az nevet aki a végén nevet!
    A sok védencnek,hazug hamis tanúnak lesz hamarosan
    fekete leves!
    A szakma varangyai!

    VálaszTörlés
  38. Kik tűrték el a becsületesen dolgozó,a betegek érdekeiért kiálló KIVÁLÓ dolgozót?
    Ja,a bűnözők csatlósai,a hamis tanúk?
    Nagy bukovári van kilátásba részetekre!
    Az emberek söpredékei vagytok!

    VálaszTörlés
  39. Mivel igazságtalanul lett elküldve Erzsike,ha a munkaügyi bíróság vissza helyezi eredeti munkakörébe akkor nektek illő lesz lelépni!
    Akkor az Ő igaza bizonyosodik be nem a tiétek.
    Munkás

    VálaszTörlés
  40. Az igazságtalanul az enyhe kifejezés,gyalázat hogy a XXI.században ilyen aljasságok idáig még
    büntetlenül meg történhettek!

    VálaszTörlés
  41. Nem büntetlenül! Csak még késik a büntetés.
    Minden igazságtalan bűnhődjön. Dolgozó

    VálaszTörlés
  42. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  43. A betegverések igen is voltak! Mindenki tudja, azt is melyik osztályokon! Nagyon régóta megy ez az ápolási módszer!

    VálaszTörlés
  44. 12:59-nek.
    Magas röptű megnyilvánulásod színvonala megegyezik a 9.o.főnővérével,maradj is abban a mélységben,mert onnan felkapaszkodni lehetetlen vállalkozás!

    VálaszTörlés
  45. Engem roppant érdekelne a 9-es osztly főnővérének munkaszerződése! Hogy is szól az? Reggel 1/2 7h- től 16h-ig? Aztán heteket csúsztat? Ki mondta neki járjon be olyan korán? Ez is csak a csalásra ad indokot! Ha kitudódik akkor meg szalad, ki is mondhatta el? És jön a megtorlás az igazságért! Ugye? Ha tudná milyen sokan megvetik akkor sosem jönne be dolgozni! Még az is aki meghitten beszélget vele! Utálja.

    VálaszTörlés
  46. 12,59 Te nem is tudsz cáfolni,meg az igazságot azt nem is lehet. Irisz

    VálaszTörlés
  47. 123,59 Tőled rosszabb indulatú nem létezik.

    VálaszTörlés
  48. Így lesz 5 nap szabadságból 3 hét!!!

    VálaszTörlés
  49. 21:18.-nak!
    Te biztos nem dolgozol az intézetben régóta! Ja fújod amit beléd sújkoltak! Aki nem osztályon dolgozik az is tudja, hallotta milyen verések mennek az érintett osztályon mert még a mosódában is panaszkodtak a betegek!
    Az meg egyenesen felháborító, hogy a 9-es osztály főnővére szinte elvárta sőt parancsba adta a betegek verését!

    VálaszTörlés
  50. Azt a kezelést kellene a 9 -es főnővéren is alkalmazni amit Ő parancsba adott! Munkás

    VálaszTörlés
  51. Akik kérték és aláírták, hogy Erzsikével nem hajlandóak dolgozni a felsorolt hazugságok miatt, majd fizetik a kiesett munkabérét és a kártérítést is! Ezeket az embereket jól behúzták a csőbe a vezetők! A rosszindulatnak meglesznek a következményei.

    VálaszTörlés
  52. Hazugságot írtak mondtak, a vezetők védelmébe akkor fizessenek! Ne az adófizetők pénzéből fizessék. A rágalmazási perekre is sok pénzek mennek el. A rágalmazók is felkészülhetnek a fizetésre. Hányan is rágalmaztátok a jelentőket.
    Mindenkivel jóba vannak hazudnak,nem igaz semmi,lábát mutogatja mindenkinek. Meg van néhány írásotok. Ibolya

    VálaszTörlés
  53. Június 18. 7:26
    Kár, hogy nem meri aláírni a nevét, mert akkor azt is tudnám miért hazudik.

    Így csak azt tudom mondani, - amit ön is tud - hogy nem tartottam minden kollégát alulképzettnek, sőt 3-4 kollégával szívesen dolgoznék együtt bármikor. Megfelelő vezetés mellett, több dolgozó is alkalmassá válhatna a munkavégzésre.

    Foglalkoztatóként a 7 osztályon történő munkavégzés fel sem merült személyemmel kapcsolatban, legalábbis ebbéli tervükről engem nem értesítettek.
    Ha ön erről tud, annak az lehet az oka, hogy "tervezőbizottságba" ön is benne volt. Csak ezzel magyarázható, hogy N.K. kolléganő, aki korábban ott foglalkoztatott - és semmi rendellenességet nem jelzett - nem vállalta tovább a 7. osztály osztályos foglalkoztatását.

    Nem hinném, hogy összetévesztett bennünket, inkább szándékos félretájékoztatásról lehet szó.
    Tudták jól. ha rendellenességet tapasztalok, azt nem hagyom szó nélkül. Ezért odázták el a nagy ötletet, ha egyáltalán felmerült!

    Azon lenne érdemes elgondolkodnia, hogy volt dolgozók, miért nem mernek kísérő (tanú) nélkül belépni az intézmény területére, vagy a 7. osztályra, félve attól, hogy a munkatársak megveretik majd egy beteggel!

    VálaszTörlés
  54. Most arra vannak a betegek biztatva,hogy bántsák az ápolókat ezzel is menteni akarják a betegverőket. Csak az a kérdés ezt a papocska tudtával beleegyezésével teszik? Vagy ő nem tud róla? A háta mögött a hazugok társaságának a szavára teszik.

    VálaszTörlés
  55. Be oktatták már Őt is! Neki is gyengéje az igazságot vállalni. Lehet,hogy azért nevezték ki mb igazgatónak,hogy hajlítható a hazugok felé.
    Tőle többet vártam! Vártam,hogy a terror megszüntetéséért dolgozik meg igazságosságot akarja céljának kitűzni. Tévedtem! Csalódtam benne. Mária

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)