2011. június 14., kedd

Olvasói levél
- Vezetői helyzetjelentés


„Én egy Pest megyei szociális otthon intézményvezetője vagyok január 1. óta. Nem könnyű a helyzetem, de mindig próbálok olyan döntéseket hozni, ami megfelel a fenntartók, a lakók és hozzátartozók igényeinek, elvárásainak is. Döbbenten olvasom a fórumot, hogy mi minden megtörténik, és hogy néhány helyen a minimális emberség sincs meg, ami elvárható lenne. Én (és az intézményem többi dolgozója) próbálunk mindent megtenni, hogy a ránk bízott idősek ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha nincs pénz, kreativitással pótoljuk, már amit lehet. Nálunk szerencsére jó a munkaközösség. Persze mindenhol van rosszakarója az embernek. Itt egy mentálos kolléga van, aki nyírná a nővéreket, ha hagynám. Mikor kritizálja a munkájukat, mindig mondom neki, akkor tegye, ha naponta megcsinál olyan minőségű és annyi munkát, mit ők. Sajnálom, hogy mellétek nem áll senki, és intézményvezetőként is azt mondom, jó ez az oldal, igenis tudni kell arról, ha egy intézmény rossz, mert a jók munkáját és dolgozóit is minősítik vele. A hírek mindig a rosszal/rosszakkal, nem jól működőkkel lesz tele, azt sosem fogják kiemelni, ha valaki jól csinálja, amit vállalt. Nekem minden elismerésem azoké az embereké, akik megpróbálnak munkájukkal valódi OTTHONT adni ezeknek a kiszolgáltatott embereknek, ahol az otthon nem egyenlő a tetővel a fejünk felett.”

------------------------------------------------------------------------

„Sziasztok kedves Kollégák!

Sajnállak benneteket, mint intézményvezető. Elég rossz olvasni ezt a sok kiábrándult írást. Én igyekszem az ápolókat és szociális gondozókat képviselni a fenntartó előtt, és kiharcolni mindent amit lehet. A szűkös normatíva és a behatárolt térítési díjak és jogszabályok, no meg a szociálisan érzéketlen fenntartó között nehéz. Sokszor a gondozottakkal szemben is meg kell védeni őket. Néha persze kell szorítani a gyeplőn, mert elszáll egy-egy kolléganő. Én azt mondom, hogy minden aspektusból meg kell vizsgálni a dolgokat. Egy intézményvezetőn nagyon sok teher van. Oké, nem sz@rt töröl fillérekért, - és ezzel nem akarok védeni senkit - de bele kell gondolni: övé az anyagi és erkölcsi felelősség a lakókért, a beosztottakért, az intézményért, a fenntartó, a közig, államkincstár, ántsz, kedvenc FSZH felé stb... Olyan bonyolult a szociális igazgatás, hogy tanítani kellene. És ez még csak a szociális része. Ott van a munka, tb, gazdasági, élelmezési rész. Higgyétek el nem könnyű. Én az intézményvezető kollégákkal találkozva, azt látom, hogy azért a nagy átlag igyekszik a dolgozók kedvében járni. Sokszor akkora lelki nyomás alatt vannak, hogy nem is lehet leírni. Napi szinten gondot jelent a törvények betartása, és az intézmény szabályos működésének biztosítása. Annyi felesleges, hülye adminisztráció van, aminek semmi értelme. Ahogy látom: a törvények köszönő viszonyban nincsenek a valósággal. Bonyolultak, értelmezhetetlenek. A szakmai képviselet létezik, de nem működik. A szociális szervezetek el vannak, de igazán nem tesznek semmit. Sokszor senki nem tud semmit. És ekkor jön az, hogy nem panaszkodni kell, hanem konzultálni, meg szakmázni stb. De! Beszélhetünk itt etikai kódexről, tudományról, szakmai konzultációról, konferenciáról, ilyen-olyan szupervízióról (ami persze hasznos dolog), öntömjénező jogszabályalkotásról, amíg nincs anyagi és erkölcsi megbecsülése, az ápolóknak és szoc. gondozóknak, addig rossz kedvvel és kényszerből lesz a munka elvégezve, ami nem jó sem az ellátottaknak, sem az intézményvezetésnek. Ilyen feszült hangulatban nem lehet előre haladni. Amíg sok a kontár és az élősködő ebben a szakmában addig állni fog. Túl sokan akaszkodnak rá szolgáltatásban, oktatásban, reklámban, stb. Fel kellene már fogni, hogy a motorja az egésznek az ápolói munka. Ha rossz és hanyag, akkor a gondozottak, és a vezetés is feszültek. Legyenek idős központú otthonaink, de az ott dolgozók ne szolgák legyenek, hanem gondozók, akik szeretnek dolgozni, és megbecsülik őket, innen kellene kiindulni. Aztán jöhet a többi.”


A levelek "Meddig kell (lehet) még tűrni? Emberségből elégtel..." című bejegyzéshez érkeztek. Köszönjük!

 

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

12 megjegyzés:

  1. Jól látja, nincs itt irgalom, ezek nem tudják mit jelent az!!!! Gonosz, eltorzult emberek terrorizálnak mindenkit. "Kontárok és élősködők." Ahogy mondja.
    Szomorú, hogy máshol is ezt tapasztalják! Közösen kell véget venni ennek!!

    VálaszTörlés
  2. Ennek fenntartásában főszereplő a Bányai vezette
    fenntartó,aki még törvénytelen eszközöktől sem riad vissza már hosszú évek óta!

    VálaszTörlés
  3. Nem riadtak vissza ezektől még az igazgató,az orvosok főápoló főnővérek sem,úgy mint a jogászok ellenőrök sem. A megyei vezetés engedélyezte nekik.

    VálaszTörlés
  4. Pontosan erről van szó,politikai nyomásgyakorlás,
    hogy mocskosságaik ne derüljenek ki!
    Én már csak azért is megmutatnám ezeknek a senkiknek,hogy a legfontosabb a tisztesség,és az
    emberek megvédése az ilyen hiénáktól!

    VálaszTörlés
  5. Az amerikai hadsereg katonai bírósága előtt bűncselekménynek minősül a házasságtörés és a hűtlenség.
    Nem is olyan régen, még nálunk is behívta a parancsnok, vagy a kapitány elbeszélgetésre az eltévedt delikvenst, miheztartás végett...
    Nem is lehetett megtűrni az állami szférába az ilyesmit, sehol. Eltakarították őket, nem pedig karriereket alapoztak az ilyenekre, meg kiemelték vezetőknek jutalomból, mint manapság!

    Olyan lesz a szakma, amilyen emberek dolgoznak benne. Ezért sem szabad hagyni...

    VálaszTörlés
  6. Az ilyen hazugságra alapozott igazgatókkal teljesen tönkre teszik a szakmát. Az egyik újságíró volt képzettség,gyakorlat nélkül lehetett igazgatója egy ilyen intézetnek mint a Halasi. A másik varrónőből lett igazgató szintén hozzáértés nélkül. Ezért akik kinevezték Őket igazgatónak és éveken át eltűrték az ámokfutásukat azokat is felelősség terhel. A vizsgálataik nem találtak semmi törvénytelen esetet. Igaz nem is kerestek,eszük ágában sem volt találni, vagy szólni bármiért is. Akkor Veránkára nem lehetett volna megspórolni az önerőt az intézményeken.A fenntartónak a felelősségét is vizsgálni kell.Meg azt is,hogy indokolatlanul fizetni nekik tovább is a hallgatásukért. Mert az már a Megyeiek bukását jelentené. István

    VálaszTörlés
  7. Azért fizetnek,hogy hallgassanak! A betegverőkért nem sétálnak,hanem elküldik Őket vége lett volna.
    A pénzügyek nem kerültek volna felszínre. annyira keresték az igazukat a hazugsággal felfegyverkezve, hogy cégeik pénzek is vizsgálati anyagok lettek. Most a fenntartó nem határolja el magát a csalás sikkasztás,okirat hamisítástól.Pedig az igazgatók alkalmatlan vezetők gyanúsítottak,vádlottak elküldésével elkerülhetné a saját bukását.

    VálaszTörlés
  8. Azért védik Őket mert sok mindenről tudnak,és ha beszélnek a fenntartó is bukik velük.

    VálaszTörlés
  9. A fenntartó sem kerülheti el a sorsát,mert évek óta folyamatosan mentek a levelek a problémák sokaságával !
    Vajon mért hagyták, miért adtak még lovat is alájuk?
    Erre válaszoljon,és ne humbukkoljon Bányai!

    VálaszTörlés
  10. Hunvald újból előzetesben,pedig az Ő ügye eltörpül
    az intézeti,és fenntartói bűnhalmaz mellett!

    VálaszTörlés
  11. Bányai,és okítója ez a Pirtói Ferkó mondjon le addig amíg
    önként megteheti!

    VálaszTörlés
  12. 18,30 Nagy Ferenc tanácsára megyénél a leveleket felbontották és vissza hozták Simon kezébe.
    Mondta is,az idióta kurvák írogatnak az helyett,hogy dolgoznának. Mária

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)