2012. január 9., hétfő

AZ EGY DOLOG HOGY VAN MAGÁNVÉLEMÉNYE CSAK LEGALÁBB NE HANGOZTATNÁ AVAGY A SZAKMAI HOZZÁÉRTÉS HIÁNYA

Nézem a Halasi Híradó riportját és hallgatom a megbízott igazgató által elmondottakat. Nehéz eldöntenem, hogy ez most egy aktuális helyzetről, állapotokról szóló ismertető, avagy egy oktatófilm arról, hogy kit és milyen szemléletűt NEM lehet vezető, döntéshozói pozícióban foglalkoztatni.
Tisztelt megbízott Igazgató Úr! Elolvasta már Ön akárcsak egyszer is, hogyan is neveztetik az az intézmény, amelyiknek vezetésével megbízták? Lepődjön meg, az nem egy MENHELY, nem is egy SZEGÉNYHÁZ, hanem egy OTTHON! Egy OTTHON, ahol a 6 (hat) négyzetméter saját élettér biztosítása igenis erkölcsösebb, mint az emberek élükre állítottan való bezsúfolása valahova! Lehet Önnek saját egyéni, magánvéleménye, de az Isten szerelmére, legalább ne hangoztassa nyíltan, a szakmai állásfoglalásokkal szöges ellentétben! Azt már eddig is tudtuk, hogy a szakmai hozzáértése mennyire is korlátozott, de azzal még szinte "dicsekednie" is nem vall túlzott értelemre.
Ideje lenne már felfogni, hogy vége a korábbi "normatíva mindenáron" időknek, emberibb, humánusabb hozzáállás szükségeltetik még a szállítmányozott háziállatkáknak is, nemhogy a gondozásra szoruló embereknek. Már nem működik a gazduram-féle "dobjál még fel két disznót a platóra Józsi! elférnek még azok ott a többiek hátán" szemlélet, így nem az az erkölcstelen, hogy 20 szabad ágy van, hanem az, hogy eddig hogyan "éltek" (ha azt annak lehetne nevezni?) az emberek.
Könnyű a tágas irodákból, tárgyalókból ilyesmiket nyilatkozgatni, miközben - gondolom - otthon azért Önnek is több jut annál a 6 négyzetméternél. Rá kellene már ébrednie arra, hogy nem az embereket kell a körülményekhez formálni és igazítani, hanem fordítva! Ha netán mindezekre Ön azt válaszolná, hogy mindezek megvalósítására nincs elegendő pénz, akkor inkább a saját házuk táján kellene "kereskedniük", hiszen jól ismert, hogy közben milliók mentek pocsékba, vagy esetleg saját zsebbe a korábbi vezetés részéről, minden következmény és felelősségre vonás nélkül. (Mindezekről viszont eddig egy mukkot sem hallottunk Öntől, ami egyet jelent azzal, hogy Ön is csak szépen beállt volna egy-sorba a korábbiakkal, velük vállalva közösséget?)
Amúgy meg kedves Igazgató Úr szíveskedjen csak elolvasni azt az új bélyegzőt! Az van ráírva, hogy a "Betegek Otthona" vagyis az ö otthonukról van szó, nem pedig az Önök Kft.-jéről, vagy valami hasonlóról. A közalkalmazott az egyben "köz-szolga" is, vagyis Önök vannak a gondozottakért, nem pedig fordítva. Ha ők nem lennének, Önök is csak a munkaügyi központ előtt regisztrációra váróan sorban állók egyike lennének, tehát erősen javallott a kisebb arc, nagyobb alázat, ahogy azt az a bizonyos "könyv" is tartalmazza!

8 megjegyzés:

  1. Érdemes lenne elgondolkozni azon, mi az ami változott az intézetben! Semmi! Aki eddig nem járt be dolgozni, eztán sem jár be és most sem. De a fizetése szépen megy a folyószámlájára! Aki eddig húzta az igát az most is húzza! Többnyire az ápolókra gondolok.

    VálaszTörlés
  2. Na végre megmondták neki! De ezek még úgy érzik kft-be dolgoznak. Az ex-et nem láttuk bent december eleje óta. Ennyi szabadsága csak nincs? Annak is megy a fizetése a számlára.Tavaly is vagy fél évet nem melózott.

    VálaszTörlés
  3. A megbízott igazgató elégedett mosollyal az arcán nyilatkozott a Tv be. Elégedett hiszen az étkezési utalványainkat biztosan Ő kapja el helyettünk. István

    VálaszTörlés
  4. 12 Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Bányai honlapján olvasható. Még védte a betegverőket ,meg azokat akik hazudtak a betegveréssel kapcsolatban.
    Bányai nem fél az Istentől? Ő nem bottal ver!
    Mária

    VálaszTörlés
  5. Jobb lett volna, ha megmarad a suszter a kaptafánál!
    Vincze is és Bányai is.
    Úgy tudom Vincze eredetileg ápoló, hát miért nem azt csinálja, ha már lelkész nem lehet.
    Bányai meg képesítés nélküli extanár?

    VálaszTörlés
  6. A megyei alelnök nem tudott a Juhar utcai dühöngőről
    2012. január 9. 17:52 , Legutóbb frissítve: 2012. január 9. 18:52 Noszlopy N. Miklós
    tárgyalóterem | A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökét, Rausch Sándort hallgatta meg hétfőn tanúként a bíróság a kecskeméti Juhar utcai dühöngő ügyében.

    A politikust a személyi szabadság megsértésével, illetve a Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményben az elkülönítő szoba törvénytelen létrehozásával és működtetésével vádolt egykori igazgatónő, Kimpián Ildikó idéztette be dr. Endrényi Mónika tanácsa elé.

    – Nem találkoztam olyan helyiséggel, ami gyermekek elkülönítésre szolgált volna. Valamint a megyei vezetés sem tudott erről a helyiségről – mondta a bíróságon Rausch Sándor. Aki a vallomása során többször is utalt rá, hogy – noha évente többször is járt különböző események során a kecskeméti intézetben – azonban nem szakember.
    Nem szakmai, hanem gazdasági fenntartója voltam az intézménynek. Az előző ciklusban, 2006-2010 között én hozzám tartozott az intézmény, majd 2010-től Rideg László alelnök vette tőlem át. A szakmai problémákat az igazgatónő és a megyei önkormányzat szakmai vezetője beszélték meg. Hozzám akkor kerültek az ügyek, ha anyagi problémák merültek fel. Az anyagi problémák pedig egyébként több hasonló intézménnyel kapcsolatban is folyamatosan felmerültek – mondta az elnökhelyettes.

    Rausch Sándor emlékezett egy találkozóra, amin úgy egy évvel ezelőtt, dr. Mócza György, a fenntartó önkormányzat intézményi főosztályvezetője, Kimpián Ildikó és ő vettek részt. Elmondása szerint a megbeszélésen vita alakult ki Mócza és Kimpián között. Utóbbi határozottan állította, hogy a főosztályvezető tudott a helyiségről, Mócza pedig tagadta ezt. Közben szóba került Kimpián németországi tanulmányi útja – ott látott ilyet az igazgatónő –, mire Rausch emlékei szerint a főosztályvezető azt mondta: „Lehet, hogy mesélted Ildikó, de én erre nem adtam engedélyt!”

    Rausch szerint a találkozón végül Kimpián Ildikó „finomított”, és azzal zárta a beszélgetést, hogy említette ugyan az elkülönítőt a felettesének, de engedélyt valóban nem kért a megvalósításra, a saját felelősségére hozta létre a helyiséget.

    Kimpiánt nem védelmezték meg a megyei urak,Simont védik majd? Mária

    VálaszTörlés
  7. Nem történt semmi más csak hazudnak, hazudnak, hazudnak! MATT

    VálaszTörlés
  8. Még szép,hogy magukat mentik.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)