2012. május 8., kedd

Mikor lesz végre igazgatója a intézménynek?

"2012-05-07 16:03:25
Mikor lesz igazgatója a pszichiátriának?

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona akkor került 2010. elején országos reflektorfénybe, amikor két ápolónő azt állította: több férfi munkatársuk szexuálisan zaklatja, veri és megalázza az ápoltakat. Ebben az ügyben jelenleg is tart a bírósági eljárás. Csakhogy az intézet körüli országos botránynak meglehetősen érdekessé vált személyi következményei lettek.

Nem sokkal a botrány kirobbanását követően ugyanis a vezetői székben helyet foglaló igazgató, Simon Ilona megbízatása lejárt volna.  Ez azonban az akkori fenntartónak nem okozott fejfájást: 2011 márciusában öt évre meghosszabbította a vezetői megbízatást a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés.

Nem várt fejlemény történt viszont ehhez képest néhány hét elteltével. Simon Ilona 2011. április 29-én váratlanul lemondott a beosztásáról az aznap ülésező megyei közgyűlésen, és május 1-től megbízott igazgatónak kinevezték Vincze István lelkészt. Aki alig néhány hónapja került csupán az intézetbe: akkor települt ugyanis vissza Kiskunhalasra.

2011 őszén azután kiírták a pályázatot az igazgatói állásra. Majd szeptember 15-én, még a pályázati meghallgatások előtt, a megbízott igazgató bejelentést tett az intézményben. Közölte a dolgozókkal, hogy december 31-ig ő marad a megbízott igazgató. Azzal magyarázva ezt, hogy a benyújtott pályázatokat nem találták megfelelőnek, ezért januárban az új tulajdonos, a kormányhivatal majd az intézet átvételét követően újra dönt a pályáztatásról. (A szerkesztő megjegyzése: ismert, hogy 2012. januártól az állam átvette számos egészségügyi intézmény felügyeletét a megyei önkormányzatoktól. Így történt ez a kiskunhalasi intézetétben is.)


A 2011 őszén kiírt pályázatra egyébként hárman nyújtottak be pályázatot. A kiskunhalasi születésű Uray Erzsébet, általános szociális munkás, az intézmény volt dolgozója, a szintén halasi születésű Lajos Tibor, az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon volt igazgatója és az intézmény megbízott igazgatója, Vincze István lelkész.

Négy nappal az igazgatói bejelentést követően, 2011. szeptember 19-én az egyik pályázót azután felhívta a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat bizottsági referense. Közölte a pályázóval, hogy szeptember 28-ra tűzték ki a meghallgatásának időpontját. Eközben állítólag elhangzott az is, hogy a bizottsági referensnek nem volt tudomása arról, hogy Vincze István megbízott igazgató - aki bejelentette saját státuszának év végéig történő meghosszabbítását - maradna. Valamint arról sem tudott, hogy a pályáztatást elhalasztanák, és csak a kormányhivatal átvétele után kerülne majd ismét napirendre a kérdés.

A pályázati meghallgatások után a bizottság tanácskozott, majd behívatták mindhárom pályázót, és tájékoztatták őket arról, hogy a pályáztatás eredménytelen. Vincze István megbízatását a bizottság javasolta meghosszabbítani 2011. december 31-ig. Hozzátéve, hogy erről majd a közgyűlés határoz. Mely nem sokkal később halasi pszichiátria vezetői posztjára kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította, és döntöttek a vezetői megbízatás meghosszabbításáról is.

Idén februárban azután ismét kiírták a pályázatot. Ekkor már négyen pályáztak, és a négy pályázat közül a bizottság kettőt emelt ki. Döntés azonban ezúttal sem született. Illetve az lett a döntés, hogy a pályázat érvényes ugyan, de eredménytelen. A megbízott igazgató pedig az újabb pályázat kiírásáig a helyén marad...

- Döbbenetes, hogy a 30 éve szociális ellátással foglalkozó, sőt vezetői tapasztalattal rendelkező pályázó nem kellett – kommentálta a pályáztatás körüli eseményeket a kiskunhalasi pszichiátria egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa. - A szociális végzettségű, évtizedek óta ezen a pályán dolgozó másik szakemberre pedig szintén nincs szükség. Nem értjük, hogy meddig lehet húzni még ezt az állapotot..."

Forrás: ITT!

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

52 megjegyzés:

  1. ÁÁÁÁÁÁÁÁ nem sok csak rámb@szták az ajtót!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon nincs jól! Pont Rád, aki mindenhol ott vagy és annyi mindent Tőled tudtunk meg!

    VálaszTörlés
  3. MINDENBŐL VICCET CSINÁLNAK ,EZÉRT NEM VESZIK KOMOLYAN
    ÖNÖKET !
    CSAK ÉPPEN NEM BÉGETNEK .

    VálaszTörlés
  4. 18:25-nek!
    Több okból is vitatkoznom kell Önnel, miszerint nem vennék komolyan az itt megjelenteket:

    1. Ha nem vennék komolyan, akkor nem próbálkoznának kétségbeesetten minden úton és módon ellehetetleníteni a bloggereket. (lásd: feljelentgetések, perlések)
    2. Ha nem vennék komolyan, Ön sem itt bégetne!
    3. Ha nem vennék komolyan, Önnek is lenne saját beazonosítható személye, nem csak így anonim írogatna ide!
    4. Nem az a vicces, amiket itt szóvá tesznek, hanem az, hogy azokat a névtelen senkiembereknek van pofájuk "minősíteni".
    5. Az pedig már nem is vicces, hanem szégyen, hogy alig akad pár tisztességes ember, aki szóvá merte és meri tenni mindazokat, amik miatt komolyan veszik őket!

    Ön hova tartozónak tartja magát?

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy nem is kell ide igazgató.
    Azért gondolom ezt, mert a verkli működik már a V.I. igazgatósága alatt is, holott ő, nem tesz semmit.
    Egyszer már valaki megírta, hogy ő csak van.
    A fenntartó valószínű ezt tudja és míg nem történik valami balhé nem is foglalkozik vele, mármint az igazgatósággal. Hagyják, hogy a papocska kiélje a benn rejlő vezetői "értékeket" és ambíciót.
    Kárt ugyan nem okoz, de hasznot sem hoz. Legfőbb ténykedése az utazás Halas és Tompa között, valamint a folyamatos sofőrködés.
    Még az is lehet, hogy valamelyik gépkocsi vezető státuszára vágyik hosszú távon.

    VálaszTörlés
  6. D,mi történt az Ön blogjával?Ezt is be kell fejezni! Hülyeség az egész.
    Hum,P dolgozik már,talált már munkahelyet?

    VálaszTörlés
  7. "Minden ember különleges. Mindenkiben ott ragyog a fény. Benned is. Ne hagyd, hogy a sötétség kioltsa a fényed. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy kevesebb vagy, mint mások. A világot is képes vagy megváltoztatni, ha igazán akarod. Erőd kifogyhatatlan, bátorságod végtelen. De csak addig, amíg el nem kezdesz kételkedni magadban. Nem akkor veszítesz, amikor másodikként lépsz át a célvonalon. Nem akkor van vége, amikor elesel. Emlékezz: Akkor veszítesz, amikor elhiteted magaddal, hogy vesztettél. Ha úgy indulsz neki a küzdelemnek, hogy Te itt biztosan nem nyerhetsz. A gondolatnak varázslatos ereje van. Csak úgy, mint ahogy a hitnek is. Higgy istenben, higgy a sorsban, higgy, amiben akarsz... de a legfontosabb, hogy sose add fel az önmagadba vetett hited. Soha! Lepd meg a hitetleneket, forgasd fel a világot. Merj különleges lenni! Tégy csodát! Szeress örökké! Élj úgy, hogy semmit se bánj. Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik."

    VálaszTörlés
  8. Igazad van, bárki is vagy.

    VálaszTörlés
  9. "Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban."

    VálaszTörlés
  10. Mióta nem a bizottság dönti el,hogy melyi8k pályázat a legjobb,melyik írója alkalmas igazgatónak,csak egy vagy esetleg kettő személy dönti el,ki lehet az igazgató. Így van ez másik helyeken is. Hiába voltam jó igazgatója egy iskolának egy személy döntötte el a sorsomat aki nem is szakmabeli.
    Önöknél is ez lehet a probléma.
    Az akit megbíztak alkalmas a valóság elsumákolására Ö alkalmas a jó pályázatírók, jó szakmabeli emberek nem felelnek meg.Itt van benne a politika,ami ki zárta a szakmai követelményeket.
    Idegen. Anya

    VálaszTörlés
  11. 19:54-nek!
    Tévedésben van, az a blog, vagyis az én blogom sem szűnt meg, csupán csak kizártam annak a lehetőségét, hogy egyesek névtelenül hülyeségeket írogassanak oda! (ismerős?)
    Névtelenül hozzászólókra nincs se nekem, se az "ügynek" szüksége, sőt inkább többet árt, mint használ! Aki nem tudja, nem képes a saját személyét-véleményét nyíltan vállalni, az az én szememben csak félember, ráadásul a két félemberből soha sem lesz egy egész!
    Ha ennyi nem volt elég a nyíltsághoz, ha a magukat vállalók kiállása sem elég a többiek nyílt támogatáshoz, akkor meg sem érdemlik mindazon áldozatvállalást, amit az Erzsikéék önként megtettek.
    Miközben őket egyesek őket máglyán égetnék, mások a saját pecsenyéjüket sütögetnék az őket emésztő ugyanazon tűz lángjainál? Ne már!
    Kedves névtelenek! Az én szememben Ti gyávák vagytok, álljatok is bármely oldalon. Mi nem az olcsó népszerűségért indítottuk a blogjainkat, nem akarunk megfelelni másoknak, különösen nem a névtelen senkiknek, így ha valaki nem tudja saját személyét vállalva közzétenni a gondolatait (legyen az akár ellentétes is) akkor méltatlan még arra is, hogy a gépelt sorai megjelenjenek.
    Hát ezért zárom ki az ilyeneket a blogomból és a blogomtól kedves 19:54! így ott hiába is próbálkozna mindazzal, amit itt még megtehet!

    VálaszTörlés
  12. Itt soha nem lesz egy jó igazgató, akinek van vezetési szakmai gyakorlata,megfelelő iskolája. Jó pályázata is van,mégsem kell.
    arra vártunk,hogy majd az új igazgató söpri ki a szemetet.
    Nem kaptunk igazgatót! Mi söprögetünk lassan,nekünk tovább tart,
    nagyobb lesz a visszhangja média nyilvánossága mintha egy új igazgató tett volna rendet. A megye így akarta,legyen így. Munkára fel! Takarítani!
    Cica te is dolgozz!
    Mária

    VálaszTörlés
  13. "Az akit megbíztak alkalmas a valóság elsumákolására Ö alkalmas a jó pályázatírók, jó szakmabeli emberek nem felelnek meg.Itt van benne a politika,ami ki zárta a szakmai követelményeket."

    Ebben az országban, amíg maffiozó politikusok vannak hatalmon, addig az alsóbb szinteken is csak szakmához nem értő embereket mernek pozicióba rakni. Egyértelmű, hogy egy okos, jellemes ember képes a maffia-oligarcha nyomásnak ellenállni, azt néven nevezni. Ki az az ostoba félművelt rabló, aki maga alá egy talpig becsületes, szakmailag kompetens személyt rak? A kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Emberek Otthona csak sűrítménye a magyar közéletnek. Itt jobban látszik az összes probléma, mert az egyik oldalon teljesen kiszolgáltatott emberek vannak, akik egy picit sem tudják ellensúlyozni, kontrollálni a gonosz erőket. Így a gonosz erők bátran megmutatkoznak, nem félnek a lelepleződéstől. De ami itt látszik, az máshol is ugyanúgy van, a gonosz erők ugyanúgy ügyködnek, csak máshol álarcot hordanak, mert az egészséges emberektől kicsit tartanak. Ez az Intézmény egy kivetítő állomásként működik. Én tudom, hogy Kiskunhalason máshol is milyen ördögi erők tevékenykednek, de ott fedetten, takartan. Kiskunhalas és Bács-Kiskun megye lakosságának fel kéne már ébrednie álmából, és a politikai vezetés szintjén kéne rendet tenniük, a fejnél kell kezdeni. El lehet aprózni az erőket alállomások szintjén való küzdelmekkel. Hatékonyabb ezeket a küzdési energiákat a központra fókuszálni, és a fejeket lecserélni. De lehet menni a megye vezetési szintje fölé is, sőt, kell is. A kényelmes "nem politizálok, mert az csúnya dolog " álláspontot fel kell adni, és a lakosságnak végre politizálnia kell. Akármennyire nem kellemes dolog az. Aki csak az alsóbb szinteken marad meg a küzdelmében, azt szépen ki fogják csinálni a politikusok. Mert azok összezárnak, és a maffia ügyleteikre rámutató szakembertől gyorsan meg akarnak szabadulni ( még végül kiesne a pénz a zsebükből, ha a közvagyont nem lehetne tovább szétlopni egy okos és becsületes ember miatt). Marad egy egy pap, no az véletlenül sem hív fel cselekvésre, arra van kondicionálva, hogy imádkoztassa az embereket. De: aki nem száll szembe az ördöggel cselekvően és a legmagasabb szinten is, azt az Isten nem fogja csak az imái miatt megsegíteni! Ezt kell végre megértenie a jó szándékú embereknek. Csak közösen cselekedve lehet célt elérni. Ha nincs közösség, vagy van, de csak imádkozással foglalkozik tettek helyett, akkor nem is érdemes a harcba belekezdeni. Szabályosan butaság. Öngyilkossági kísérletnek is felfogható az egyéni akciózás egy ilyen erős és záró rendszer ellen. A pap, az nem zavarja senki köreit. Ha nagyon muszály, nagy a társadalmi felháborodás, majd kinevezik a leggyengébb kezű szakmai papírral bíró embert, aki létezik a környéken. Szerintem lázasan azt keresik, hogy legyen majd valaki azért V.I. helyett, ha már országos vízhangja lesz az itteni áldatlan állapotoknak, embergyötréseknek, és ez a rossz hírnév reájuk vetül, és karrierjüket kockáztatja.
    Tehát: itt csak az intézményi szinten harcolva nincs remény (legfeljebb akkor volna, ha nagy közösség, sok jó emberből álló nagy közösség dolgozna az igazságért, de erről nincs szó). Oda üssenek, ahonnan a kinevezés, és a pénz jön. Legalább kezdjék el, mert ha nem teszik, minden ellenállót egyenként ki fognak rúgni vagy idegileg ki fognak készíteni. Ezek nem kímélik az okos és becsületes embereket, mert azok szépen, aranyosan kommunikálnak velük. Ezek nem. A maffia az erőt ismeri és becsüli. Még ha jó erő , akkor is az erő az, amit respektál. A jó kislányokon, aranyos kisfiúkon csak nevet. Vagy még azt sem, semmibe nézi őket. Eltaposandó pondrónak tartja őket. Összefogás, szervezkedés, lobbizás, media igénybevétel, CSELEKVÉS! Magas szinten is!Míg nem késő!

    VálaszTörlés
  14. Valóba igazad van. Itt most csak egy báb kellett. Arra hogy összefogás legyen remény sincs, mert mindenki beszari

    VálaszTörlés
  15. Hány ápoló dolgozik Önöknél? Aki védi a lakók jogait?
    Ha mind összefogna lehetne mit kezdeni! Aláírásgyűjtéssel lehetne
    indítani, megyénél leadni sajtó kísérettel.
    Kérdésem az is hányan szeretnének még tovább ott dolgozni?
    Mert aki nem a lakókért van ott hanem a betegverők védéséért annak nem sok jövőt jósolok.
    Gábor

    VálaszTörlés
  16. Pontosítás a cikkhez:

    A második pályáztatás során 6 pályázó volt, ebből 5 felelt meg a kritériumoknak, s így öt pályázó meghallgatására került sor.

    VálaszTörlés
  17. 2011 tavaszán Nagy Ferenc (Fideszes) bejelentette,hogy Simon Ilonának meghosszabbították további 5 évre a kinevezését,így Ő marad az igazgató.
    Semmi pályáztatás ,pályázat kiírás ezt nem előzte meg.
    Ha ilyen a Fideszbe a demokrácia, az igazság reformban való gondolkodás
    akkor még lenne mit tanulni a politikusainknak.
    Az alapoknál kellene kezdeni,mert ezek az intézkedések nagyon torz döntések eredményei és törvénybe ütköző az ilyen igazgatói kinevezések.
    Megbízottként Vincze Istvánt helyezték az igazgatói székbe,annak ellenére,hogy csak egy éve került az intézetbe iskolai végzettsége nem megfelelő gyakorlata vezetésből meg egyenlő a nullával.
    Az őszi pályázat elbírálása előtt Vincze István már bejelenti,hogy Ő marad a megbízott igazgató amikor még a pályázatok nem voltak elbírálva nem voltak meg a meghallgatások.
    Ki volt az aki Őt tájékoztatta az elbírálás, meghallgatás előtt?
    Megyei volt fenntartó vezetője?
    Volt e joga ahhoz,hogy úgy nevezzen ki valakit,hogy a többi pályázóval szemben előnyt élvezzen a megbízott Vincze István?
    Mi volt a kritérium aminek Vincze István megtudott felelni a többi pályázó meg a közélébe sem kerülhetett? Mivel előre ki volt hirdetve ki lesz az intézmény vezetője továbbra.
    Mi okozta, milyen okozati összefüggések vannak a betegverők,bántalmazók védésével a vezetők csalásaival,hogy csak Simon Ilona és Vincze István
    a megfelelő a pszichiátriai otthon vezetésére?
    Az őszi pályáztatás után jött egy újabb a tavaszi pályáztatás!
    Itt megint a megyeiek megmutatták,hogy továbbra sem kell szakmabeli szakember,hiszen az belelát az előző néhány év, nem volt megfelelő
    munkájába,hisz azt takargatni kell további 5 évig még elévül,erre jó lesz baleknak egy olyan mint Vincze hiszen úgyse ért hozzá.
    Ez miatt megint nem fogadtak el egy pályázatot sem!
    Meddig mehet ez a galád aljas eljárás?
    Bizottság nem volt megfelelő akik a meghallgatást végezték, vagy egy személyben Bányai Gábor kimondta,hogy nem lehet új hozzáértő Igazgató.
    Olyan pályáztatások mint ezek, vagy amit a vállalkozásoknál
    alkalmaznak a megyeházán,lehet látni csak aki vissza oszt az nyerhet vagy a barát, rokon családtag.
    Másnak még lehetőséget sem adnak!
    Az igazgatói pályáztatáson 5 embernek nem adtak lehetőséget,csak annak az egy alkalmatlannak.
    a Juhar utcai iskola Összevonása előtt még a dolgozók tüntetésére, sem reagáltak megfelelően,úgy védték azt védelmet nemérdemlő igazgatót,hogy csak az összevonást alkalmazták nem adtak lehetőséget az ott dolgozóknak,hogy bizonyíthassanak a munkájukban rátermettségükben alkalmasságukban.
    Ez lenne XXI. században a demokratikus igazságos pályáztatások elbírálása, igazgató választása,vagy csak egyszerűen a Fideszes politikusok tudatlansága!
    Nem volt betegverés nem volt semmi? Akkor miért is rendeztek tüntetést?
    Megmutatták a városuknak,hogy ennyi ember képtelen a beteg lakóikért kiállni szót emelni ha valaki bántja Őket!

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  18. Erkölcsi bizonyítvány elértéktelenítése!

    Azt azért tudni kell,hogy a juhar utcai iskolánál történt bezárások büntetések ellenére,kimpián Ildikó kaphatott erkölcsi bizonyítványt attól függetlenül,hogy bírósági eljárás van ellene,ahol vádlottként
    szokott megjelenni. Kimpián Ildikó a Kiskunfélegyházi Bautis KFT ügyvezető igazgatója,amely Kiskunfélegyházán szociális ellátással foglalkozik.
    A KKF.zi városatyák nem támogatják és nem látják helyesnek az ottani ténykedését,munkáját.
    A házi segítségnyújtással és szociális étkeztetéssel foglalkozó nonprofit társaság kéri a szakminisztérium állásfoglalását, ebben a kétes eredetű Kimpiános ügyben.
    Nyakukra telepedett ez az erkölcsi bizonyítvány nélküli kecskeméti vádlott! Kimpián eltekint a város elleni feljelentéstől arra az időre ameddig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem ad segítséget a nonprofit társaság kérésében.
    A "Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatok",egy vádlottnak is adhatnak cégalapításra engedélyt?
    Erkölcsi bizonyítvány nélkül?
    Ez az új alaptörvénybe rögzített rendelet?
    Nesze Neked Magyar igazságszolgáltatás! Ez jó így?
    F.A.

    VálaszTörlés
  19. F.A. 23:12-nek!
    Egy kicsit pontosítanám az Ön által közzétetteket!

    1. Kimpián Ildikót első fokon végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, így ő nem vádlott, hanem már nemjogerős elítélt!
    2. Erkölcsi bizonyítványt mindenki kap, aki kéri, a különbség csak annak tartalmában van, kezdve a "bűnügyi nyilvántartásban nem szerepel" -től egészen a hatályos büntetés megjelöléséig.
    3. Nem kell erkölcsi egy cégalapításhoz, elég csupán egy megválasztást elfogadó, az összeférhetetlenségre is kiterjedő nyilatkozat.
    4. Nem az Önkormányzatok adnak engedélyt cégalapításra.

    Bár valóban sokak szemét "csípi" az, hogy ilyen tevékenységgel foglalkozik. a cégalapítás azonban állampolgári joga mindenkinek, így nekem (aki pedig, mint a Juhar botrányt feljelentésemmel kiváltó, köztudottan nem Kimpián-párti) az a furcsa, hogy egy jogszerű céges tevékenységet ha nem is támogatnak (nem kötelező) milyen alapon ellenzi bárki is? Kitalálja egy képviselő, hogy nem kell pl. cipész és akkor ellenzik a cipész vállalkozások ottani működését?
    Azért itt még nem tartunk! (remélhetőleg) Amúgy meg nem is értem, hogy mi a baj a társasággal? ha nincs a szolgáltatásukra igény, azt a cég bánja, ha meg van, akkor örüljenek, hogy van valaki, aki megoldja helyettük a problémát! Mert ugye nem arról van szó, hogy az önkormányzat akarna gondoskodni a rászorulókról, csak a Bautis útjukban áll, akadályozná őket ebben?
    És még egy fontos dolog! Kimpián Ildikó hibázott/vétkezett mint intézményvezető! Ettől még kiváló cégvezető lehet, nem kell őt megkövezni, egy életre ellehetetleníteni minden más tevékenységtől.

    Nekem is vannak kétségeim, fenntartásaim a céggel kapcsolatban (nonprofit? hihihi, kackac!) azt is furcsállom, hogy Szolgáltató Központ a megnevezésük egyes feliratokon, amit ugye csak önkormányzat hozhat létre és működtethet intézményi formában, de ettől még ugye a rászorulóknak nem fogja más kivinni a kajcsit, gondoskodni róluk, ugye?

    Szóval egyrészt hitelesebben a tartalmat (igen, tanulni, olvasni, tájékozódni kell(ene) előtte!) másrészt meg ez egy "más tészta", az, hogy nem tetszik egyeseknek, attól még jogszerű és törvényes.
    Juhar ügy letudva, felelősség-büntetés megállapítva, miért is nem lehetne neki akkor más területen hasznos tevékenységet folytatnia?
    Mert nem tetszik a cégvezető valakinek? Attól még a cég igen hasznos lehet. Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy miért van és lehet igény ilyen ellátásra, miért kerültek az érintettek abba a helyzetbe, hogy így kelljen gondoskodni róluk, nem a cégvezető személyével. Nem volt senki sem eltiltva attól, hogy maga is hasonló tevékenységet folytasson, de nem tette senki, csak ő és most a hiánytevékenységet végzőt "fikázzák"? Miért is? De ugye közben azért jó, hogy valaki gondoskodik a rászorulókról, nem?
    Más lenne a gondoskodás, az étel íze, ha tiszta a cégvezető erkölcsi bizonyítványa? És mi köze mindehhez a magyar igazságszolgáltatásnak?
    Falhoz állítani, lelövetni aki vétkes? Mind a kivégezendők között állna, egy sem jutna a szemközti oldalra, se én, se Ön kedves F.A, azok az ellenző honatyák meg különösen nem.

    VálaszTörlés
  20. A Lukács László a Vincze szponzora.
    Ő az aki támogatja és megosztja vele a nem publikus információt.
    Rettenetesen erős a helyzeti előnye a többi pályázóval szemben.
    Senkinek sincs esélye ellene.

    VálaszTörlés
  21. Nem védem Kimpián Ildikót azon egyszerű okból,hogy most és az érzékenyebb
    réteget választotta kiszemeltjének,csak más városban.
    Olyan réteget ahol élősködni lehet a magukat megvédeni nem képes személyek nyakán. Juharon a gyerekeken itt az időseken.
    Az igazságszolgáltatással bizony elfogult vagyok,mert még egy oktatót eltiltanak 3 évre a munkájától,mert pénzt kért 16 ezer forintot a biztos vizsgáért addig Kimpián tovább dolgozhat szociális ellátásban.
    Még Zuschlag 70 milliója 6 és félévet ér addig Kimpián 72 milliója csak másfél év felfüggesztettet a gyerek elzárással együtt.
    Addig még Kimpián nem volt ott addig az Önkormányzat nonprofit társasága látta és látja el a szociálisan rászorultakat.
    Most a nonprofit dolgozóinak a munkahelyét veszélyezteti.
    Mert kevesebb dolgozó kell ha ott marad.
    Az Önkormányzatokat miért nem támogatják úgy mint Kimpiánt?
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  22. Addig nem kaptak enni az Idősek még Kimpián nem ment oda?
    Gabi

    VálaszTörlés
  23. Na ezt sem gondoltam volna, hogy valamikor mellette fogok szólni, de a tárgyilagosság megkívánja!
    Szóval kedves 07:37! Először is az a 72 millió nem a Kimpián 72 milliója, ráadásul abban az ügyben még vége sincs a vizsgálatnak (sőt csak most kezdődött el, ha valaki, hát én biztosan állíthatom) így nincs miért (még) felemlegetni. Egyébként sem saját zsebes dologról van szó, inkább "csak érdekes gazdálkodásról" de erről majd később, ha már aktuális! (mert az lesz!)
    Szabad piac, szabad verseny, ha van igény rá, miért ne tehetné? A TESCO és társai is itt vannak, tönkretették a kisboltosokat, mégis oda mennek az emberek vásárolni, nem?
    Munkahelyeket veszélyeztetne? Ugye azokról a munkahelyekről beszél, amelyeket a másfél milliót kereső képviselők nagy kegyesen fenntartanak, persze mindvégig lebegtetve, hogy ha nekik úgy tetszik, akkor megszüntetik, úgyhogy kuss legyen a dolgozóknak!?
    Akkor Ön szerint minden egyes új vállalkozás már meglevő munkahelyeket veszélyeztet? Ki a jobb , ki a hasznosabb, az dönti el a fennmaradást, nem a könyörület! 2012-t írunk, ma már ez dívik, ezt diktálják nekünk a fenti nagyokosok, akik szerint havi 47 ezerből is meg lehet élni??!!
    Ön szerint ki támogatja Kimpiánt, mert eddig ugye arról volt szó, hogy éppen a Bányaiéknál volt bebetonozott.
    Bocsika, de eszembe jut ilyenkor, hogy a Bányai az újságírói kérdésre, miszerint mit szól az első fokű ítélethez? azt válaszolta, hogy az még nem jogerős, még él az ártatlanság vélelme.
    Mondta ezt abban az ügyben, ahol az érintett maga is beismerte a gyermekelzárásokat, a dühöngőt, amit ugye korábban úgy tagadtak, s mondta mindezeket szemrebbenés nélkül.

    VálaszTörlés
  24. Csak az a felháborító ebben az ügyben,hogy Bányai ártatlanság vélelmével van elkeveredve nem az igazságos eljárásokra koncentrál.
    Láthatja a halasi betegveréses ügyet is,ott is az ártatlansággal van,nem az igazság keresésével. Az Ő vizsgálataik milyenségével sem vagyok elégedett. Most mindent megtesznek azért,hogy Kimpiánnak jó legyen.
    Mária

    VálaszTörlés
  25. A baj az, hogy az ilyen (levizsgázott) emberek bármihez nyúlnak, nem tudnak erkölcsösen, etikusan és szakmai sztenderdek alapján dolgozni… Mert mindez, hiányzik a kultúrájukból. Ez nem jogi, hanem morális kérdés.

    Persze, esélyt kell adni neki, lehetne főpecsételő a postán mondjuk, vagy fehérnemű árus a piacon, vagy biztosítási ügynök, vagy egy takarítócég vezetője… bár ez utóbbi is veszélyes lehet az alkalmazottakra nézve, mert emberekkel kell foglalkozzon, ami eddig nem ment neki.

    Azt nem értem, hogy miért nem tiltották el a foglalkozásától?!
    Mert aki kiszolgáltatott emberek helyzetével visszaél rendszeresen, az teljesen mindegy, milyen területre evez át, ott ugyanúgy vissza fog élni az emberek helyzetével… Nem azért mert rosszabb lett, nem azért mert nem bánta meg (igaz nem azt amit tett, hanem azt, hogy lebukott), hanem azért, mert így szocializálódott… nem ismer más eszközt, vagy „technikát”, csak azt, amelyben a rászorulók azért vannak, hogy ő előbbre jusson, hogy őt szolgálják… Nem fordítva, mint a hivatásában, melyhez neki semmi köze nem volt, nem lesz, még akkor sem, ha a patrónusai miniszter asszonyt csinálnak belőle…

    Szakértő

    VálaszTörlés
  26. Ha a szakértők ilyen laikusok lennének mint a 10.47- es hozzászóló akkor lenne igazán bajban kis országunk.
    A Kimpián sohasem élt vissza a helyzetével, egyszerűen a körülmények és a fenntartó áldozata lett.
    Kevés ilyen becsületes és igaz ember van mint ő.
    Te pedig mondvacsinált szakértő menj vissza az általános iskolába, mert látszik, hogy oda való vagy.

    Lehet, hogy én vagyok szakértő??

    VálaszTörlés
  27. 13:5-ös provokátornak!

    Körülmények, fenntartó áldozata?
    Miért nem mindjárt a gyerekek áldozata lett szegény Kimpián Ildikó?

    Szaki

    VálaszTörlés
  28. Nekem az jutott erre eszembe,hogy a kutyából nem lesz szalonna!
    Ha Ő a fenntartó áldozata, akkor a bezárt gyerekekről mit mondhatunk?
    Ők kinek az áldozatai? Kimpiáné ?
    Ha vissza ment volna a varrodába nem szóltam volna egy szót sem.
    Megint a magát megvédeni képtelen embereket használja ki,mert Neki csak a hatalom számít az emberek gyerekek nem!
    Néró

    VálaszTörlés
  29. 168 Óra Online írása
    A szigetszentmiklósi példa Budapesten is megismétlődni látszik

    A budapesti József Attila Gimnázium nevelőtestületének közleménye:
    A József Attila Gimnázium igazgatói munkakörének betöltésére februárban írt ki pályázatot a XI. kerületi önkormányzat.

    Az állásra ketten pályáztak: egy „külsős”, Szabó Orsolya; valamint az iskola eddigi igazgatóhelyettese, karizmatikus tanára: Juhász András.

    Juhász András pályázatát a szülői munkaközösség, az iskolaszék, a diákönkormányzat, a nevelőtestület és az alkalmazotti kör is egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta. Szabó Orsolya mindössze a diákönkormányzattól kapott két szavazatot, pályázatát a nevelőtestület súlyos szakmai hiányosságok miatt elutasította.

    Juhász András pályázatát az önkormányzat által felkért oktatási szakember 26 szempont alapján értékelte, végső következtetésként 96 százalékosra minősítette a pályázatot!!! A közoktatási szakértő véleményét így összegezte: „Vezetői kinevezését színvonalas pályázata alapján támogatom.”

    2012. április 17-én az önkormányzat oktatási bizottsága Szabó Orsolya pályázatát 2 nem és 6 tartózkodó szavazattal értékelte, Juhász András 2 igent és hat tartózkodó szavazatot kapott - az oktatási bizottság fideszes, KDNP-s és jobbikos képviselői tartózkodtak. Egyetlen képviselő sem indokolta döntését, nem adott magyarázatot arra, hogy számára szakmailag miért nem elfogadható Juhász András pályázata.

    A gimnázium tantestülete letaglózva és döbbenettel áll az oktatási bizottság szakmailag teljesen megalapozatlan és érthetetlen döntése előtt. Az iskola nevelőtestületét, a szülők, diákok véleményét, a közoktatási szakértő javaslatát semmibe vették, arra sem méltattak senkit a képviselők, hogy véleményüket indokolják. Kérdésünk az: AKKOR MI ALAPJÁN DÖNTÖTTEK?

    A nevelőtestület egy emberként fog részt venni az önkormányzat április 19-i (du. 2 órakor) képviselőtestületi ülésén, ahol a grémium végleges döntést hoz a pályázatok ügyében. Követeljük, hogy a képviselők vállalják döntésüket, és szakmai, pedagógiai érveikkel, indoklásukkal támasszák alá véleményüket!

    A nyilvánossághoz fordulunk! Kérünk minden sajtóban dolgozó, és az ügyben érintettséget érző munkatársat, újságírót, szakmabelit, pedagógust és szülőt, nagyszülőt, minden demokratikus alapértéket féltő magyar állampolgárt, hogy jelenlétével, szolidaritásával, és a nyilvánosság mind szélesebb tájékoztatásával segítse ügyünket.

    Csak reménykedni tudunk abban, hogy a képviselőtestület szakmailag megalapozott döntést hoz.

    Ha nem így lesz, akkor minden előbb megszólítottat arra kérünk, hogy vigye hírét a nagy múltú József Attila Gimnázium megaláztatásának!!! Nem fogjuk hagyni magunkat! Ötven pedagógus szakember, ötven diplomás értelmiségi nem törődhet bele abba, hogy a feje fölött döntsenek, majd a döntéshozók nagy igyekezettel szó nélkül kisétálhassanak a teremből.

    VálaszTörlés
  30. Szaki neked szedatív gyógyszerre lenne szükséged, mellékelek néhány választási lehetőséget.


    NYUGTATÓK (SEDATIVA)
    ALTATÓ-NYUGATATÓK (HYPNO-SEDATIVA, HYPNOTICA)
    ALFA2 AGONISTÁK
    1. XYLAZIN (Rompun, Rometar, Xylavet)
    2. DETOMIDIN, MEDETOMIDIN (Domosedan, Domitor)
    3. ROMIFIDIN
    ANXIOLITIKUMOK (Minor trankvillánsok), (ANXIOLYTICA)
    BENZODIAZEPINEK
    1. DIAZEPAM (Seduxen), KLÓRDIAZEPOXID (Elenium)
    2. PROPÁNDIOL-SZÁRMAZÉKOK
    3. EGYÉB VEGYÜLETEK
    BARBITURÁTOK (tartós hatásúak)
    ALKOHOLOK,ALDEHIDEK, Br- és Mg-sók

    VálaszTörlés
  31. Ez valami belső, kreditpontos képzés anyaga volt?
    Szaki

    VálaszTörlés
  32. Vélemények eltérőek amit olvastam. Nekem az a véleményem Bányairól Kimpiánról,hogy sivár lelkűek, szívtelen személy mind a kettő.
    István

    VálaszTörlés
  33. Először csak hitetlenkedve csodálkoztam, majd rádöbbentem, hogy a 13:15-ös hozzászóló azért írt akkora baromságokat ("A Kimpián sohasem élt vissza a helyzetével, egyszerűen a körülmények és a fenntartó áldozata lett. Kevés ilyen becsületes és igaz ember van mint ő.") mert 18:24-et megelőzően beszedte mindazon szereket amiket felsorolt!
    Könnyű volt neki felsorolnia, csak egyenként a kezébe kellett vennie a fiolákat, hamm egyet bekapva felírni a nevét, aztán jöhetett a következő.

    Emlékszünk ugye, hogy be/leszedált állapotában milyen helyesírással is közölte a "világgal" hogy ebben ő nem akar élni és bár azt írta, hogy "dömtése" végleges, jól felhízlalta magát még az "éjszégsztaj"-a alatt is.
    Azé a fenntartó áldozata lenne, akik az ország szeme láttára, füle hallatára hazudoztak vele együtt mindent, csak hogy le ne bukjanak?
    Csak alpári mocsokságok és hazugságok jöttek ki a száján, ilyen lenne egy igaz ember? Mi van Ildikó? már megint elgurult a gyógyszer? Vagy egyszerre sikerült mindegyikre rátalálni?

    VálaszTörlés
  34. http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/felreertelmezte-a-jogszabalyokat-az-onkormanyzat-441540

    VálaszTörlés
  35. Az önkormányzat értette félre? Nem Kimpián?
    Most megint Kimpián útját egyengeti valamelyik politikus,azért szarakodnak.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  36. Egy cikk a Halasi tükörből.
    Júniusban ítélet a pszicho-perben?


    Felsorolja az elkövetett dolgokat.

    A három ápoló büntető perében várhatóan a
    következő, júniusi tárgyalás után elsőfokú
    ítélet születhetik.

    VálaszTörlés
  37. hát igen az biztos hogy sok disznoság van az intézetbrn

    VálaszTörlés
  38. Lassan alakulnak a dolgok.
    Mária

    VálaszTörlés
  39. A főcímre a válasz: Soha! Politika korrupció miatt.

    VálaszTörlés
  40. Már kiszemelték szerintem. Az eddigi pályáztatásokat azért eredménytelenítették, hogy az igazi befutó végre pályázhasson.

    Nem lesz változás ha igaz, mert újra eü-s szakember lesz, nem szociális szakember a szociális intézmény élén.
    Megmarad a rosszul működő hierarchikus szemlélet, amely idegen az szociális szakmai struktúrában, ismerős lesz viszont a munkatársaknak, önálló véleményükre - már akinek még maradt - továbbra sem lesz szükség.

    A gazdasági rész továbbra is központosított bizalmat élvez majd. Ellenőrzésekkor ismét a "nem történt semmi" szlogen érvényesül majd.

    VálaszTörlés
  41. Nem lesz igazgató.

    VálaszTörlés
  42. Kell,hogy legyen ha nem lesz megfelelő elfogadható ítélet akkor irány Strasbourg. Majd kezdik az elejétől a vizsgálatokat.
    Ez hiányzik az Orbán kormánynak. Még az igazságszolgáltatás miatt is csúszhat a hitel.
    XY

    VálaszTörlés
  43. Miért ne lenne ?Van má most is.Mi baj van vele,jó kedvű,fütyül a folyosón mi történik az intézetben ,az osztályokon?Kopár ,sivár környezet ?na az van!no ,de jó ő!

    VálaszTörlés
  44. Ő igazságosan látja a helyzetet már? Mikor ide jött,azt sem tudta mi volt de állította,hogy nem történt. Nem bízom benne egy szemet sem,mert most is Simon a megmondható. Ő csak egy nyuszi.

    VálaszTörlés
  45. Ne röhögtess ki a fene fog te marha kivinni Strasbourgba???????
    Mit akarsz a szaros kis fizetéseddel még Budapestig sem elég a közlekedési költségre, esetleg ha a hülye szcientológusok fizetik

    VálaszTörlés
  46. Emailban is lehet jelentést tenni,ha esetleg még nem halott az előttem író ilyent?

    VálaszTörlés
  47. HA HA HA HA HA HA HA

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)