2012. június 26., kedd

Még mindig: „Nem történt semmi!”


Válasz Radó Iván úrnak…


Radó Ivánnal a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum vezetőjével folytatott korábbi levelezésemből idézem az elnök úr szavait:

„A kiskunhalasi vádlottak foglalkoztatásával nem értünk egyet. Azonban a bíróság nem tiltotta el őket foglalkozásuk gyakorlásától és a fenntartó sem lépett az ügyben, nem beszélve az új igazgatóról. Így csak csatlakozni tudunk véleményéhez, hogy a dolog megengedhetetlen.”

Kérdésére, hogy mi történt azóta, próbálok röviden, a vezetés által szajkózott, jól ismert szlogennel válaszolni: „Nem történt semmi!”

A feljelentett személyek nem kerültek eljárás alá, még csak gyanúsítottak sem lettek… Ők is, ahogy a vádlottak, azóta is a betegek mellett dolgoznak

Egyetlen vezetőt sem vontak felelősségre, pedig többeket elmarasztaltak büntetőügyben is.
Sőt, K. Juditot az ominózus 7. osztály főnővérét, Bányai Gábor (a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke) megyei kitüntetésben részesítette!
A lakók részére, a nyaraltatás idejére visszajáró térítési díjakat – évekre visszamenőleg – az intézet a mai napig nem fizette vissza
A dolgozókat ért folyamatos intézményi terror miatt nem indult vizsgálat, a dolgozók nem kaptak segítséget, többszöri jelzésem ellenére sem…
Egyetlen érdemi szakmai vizsgálat nem folyt, sem a lakók, sem a dolgozók öngyilkosságaival, sem a hirtelen elhalálozásokkal kapcsolatban.
A gazdasági bűncselekmények alapos gyanúja miatt indult nyomozásokat sorra megszünte(tte)tték…

Fegyelmi eljárásban, figyelmeztetésben részesültek viszont azon dolgozók, akik vétlenek voltak, de a vezetés feltételezte róluk a velünk való egyetértést, vagy szimpátiát. 

Engem – előzetes ígéretükhöz és fenyegetésükhöz híven – eltávolítottak a munkahelyemről, összeférhetetlenség miatt… Munkaügyi perem zajlik… rengeteg az ellen tanú… ki tudja meddig húzzák… Segélyből élek, mert munkát, azt – ahogyan ezt is beígérték – nem fogok kapni a közszférába… Azóta tizenpár feljelentés érkezett ellenünk rágalmazás és becsületsértés miatt, melyből 9 ügyben összevont bírósági eljárás zajlik ellenünk - főként a névtelen hozzászólások miatt -, ki tudja mióta… Hamis vád miatt feljelentettek, bekerültem a büntető nyilvántartásba, - majd amikor kiderült, hogy a vád nem hamis – akkor gyorsan kaptam egy ügyészi megrovást, ártatlanul…

Közben az intézményvezető a „méltatlan támadások” miatt lemondani kényszerült, azóta is státuszban van, bár a maga által megjelölt munkát a mai napig nem vette föl
Háromszor bízták meg a jelenlegi igazgatót a vezetésre, úgy, hogy közben két intézményvezetői pályáztatás során sem hirdettek eredményt…

A Kormányhivatal átvette az intézményt, és mindenben megerősítette az előző vezetést, sőt olyan dolgozót is köztisztviselővé léptetett elő, akit büntető ügyben elmarasztaltak

Hogy a büntető tárgyaláson mi történik, azt nem tudni, mert Kastyják János ügyvéd úr kérésére – a lakók személyiségi jogaira hivatkozással! – zárt tárgyalást rendeltek elSenki nincs a mi oldalunkról, aki a viszonyokat ismerné, a lakókat képviselné, vagy a tanúvallomásokat cáfolhatná… Egy ügyésznő van bent, aki viszont - a bírónővel egyetembe - nem ismeri a lakókat, a tanúkat, sem a vádlottakat… A korábbi tanúk sorra visszavonták a rendőrségen tett vallomásaikat…
A koronatanú vallomásának napján a családjánál két autó is kiégett… robbantottak… a kár tetemes, a tettesek megúszták...
Négy tanú elhalálozott azóta, közülük három a 7. osztály lakója volt. Egy ott dolgozó munkatárs pedig öngyilkosságot követett el... Sokan tartósan megbetegedtek...

Megkerestem az összes létező - fenntartói, szakmai, etikai, érdekképviseleti, ellenőrzési, jogi, politikai – fórumot, hogy segítsenek és védjék meg a betegeket, a dolgozókat, a szakmát, de sajnos hathatós érdemi segítség nem érkezett…  Sőt, épp az ellenkezője történt… Egyetlen szervezet tartott ki az elejétől ügyünk mellett, ez pedig az Ön által megkifogásolt Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány… Valószínűleg őket is leállították volna, de külföldi szervezet lévén nem függött a hazai erőviszonyoktól… Igaz, törölték szervezetüket az államilag elismert és támogatott egyházak listájáról…

Problémánk sajnos nem egyedi… az ország összes pontjáról jeleztek hasonló visszaéléseket, melyek sajnos, szinte kivétel nélkül, a visszaéléseket feltárók elmarasztalásával, kirúgatásával végződtek…

Hát ennyi jutott hirtelen az eszembe…

Kíváncsian várom, hogy a szakmai, valamint egyéb kapcsolódó szervezetek, miben, hogyan és legfőképpen mikor tudnak nyilvánosan is az ügyünk oldalára állva hathatós intézkedéseket foganatosítani és adekvát segítséget nyújtani…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

10 megjegyzés:

  1. A PÉF részéről volt az intézetükben Radó Iván tájékozódás céljából. Arra a következtetésre jutott 1 órás ott léte alatt,hogy nem történt semmi. Egyoldalú volt a nyilatkozata hiszen a másik félnek a nyilatkozatát nem ismerete, nem ismerhette. A Pszichiátriai érdekvédelmi fórum
    munkája csak az éjszakai futáshoz kapcsolható, vagy néha egy ingyen vacsorán ebéden megjelennek.
    Ebben kifújt minden tudományuk!
    Nem,hogy a pszichiátriai beteg emberekért tennének valamit,még nem is érdekli Őket,hogy bántják megerőszakolják meglopják Őket.
    Kéthelyen számolják fel nekik az ellátást nyaralás idő alatt. Egy beteget sem vágtak ketté,hogy két helyen fogyasszon,vagy igényelje az ellátást. Az igazgatónő tovább foglalkoztatása a fenntartó fejetlensége, tudatlansága az állami szervezetek ellenőrzéseinek a következménye.
    Ahol nincs megfelelő háttérrel rendelkező ellenőrző szervezet ott sok minden törvénybe ütköző előfordulhat,úgy mint a Kiskunhalasi Körösi úti pszichiátriai intézetben.
    Igazgatót tovább foglalkoztatják,valójában mit csinál azt senki nem tudja vagy nem jár be vagy nem dolgozik semmit mert senki nem tud róla.
    Az adófizetők az Ő semmittevését majd finanszírozzák! Fenntartó nem ellenőriz bármit megtehetnek. a betegbántalmazó vádlottak a betegeket ápolhatják,nem lettek eltávolítva a betegektől. A főnővér kitüntetést kapott a fenntartótól,hogy milyen jól tud hazudni.
    Ő adott egy telefonos interjút amiben azt állította nem történt semmi. Pedig a főnővér
    tudta a betegverést és mégis azt állította,hogy nem igaz. A bíróság még Uray Erzsébettel szemben 9 ügyben összevont tárgyalás az igazgatónővel szemben meg felaprózott tárgyalásokat hajt végre lapulva titokban!
    A fenntartó igazgatói pályázatainak elbírálása,
    és a büntető eljárás alatt levő személy magasabb pozícióba való avanzsálását,vagy a volt igazgató bújtatott foglalkoztatását, senki nem vizsgálta,vizsgálja még a kormány által választott megbízott személy is behódolt a volt fenntartó hazugsága előtt.
    Egy kormánybiztostól az igazságon alapuló döntést várták el a pszichiátrián dolgozó emberek.Az előző fenntartó nem akarta, a jelenlegi fenntartó nem akarja az igazságot.
    Olyan ez mint Orbánnal a föld manipuláció,vagy a bánya meg a szőlőhegy,vagy mint Pintérnek az olajszőkítés,vagy a Józsefvárosi piac ügye,Titkosítva 83 évre. Még reménykedtek a dolgozók,hogy győz az igazság a fenntartó váltással.Hát igen nagyot csalódtak a Fidesz hozzáállásán,igaz kérték Fideszes képviselő segítségét,de az a füle botját sem mozgatta meg az igazság érdekében.
    De a kiskunhalas város érdekében sem,mert pályázati pénzek mindig elkerülték a várost
    Ami most egy másik ember hozzáértése miatt
    nyert a pályáztatáson.
    Minek tartják az adófizetők pénzén azt aki nem tesz semmit még akkor sem ha kérik a segítségét. Az olyanokat kellene eltávolítani a politikából. Minek tartsák el az adófizetők azt a sok ingyenélőt,ha kérésre sem tesznek semmit !

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  2. Mindez csak azért van mert nem történt semmi.

    VálaszTörlés
  3. Valóban nem történt semmi! Hisz a rendőrök a bűnözőkkel együtt működnek.
    Egy kis pénz és már meg is vették a rendőröket nyomózókat.
    Bírók meg a Fidesz utasításait követik,innen kezdve az igazságszolgáltatás
    munkája olyan amilyen.
    Politikusok védelmében dolgoznak,nehogy meg bukjanak.
    F.A

    VálaszTörlés
  4. Az MSZP nem tett semmit, a Fidesz nem tett semmit, a Kormányhivatal nem tett semmit a betegek érdekében, védelmében!

    Következtetés: a következő kormánypárt sem fog tenni semmit!

    Tehát: nem pártokra, hanem egyénekre kell szavazni, akik nem korrumpálhatók, nem zsarolhatók, már bizonyítottak az adott közösségükben, s akiket nem a pártok jelölnek és befolyásolnak!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Erzsébet!
    Javaslatot kell tenni a választási törvény módosítására.

    VálaszTörlés
  6. Teljesen egyetértek, teljesen mindegy melyik párt van hatalmon, hiszen egyik sem tesz semmit ebben az ügyben! Gyakorlatilag a nyomozást is csak hátráltatták. Létezik olyan politikus, aki hajlandó végre tenni valamit? Ismer bárki ilyet? Ha igen, adja meg a nevét, s mi megkeressük!

    VálaszTörlés
  7. Bármilyen jogvédő szervezetnek az emberek jogait kell védenie, s nem riválisnak tekinteni a többi szervezetet! Inkább együttesen kéne fellépniük!

    VálaszTörlés
  8. Minimum olyan szinten kellene védeni a beteg embereket,mint az állatvédők teszik az állatokkal. Ott napokon belül ítélet van büntetést szabnak ki,ha megvernek egy kutyát.
    A beteg emberek megverése nem fontos? Csak az állatoké?
    Nincs olyan szervezet,olyan emberek, ember csoportok akik a beteg embereket ért verést, sérelmet és egyéb bántódás esetén pártfogásba vennék,vagy fellépnének ellene.
    Az ember csak többet ér mint egy kutya,még ha beteg is!
    Vagy Önök felé a kutyának több becsülete van és több joga az élhető élethez.

    VálaszTörlés
  9. A PÉF még szóra sem érdemes.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)