2012. június 27., szerda

Mérték-próba


Mindenki várakozón tekint az utolsó tárgyalás elé… Mit is várunk ettől? Sokan azt mondják, ha elítélnek egyet is, az az igazunkat bizonyítja… Véleményem szerint nem bizonyít semmit, csak azt, hogy egy embert nem sikerült felmentetniük!

Ez lenne az igazság? 
A mi igazunkat semmi nem veheti el, sem nem erősítheti meg, mert kiállásunk az igazság mellett belülről fakadó, belső parancsnak engedelmeskedő tett, melyet Isten az övéi szívébe írt… Erre mondtam én azt, - amit a kollégák azóta is rendre félre magyaráznak – hogy én így tudok jól aludni. Mert ha nem az teszem, ami helyes, akkor szorongat a lélek (és rosszul alszom)… Az igazság tehát nem a mienk, vagy másé, mert az egyetemes, bitorolhatatlan… És előbb-utóbb érvényt szerez magának
Persze bízni fontos, én is azt teszem… végül is, hátha – a lehetőségekhez mérten - igazságos ítélet születik… Kíváncsian várom, hogy a foglalkozás gyakorlásától eltiltják-e őket, ahogyan más perekben ezt elmulasztották? Meglepődni azonban nem fogunk…
Én mindenesetre nem várok ettől semmit, sőt nem is igazán érdekel… Mi pontosan tudjuk mi az igazság…

Úgy vagyok ezzel, ahogyan egy lakónknak magyaráztam (aki állandóan Sümeg Kitti ítélete felől faggatózott): nem igazság, ha elítélik, mert nincsenek ott a padon azok, akik felelősek voltak mindazért, ami vele történt (gyámhivatal, rendőrség, gyerekjóléti, iskola, háziorvos, család, szomszédok…). Bár tudtak róla, de nem tettek semmit, behunyták a szemüket! Jézus példázatán keresztül próbáltam megértetni vele, amikor a házasságtörő asszonyt elé viszik, hogy a mózesi törvények szerint ítélje el, hogy megkövezhessék, nem hozhatott igazságos ítéletet… Igazságtalan, képmutató ítéletben pedig nem volt partnerük, - ugyanis a vétkes férfit nem vitték elé, – ezért, ő ítélkezés helyett, a bűnösök nevét a porba kezdte írni… Amire gyorsan visszakoztak, nehogy az ő nevüket, esetleg bűnüket is leírja a porba* (*a szerk.)!

A bűnösöknek, felelősöknek csak töredékét állították bíróság elé… S most bárki is igazságos ítéletben reménykedik? A vádlottak esetében azt kérdezném, hol vannak az igazi bűnösök és a felelősök?  
Kik tiltják a pályaalkalmassági szűrést, hogy az alkalmatlanok, agresszívek, aberráltak ne kerülhessenek kiszolgáltatott emberek közelébe?
Kik javasolták és tüntették ki egyiküket, tudván mindazokról a tettetekről, melyek miatt most bíróság előtt áll? Akik őt megerősítették a lakók rossz bánásmódjával kapcsolatban, azoknak ott volna a helyük mellette.
Kik hergelték fel úgy a kollégát és a betegeket, hogy az - egyébként nyugodt – gondozóra rátámadjon a beteg, akit ő ezért durván, életveszélyesen bántalmazott? Ki engedte az erőszakot, a trágárságot, durva, veszélyeztető bánásmódot elharapózni?

Bármilyen ítélet születik is majd szeptemberben, az nem lesz igazságos… 

A betegeket, azóta se védi senki… szinte. Aki mégis, az kockáztatja az állását… Mert nálunk, még mindig a becsületeseknek kell félniük…

És a vádlottak?  Akárki, akármit követett el… három évig húzni, vonni, létbizonytalanságban tartani őket is, családjukat is… tisztességes ez? Az ügyvédek szaktudása arra szorítkozik, hogy több hazudozó tanút állítsanak bíróság elé, mint igazmondót a másik oldal? Hogy minden szakértői véleménybe belekötnek, újat kérnek, tovább húzva a per idejét, jelentősen növelve annak költségét? A kellemetlen hiteles tanúk szavahihetőségét megkérdőjelezni, ország-világ előtt lejáratni? A tanúvallomásukat változtatgató tanúkat véget nem érően felsorakoztatni, s az ellentmondás miatt újabb vizsgálatot kezdeményezni, hogy megint újabb tanúkat (rendőrségi nyomozók) lehessen beidéztetni? Ki jár jól az ügyvédeken kívül?

Az igazság mellett kiállókat fenyegetni, megbetegíteni, megfélemlíteni, kirúgatni, beperelni, rabosíttatni, öngyilkosságba hajszolni, ez tisztességes?

Kinek az érdeke ez hölgyeim és uraim? Mert a betegeké nem, a dolgozóké nem, az intézeté nem, a szakmáé nem, sőt a vádlottaké sem… És a pártoké sem, hiszen senki sem fog többé rájuk szavazni… ahogy a városunké sem, mivel ország-világ előtt lejáratták…
Azoknak talán megéri, akiknek a vádlottak padján volna a helyük… Az elkövetőké, a felelősöké, a felbujtóké… És azoknak is, akik munka nélkül, még mindig zsebre tehetik közpénzből az átlagon felüli fizetésüket, vagy jogtalanul megszerzett magas nyugdíjukat…
Talán, az intézményi kasszába, vagy a lakók számlájára, vagy az államkasszába, vagy a jogosulatlan előnyszerzés miatt, a vissza nem térített összegek bitorlói jól jártak… sokat gyarapodtak, legalábbis anyagilag… Nem úgy szellemileg, morálisan, vagy lelkileg…

Tudom, unják már, de azért én azt mondom, ezen bizony nincs áldás
Már előre sajnálom őket, mert nem fogják érteni, amikor az életükbe, szeretteik életébe visszaköszön majd a mostani bűnös igyekezetük „gyümölcse”…
Nem kívánom, hogy így legyen…

Ne feledjék tehát: „Mert… a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. (Márk 4,24)Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

21 megjegyzés:

 1. Nem is akartak több vádlottat. Pedig nálunk még többnek kellett volna lenni, mint Kecskeméten.

  VálaszTörlés
 2. Én azt hiszem, hogy a fenti írás után már nem lehet mit mondani! Nincs szó, nincs tett ami méltóbban kifejezné azt ami az elmúlt években történt, nem történt. A torokszorító befejezés után, egyetlen gondolat járt a fejemben az, hogy " A TÖBBI MÁR NEM MI DOLGUNK". Csak remélni merjük, hogy akire tartozik érti a dolgát! János

  VálaszTörlés
 3. Azért elgondolkodtató,hogy az igazi jelentett bűnösök megússzák a büntetést. A vezetőknek is a vádlottak mellett a helye!
  Ha már tüntetést szerveztek értük, most is álljanak mellettük,ez így lenne igazságos.
  Evelyn.

  VálaszTörlés
 4. Miért fáj az igazság és ha írunk?
  Magyarország — Megelégelték a rendőrség körülményes ügyintézését, és összefogtak az internetezők a bűnözők ellen.
  Csak az igazságért tesszük!
  Minden normális embernek az igazság az első!
  Más lapokon is írnak.
  Munkás

  VálaszTörlés
 5. Nagyon sok esetről olvashatunk,mások blogján ahol bűnüldözést végeznek, mert nem tartják elfogadhatónak a rendőrség által felmutatott eredményt.
  Van ahol még a bűnelkövető képe is fent van,ha már ezek után sem találják meg a bűnösöket akkor már nem is akarják.
  Mert valakinek a valakije akit nem szabad megbüntetni.
  Itt is úgy van,hogy aki a blogján enged írni azt el kellett távolítani a munkahelyéről,aki bántotta a lakóikat azokat meg tovább kell alkalmazni betegápolóként. Érdekes elv szerint gondolkoznak, dolgozhatnak a vezetők
  ha ilyen formában történtek az események.
  Bűnös maradhat! Aki a betegekért szól kirúgni.
  Minden ember megkapja azt amit megérdemel! Az Isten igazságosan osztja a büntetést,ha a bíróság nem is.
  F.A.

  VálaszTörlés
 6. Akkor miért hagyta Isten, hogy a rómaiak és jezsuiták rengetek embert elégessenek.
  A középkori természetgyógyászokat Európában elégették boszorkányként a távol keleten pedig hivatalosan gyógyítottak.
  Ez is isteni igazság???

  VálaszTörlés
 7. 6:52-re:

  Legyen nyugodt, elnyerték jutalmukat... az áldozatok is, és a bűnösök is.
  Nem az Isten az erőszakos, hanem az istentelen ember - még ha egyházi köntösbe is bújik -! Isten nem szól bele erőszakkal mindenbe, hanem adott nekünk, agyat, amivel gondolkodhatunk, észt, amivel a jót szolgálhatjuk, szívet, hogy szerethessünk, erőt, amivel megvédhetjük a gyengébbeket is, lelkiismeretet, hogy másokat is szolgáljunk, felelősséget, hogy ne csak a kötelességünket tegyük, bölcsességet, hogy különbséget tudjunk tenni jó és rossz között... és munkabírást, hogy megéljünk... És adott nekünk hovatartozást, családot, barátot, közösséget... hazát, ahol itthon otthonra lelhetünk...

  És ettől még sokkal többet adott: önmagát, s ezt senki el nem veheti tőlünk...

  A "miért hagyta Isten" típusú kérdező embert nem érdekli Isten. Ő nem választ keres az élet kérdéseire, hanem kifogásokat Isten elutasítására.

  Az őn helyébe nem azt kérdezném, hogy mit, miért engedett meg Isten, hanem azt, hogy ön miért huny szemet az Isten előtt utálatos, gonosz dolgok felett? Amíg erre nem válaszol, addig ne kérdezgessen okosságnak tűnő butaságokat, főleg akkor, ha a válasz nem is érdekli igazán...

  VálaszTörlés
 8. Mérték próba,vagy az igazság mértéke?

  Még koránt sincs vége az intézetben történtekkel kapcsolatos vizsgálatoknak.
  Volt alkalmam egyes iratokat átolvasni,ami kétséges,hogy az igazságról szólna.
  Megalapozottan gyanúsítható írja a jegyzőkönyv,amiben az illető arról nyilatkozik,hogy devizahitelt fizet,és több hitele van amit xx összegből fizet minden hónapban.
  Ugyan az a személy nyilatkozatában elmondja,hogy munkáltatói igazolást csak a lakásfenntartási segélyhez kért,illetve adott le.
  A hiteleket,hogy kaphatta munkáltatói igazolások nélkül?
  Vagy nincs hitele, csak sajnáltatni akarta magát?
  Érdekes módon nem tűnt fel ez az ellentmondás az ítélet hozó bírónak vagy ki tudja ki hozta meg ezt a döntést,hogy megrovásban kell részesíteni a blog működtetőjét, és ártatlannak nyilvánítani a feljelentő személyt,amikor kimondták róla,hogy alaposan gyanúsítható,amit jegyzőkönyvben rögzítettek.
  Ha ilyen felfogás szerint működik az igazságosztás,hogy jegyzőkönyvbe elismerik,hogy alaposan gyanúsítható és a végszó mégis az ártatlan embernek adott megrovás volt,nem pedig a gyanúsítható személy ellen hozott valami végzést.
  Aki megrovásban részesült annak azonnali választása vagy elfogadja a megrovást,vagy vádat emelnek ellene. Iratokat három nappal később kapta meg,ami helyesen működő szervezetteknél előbb a vádirat, vagy annak ismertetése,és utána lehetett volna megrovást adni, vagy nem adni.
  Miért is kapott megrovást? A jegyzőkönyvbe megalapozottan gyanúsítható az aki jelentette a megrovott személyt,akkor tévedésből kapta a blog üzemeltetője,vagy politikai megrendelést teljesítette az ítélkező?
  A vizsgálatok igazságosságáról a tanúk vallomás visszavonásának körülményeiről,a vezetők felaprózott büntetéseiről,a blog üzemeltető
  feljelentéseinek összevonása,arra enged következtetni,hogy valami nem jól működik ezen a téren.
  Beteg lakókért kiálló személy az bűnös,aki bántja Őket az nem!
  Aki szabadon enged írni olvasni egy blogot az bűnös,aki csal hazudik és megalapozottan gyanúsítható az nem kap semmi büntetést.
  Az ilyen vizsgálatok és elbírálások minden jó ízlésű embert felháborítanak!
  Ilyennek kell lenni a XXI.században az igazságos elbírálásnak?
  A Fidesz Új törvénye ezt engedi?

  WWW.Mediano.hu

  VálaszTörlés
 9. Ez csak Kecskeméten történhet meg! A halasi elbírálás nem ilyen egyértelmű hazugsággal történik.
  Bennfentes

  VálaszTörlés
 10. Az alaptörvény értelmezésében van a hiba!
  Manipulálnak a jogszabályokkal a kötelezettségek között, miközben nem tudták a megalapozottan gyanúsítható személy bűnösségét, az Internetet nyomozás segítésére átengedett, fenntartott lap tulajdonosának, felelőssége között. A megalapozottan gyanúsított személy egyik állításával üti a másikat az már a bírónak sem tűnt fel.
  Miért kellett megkérdezni telefonon,hogy mi az alsó határ a munkáltatói igazolásnál ameddig kérhető támogatás.
  A deviza hitelt meg baráti alapon kapta az illető, mint elismerte csak egy a lakásfenntartáshoz kért munkáltatói igazolást.
  Nagyon nagy pénzek lehetnek ezeknek az ügyeknek a hátterében amit ilyen galád módon védenek. Igazság ettől a döntéshozataltól nagyon távol áll.

  Ez a Fidesz igazsága.
  Harsog a kormány gazdasági sikerpropagandája. Nézzük, mit mond nekünk az államadósság-fronton folytatott harcról. A miniszterelnök múlt heti kijelentése szerint kormánya „az utolsó pillanatban” megfékezte az államadósságot, amely azzal fenyegetett, hogy maga alá temeti az országot. A nemzetgazdasági miniszter pedig már tavaly december óta állítja, hogy Magyarország gyorsabban csökkenti államadósságát, mint az euróövezet. Többféle megközelítésben is elemezhetjük az államadósság alakulását. Épp csak olyan megközelítést nem ismerünk, amely alátámasztaná ezeket az állításokat.
  A Neten történő nyomozásokat már képekkel alátámasztva hozzák nyilvánosságra más lapok írói hozzászólói, mert országos szinten elégedetlenek az emberek a rendőrség és a nyomozók eredménytelen munkájával. Meg a félre de megmagyarázott igazságot nélkülöző törvénytelen ítéleteikről.

  VálaszTörlés
 11. 10.11-hez
  Dante:
  LA DIVINA COMMEDIA

  VálaszTörlés
 12. "Az emberi élet alapvető erkölcsi tényezői, a négy erény:

  1. AZ OKOSSÁG: az a begyakorolt körültekintés, józan ítélőképesség, mely által az általános erkölcsi irányelveket mindennapi tetteinkben a körülmények mérlegelésével alkalmazzuk.

  2. AZ IGAZSÁGOSSÁG: megadni mindenkinek, ami neki jár - Istennek a teremtményi hódolatot - a közösségnek, hazának, társadalomnak kötelességeink teljesítését, embertársainknak a velük való kapcsolatoknak vagy megállapodásoknak megfelelő javakat, szolgáltatásokat, tartozásokat.

  3. AZ ERŐSSÉG: a lélek ereje, állóképessége a jó ügyekben, a szorongatások, szenvedések, küzdelmek között.

  4. A MÉRTÉKLETESSÉG: begyakorolt uralom az emberi szenvedélyek fölött mind testi természetű dolgokban (falánkság, élvezetek, nemi vágy, mozgás stb.), mind a szellemiekben (harag, kíváncsiság, rendetlen kívánság, túlzásokra való hajlam).

  A többi természetes erény e négyre visszavezethető."

  VálaszTörlés
 13. Lehet, hogy az ügyvédek is olvassák a blogot, és innen lopták az ötletet, hogy minél tovább kell húzni a tárgyalást?
  Lehet addig húzzák, míg elévül?

  Miért hagyja a bíróság? A tárgyalóterembe is Kastyják az úr? Mint a rendőrségen, meg az ügyészségen?

  VálaszTörlés
 14. Úr? Ahhoz újra kellene születnie!
  Panaszkodtak, hogy olyan alpári stílusban kérdezi a tanúkat, köztük köztiszteletben álló szakértőket is, mint a jó zsaru-rossz zsaru felállásnál, a rossz zsaru.

  VálaszTörlés
 15. Nem baj ha nem lesz vége ebben az évben, mert az új törvény szerint január elsejétől magasabb lesz a büntetés.

  VálaszTörlés
 16. Folyamatban lévő ügy nem évül el! Viszont az ügyvédeknek mindig az az érdekük, hogy elhúzzák a tárgyalásokat, hiszen annál több fix pénzük van! Nekik valahol mindegy, hogy nyernek-e vagy sem, az kizárólag a hírnév miatt fontos, illetve ha úgy egyeztek meg, hogy nyerés esetén plusz pénzt kapnak. Kastyák azért is vállalja az összes blog ellenes ügyet is, mert ez neki mindenképp pénz, fizetni kell a jogi képviseletért, nem puszira csinálja. Okos ember az biztos!

  VálaszTörlés
 17. Inkább rafkós, mint okos.

  VálaszTörlés
 18. Ebben igaza van!
  http://felelet.blogspot.hu/2009/08/rombolok.html

  VálaszTörlés
 19. Ha már a bűnüldözésből átnyergelt a bűnösök oldalára akkor már maffiózó.
  Gabi

  VálaszTörlés
 20. Ez az érdekes felállás!
  Mária

  VálaszTörlés
 21. Mit ér itt a mérték, ha a beteg ember már nem érték?
  Azok az értékes emberek akik szót mertek emelni a lakóinkért.

  VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)