2013. március 18., hétfő

Olvasói levél - "Brutális szakmai hibás döntések"...



"Brutális szakmai hibás döntések az integrált Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában

Elhatározta az új vezetés, hogy teljesen átszervezi a szakmaiságot a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában.
Az átszervezés természetesen inkognitóban történik, ugyanis semmiféle változtatást és feladatot nem írásban adnak ki hanem csak szóban.
Ugyanis ami nem úgy alakul, ahogy elképzelték akkor visszaállítják az eredeti állapotot és semmilyen írásos nyom nem marad. Az egész intézet szakmai gárdája csendesen suttog és röhög a hátuk mögött.
Mindennemű szervezkedés egy csomó pénzt és munkát emészt fel, melynek szintén nem marad semmilyen nyoma.

Néhány példát említek:
Szét akarták választani a meglévő két épületet pszichiátriai és fogyatékos részlegre, ennek megfelelően el is kezdődtek a szoba kialakítások a lakók és a szakmai gárdának a szétosztása, de a folyamat valahol elakadt. Valószínű, hogy ráébredtek, hogy ha egy hosszantartó együtt tartozás együtt élés után megváltoztatják a lakók életét, akkor az új környezetbe való beilleszkedésük a diagnózisuk mivoltából következően elég problémás lehet.
Volt már erre példa és kísérletezés az eredmény az öngyilkosságok számának gyakoriságában mérhető.
A súlyos un. 7. osztály most kezdik el felszámolni. A hetes osztály lakóit amennyiben az intézet teljes területére osztják, akkor minden probléma az intézet teljes területén jelentkezni fog.
Ajtó berúgások, ablaktörések, személyzet elleni támadás hadd ne soroljam tovább.
A gondozói állományban sok gyengébb nemhez tartozó munkatárs van. Az éjszakai szolgálatban ha az eddigi megerősített gondozói állománnyal rendelkező hetes osztályon bárminemű probléma adódott azt ott el tudták hárítani.
Hogyan fogja a problémát egy ápoló hölgy egyedül vagy a társával megoldani, nem beszélve arról, ha még fél is.
Át akarják szervezni a kettes épület étkeztetését is, fogyassza el az étkét mindenki a nagy ebédlőben gondolattal.
Az étkezés ideje így meg fog hosszabbodni, nem beszélve a problémás személyek zavart keltő étkezdei viselkedéséről.
És még sok más: a műszak átadás átvétel módszere a nővérszobák bútorzata, a nővéri ügyelet, a szögesdrótkerítés, foglakoztatás rendje stb.
Ismételten mind csak szóban, és ha nem jön be akkor letagadva és meghazudtolva a szakmai állományt."




Levélküldés: ITT!                   Facebook

30 megjegyzés:

  1. Így történnek a dolgok ha nem a szakmai, vezetői gyakorlat a legfontosabb cél,hanem egy Fideszhez közel álló személyt betudjanak betonozni az intézetbe. Ezzel erősítve a Fidesz táborát.
    Nem kellene erősíteni,hisz az ex is a Fidesz kegyeltje,és szégyent vallottak vele,ítélet után már biztosan mondható.
    XY.

    VálaszTörlés
  2. Ma este, Kékfény az M1-en: 21 óra 10 perctől.

    VálaszTörlés
  3. Hát én csak annyit szeretnék hozzá szólni, hogy végre valaki fel merte írni sz igazságot és kinyitotta a száját.
    Valószínű, hogy a blogot a fenntartótól kezdve a magasabb szakmai ismeretekkel bíró személyikig olvassák.
    Ha majd a politika megunja az egészet, vagyis fel meri vállalni a hibás döntését,és lépésre kényszerül, akkor lesz jobb élete a lakóknak és jobb munkahelye a dolgozóknak.Akkor fog elbukni a diktatúra.
    Persze nemcsak Halason, hanem Lajosmizsén és Szabadszálláson is.

    VálaszTörlés
  4. Igaza van.
    Egy politikusnak azonban szembe kellene fordulnia szinte mindennel és mindenkivel ahhoz, hogy azokat képviselje akiket kell. Erre viszont eddig senki sem volt képes... Ha képes lenne, nem lenne politikus. Azaz nem lenne zsarolható.
    Ha a politika megunja, akkor azt történik, hogy az egyik helyett jön a másik, aki azonban lényegében mégsem más, mivel nem különbözik az előzőtől.
    De azért mi is várjuk a valódi, és nem a névleges változást!

    VálaszTörlés
  5. Van e egyáltalán olyan vagány újságíró Aki interjút merne készíteni a Megyei urakkal az intézetben történtekről,és az ítélettel kapcsolatban.
    Nem nem nem történt semmi,csak néhány kirúgott dolgozó bosszúja?
    Mondta a Megyei elnök.
    Dolgozó.

    VálaszTörlés
  6. Egy halasi oknyomozó kellene, a területre akár még siker könyv is lehetne belőle.

    VálaszTörlés
  7. márc.19.6:48.vezetőink olvassák!!tanulhatnának belőle,ugyanis a szakmaiatlanságukat bizonyítják folyamatosan!Totyogó kacsákkal veszik körbe magukat.A miértre is van válaszom:félnek tőlünk,ugyanis mi a 3 műszakosok is képzettebbek vagyunk ,mint Ők!!

    VálaszTörlés
  8. Bevallom őszintén csak alkalmanként olvasom a bloggot,deilyenkor mindent elolvasok.Nagyon sok kérdés merül fel bennem.Igazán nem látom hogy most mi is a probléma.A korábbi vezetők eltüntek.Ki igy,ki ugy.Tehát akkor teljesült a dolgozók kivánsága !?UJ VEZETŐSÉG. Uj szakmai elképzelések és kihivások,mindenki előtt szabad a pálya,mindenki bizonyithatja a rátermettségét .Most lehet igazán bebizonyitani hogy az előző szakami team dilettáns volt.Mire vártok még!!!Vagy még is csak jól funkcionált az előző vezetöi gárda és nektek kellemetlen ezt elismerni.? Emlékezz a blogg mottojára:-Soha ne félj kimondani azt,amiről egész lelkeddel tudod,hogy igaz.- Kérdem én kitől féltek még mindig?A-nétól, Zs E-tőlK G-től? Mit tudnak ők amit ti nem.Soha nem feledjétek: Felül a gálya,alul a viznek árja,de még is a viz az úr. Az 1-es sz.igavono barom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól, hogy a mostani nem jól funkcionál, az nem jelenti azt, hogy a régi jól funkcionált.
      Attól, hogy a régi helyett új lett, nem jelenti azt, hogy más lett.
      Ugyanazon koncepció mentén folynak a dolgok, ugyanazon vezetés és irányítás mellett, csak más a neve. Attól még nem változik semmi.

      Kérdezek valamit: Ön szerint Simon Ilona gálya, vagy víz - hogy a rossz példájára utaljak -, s meg tudja mondani, hogy ki az úr valójában?
      Mert ha igen, akkor megkapja a választ a kérdésére anélkül, hogy "alkalmanként" idelátogatna, s mindent feleslegesen elolvasna. A választ meg úgyis ismeri, ahogy mi is.

      Törlés
  9. Nagyon várta már mindenki az új vezetést ez bizony az igazság.
    De nem várta azt,senki, hogy az itteni 20 év szakmai munkáját, melyet nem az előző szürke hozzászólásban szereplő két név (az új ember nélkül persze) teremtett meg hanem ti, sárba tiporják.
    Valóban el kell dönteni, hogy az előző vezérkar vagy az új vezérkar a célpont.
    Netalán mind a kettő.
    A jó szakmaiságot most valóban be lehet bizonyítani, egyrészt ha a mostaniak hülyeségeit nem fogadjátok el, és a régiék hülyeségeit bebizonyítjátok egy csomó a szakmai tudásotokban rejlő ötletekkel.
    Nem szabad hagyni, hogy a Zs.E. és az A-né arassa le a győzelmet, nektek kell azt learatni, ti vagytok a szakma és bennetek rejlik a jövő.
    De "Néma gyermeknek.... ki érti a szavát?????
    Bátran hát előre, mert az intézet nagy veszélyben van a dolgozókkal együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Minek ír, ha nem érti amit olvas?
      Könnyebb dolgunk lenne, ha aláírná, mert akkor rögtön tudnánk miért ír és mit akar, de ha már nem meri aláírni a nevét, akkor legalább világosan fogalmazhatna.
      Például: Ki az a "ti" - sárba tiporják...
      Miért lenne célpont a régi, vagy az új vezetés?
      Kik bizonyítanak és mit, amikor mindenkinek minden világos?
      Miért irigykedik Zs. E-re (a régi vezetés kegyeltjére) és A-néra (a régi vezetés áldozatára)? Kiesett a pikszisből?
      Hol a győzelem, s miért kellene learatni, és ki az "ti"?
      Ki a néma gyerek? Hol itt a szó?

      Nem kell válaszolnia, mert az csak újabb kérdéseket vetne föl, amik ugyanoda vezetnek...

      Törlés
    2. Kedves Protest!

      Itt az elöző rendszer kegyeltjei írkálnak össze- vissza mindent! Az elment vezetők is hallhatnak szófoszlányokat és marhaságot raknak össze belőle. Semmi gond az új vezetéssel, próbálkoznak, ami nem rossz! Jó lesz ez csak idő kérdése! Azokat meg megértem akik az elöző rendszer nyalói voltak felvannak háborodva mert most lettek nagy senkik, itt most nincs nyalizás, nem úgy lehet érvényesűlni! A-né tökéletes vezető mindig is az volt igaz sosem dolgoztam a keze alatt de csak tisztelni tudom! A másik szóra sem érdemes!

      Törlés
    3. Hát ebben egyetértünk. Köszönöm, én is így látom kívülről. A potenciális jó vezető, tanítható, csak a mesterét kell jól megválasztania. Ahogy az indiai kultúrában is, a mester és tanítvány személye néha változik. Ehhez alázat kell, s akkor lesz tudás is.

      Törlés
  10. Hát bizony a K.Terézia J. már nem az aki volt. Bírál mindenkit, mert háttérbe lett szorítva, de hát az élet már csak ilyen.
    Egyszer fent egyszer lent. A libikóka állapota persze attól is függ, hogy mennyire tudják átverni a feletteseket.
    A mostani vezetői csapat még kissé tapasztalatlan abban, hogy kire támaszkodhatnak és kire nem.
    Bizonytalan abban, hogy higgyenek-e bárkinek vagy ne higgyenek.
    A próbálkozás rendben van, de csak óvatosan, mert nagyon speciális a Kiskunhalasi Intézmény.
    Mindenképpen először csak figyelni és tapasztalni utána ha kell és lehet is változtatni.
    Az A-né személyére mindenképpen lehet támaszkodni, a másik viszont egy szabad mozgású vitorla. A vitorla arra fordul merről a szél fúj.
    De lehet végül is kaméleon is.
    Ezt nem vagyok hivatott eldönteni, döntsön a G.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vitorlát sem fújhatta régen a szél kénye kedve szerint. Én emlékszem még, amint a 7-es osztály főnővére volt. Talán, ha maradhatott volna, nem történtek volna meg azok a borzalmak az osztályán... Aztán a terror következtében ő is beállt a sorba. Ez azonban még változhat, minden rajta múlik. Én adnék még egy esélyt neki, mert egy jó vezető lehetett volna, és jó vezetés mellett brillírozhat újra. Én adnék még egy esélyt neki.
      A másik háttérbe szorítottat ott hagynám, mindent eljátszott szerintem.

      Törlés
  11. K.Terézia Judit ,....hát igen ,szemrebbenés nélkül hazudott !
    Mindenütt hogy mossa a kollégáit ,magát !
    Hazudott ,tudom ,most pedig mosolyogva olvassa a sorokat !
    Gondolja megúszta ! Gondolja...

    VálaszTörlés
  12. Amikor a tévében nyilatkozó szintén K.Terézia Judit a 7-es osztály főnővéreként remegő hangon "az igazságszolgáltatás-t"említette ,a kollégái ártatlanok címen !Most mit nyilatkozna? Talán hogy ,idézem :
    "mindenki a saját bőrét viszi vásárra"
    ugye Judit ezt mondta minden kollégának !Most is ezt mondja!

    Szégyen amik a keze alatt megtörténtek !

    VálaszTörlés
  13. Emlékeztetőül : KÉKFÉNY 2010. április 26-i adása !
    Majd 3év múlva, KÉKFÉNY 2013.március 18-i adása !

    VálaszTörlés
  14. Még hogy A-né áldozat.Hahaha...Minden rendszernek kegyeltje volt.Ha valaki ő aztán kaméleon!!!A nagynénje fönövéri széket tolt a feneke alá.A többieknek keményen meg kellett dolgozni az elismerésért.Ex alatt is többször kapott magas elismerést emlékezetem szerint(arany karkötö,majd arany gyürü stb)V.I.-nek is a bizalmát élvezhette és mostani vezetés is a tenyerén hordozza(szakami koorninátort csináltak belőle)Bizonyára nem érdemtelenül,Ha ezt érti Protest áldozat alatt akkor én is szivesebben lennék ebben az intézetben áldozat,mint kegyelt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom ön is keményen "megdolgozott" az elismerésért, sőt "megdolgozta" őt is, ahogy a többi "keményen" megdolgozó... Akik egy emberként álltak ki a 7. osztály megvédéséért is, de soha nem a lakók mellett, sem a tisztességes dolgozók mellett... Sőt egy emberként álltak ki ellenem, ugyanazt a hazugságot betanulva, és hangoztatva, amit ön sem hitt el soha. Sőt, pontosan tudja, hogy annak az ellenkezője igaz.
      Nem várom el, hogy átlássa, főleg, hogy a fuxok iránti vonzalma ilyen erős... Az irigység pedig az önhöz hasonlóknak csak egy másik, jellegzetes - számunkra sokatmondó - ismérve.
      Egyébként - talán olvasta a Pál utcai fiúkat... Igen, jó volt ott állni... Jobb volt, mint árulónak lenni... - jobb volt áldozat lenni, mint kegyelt abban a terrorban.
      Szóval bármit is mondanék, úgyse értené, mert nem egy nyelvet beszélünk... Sajnos, ez nemcsak önre vonatkozik...

      Törlés
    2. Ha ismerte a nagynénjét, akkor is azt is tudja, hogy ő - ellentétben az exigazgató asszonnyal - nem részesítette előnybe a rokonságot. Sőt, tőlük mindenkitől sokkal többet követelt és velük sokkal szigorúbban bánt, mint a többiekkel. Nem tolt alájuk semmiféle széket, - mint más vezetők korábban a hozzátartozóiknak - hanem, a főnővér nagyon sokat tanulhatott előző felettesétől, akit nyugdíjazása után követett, és szakmailag mindenki elismerte, még a rosszakarói is.
      Ön is tanulhatott volna tőle.

      Törlés
  15. cö,cö.Cilike meg a rokonság,na hagyjuk az egész hülyeséget.Haladjunk a korral,mondjuk süssünk Váncza sütőporral! szakmai téren konzultáljon a korral haladóval!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Cilike becsületesebben bánt a dolgozókkal,embernek nézte Őket, nem úgy mint az ex.
      Az ex a rokonait használta besúgóknak,azért beszélhettek a dolgozókkal fölényesen mert ők az igazgatónő unokatestvérei. Nekik minden megengedett volt,úgy mint B.B-nek vagy a kiskirálylánynak akinek doktorok a szülei. A korral haladás közben ne felejtsd el,hogy a betegekért vagy alkalmazva, nem azért,hogy aki bántja Őket azokért hazudj.
      Az emberséget az ápolást csak igaz szívvel lehet csinálni rendesen,meg szakmai gyakorlat is szükségeltetik hozzá.
      István

      Törlés
  16. Hivatali visszaélés, hivatali vesztegetés, és üzletszerű csalás vádjával indult büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség Dél-Alföldi Munkaügyi Felügyelőségének jelenleg már nyugdíjas munkaügyi felügyelője ellen. A büntetőperben harmadrendű vádlott Balogh Károly, Helvécia közelmúltban megválasztott polgármestere, akit hivatali vesztegetéssel vádol az ügyészség.

    Míly érdekes ez a f@szkalap volt nálunk is az intézetben!

    VálaszTörlés
  17. Kedves április 20. 15:29! Ne keverd a helvéciai polgármestert dr. Balogh Lászlóval, aki a Megyei Elnök volt 1994-1998 és 2002-2006 között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na Te agyment! Ne keverd a Károlyt a Lászlóval és nem a megnevezettről van szó!!! Az a harmadrendű vádlott de nem is érdekes a személye! Az első rendúnek viszont igen! Kár volt megszólalnod!

      Törlés
  18. miért érdekes a személye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. 2013. április 22. 21:08 - JAVÍTÁS

      Olvass előrébb is!!!

      Törlés
  19. Ez aztán a szócséplés.
    Miért nem komolyabb témával foglalkozol?

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)