2010. július 26., hétfő

Olvasói levél LXXIII. - Kis múltba tekintés


„Pirtóra szorult egy harmadrendű újságíró V. I., együtt élve egy vízvezeték szerelővel, nagy nyomorban.
Akkoriban ott élt egy Ganz gyári vasmunkás N.F. szemet vetett rá, melyből végül kapcsolat lett.  Eltelt egy csomó idő. Az N.F. elhatározta, miután őt a FIDESZ felkarolta és pártvezér lett belőle, hogy a kiskunhalasi szociális otthon öregedő igazgatója helyett, igazgatót csinál belőle.
A kiskunhalasi FIDESZ más véleményen volt, ők Lajos Tibor, akkor már befutott magas képzettségű embert fogják javasolni igazgatónak.
Megszületett az első ellentét.
N.F.-nek a kiskunhalasi otthonban sok kapcsolata volt és akkoriban már ott dolgozott Z.Gy-né is, és Bozókiné. A kapcsolatok és Z.GY.-né segítségével sok belső információt és adatot vittek ki az intézetből, melyekre építve írták meg közösen a V.I. (S.I.*) pályázatát.
A halasi Fidesz fel volt háborodva és a szocialisták segítségét kérték, hogy ne egy volt újságíró, hanem a szakmai tudása magaslatán lévő, L.T. legyen az igazgató.
A szocik ezt meg is ígérték, de N.F. akkor már a megyegyűlés elnökhelyettese volt, és a megyei vezetés jóváhagyásával fentről megegyeztek a szocikkal, és olyan pályázatot írtak ki, melyre az S. I. lett az esélyes, továbbá ő rendelkezett a bentről ellopott anyagokkal, valamint a Z.Gy.-né az ügy gyorsítása miatt sok - sok feljelentést tett a Ciliék (előző igazgató asszony*) ellen a megyéhez.
Az ügy tehát el lett döntve, a V. I. vagyis S.I. lett az igazgató és a Z.GY-né teljhatalmat kapott a szolgáltatásaiért cserébe.
Bozókiné végül terhessé vált, ezért aztán a Z. Gy-né őt is kicsinálta.
Ő az, aki egyáltalán nem érdemel kegyelmet.”


Olvasónktól kaptuk. köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

52 megjegyzés:

  1. Reméljük a következő igazgató nem dilettáns lesz, és nem politikai, hanem szakmai döntés fog születni!

    VálaszTörlés
  2. Szakmai gyakorlat nem volt semmi, így lett S.I. igazgatónő.Iskoláit az állam pénzén végezte,és mégse becsülte meg magát ,dolgozóit.Megkapott
    a párt tagjaitól minden segítséget,hogy igazgató lehessen.Csak el felejtette,hogy honnan indult,milyen körülményekből, is került milyen áron az igazgatói székbe.A dolgozókat nem nézte semmibe,ma se nézi.Pedig Ő se volt külömb egyik dolgozójától se.Emberségből meg sokkal rosszabb,mindig hangoztatta éreztette, hogy Ő az igazgató.A Zné jelentgetései segítségével,aki most hogy feltud háborodni
    némelyik ember írásán.Pedig igencsak alkoholos állapotba tud lenni időnként.Azért lett jó helye mert lebuktatta az előző igazgatónőt.Ő még rosszabb volt sokkal mint a két jelentő hölgy,mert Ő nem szólt az akkori igazgatónőnek,hogy mire készül.
    Ellentétben a két jelentővel,akik az igazgatónőnek szóltak először.Csak az igazgatónő nem volt hajlandó változtatni a problémákon.Nem tett semmit a megoldás érdekében
    Itt is azt mutatta magából,hogy az emberség hiányzik belőle.De milyen felháborodottan mondta a jelentőkre,hogy hazudnak.Pedig nem hazudtak.Képesek voltak azok mellett tüntetni
    akik,a betegeket valamilyen formába bántották.
    Biztosan híres akart lenni azért sétált.
    Pedig a kedves rokonságának,csókosainak parancsolt volna,nem őket hallgatta volna meg hanem a dolgozóit.Nem lenne most ilyen ideges, de még most is a dolgozókat bántja.Még most se tanult pedig az ember a saját hibáiból tanul a legtöbbet.Az orvosaitól is több emberséget követelt volna,mondjuk ez érdekes felvetés mert egy orvosnak normális hangnemet kellene a beteggel is a dolgozóval is kialakítani.
    De Őket meg az ital tette ilyen embertelené.
    De nem olyan sok idő kell már,hogy be ismerjék, hogy nagyot hibáztak.Vagy be ismertetik velük.
    Párt tagokkal a szerelmi kapcsolatok már nem segíthetnek,minden pártnak el van küldve a
    feljelentés.Önkormányzati választások ellőtt,
    Bolond az a képviselő aki az igazgatónőé kockáztat.

    WWW.pszicho.net

    VálaszTörlés
  3. Pályázatot kell kiírni a következő,igazgatói helyért.Nem névre szólót mint S.I-nek
    Olyan embereket kell felvenni akinek iskolája és gyakorlata is van.Több ember közül a legjobbat kell választani.Meg néhány vezetőt is érdemes lesz lecserélni, vigyék magukkal a rokonságaikat,csókosokat is .Legalább a terrornak megalázásnak vége lesz és a dolgozók megnyugodhatnak,hogy vége lesz a 10 éves rémálomnak.Ettől rosszabb már úgyse lehet!!!
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  4. De Kunos urat meg a nagy medvét se felejtsék itt.
    Mivel azok az emberek készítették ki Kiss Sándorné
    Vigh Margit dolgozót.Addig marták terrorizálták,
    még elkeseredésébe a vonat elé vettette magát.
    Lehetne,ha lenne, lelkiismeret furdalásuk miatta.
    Írta:Csak egy ember aki sajnálja,még ma is.

    VálaszTörlés
  5. Megint Klárikát bántja a bántalmazó oldal.
    De majd sorra kerül a kihallgatása annak is aki provokálja.Nem Ápolás a dolga! Kihallgatás!!!!!!
    Ha egész nap ellőtte ül,kereszt kérdésekre válaszolva.Majd jusson eszébe ez a jó tanács.
    Azokra akik nyomoznak nem érdemes mondani,semmi
    rosszat.Nem ápoló,nem eszi a vallást kanállal.
    Ez a munkája tartsd tiszteletbe.Ő se hátrál ki ha valamit rá bíznak, végig csinálja.MATT

    VálaszTörlés
  6. 19,14-hez A Fidesz ellen ez egy adu.
    Majd a többiek élnek vele.

    VálaszTörlés
  7. Amit az elottem szolo irt,minden igaz!
    En jol ismerem N. F-et. Nekem is azt mondta Fonover leszek ,csak bemegy az Intezetbe es kicsereli az aktakat. Persze volt olyan pirtoi holgyike aki elt ezzel a felajanlassal. En nem kertem belole ,en mindig csak megalazva voltam,pedig nekem a komplex ápolási beavatkozások kivitelezése soha nem okoz fejtorest , mint pl:kateterezes ,egy infuzio es transzfuzio bekotese vagy akar egy duodenum szondazas nem okozott soha gondot,mert veremben van es szeretem csinalni. Akik persze a fonokeim lettek arrol tettek tanubizonysagot nem ertenek hozza.
    Mit is varhatunk az igazgatonotol mikor ot sem a hozzaertese reven neveztek ki,hanem N. F. segitette hozza. N.F is csak ugy erte el amit elert,hogy akit csak tudott maga melle nyalt hogy o rea szavazzon a valasztasokon. Vegul is elerte,senkibol lett Valaki!!!!

    De remelem minnel elobb lezajlik a vizsgalat es lecserelik a vezetoseget az egesz rokonsagaval egyutt.
    Boldogabb lesz az elet az intezetben,javul a dolgozok hangulata,ami nagy mertekben segiti oket majd abban,hogy sokkal turelmesebben vegezzek nehez munkajukat,mert ezek a sulyossan fogyatekos betegek is megerdemlik az emberseges banasmodot.

    "UGY BANJ TARSAIDDAL,MINTHA VELED TENNEK!"


    Volt munkas

    VálaszTörlés
  8. Olvasva a témához a megjegyzéseket, ide illőnek tartottam Máraitól a következő idézetet: " Soha ne félj kimondani azt, amkiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz!"
    S az alábbit sem én gondoltam ki, hanem Gróf Széchenyi István mondta:
    "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek kerülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba." Igaz lehet lejjebb is - ezzel azt szerettem volna mondani ne hagyják, hogy aki nem odavaló sokáig maradjon a helyén.

    VálaszTörlés
  9. 2,37-hez Még a gondnokokat is kihallgatják.
    Mit tud a betegéről,milyennek ismeri.Mióta gondnok,ki volt ellőtte a gondnok.Ha öt éven belül cserélődtek a gondnokok.Miért nem vállalta tovább,betegével milyen gondok voltak.
    Kifogásolta e a gondozást vagy a megfelelő ellátást kapta e,gyógyításukkal meg volt e elégedve.Panaszkodott e a beteg és kire-mire
    panaszkodott.A-Z ig mindent vizsgálnak!
    Mária

    VálaszTörlés
  10. 8,46-hoz csatlakozva azért indokolt a gondnokok kihallgatása, mert a dolgozók vallomásai ellentmondásosak.Meg azt is tudni szeretnék,
    hogy a gondnok milyen kapcsolatot ápol a betegeivel.A nyomozati anyag alapján szakértők majd eldöntik jó gondnok e az állam pénzén.A beteg menyire ismeri a gondnokát,ápolóra panaszkodik,vagy orvosára,vagy kire.Minden egyes embert egyesével hallgatnak ki.Ismerve a rendőrségi vallomásokat.
    Majd meg lehet tudni menyire elégedettek a lakók,gondnokok az ellátással. Ki hazudik,ki mondott igazat,azt meg szakértők majd eldöntik.
    Mindenki felteheti a kérdéseit szemtől szembe,
    még a főorvosnő is.Gabi

    VálaszTörlés
  11. 6,51-es írás majd jusson eszetekbe a kihallgatás ellőtt.Ha igazat mondasz nem fáj a fejed a vallomásod miatt.Feltéve ha a nyomozóknak igazat mondtál. Ki kire tett vallomást,azt még megerősítik a kihallgatáson.

    VálaszTörlés
  12. Ez nem fer,ki emlékszik már a két hónappal ezelőtti kérdésekre,válaszokra.

    VálaszTörlés
  13. Pedig Kisné nem is volt rossz munkás.Mivel érdemelte ki,hogy marják.21,22-től Dolgozó

    VálaszTörlés
  14. Aki az igazat mondta annak nem lesz gond a kihallgatás,Ha nem akkor vállalja a következményeit.""x""

    VálaszTörlés
  15. Ezek mindenkit marnak! Ma hallotam egy kollegaő súlyos állapotban korházban fekszi ka f önöke terrorje miatt! Büszke lehet magára a vezetőség!! Ségyeljék magukat.

    VálaszTörlés
  16. Úgy látszik egyeseket addig marnak,vagy kórházba kerül,ha nem akkor a halált választja.
    Milyen felelősség terheli ilyen esetekbe a vezetőket? Családon belül a lelki terror az büntetendő. Itt is így van?dolgozó

    VálaszTörlés
  17. 21,22 nek Nem tetszett Kunosnak meg Mackónénak,
    Ez volt az oka.

    VálaszTörlés
  18. Azért bántják a dolgozókat a vezetők, mert kisebb rendűnek gondolják magukat, ami igaz is!

    VálaszTörlés
  19. Pontosítva!! Egy kolleganő a korházban fekszik súlyos állapotban a vezetőknek köszönhetően! Még jó hogy orvosi kezekbe került és nem a vonat elé!!!!

    VálaszTörlés
  20. De jó,hogy nem az intézeti orvosok kezébe,mert akkor annyi lenne neki.Nagyon sajnálom bárki is az jobbulást kívánok neki.Néró

    VálaszTörlés
  21. 14,02 Nek Néhány vezető beosztású,ember aki gyorstalpalón végezte az iskoláit,azt hiszi magáról,hogy neki mindent szabad.Emberségre, betegekkel való gondoskodást nem tanították meg nekik.Általános iskola 4 osztályától újra járatnám velük az iskolát,hátha emberséget is tanulnának.Munkás

    VálaszTörlés
  22. Elég lenne, ha az úttörók tizenkét pontját betartanák!

    VálaszTörlés
  23. Gondolom ez csak véletlen egybeesés, hogy a vasgyári munkásoknak egyre jár az agyuk (patkótó ura, vasesztergályos főnővér! :):):)

    VálaszTörlés
  24. A szakzsargon ezt mondaná: Le Nyúl Ás

    VálaszTörlés
  25. Le nyúlnak itt ami nincs le betonozva mindent.
    Miből lett az igazgatónőnek ennyi vagyona.
    a csóróságtól idáig.A fizetésük ezt nem futotta volna.Munkás

    VálaszTörlés
  26. Akárki is találta ki a szakzsargont, nagyon tetszik.
    Szellemes.

    VálaszTörlés
  27. A szakmai vezetőre is illik.

    VálaszTörlés
  28. Ő a Dr.ink asszony (isz):)

    VálaszTörlés
  29. Igen rá gondoltam.

    VálaszTörlés
  30. Szabin vagyok! Ki a beteg?Ki került kórházba,infarctust kapott valaki,
    Jobbulást kívánok!!

    VálaszTörlés
  31. Infarktus, strumma, agyvérzés, gyomorfekély,gyógyzsefüggés, pszichés megbetegedések... mind az állandósult munkahelyi stressz okozza!!! Sorolhatnánk a neveket is melléjük...

    VálaszTörlés
  32. Na és az öngyilkosságokat se felejtsük ki. Ahogy a szakma cinikusan sikeres öngyilkosságoknak nevezi!
    És persze a magas vérnyomást se felejtsük ki a felsorolásból!
    Köszönjük a vezetőinknek! Reméljük nemcsak az állásukba fog kerülni, hanem a bankszámlájukba is!

    VálaszTörlés
  33. Nana cicus szépen kérlek ne forszírozd a bankszámlát, van arra hivatott szerv ,akinek kötelessége hivatalból intézkedni .
    Üdv. revizor.

    VálaszTörlés
  34. Tényleg? Hol? Nem sokat hallani felőlük!

    VálaszTörlés
  35. Fogják vizsgálni a bankszámlákat is!
    A vezetőség a pénzekkel való elszámolása miatt.
    Azért a vezetők gazdagodtak elég szépen,nem a fizetésükből.

    VálaszTörlés
  36. 10 év alatt annyi pénz, mintha nem is a közférában, hanem a kemény. kereskedelmi szektorban dolgoznának!!! Ez azért "több a soknál"! A "sokknál"!

    VálaszTörlés
  37. Revizornak!
    Eddig miért nem vizsgálódott?
    Ez lenne a munkája.
    Nem le állítani kell az író embereket,hanem tenni az igazság kiderítéséért.De az 5 éves anyagba fognak találni.Van olyan évünk amikor a költségvetésbe nincsen nyaraltatás.
    Meg súgom még a gyógyszer fogyasztások is vizsgálva lesznek.Ki mennyi ideig mit szedett
    volt e váltás,beszerzést rá költött pénzeket is.
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  38. Egy szabadnapos kolléga2010. július 28. 14:20

    Vidéken voltam Corában vásárolni, és úgy gondoltam, ha már itt vagyok akkor meglátogatom a kórházba került dolgozót. Ott a kórházban elmondták, hogy az állapota súlyosabbra fordult és átszállították egy másik kórházba. A nővér család kérésére több információt nem adott meg.
    Ha nem is tudom neki személyesen elmondani, de kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljon meg.
    Kedves kollégák! A beteget ne keressétek, mert nem tudni melyik városban melyik kórházba került.

    VálaszTörlés
  39. Az ember akár merre megy orvoshoz,hivatalba mindenütt azt kérdezik miért van még ott a vezetőség? Igen én is ezt kérdezem miért is? Ennnyi ingyenélőt még nem láttam ! Megkérdezhetném a tisztelt vezetőséget a betegek, hogy vannak?? Volt e annyi lelkiismeretükből valami maradvány, hogy megkérdezzék őket mi újság velük? Vagy megelégedtek azzal ha tönkretették őket??? Én személy szerint csak gratulálni tudok a 9.-esfőnővérének jó Hitler lett volna belőle!!!

    VálaszTörlés
  40. Olvasom az előttem író gondolatait, nem csak a 9-es főnővére, hanem a 3-as, 4-es is.

    VálaszTörlés
  41. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  42. No jó, de Hitlert a zsidók pénzelték, hogy írtsa a zsidókat, hogy aztán százszorosan kárpótoltassák magukat vétlenekkel...
    Kpné a vétlen, és gynútlan lakók pénzéből kárpótolja önmagát, hogy szipolyozza a lakókat,s ha valaki reklamál, hát maradhat a akoncentrációs táborba, márnmint az itnézetbe!
    A fenébe, cáfolni akartam, de nagyon egyívásúra sikeredett!!! Ez nem jött be!:):):)

    VálaszTörlés
  43. Felül múlja a 9-es főnővér Hitlert.
    De már a főorvos asszony is vetekszik vele.
    Mindenkit piszkálnak marnak valamiért,kinézik valamelyik dolgozót,és az kapja a fekete levest ha meg érdemli hanem.Ez a megyei fenntartású
    Intézetbe a munkahely.

    VálaszTörlés
  44. 6,53 hoz a főnővérek vezetők is hozzá járulnak az előzményekhez,mielőtt valaki a halált választja.
    Aki az Intézetben történtek miatt lettek betegek,
    azok kérjék a táppénz és a fizetés közötti külömbözettet. Akit fel is jelentettek azok még külön kártérítést is kérhetik.Polgári peres úton.
    Vagy Munka ügyi bíróságon.Okostojás

    VálaszTörlés
  45. 17:19 Én azt hiszem a bírósági felmentő ítélet után majd a három kolléga kérheti az ügyészségtől a kártérítést.

    VálaszTörlés
  46. Szerintem meg a jelentők kérhetnek: A három kollégára rávallott a másik három kolléga.Azt ők bizonyították azért lehetett a vádemelés.
    De ha nem lesz semmi ítélet akkor ők is kérhetik.De ha ettől a munkától eltiltják őket,már nem is kérhetik.A jelentők kérhetnek
    20 milliós kártérítést mert hazug rágalmakkal illeték őket Simon ,és Kastyák,még a médiába is.
    Ez minimum amiért hazugsággal lejáratták őket.
    De igazgató aláírása bizonyítja hazug.Ibolya

    VálaszTörlés
  47. 14,20-hoz csatlakozva mielőbbi gyógyulást kívánok.
    Minden beteg dolgozónak.Akik dolgoznak kitartást
    ameddig a kitartás kell.Majd csak változik ez az áldatlan állapot.Munkás

    VálaszTörlés
  48. A 22,13 írás a főorvos asszonyra vall!
    Az írás alapján!
    Ha vége lesz szeretnék is kezet fogni mindenkivel,
    nem csak az általad felsoroltakkal,akik a jó oldalon álltak végig mindenkivel.Persze ha ez lehetséges lesz mivel én nem ismerem az írókat, csak az írásaik alapján.Kővíné

    VálaszTörlés
  49. Kőviné, Kőviné reménytelen, na ennyi.

    VálaszTörlés
  50. Mi a bajotok vele?

    VálaszTörlés
  51. Nem Hitler az, hanem Hitel, amitől képtelenség megszabadulni, mint spirálba, inkább jobban bele kerülsz.

    VálaszTörlés
  52. Nálunk ez így működik, valamit valamiért.
    Nagyon nehéz kiszállni belőle.Bizalmat hazugsággal
    hazugságot bizalommal elvben tevékenykednek.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)