2010. július 1., csütörtök

Ellenőrzés-nem előre bejelentve!!!


Tisztelt Kunos úr!

Emlékszik arra, amikor éjszaka bement az intézetbe ellenőrizni az ápolókat? Volt akit alva talált, akkora patáliát csinált belőle, hogy a városba másnap már fújta a nép! Gerinctelen ember ön mert kerüli a munkahelyét és a fizetését pofátlanul felveszi, akik meg fáradtak voltak már a sok túlórától, azokat nem volt rest ellenőrizni.
Tudomásom van róla, volt akinek 200-250 túlórája volt és amikor kérték ki, arcátlanul azt vágták a fejükhöz, a túlóra nem lesz kiadva, nincs rá lehetőség, örüljön mindenki annak, hogy van munkahelye! Na már most ön gerinctelenül ezeket a fáradt embereket ellenőrizte, mert tudta, úgy is megszunyálnak hajnalban! Arra nem volt mód, hogy kiadják a túlórákat, arra volt, van mód a vezetők ne járjanak be dolgozni hónapokig és a havi fizetésüket a semmiért felvegyék.
Önnek vastag bőr van a képén, ezért is váltotta ki többek közt a dolgozók haragját.
Az, hogy önkényesen elvették büntetésből a dolgozóktól a következő havi éjszakát, az törvény ellenes volt. Nincs a vezetőknek ilyen döntési joga, mert 3 műszakos dolgozókról volt szó! Az is törvényellenes, hogy havonta írkálják ki a szabadságokat, ami megy túlórába, vagy pedig a kötelező óraszámot egészítik ki vele. Havonta a kötelező óraszámot biztosítani kell! A fizetett szabadság ezen felül jár, erre a törvény kötelezi a munkáltatót!
A dolgozókkal szemben minden törvényt semmibe vettek a vezetők.
Az, hogy a mai napig tart a terror az intézetben, az a teljes vezetőség összetett bűne, amit maximálisan meg fognak hálálni a dolgozók!!
Kérdem én, milyen alapon végez ön ellenőrzéseket, amikor se eü, se szociális végzettsége nincs, a többi ellenőrzést végzővel, tisztelet a kivételnek. Mit tud ön segíteni, ha bármi probléma akad az osztályon, ahol épp ellenőriz?
Önöknél a portás is ellenőrizheti a szakápolókat, elég ha rokon?


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

31 megjegyzés:

  1. Ott a vezetőkre nem vonatkozik a titok tartás? Elhencegett vele milyen jó fogást csinált éjszaka?
    Ez az a Kunos gyerek a köcsög??

    VálaszTörlés
  2. A szabadság kiadásának időpontját - a munkavállaló előzetes véleményének kikérése után - a munkáltató határozza meg.

    Az alapszabadság egynegyedét (ha a dolgozó már legalább három hónapja dolgozik a munkáltatónál) a foglalkoztató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. A munkavállalónak ezt a kérését a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal be kell jelentenie. A szabadságot kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni.

    Ha a munkavállaló életében olyan esemény (személyi, családi ok) történik, amely miatt nem várható el, hogy munkát végezzen, az számára tekintettel aránytalan vagy jelentős sérelemmel járna, akkor erről haladéktalanul értesítenie kell a munkáltatót. Ebben az esetben a munkáltató az alapszabadság egynegyedéből összesen három munkanapot - legfeljebb három alkalommal - a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni (ilyen kivételes esetben tehát a dolgozónak nem kell tizenöt napos határidőben bejelentenie, hiszen nem is tudná). Ugyanakkor a munkáltató felszólítására a kivételes körülmény fennállását a munkába állásakor haladéktalanul igazolni köteles a munkavállaló.

    VálaszTörlés
  3. A munkáltató a szabadság kezdete előtt 1 hónappal köteles a kiadás időpontját a munkavállalóval közölni. Az egyhónapos közlési határidő lehetőséget teremt a munkavállalónak arra, hogy a szabadságra felkészüljön. Ne fordulhasson elő például, olyan eset, hogy a munkáltató alapanyag késedelmes beérkezése miatt a dolgozóit azonnal szabadságra küldje, hanem a kiesett időre, az állásidőre járó bért fizesse. Ha a munkáltató a meghatározott időpontot megváltoztatja, köteles a munkavállaló kárát megtéríteni (pl. ha emiatt a munkavállaló az előre befizetett két hetes üdülésre nem tud elmenni, a munkáltató köteles megfizetni a felmerült költségeket).
    Visszamenőleg a havi kötelező óraszámot kiegészíteni szabadsággal szigorúan tilos!

    VálaszTörlés
  4. Ezek a mi vezetőink még nem tudják a munkavállalóknak is vannak jogaik,Kötelességük is de jogaik is!Miért nem a kedves rokonokat ellenőrzik?Ha már a negyedik vagy ötödik éjszakát dolgozza valaki akkor már fáradt is lehet nagyon.Ha elszundít, ha nincsen semmi probléma, akkor miért baj?Hisz a kötelező ledolgozott óraszám után jár bizonyos pihenő idő.Ha ő egyszerre piheni a 8--10 órás munka után az erre az időre járó pihenő időt az nem törvénybe ütköző.Ez a Kunos úr is diplomás fizetést kap pedig diploma nincs a kezébe!Olyan emberek dolgoznak az intézetünkbe akiknek fogalmuk sincs a törvények adta lehetőségekről, a dolgozóval szembe.Csak eltaposni megalázni,terror alatt tartani azt igen tudják!!!A rokonságuknak barátaiknak is ezt megtanítják.Így élünk mi a körösi úti pszichiátriai intézetbe,2010 júniusába.
    Hazugok által elnyomva megalázva! dolgozó

    VálaszTörlés
  5. A munkavállalónál felmerült okból, ha betegsége, vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály meggátolja abban, hogy szabadságát a tárgyévben kivegye, akkor az akadályoztatás megszűntétől számított 30 napon belül kell kiadni a szabadságot. E szabály kötelező előírás a Munka tv.-ben, ettől érvényesen eltérni nem lehet (még a felek egyező akarata esetén sem).
    Tilos a munkavállalót felkérni arra, hogy a betegállomány helyett vegye ki a szabadságát!!

    VálaszTörlés
  6. A beosztásoknál kell figyelembe venni, a kötelező óraszámot.Lehet,hogy olyan emberek írják a beosztásokat akiknek ez a havi óraszám kiszámolása túlhaladja a képességeit!
    A dolgozók kéréseit is illő lenne figyelembe venni
    a beosztások összeállításánál! Gabi

    VálaszTörlés
  7. A mi intézetünkbe ezt mind megsértették!

    Dolgozó

    VálaszTörlés
  8. Ez a Kiskunhalasi intézetünkbe szokássá vált.
    Amit ők akarnak,csak azt és úgy ha törvényes ha nem az nem számít!

    VálaszTörlés
  9. Az osztályos dolgozóknak a szabadságot részarányosan havonta kellett kiírni, kivenni, ha tudta! Kb. 7 év óta ez mindig így történt. Erre külön embert tartottak, aki más dolgok mellett, ezeket is ellenőrizte. Nem vezető, nem beslő ellenőr, papíron mást csinált. Tudták, hogy törvénytelen, de a vezetést nem érdekelte.
    Az ellenőröket sem!!!

    VálaszTörlés
  10. A 7. o. főnővére K. Judit, a közalkalmazotti tanács nevében levelet írt igazgatónőnek az éjszakai beosztás jogtalan megvonása miatt, mivel ezzel elestek a dolgozók az éjszakai pótléktól... A levelet, véleményem szerint nem merte átadni igazgatónőnek,amihez persze nem volt joga.

    VálaszTörlés
  11. Volt olyan dolgozó, aki jelezte a felettesének, hogy a rengeteg túlóra miatt fáradt, de nem engedték csúsztatni, amikor elkapták, hogy a fáradtságtól megszunnyadt éjszaka, még meg is fenyegette felettese, ha ezzel próbál védekezni, olyan osztályra rakja, ahol korábban kikészült a dereka!!! Aljasság.

    VálaszTörlés
  12. Az éjszakai ellenőrzések alapja a bizalomhiány, vagy az alkalmatlanság lehet.
    Az ellenőrzések célja nem a segítés, hanem a kekeckedés, kötekedés volt mindig is!!!

    VálaszTörlés
  13. JOL MONDOD,TUDJA CSAK MEG MINDENKI AZ IGAZAT! A KIVULALLOK IS!!!!

    VálaszTörlés
  14. Van itt probléma éppen elég, de ezt a vezetőink még fokozzák is.Saját belátásuk alapján dolgoztatnak,fizetnek. Nem a törvény adta lehetőségeket alkalmazzák.Rájuk , ránk a törvények nem vonatkoznak.Csak uralkodni lehessen a dolgozók felett.Gabi

    VálaszTörlés
  15. Kérdezem ?Ki az a dolgozó aki a Kjt.által garantált fizetését nem kapja meg?!Ilyen dolgozó nincs!!Az előírtnál kevesebbet nem kaphat senki,többet igen!!!Nézzetek utána!!Minimum előírva,maximum nincs!!!

    VálaszTörlés
  16. Tudtommal elég sok a diplomás végzettségű dolgozó, aki nem kapja meg a diploma után járó bérét.

    VálaszTörlés
  17. A Munkaügyön meg lehet nézni, hogy kinek van diplomája, ott pontosan van vezetve.Sőt még másolat is van a diplomáról és nyelvvizsgáról.

    VálaszTörlés
  18. Kunos úrnak van diplomája? B:B nek van diplomája?

    VálaszTörlés
  19. 11,35 Számoljatok utána,megtudjátok.

    VálaszTörlés
  20. '11,35 nézz utána.

    VálaszTörlés
  21. 11,35 ha számolsz, nézd már meg a diplomások közül hányan nem kapnak, diplomás fizetést.
    Akiknek nincs diplomájuk,miért diplomást kapnak.
    Ha benne vagy már könnyű a dolgod. köszike

    VálaszTörlés
  22. Táppénz és szabadság: A 4-es főnővére előszeretettel tépte szét a táppénzes papírt és kiírt néhány nap szabadságot,a táppénz idejére utólag és azt mondta, hogy most nem lesz kevesebb a fizetés, jobban jársz. Mire észbe kapott a dolgozó már késő volt a szabadságos tömböt kellett neki aláírni, pedig ő csak a táppénzes papírt akarta leadni eredetileg.

    VálaszTörlés
  23. ELEG SZOMORU HA EZ TENYLEG MEGTORTENT. HA IGAZ LEPJEN AZ ILLETO NYERT UGYE VAN!

    VálaszTörlés
  24. Mit gondoltok éjszakai ellenőrzéskor Kunos mibe kötött bele? Na mibe? Hát a főmosó vödörbe. Ragyogott az osztály, betegek aludtak, síri csend. Azt nehezére esett volna leírni, hogy mindent rendeben találtam. Hát ha őt ez kielégítette, ám legyen. De ettől több se!

    VálaszTörlés
  25. Hu ezt én elmondtam volna a háziorvosnak ezért keményen megbüntették volna. De most sincs késő mert a háziorvosok az OEP fele leadják a táppénzeseket és ott kimarad az ahol nem történt meg a kifizetés. Úgy hogy ezt évekre visszamenőleg megtalálják. Szép miket megmernek tenni de tudja meg ország világ milyen egy mocskos rokoni vezetők vannak itt az intézetben.
    Ezekre tényleg semmilyen törvény nem vonatkozik, nem is tartanak be semmit sem és még mindig van aki védi őket de az is megbukik hamarosan!

    VálaszTörlés
  26. A Kunos azért jár be éjszaka ellenőrizni, mert kísérti az öngyilkosok szelleme. És nem mer aludni. Majd megjelennek az irodájában is. Tudjátok mit? Éjszakás műszakban idézzünk szellemet!!! Ki is az ügyeletes a héten? Várjuk meglepivel.

    VálaszTörlés
  27. Bár úgy lenne sose tudna pihenni, aludni,golyózna be már amiért öngyilkosságba kergetett 2 kollegát.

    VálaszTörlés
  28. Nekem van átjáró kulcsom, szóljatok ha éjszaka bent van, majd megijesztem én.

    VálaszTörlés
  29. Őneki is ilyen ápolás dukálna mint amilyent a megvert betegek kaptak.Alkohol helyett Pisit
    kellene inni neki.

    VálaszTörlés
  30. júni 1 19,45 - nincs itt titok tartás, a vezetők is mesélgetik egymásnak jókat nevetnek rajta.
    Azon,hogy a melóst, hogy meg ijesztették,Meg felajánlották neki, hogy el szabad menni.

    VálaszTörlés
  31. 20,39 ha a felmosó vödörbe kötött bele éjszaka,
    akkor az semmi! Talán fejest állt benne?
    Ha nem akkor mi a fene baja lehetett a vödörrel?
    Hiszti?Mária

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)