2012. április 11., szerda

Egy pályázat felolvasó est margójára...


Előzmény: ITT! 

Mint írtam lent, a felülről jövő sötétséget csak egyetlen dolog múlhatja fölül, az alulról jövő sötétség, érdektelenség, apátia, és rettegés…

Nem szokás nyilvánosság elé tárni egy szakmai pályázatot, főleg úgy, hogy a pályáztatás még nincs lezárva. Nagy bizalomnak és szakmai felelősségérzetnek kell társulnia ehhez.
Az öt intézményvezetői pályázat – kétséget kizáróan – legjobbjának szerzője azonban, lehetőséget teremtett egy felolvasás keretében annak megismerésére…
(Ezt a gesztust korábban, 2011-ben én is megtettem, nyilvános hozzáférést biztosítva blogomon a pályázatomhoz. Megtalálható: ITT!)
Az alkalomról mindenkit értesítettünk, feltettük blogunkra, invitálva a szakembereket és laikusokat egy szakmai előadás meghallgatására… Városszerte tudtak róla, hiszen korábban még egy újságíró is érdeklődött…
Megmondom őszintén, hosszú ideje nem készültem ilyen érdeklődéssel egy előadásra, pedig egy fárasztó nap végén köszöntött be…
Bíztam benne, hogy sokan leszünk, hiszen ki ne akarná hallani, hogy milyen is lehetne a mi intézetünk jövője? Ráadásul két pályázó jelenleg is az intézményben dolgozik. El tudják képzelni egy szakemberről, hogy ne akarna egy másiktól tanulni? Hogy ne akarná megtisztelni őt a jelenlétével? Hogy ne kaphatna ötleteket, melyekkel az intézmény, a munkatársak és a lakók jólétét szolgálhatná? El tudják azt képzelni bármilyen szakemberről az intézménybe, hogy ne akarna a legjobbtól tanulni?
Én, el sem tudom képzelni. (Igaz, feltételezésem szakemberekről szól, nem szakképesítést megszerzőkről, vagy szakképzetlenekről.)
Előbb indultam, hogy legyen ülőhely… meg, különben se szeretek késni… Csupa kedves ember… De milyen kevesen jöttek el… Tudtuk, hogy nagy a baj, de hogy ekkora, azt mégsem gondoltuk…
Én persze szokásomhoz híven mentegetem őket, hogy nem mernek eljönni, de ahogy kimondom, már én is érzem, hogy milyen üresen cseng… erre nincs mentség…
A felolvasásból nagyon sokat épülhettünk… És nemcsak a szakemberek, hanem a nem szakmai részen dolgozók is… Mert az építő közösség, a jó munkahelyi légkör alapja mind a hatékony munkavégzésnek, az eredményességnek, és az otthon gyógyító, megtartó érzésének…

A pályázatában felajánlotta szaktudását, tapasztalatait, terveit éppúgy, mint egy 10 millió forint értékű tárgyi eszközkészletét, melyet magánalapítványa az intézmény részére bocsátana.
Nem értem. A kormányhivatal döntéshozója, nemcsak a legjobb pályázatot utasította vissza, nemcsak a legtapasztaltabb szakembert és potenciális igazgatót, hanem egy tíz milliós felajánlást is!
Tényleg ilyen jól állunk? Ilyen luxust is megengedhetünk magunknak?

A családias, baráti légkörnek és a jelenlévőknek köszönhetően több volt ez, mint egyszerű felolvasás... Irigykedve és vágyakozva hallgattuk: így is lehet egy intézményt vezetni, működtetni? Lajos Tibor megköszönte a jelenlevőknek, hogy eljöttek és hogy volt „bátorságuk”, türelmük meghallgatni…

A többiek vesztettek… Nem azért mert nem voltak ott más pályázók (Dr. Molnár Árpád főorvos, Vincze István mb. igazgató), és mert nem küldtek maguk helyett sem senkit… Nem azért, mert az exigazgatónő nem akarta megtudni, hogyan kellett volna az intézményt vezetnie... Nem azért, mert a  szakszervezet nem képviseltette magát… Nem azért, mert a nem működő  közalkalmazotti tanács sem képviseltette magát… Nem azért, mert az egészségügyi (szakmai)  vezetés - főorvosnővel az élen - nem képviseltette magát… Nem azért, mert  a mentálhigiénés csoport egyetlen tagja sem kívánt tanulni egy országos rangra emelt és szakmai hírnevéről ismertté vált intézményvezető 10 éves tapasztalatait, harcait, újításait megosztó előadásából… Nem azért, mert egyetlen középvezető sem volt jelen… Nem azért, mert nem mertek eljönni a dolgozók… Vesztettek, s immár nemcsak azért mert nem hallottak semmit a felolvasásból, hanem amiért nem  vették a bátorságot, a fáradtságot, hogy szellemileg, és lelkileg is épüljenek maguk és a köz javára.
Mert az a közeg, amely nem akar tanulni, az nem tanítható! Még akkor sem taníthatók, ha közpénzek millióit ölik beléjük… Mert aki nem tud tanulni az elesettől, és nem akar tanulni a szakembertől, azon nem lehet segíteni. Annak mindegy mennyi papírt szerez ilyen-olyan képzés címen… Lyukas zsákba tömött pénz! Mert a tanulásnak ára van… mi tudjuk ezt, s ez bizony nem a pénzről szól, főleg nem a közpénzről…
Mit is gondoljunk olyan közalkalmazottakról, akik már ingyen sem akarnak tanulni! S az ilyen „szakembereket” foglalkoztatja az állam az adófizetők pénzéből! Akik pedig csinálni akarják, értik is a dolgukat, azokat erőszakkal, rágalmazva, átverve, távol tartják a hivatásuktól! Döbbenet.

Az igazi veszteség ez a sötétség, amely a lelkek és a szellemek mélyén honol… Mert ha felül rossz diktatúra, lelki, szellemi sötétség uralkodik és ugyanez fertőz alul is, akkor hogyan fog a világosság felszínre törni?

Egy esélyem van: nekem a jót kell választanom, s amellett kitartanom… Felülről közelítve pedig, a jót kell diktálni

Hogyan lehetett volna ezt jelen esetben elérni? Úgy, hogy az intézmény vezetője felhívja a munkatársai figyelmét az előadásra és mindenkit a megjelenésre biztat. Úgy, hogy esetleg maga is csatlakozva a két pályázóhoz, bemutatja a pályázatát…

Lajos Tibornak ezúton is megköszönjük, hogy megosztotta velünk tudását, látását, tapasztalatát. A látszat ellenére, tudjuk, hogy nagyon sokan várnak, vágynak a változásra, a megújulásra, s alig várják, hogy végre olyan vezetőjük legyen, akire felnézhetnek, akit követhetnek!

Remélem értékes munkája hamarosan egy olyan hozzáértő döntéshozó kezébe kerül, aki a szakmai szempontokat képes lesz felülhelyezni az egyéb befolyásoló tényezők ellenében!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

80 megjegyzés:

  1. A felolvasó esten megjelentek nem burkolóztak a sötétségbe,vállalták magukat hívatásukat büszkén képviselték.
    Kevés volt az a dolgozó ember akit érdekeltek az új lehetőségek az Intézménybe,ha minden sikerül.
    Pályázatok jól sikerültek,csak a pályázat ki író hibázott!
    Nem személyre szabott pályázatot írt ki mint Simon Ilona pályáztatásánál.
    Akkor Ő rá szabták a nem létező pályázatot.
    Már nem csak Simon követett el hibákat a betegverés kapcsán.
    Már a Fenntartó is hibát hibára halmoz!
    A Kecskeméti Juharos iskola összevonása a Kiskőrösi iskolával értelmetlen volt.
    Tette azért,hogy a gyerekelzárós igazgatónőnek
    fizethessen tovább is.
    Amikor fegyelmivel azonnal fel kellett volna menteni az iskola vezetése éléről.
    Az adófizetők pénzét olyan vezetőkre elherdálni akik még a legalapvetőbb nevelési gondozási dolgokat is képtelenek voltak megérteni felfogni
    és azt szakmai színvonalon teljesíteni.
    Emberség!!!
    Mivel januártól állami kézben van az intézmény, mára Magyar Államot képviselő személyeknek kellett jóvá hagyni egy szakember gárdából álló bizottság ajánlásait.
    Nem szakemberek bírálták el a pályázatokat?
    Kertész vagy Tsz elnök kezében van az a döntés,hogyan gondozzák a betegeket, milyen terápiát,foglalkozást igényelnek,milyen igazgató lehet?
    Tanulságos,hogy pályáztatások vannak már a harmadik is lezajlott,de csak az az egy ember alkalmas igazgatónak akit megbíztak,mint megbízott igazgatót.
    A bökkenő az,hogy iskolázottsága nem megfelelő az igazgatói poszthoz,nincs vezetési gyakorlata
    egészségügyi jártassága pszichiátriai vonalon.
    Az a jó igazgatónak aki így nyilatkozik a médiának lelkész létére?
    "Azt gondolom sokkal többet élt,mint talán másutt élhetet volna.Vincze István "
    Azért jó mert meg akarja határozni melyik beteg mennyi ideig élhet?
    Lehetséges,hogy már Ő is tovább élt?

    WWW.Független.hu

    VálaszTörlés
  2. Mit várjunk az emberektől, ha a rendőrség, ügyészség, bíróság igen gyakran nem az ártatlanokat védi, hanem a bünözőket? Az emberek félelemben élnek! Például ilyenek miatt, lásd a cikket!

    Elítélték a bántalmazó kecskeméti rendőröket

    MTI

    2012. április 12., csütörtök 13:15

    |



    Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel és lefokozással sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön két kecskeméti rendőrt, akik 2009-ben bántalmaztak egy segítséget kérő ittas férfit. A táblabíróság hivatalos eljárásban történt bántalmazásban, testi sértésben, hivatali visszaélésben és személyi szabadság megsértésében mondta ki őket bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat egy év tíz hónap, társát egy év nyolc hónap börtönre ítélték, öt év próbaidőre felfüggesztve.


    A sértett 2009. szeptember 12-ére virradó éjszaka több kecskeméti kocsmában is iszogatott. Amikor hajnali 3 óra körül elindult az utolsó helyről, úgy tűnt neki, mintha követnék azok az ismeretlenek, akik kábítószert kínáltak neki eladásra. Mivel a közepesen ittas férfinál ott volt az előző nap felvett fizetésének a nagy része, felhívta a kecskeméti rendőrkapitányság ügyeletét, és egy rendőrautót kért abba az utcába, ahol haladt. Ötször is telefonált a rendőrségre, a járőrök kiérkezését sürgetve.

    Az ügyeletes a két vádlottat küldte a helyszínre. Az egyikük rendfokozata törzszászlós, a másiké törzsőrmester volt. Ők nem foglalkoztak a telefonálóval, egy másik embert igazoltattak. Mire ezzel végeztek, a férfi a kapitánysághoz ment. A főbejáratnál kétszer is kérte, hogy engedjék be, mert panaszt tenne, de nem sikerült bejutnia, így az épület hátsó bejáratánál csöngetett. Ekkor az ügyeletes újból a járőrszolgálatot ellátó vádlottakat hívta, és azt kérte, hogy "takarítsák haza" a sértettet.

    A rendőrséghez érve a vádlottak igazoltatták a férfit. A törzszászlós átvizsgálta a ruháját, és amikor megtalálta a fizetés a maradékát, ököllel a gyomrába ütött. Majd ketten közrefogták őt, és a szolgálati kocsi hátsó ülésére ültették anélkül, hogy ennek indokát elárulták volna. A törzszászlós a férfi mellé ült, a kocsival elhagyták Kecskemét lakott területét, és egy mellékúton álltak meg. Itt a törzsőrmester kirántotta az autóból a sértettet, aki a földre került. Ekkor gumibottal homlokon csapta, majd társával együtt rugdosni kezdte a fekvő férfit. A sértett több kisebb sérülést szenvedett, és eltörött a bordája is.

    A rendőrök távozása után a sértett először ismét rendőröket hívott a közeli benzinkúttól, de amikor meglátta, hogy ugyanaz a járőrkocsi érkezik, elbújt. Később begyalogolt a városba, és egy ABC-ből mentőt hívott, amely kórházba szállította. Az ambuláns vizsgálat után nyomban a rendőrségre ment, és már kora reggel feljelentést tett az őt bántalmazó, számára ismeretlen rendőrök ellen. A vádlottak a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését az eljárás során mindvégig tagadták.

    VálaszTörlés
  3. Egy halasi bírót meg újból őrizetbe vettek.
    Mit lehet várni?
    Az igazságszolgáltatás elzüllött.
    XY

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm,hogy részt vehettem a felolvasó esten.
    Még tovább is elhallgattam volna.
    Utána még azok a beszélgetések egyeztetések bizalom gerjesztőek voltak.
    Gabi

    VálaszTörlés
  5. Nemzetközi bíróság elé citálják az OTP-t?
    A kiskunhalasi városi ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást annak a kiskunmajsai nyugdíjasnak az ügyében, aki uzsora bűncselekmény miatt tett feljelentést a hitelező OTP bank ellen.
    Bátor lépés Strasbourg !

    VálaszTörlés
  6. 2012.04.12. 20:12
    A fideszes vezetés ellen tüntettek Zuglóban
    Zuglóban, a Bosnyák téren demonstráltak ellenzéki pártok és civilek a kerület vezetésének döntései ellen.


    A tüntetők a döntések közül kiemelték a kommunális adó kivetését, a Hermina úti szakrendelő bezárását, a tervezett bölcsődei térítési díjat, és tiltakoznak a kerület vezetésének módszerei ellen is. Szociális érzéketlenséggel, felesleges pénzszórással, a kerület kifosztásával vádolták Papcsák Ferenc polgármestert és bírálták a fideszes többség által képviselt vezetési stílust. A demonstrácót a Szolidaritás, az MSZP, az LMP, a DK és egy zuglói egyesület hirdette meg. A rendezvényen felszólalt Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere is.
    Kecskeméten mi a helyzet?

    VálaszTörlés
  7. Menj oda és kérdezd meg!

    VálaszTörlés
  8. Oké!
    Mivel az Önkormányzatok már nem választhatnak igazgatót ahol az állam a fenntartó. Minden pályázó az államhoz juttassa el a pályázatát és kérje a szakértői vizsgálatát.
    Az Önkormányzatoknak már nincs joga beleszólni az államilag fenntartott iskolák és intézetek ügyeibe.

    VálaszTörlés
  9. EGyáltalán nem szerencsés, ha egy ilyen személy "irányítja" az intézményt, aki láthatóan teljesen bizonytalan abban, mit is kellene tennie. CSak tovább fokozza a káoszt, amiből már eddigis bőven kijutott!

    VálaszTörlés
  10. Érdekes látvány amikor a dolgózók támasztják kivülről a kerítést és dohányoznak! Ok nincs ezzel semmi baj! De kérdezem én a vezetőségre nem vonatkozik a dohányzási tilalom? Láttam füstől az egyik ablak az irodasoron, vártam kicsit aztán a füsthöz fej is társult! Furcsállom a volt belső és minőségi ellenőröknek nem kell kimenni a kerítést támasztani és azoknak akik ebbe az irodába zárkoznak be és szívják el a cigarettájukat???

    VálaszTörlés
  11. Fel kell őket jelenteni az ÁNTSZ-nél,és a tűzoltóságnál.

    VálaszTörlés
  12. Mint többen is tudjuk a T.A. már hónapok óta nem dohányzik, a belső Marit pedig még nem látta senki sem az utcán dohányozni, holott köztudott, hogy eszi a cigarettát.
    Ki lehet - e találni kinek a feje tárult a füsthöz.

    VálaszTörlés
  13. tévedsz,tegnap dolgoztam,láttam a bejáraton kívül dohányzott.Sőt nem volt egyedül.Igazat kellene már írogatni,hiteltelen vagy.

    VálaszTörlés
  14. A belső ellenőrnek lehet.
    Ki mer szólni neki?

    VálaszTörlés
  15. Hazudsz a T.A. tegnap sem és ma sem volt bent.

    VálaszTörlés
  16. Ha el is szív abból a 15-20 szál cigiből egyet a kapunál a többit hol is szívja el???

    VálaszTörlés
  17. Tudjátok az ex hol cigizik?????

    VálaszTörlés
  18. A belső ellenőr míg nem volt bent az igazgató és titkárnő volt, dohányzásra használta az igazgatói irodát is.
    Ott azon az oldalon is lehetett a füsthöz fejet találni.Akkor feje van, hogy össze sem lehet keverni máséval.

    VálaszTörlés
  19. Ki a fene az az ex?

    VálaszTörlés
  20. A belsőellenőr dohányzott a bejáraton kívül tegnap!Láttam,mert tegnap dolgoztam,mint írtam nem egyedül volt.

    VálaszTörlés
  21. Minőségellenőr vagy belsőellenőr az két különböző személy.

    VálaszTörlés
  22. De még mennyire, sőt ivarilag is.

    VálaszTörlés
  23. Örülök, hogy ez a legnagyobb problémátok, hogy ki hol cigizik. Miért nem szóltok nekik? Még mindig féltek?
    A mi intézetünkben a cigarettázásnál sokkal nagyobb problémák vannak. Nehezen bírom gyomorral, de kénytelen vagyok elnézni, mert ha szólnék, kirúgnának. Elkeserítő, hogy mennyire hígul a szakma és persze, hogy pár vadállat miatt rossz vélemény alakul ki rólunk. Az igazgató feladata lenne ezeknek az elküldése, de általában ők azok, akik a haveri körből vannak, vagy egyenesen rokonok.
    Egy pesti gondozónő

    VálaszTörlés
  24. Ez egy kicsit sántít, semmiféle pesti gondozó nem írta az előző bejegyzést.
    A mieink írták csak már ők is félnek.
    Ugyan mond már el, hogy ki kinek is a rokona Vincze ágon???
    Mellesleg az írás teljesen jogos és igaz is.
    Én is egy dolgozó vagyok.

    VálaszTörlés
  25. Névtelen Apr 13, 2012 09:39 PM-nek

    Az ön írásában némi cinizmust érzékelek. "Örülök, hogy ez a legnagyobb problémátok, hogy..." Tudhatja jól, hogy az elmúlt három évben messze nem ez volt a "legnagyobb problémánk". Az, hogy felmerül a dohányzási szabályok áthágása csak újabb adalék ahhoz, hogy meggyőződjünk róla: ezt SEM tartják be a vezetők. Kérdésem: mi a garancia arra, hogy ha valaki már a legkisebb szabályt sem képes magára nézve elfogadni, komolyan tudja venni az intézmény irányításával kapcsolatos, lényegesen szigorúbb, fontosabb szabályozásokat.

    VálaszTörlés
  26. A Vincze igazgató betartja a szabályokat, egyébként nem is dohányzik.

    VálaszTörlés
  27. Apr 13, 2012 11:38 PM-nak!!!

    Nézd meg légyszíves mikor voltak itt pestről??? Már is megkapod a választ, hogy pont akkor amikor az írása felkerült! Figyelj oda!

    VálaszTörlés
  28. Erre a felolvasó estre ha többen elmennek ,lehetőségük lett volna megmutatni,hogy milyen érték közösséget tudnak képviselni.
    Önöknél értékes emberekről,érték közösségről,betegekért való kiállásról szó sincs. Mindenki a saját bőréért küzd, csak sajnálatos módon hazugsággal. Minden tiszteletem azoké akik a szakma szeretetéből fakadóan elmentek, tanultak a hallottakból,azt munkájuk során feltudják használni.
    A becsületet és a tudást nem veheti el senki! Olcsó áron eladható!

    Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  29. Csak játék az időpontokkal

    VálaszTörlés
  30. Ugye az sohasem jutott eszetekbe, hogy az intézet 220 dolgozója közül csak egy pár mintegy 5-6 fő tart veletek.
    Ti azt mondjátok erre, hogy beszari állást féltő emberekről van szó.
    Az miért nem jut eszetekbe, hogy talán nincs is igazatok és hamis próféták vagytok, egyben a hatalomért küzdötök.
    Személy szerint az SZDSZ politikai állásfoglalásához hasonlítalak benneteket.
    Az idő ott is eredményt hozott vagyis megbuktak.
    Ez vár rátok is ti Isten hamis szószólói.
    Valószínű ez a bejegyzés sem fog megjelenni, de nem is azért írtam, hanem azért, mert legalább ti Perennis és Protest el fogjátok olvasni, hisz végül is nektek szól.
    Szép hét véget és szebb jövőt kívánok.
    Egy olvasó.

    VálaszTörlés
  31. Miért ne raknánk fel? Ez is egy vélemény!

    VálaszTörlés
  32. Az előző írás Protestnek és Perennisnek szól.
    A többi az mindenkinek! Mindenki levonhatja a következményeket lehet véleménye akár az írásról akár az írójáról,meg elsősorban a mondanivalójáról,hiszen az a leglényegesebb.
    Hazudnának a jegyzőkönyvek a fenti író szerint?
    Biztosan nem itt dolgozik ha fogalma nincsen a történtekről lehet,hogy Ő még étkezési utalványt is kapott? Más gondolkodik helyette?
    Mária

    VálaszTörlés
  33. Magyarország azon kevés ország egyike, ahol törvénybe foglalták a betegek jogait. Igen ám, de ismerjük-e? Betartják-e, betartatjuk-e a szabályokat? Képesek vagyunk élni a törvény adta lehetőségekkel? Vagy csak hallunk erről, és legyintünk: a betegnek soha nem lehet igaza?…

    VálaszTörlés
  34. Egyelőre nem világos, hogy milyen szempontok alapján választanak igazgatókat az államosított középiskolák élére országszerte. Katanics Sándor, a veszprémi közgyűlés tagja szerint a megyei intézményfenntartó központ illetékesei az "új hatalom irányába" való elkötelezettség szerint jelöli ki a vezetőket.

    Országosra dagadt az eredetileg Szigetszentmiklósról indult botrány, amelyben április elején a helyi gimnázium igazgatói posztjára az "eredménytelenül zárult" pályázat után kinevezték az iskola egyik tanárát, akit sem a tantestület, sem a szülők nem támogatnak. Időközben kiderült, hogy az eset nem egyedi, hiszen a korábban kiírt pályázatokat nyolc másik megyében is "érvényteleníteni kellett".

    VálaszTörlés
  35. Politikai megfontolásból kellett érvényteleníteni?
    Szakmai szempontokat kellene figyelembe venni,nem politikait.
    Minden munkahelyen szakmailag hozzáértő a szakmában dolgozó,jó munkát végző személyeket kellene megválasztani igazgatónak.
    Talán ezt már a politikusainknak is illene tudniuk.
    Abba a körzetbe ahol nem szakmai szempontok alapján választják ki az igazgatókat több ezer szavazóját bukhatja el a Fidesz.
    Meddig él a kétharmad? Véleményem szerint már csak az egyharmadnál tartanak.
    István

    VálaszTörlés
  36. Az 5 pont

    1. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének döntéseit indokolni kell, ellenük jogorvoslatot kell biztosítani (a német szabályozási minta alapján).

    2. Ki kell zárni az OBH elnökének a kilencéves mandátum lejártát követő újraválaszthatóságát, és egyidejűleg meg kell szüntetni annak lehetőségét, hogy a mandátuma lejártát követően tovább folytathassa a tevékenységét; az elnök megbízatása megszűnése esetére a törvénynek biztosítania kell a megfelelő helyettesítést az új elnök megválasztásáig.

    3. Sem az OBH elnöke, sem más bírósági vezető nem kaphat jogot arra, hogy ügyeket más bírósághoz áttehessen, mert ez sérti a törvényes bíróhoz való jogon keresztül a tisztességes eljáráshoz való alapvető jogot.

    4. Meg kell szüntetni azt a lehetőséget, hogy a bírákat több alkalommal határozott időre nevezhesse ki a köztársasági elnök, sem a bírák, sem a bírósági titkárok esetében nem tartható fenn az „ismételt próbaidő” gyakorlata.

    5. Emellett nem tartható fenn a bírák akaratuktól független áthelyezésének lehetősége, valamint a bírói szolgálati viszony ezzel összefüggő automatikus megszüntetésének lehetősége sem.

    VálaszTörlés
  37. Ezek a pályáztatások állami jogtiprásnak felel meg!
    Az azért mégis érdekes a lelkész iskolázottság és megfelelő gyakorlat nélkül mégis megfelelt a kőkemény feltételeknek.
    Miért?
    Evelyn

    VálaszTörlés
  38. Az iskolázottság az megfelelő, csak a gyakorlat hiányzik.
    Végül is csak megbízott ig, mint egy kard nélküli katona.

    VálaszTörlés
  39. Nem, nem! Az iskolázottság sem megfelelő!

    VálaszTörlés
  40. Akkor lapátra vele!

    VálaszTörlés
  41. 12:17-hez
    Makóra meg a kiskunmajsai pedofíl botrányairól elhíresült Abonyi Henrik alpolgármester pályázott!
    Őt is "politikai támadás" érte, mint az intézetünket.

    VálaszTörlés
  42. "Apr 14, 2012 08:14 AM

    Ugye az sohasem jutott eszetekbe, hogy az intézet 220 dolgozója közül csak egy pár mintegy 5-6 fő tart veletek.
    Ti azt mondjátok erre, hogy beszari állást féltő emberekről van szó.
    Az miért nem jut eszetekbe, hogy talán nincs is igazatok és hamis próféták vagytok, egyben a hatalomért küzdötök.
    Személy szerint az SZDSZ politikai állásfoglalásához hasonlítalak benneteket.
    Az idő ott is eredményt hozott vagyis megbuktak.
    Ez vár rátok is ti Isten hamis szószólói.
    Valószínű ez a bejegyzés sem fog megjelenni, de nem is azért írtam, hanem azért, mert legalább ti Perennis és Protest el fogjátok olvasni, hisz végül is nektek szól.
    Szép hét véget és szebb jövőt kívánok."

    Egy gipsy rabszolga

    VálaszTörlés
  43. De hiszen ez már fent van máshol.
    Alapvetően rasszisták vagyunk-e vagy sem.
    Gipsy ugyan hol is rabszolga??
    Osztályokon esetleg osztályokon kívül vagy talán felül ez itt a talány!!!!
    Mindenesetre én nem vagyok "g@p@y" párti.
    A bejegyzés viszont meglehetősen célirányos és kérdéseket is felvet.....

    VálaszTörlés
  44. Gipsy rabszolga ugyancsak félti az állását!
    Biztosan nagyon jó a beosztása,jó fizetést kap,ha megéri neki 5-6 személyre koncentrálni. Majd nagyot fog nézni.
    Már másodszor rakta fel szó szerint ugyanazt a hozzászólást.
    Nem volt kedve másikat írni vagy nem jut eszébe semmi értelmes?
    Mária

    VálaszTörlés
  45. Bányai és Kerényi nem tudja ,nincs szakmai protokollja a pszichiátriai igazgató választáshoz. A bizottsági tagok meg biztosan nem Vincze Istvánt javasolták!

    VálaszTörlés
  46. Politikai támadás? Az tévedés! Simon Ilona igaz azt mondta, szó nincs politikai támadásról,csak igazságos eljárást vizsgálatot vártak a dolgozók az igazgatónőtől. Politikusok a becstelen eljárásokat előnybe részesítik,ez a hiba.
    A kormány emberei is a hazugságot támogatják!
    Orbán Viktortól tanulják a hazudozást?
    Egy millió munkahelyet ígért,lassan oda jutunk,hogy csak annyi marad!
    Már mindenkit kapálni tanítana!
    Azoknak a politikusoknak is ott lenne a helyük akik képtelenek az igazságos döntésekre.
    Képtelenek a betegverőket a betegek mellől eltávolítani! Nem tudnak egy pályázati elbírálást becsületesen véghez vinni.
    Mentegetik Simon Ilona csalásait,nem megfelelő döntéseit történik minden becstelenség az miatt!
    F.M

    VálaszTörlés
  47. dr. Fórizs Eszter2012. április 16. 9:51

    5-6 személy kreálja a haziugságokat? Ez rágalmazás! Ön tudja bizonyítani, hogy hazudik ez az 5-6 személy? Ha nem, akkor ezért büntetőjogilag felelnie kell! Lenne szíves magát megnevezni? Gondolkozom azon, hogy feljelentsem Önt rágalmazásért! De szeretném tudni a nevét!

    VálaszTörlés
  48. Te nem is létezel.

    VálaszTörlés
  49. 03:25

    Nem hiszem, hogy együtt őrizték a disznókat!

    VálaszTörlés
  50. dr. Fórizs Eszter2012. április 16. 12:57

    Én a nevemet megadtam. Itt is megtalálható vagyok : http://hirhatter.net/foris/. Schmitt Pál lemondásáért harcoltam a Sándor Palota előtt ( sikerrel). Elég elszánt tudok lenni, és ne szeretem, ha valaki névtelenül rágalmaz embereket a neten. Középen vagyok a fekete kabátban térdelek. És igen jó ügyvédeim vannak.
    Önt hogyan hívják?

    VálaszTörlés
  51. 03,25
    Egy puhate(s)tűnek:
    De maga csak létezik? A nevét sem meri leírni?
    Akkor maga tényleg egy kis senki!
    Ha senki marad, írjon a senkiknek a semmiről, a senkikért. Ahogyan eddig is tette. Kér egy blogcímet, vagy emlékszik még?
    Persze válaszolni azt nem mer?

    Nem puhatestű.

    VálaszTörlés
  52. Remélem a blog üzemeltetői az összes bejegyzést megtartotta. Ha lesz egy kis idő, akkor át kéne nézni a mocskolódó "ellendrukkereknek", akik nem szeretnének változást, hiszen akkor ők is buknak, az írásait és az összes ellen személyiségi jogi pert indítani.
    Én megteszem, hiszen tudom, hogy engem is nem egy alkalommal mocskoltak ezek a "kedves" emberek!
    Majd megtudják milyen az, ott állni a bíróságon!
    Manó

    VálaszTörlés
  53. Eltévesztette az illető úgy akarta írni,hogy csak öt-hat személy elégedett.
    Hiszen a többieket megrövidítették a kártya pénzel ami évi 20-25 vagy harminc ezer forint személyenként. Étkezési jegyek 200 dolgozóra vetítve évekre visszamenőleg igen szép összegre rúgna.
    Azért lenne 220 dolgozó elégedett mert ezeket nem kapták meg?
    Mutasson nekem olyan dolgozót aki azt mondaná neki nem kell az elmaradt kártyapénz és nem kéri a Neki járó étkezési jegyet.
    Ettől talán okosabbak az ott dolgozó emberek,néhány kivételével.

    WWW.Független.hu

    VálaszTörlés
  54. Pályázatok elbírálására nem ért rá Kerényi úr hiszen azzal van elfoglalva,hogy az alaptörvényt díszkiadásba hol helyezze el a Megyeházán.
    Úgy,hogy mindenki olvashassa,betarthassa, betartassa. Mindenki az alaptörvények figyelembevételével dolgozzon,hozza meg döntéseit a törvény minden betűje figyelembevételével,annak alkalmazásával.
    Pályázatokról olvasva az jutott az eszembe,hogy Kerényi uraságra is ráférne ha bemagolná az alaptörvény.Elmesélhetné Bányai Gábornak,hogy mit tanult.
    Gábor

    VálaszTörlés
  55. A pályázatok el nem fogadása körüli eljárás, a törvényben foglaltakkal ellentétes! Azért gondolhattak volna olyat a sumákolások közepette,hogy nem törvényesen jártak el! Biztosan törvényes volt az első bejelentés amit Nagy Ferenc tett,hogy további 5 évre ki van nevezve Simon Ilona igazgatónak. Egy robbantás és már Simonnak menni is kellett.
    Őszi pályázat kiíráskor a Lelkész még az elbírálás előtt bejelentette,hogy Ő lesz továbbra is a megbízott igazgató. Azon azért felborzolódnak az idegeim,hogy minek kellett pályázatot kiírni ha meg sem várták a bejelentéssel azt a napot amikor a pályázatok elbírálásra kerültek.
    Az utóbbi pályázatok jók elfogadhatóak, indok nélkül elutasításra kerültek,megint a Lelkész további megbízást kapott már a kormánybiztos közreműködésével. Figyelmen kívül hagyta azt a tényt,hogy a betegverőket továbbra is a betegek mellett hagyta. A terror nem csökkent hanem fokozódott,ezt az állításomat alátámasztja Bükki Lászlóval történt tragédia,meg amit az ott dolgozóktól megtudhattam.
    Az eddigi eljárása Bányai Gábor elnöknek és Kerényi kormánybiztosnak
    törvénybe ütköző, figyelmen kívül hagyták a beteg lakók otthonához fűződő jogait,és a munkahelyen elvárt viselkedési normát gondozási elveket,törvényeket ami a munkahelyi veréseket, verekedéseket megerőszakolást, fajtalankodásra buzdítást a törvény tiltja.
    Ők tisztázhatták volna magukat a jelen állításaim előtt,ha választanak egy igazgatót és az intézet élére teszik. Meddig mehet ez a törvénytelenség amikor Kerényi kormánybiztos a kezében viszi a marhabőrbe kötött alaptörvényt? Mégis a törvénytelenséget képviseli?
    Ha bele olvasna véletlen formában,tudná,hogy a becsületes munka a becsületes igazgatóválasztás több ezer szavazatot hozna a Fidesznek a következő választáson? Sokan olvassák ezt az oldalt!
    Ernhoffer György

    VálaszTörlés
  56. egyetértek teljesen Emhoffer Györggyel! Sajnos olyan nagyfokú arrogancia mutatkozik a megye részéről, hogy az már felháborító! Senki nem hajlandó a lakók és a dolgozók érdekeit nézni, kizárólag még mindig arról szól az egész, hogy hogyan sumákolják el az elmúlt 10-12 év törvénytelenségeit.
    Hiába bíztunk sokan a Fideszben, egyre többen vagyunk, akik már NEM-mel szavaznak rájuk. Ezek szerint nem ők hozzák meg a változást, Akkor csak mi, dolgozók tehetjük ezt meg!

    VálaszTörlés
  57. Ilyen nem létezik, hogy Emhoffer György találjatok még ki pár nevet, hogy nevethessek.

    VálaszTörlés
  58. A senkik sem léteznek, mégis írnak... hogy nevethessek.

    VálaszTörlés
  59. E R N hoffner György vagyok, van testvérem Kiskőrösön, Ernhoffner Erzsébet
    Budapesten a VIII. kerületben Ernhoffner Géza, Budán a Márton hegyen Ernhoffner Marianna, legidősebb nővérem meg Érden lakik Ernhoffner Györgyike. Laktunk kiskunhalason is a Szilágyi Áron utcába csak mindenki másfelé éli most az életét. Vannak barátaink Kiskunhalason márciusba jártunk ott.Az Amerikából hazajött unoka húgunk akarta megismerni a mi Halasi barátainkat. Létezünk vagyunk sokan Ernhoffnerek,sorolhatnám a követségen is dolgoznak Ernhofnerek.
    Gondolkodjon el az aki megkérdőjelezi,hogy mi vagyunk létezünk élünk mint bárki más. Julius nevű rokonok is vannak és férfiak.
    Ernhoffner György

    VálaszTörlés
  60. Isten hozta blogunkon!

    Protest

    VálaszTörlés
  61. Köszönőm,hogy Ön nem kételkedik a létezésemben nevemben!
    Nagyon nagy baj van az Önök intézetében abból ítélve amit ezen a lapokon olvasni lehet.
    Ernhoffner György.

    VálaszTörlés
  62. Igen nagyon nagy baj van az intézetben! Hiába a feltárás, csak simogatnak el mindent az illetékesek, a tanúkból vádlottakat csinálnak, rabosítanak! Dolgozókat jelentgetnek fel a vezetők, már akkor is ha csak sejtik írogatunk ide. A hatóságok meg vevők rá! A fogyatékos ember a mai világban nem élőlény, nincsenek emberszámba véve! Igaza van a mai napig verik a betegeket, rugdossák de ez így van jól a vezetők szemébe! A kormány sem védi őket, hisz megint sok fogyatékost akarnak az utcára tenni, mivel a civil otthonokat megakarják szüntetni! A mostani igazgató csak egy báb, nincs semmihez sem joga! Nem is tesz semmit mert ő is félti az állását! Mi mindent megtettünk amit lehetett, ahogy elmondtuk a rendőrségen másnap mindent tudott a vezetőség! érdekes dolgok ezek! A feljelentő leveleket visszaküldték a vezetőknek vizsgálatra? röhej:)))

    VálaszTörlés
  63. Dolgozik Önöknél sok problémás ember,akik eddig értek rá,hogy a világról a XXI. századról a helyi történésekről saját nézeteket alkossanak,véleményezni tudják a lehetőségeket ,kötelességeket munkaköri leírásokat. Alkalmazni tudják a rájuk bízott felelős munkával járó kötelezettséget. Az ápolást még a kőkorszakban tanulhatták,amikor a kőpelenka még feltörte a beteget. A mai világba már ilyen érthetetlen ember nem gondozhat betegeket.Az BŰN lenne ha engednék!

    2012 április 17 09,32 írójának az írására egy vélemény.
    Kővíné

    VálaszTörlés
  64. Hasznos az igazságért szót emelni,itt a bizonyíték!

    2012.04.17. 20:20
    Tizennégy megyében újra kiírják az iskolaigazgatói pályázatokat
    Érvénytelenség, illetve eredménytelenség miatt összesen tizennégy megyében újra kiírják az iskolaigazgatói pályázatokat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) oktatásért felelős államtitkársága kedden.
    A tájékoztatás szerint a közoktatási intézmények vezetői megbízásával kapcsolatos pályázatokat kilenc megyében "a jogi szabályozás félreérthetősége miatt" tévesen írták ki.

    "Miután a törvényi szabályozás nem egyértelmű, azért, hogy utóbb semmilyen támadás ne érhesse a pályázaton nyertes kinevezett vezetőt, a Nefmi úgy döntött, hogy az érintett megyékben megismételteti a pályázat kiírását" - közölték. Ez azt jelenti, hogy a korábban kiírt pályázatok érvénytelenek. Az új pályázati kiírás Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyét érinti. További négy megyében - Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén - azért írnak ki új pályázatot, mert a korábbi eredménytelen lett, így például volt, ahol nem akadt pályázó.

    A Nefmi közölte azt is, hogy a Nemzeti Közigazgatási Intézet hivatalos honlapján legkésőbb szerdáig minden érintett megyei intézményfenntartó központ közzéteszi az új pályázati felhívásokat. Jelezték továbbá, hogy az új kiírásban a pályázati feltételek nem változtak, ám a vezetői megbízás kezdő időpontja és a beadási határidő az újrapályáztatás miatt módosult. A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy 29 közoktatási intézmény igazgatói álláshelyére írta ki az új pályázatot.

    Közöttük szerepel a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium, amelynek igazgatóját, Czita Zoltánt április elsején váltották le. Utóda Mede Norbert lett, akit április 3-tól átmeneti időre, július végéig bíztak meg az intézmény irányításával.

    Az új vezető kinevezése miatt április 4-én huszonhárom tanár átmenetileg lemondott osztályfőnöki és munkaközösség vezetői megbízatásáról, majd a diákok és a szülők egy részével közös tüntetésen fejezték ki tiltakozásukat a PMIK döntése ellen. A megyei intézményfenntartó aznapi közleménye szerint Mede Norbert megbízása jogszerű és szakmailag megalapozott volt.

    Czita Zoltán az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, megfontolja az iskolaigazgatói poszt újbóli megpályázását, míg megbízott utóda, Mede Norbert azt mondta, annyi a dolga, hogy még gondolkodni sem volt ideje az induláson.

    VálaszTörlés
  65. Kecskeméten is kiírhatnák a Kiskunhalasi pszichiátria igazgatói székéért a pályázatot újból, tudjuk, még a jó pályázatokat sem vették figyelembe.
    Bács-Kiskun megyei elnök kívánsága volt az elbírálási szempont,nem a tudás a gyakorlat,hozzáértés. Még a tízmilliós eszköztár sem mozgatta meg a jóváhagyók fantáziáját! Az elcsalt pénzek védelme még az eszköztártól is fontosabb egyes vezetőknek.

    VálaszTörlés
  66. Halál a fogyatékos intézetben
    2012-04-18 09:34
    Egy 20 éves autista fiú életét vesztette egy budapesti intézetben, miután többféle pszichiátriai szerrel kezelték és állapota folyamatosan romlott - állítja az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány. A szülők beszámolói és az orvosi papírok alapján könnyen lehet, hogy a fiú a nem megfelelő orvosi ellátás és a szerek mellékhatásai miatt halt meg. Állításuk szerint a fiút rendszeresen bántalmazták is az intézetben. Az édesapa most könyvet ír az elmúlt húsz év hányattatásairól, arról, mennyire nem kaptak segítséget. A szülők a fiuk halálának ügyében egy emberjogi szervezethez fordultak segítségül, amely a pszichiátriai visszaélések kivizsgálásával foglalkozik.

    VálaszTörlés
  67. Tisztelt Emhoffer!
    Ha Ön Kiskunhalasi is volt akkor tudnia kell, hogy nem Szilágyi, hanem Szilády Áron.
    Ennyi és semmi, mert valószínű hogy egy szellemmel levelezek.

    VálaszTörlés
  68. 40 éve kerültem el Kiskunhalasról. Nem vagyok szellem!
    Ön meg egy rossz lelkiismeretű egyén aki mindenkiben a hibát keresi,
    ha tükörbe nézne a hiba vissza köszönne Önnek.
    Ernhoffer György

    VálaszTörlés
  69. 2012 Április 18 01,35 írójához.
    Diktatúra van érvénybe Bács-kiskun Megyébe. A demokratikus elveket nem tanulták meg a képviselők.
    Orbán szeretné ha az IMF a mezőgazdaságba szólna csak bele.
    Az emberek jogait korlátozó intézkedésekbe,nem akarja,hogy bele szóljanak.
    Pedig egyetlen lehetőség az igazságos eljárás az ha iskolák intézetek vezetésére alkalmas személyeket választanak meg.
    Politikusaink az emberek jogait eltiporták diktatórikus eljárásukkal
    Az IMF től kértük a diktatúra megszüntetését.
    Demokratikus igazságos eljárást,elbírálást, döntést kérünk.
    Az embereknek vannak jogai amit tiszteletben kell tartani.

    VálaszTörlés
  70. Új pályázatot írnak ki április 15-i határidővel az egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévő közoktatási intézmények vezetői feladataira, ez a kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes - közölte a közigazgatási tárca pénteken az MTI-vel.

    VálaszTörlés
  71. Pszichiátriára is kiírják újból vagy választanak abból a 4-5 ből amit már átolvastak?

    VálaszTörlés
  72. A bőrbe kötött alaptörvényt átírják, de Kerényi nem enged a 48-ból!
    Egy hozzáértő igazgató neki nem kell! Neki csak és kizárólagosan olyan igazgató kell aki úgy táncol, ahogy a hazugok fütyülnek.
    Bennfentes

    VálaszTörlés
  73. A halasi tükör azt írta,hogy kiírják az új pályázatot!
    Pályázók figyelem beadni a pályázatokat!
    Addig még szakmai szempontokat nem vesznek figyelembe ha kell minden pályázat kiírásnál be kell adni.
    Főorvos Úr ne fáradjon a beadással Önnek munkaköri kötelessége lett volna jelenteni a betegverést megerőszakolást és egyebeket.
    Mert minek is alkalmazott Bányai Két orvost 350 beteg mellé, egynek 4 órás műszakba kellett volna ellátni a lakókat a törvény szerint.
    Talán egyedül jobban ellátta volna a munkáját, és megkockáztatom nem sétált volna a betegverők védelmében.
    Nem P.P Még most is. MATT.

    VálaszTörlés
  74. volt itt egy hozzászólás ,hová tünt? ejnye,bejnye.

    VálaszTörlés
  75. Amilyen szemétség volt az elmúlt két és fél évben a Megyeházán az kiskunhalasi pszichiátriai intézetben történtekkel kapcsolatosan,És a kecskeméti iskolában ahol szintén beteg személyek ellátásáról volt szó, ahhoz képest a megyeházán nem volt egy értelmes ember aki felvállalt volna egy vizsgálatot becsülettel ami minden bírósági procedúrát elkerült volna.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  76. Alaptörvény ide vagy oda,első az emberséges gondozás,betegek becsületes ellátása verés szívatás nélkül. Egyszóval szeretettel.

    VálaszTörlés
  77. Így kéne lenni!

    VálaszTörlés
  78. A pályáztatási botrányok elérték újra az oktatási intézményeket is. Manapság az iskolakezdés előtt, több mint 100 intézmény élén nincs igazgató. Mert a kollektíva javaslatát, s a pályázatokat egyaránt lesöpörték. Ugyanaz a diktatúra van, mint a kádárrendszerben, amikor hozzá nem értőket neveztek ki gyárak élére, ahogy minisztereknek is.
    A miniszter egy személyben dönt? Ejha!
    Még mindig marad a legalja a legtetején.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)