2010. július 30., péntek

"Vizsgálatot kérnek a botrányba keveredett intézmények ügyében"


"KECSKEMÉT  | Csütörtökön rendkívüli ülés összehívására szólította fel Bányai Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét a közgyűlés MSZP frakciója.
2010. január 28. 13:49

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott levélben a kecskeméti Juhar utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményben valamint a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt események ügyében kér soron kívüli tájékoztatást az elnöktől az MSZP frakció. A 12 képviselő által aláírt levélben dr. Balogh László mindkét intézményben mindenre kiterjedő, alapos vizsgálatot szorgalmaz a fenntartó részéről, amely "nem kerülheti meg a fenntartó önkormányzat illetékeseinek a felelősségét sem az ügyben."

Dr. Balogh László a közgyűlés elnökéhez is eljuttatott levélben úgy fogalmaz:
"Nem alaptalan azt mondani, hogy a nyilvánosságra került ügyek lavinát indítottak el. A tények magukért beszélnek... Mindkét esetnek vannak közös vonásai, és felelős fenntartói magatartással elkerülhető lett volna az országos botrány, hiszen ezek a panaszok nem új keletűek, hanem már a múlt évben tudtak róla az illetékesek az önkormányzatnál."

Természetesen megkerestük Bányai Gábort is, mit szól az MSZP frakció indítványához:
– Hétfőn a Juhar utcai intézményben és a kiskunhalasi pszichiátrián is elindultak a fenntartói vizsgálatok, ezeket én magam kezdeményeztem. A  megyei önkormányzat mellett a gyámhivatal is vizsgálódik mindkét intézményben. Az a véleményem, érdemes lenne ezeknek a vizsgálatoknak az eredményét megvárni. Éppen ezért a rendkívüli ülés összehívásának jelen pillanatban nem látom sok értelmét. A következő megyei közgyűlés február 12-én lesz, ott természetesen mindenki felteheti a kérdéseit és elmondhatja észrevételeit mindkét intézménnyel kapcsolatban, illetve szívesen adok tájékoztatást a vizsgálatok aktuális állásáról. Emellett személy szerint is úgy gondolom: mindenkinek az az érdeke, hogy megfelelő megoldást találjunk mindkét intézményben."
.

Régebbi írás a baon.hu portálról

-------------------------------------------------------------------------------------

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

29 megjegyzés:

  1. Hmm az ilyen belső vizsgálatokból megjöttünk ám!!!!

    VálaszTörlés
  2. Egy független vizsgálat kell!!!Ennek az lesz a vége mindenki nyugodjon meg úgy is eltusolunk mindent!Ha pedig lesz eredmény az a fenntartót fogja igazolni. Ha becsületes úton haladtak volna akkor már rég elkezdték volna a vizsgálatokat de idáig a bizonyítékok eltüntetésével foglalatoskodtak!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudtak eddig vizsgálódni,pedig idő és lehetőség is lett volna rá.Eltusolásokban,és fenyegetésekben,rágalmazásokon na meg a fenyegetéseken dolgoztak eddig.
    Most,hogy olvasom az igazgatónő 12 milliót ajánlott fel,hogy vigyék el a balhét a vádlottak.Már látom itt nagyfokú korrupció is jelen van.Ez nagyban hátráltatja a nyomozást!
    Mivel a jelentők nincsenek megelégedve a belső fenntartói,a minisztériumi és a nyomozók munkájának eredményével.Ezért íratják egy ügyvéddel a Straszburgi Emberjogi Bírósághoz a jelentésüket.Kell ez nekünk,nem elég Magyarországi botrány,nekünk világra szóló kell.

    VálaszTörlés
  4. MEGTÉVESZTŐ A CIKK! EZ NEM MOSTANI, HANEM A KORÁBBI, MÉG FEBRUÁRI INDÍTVÁNYA AZ MSZP-NEK!
    NEM JÓ EZ ÍGY, MERT FÉLREVEZETŐ, MINTHA MOST A VÁLASZTÁSOK UTÁN BÁRKI POLITIKUS IS TÖRŐDNE AZ EMBEREKKEL!
    Akkor ott a közgyűlésen jól sz@rban hagytak minket, tartózkodtak a szavazástól, ahelyett, hogy kiálltak volna mellettünk! Ha közzéteszünk valamit, az legyen pontos, aktuális, szóval HITELES!

    VálaszTörlés
  5. Ha valaki értelmesen olvassa tudja,hogy a régi írás.Még emlékezem rá mert akkor valami fejleményt vártam.A 13,02 es íráshoz csak annyit
    tennék hozzá,hogy erről én is halottam.
    Igazi becsületes igazságot akarnak eredménynek!

    VálaszTörlés
  6. Teljesen feleslegesen szólították meg Bányai urat hiszen négy éve akadályozza az igazság kiderülését. Négy éve tudjuk,hogy Bányai úr teljesen alkalmatlan erre a becsületes és önzetlen munkát igénylő feladatra. Könyörögjenek még neki tisztelt képviselő urak. Nem volt még elég a könyörgésből ?? Mit vizsgálódik tudják Ők az igazságot,csak hiányzik a határozott, és a probléma hathatós megoldására irányuló azonnali intézkedés. A kérdésre adott válasza is nem más mint maszatolás. Ez nem más mint a problémák szőnyeg alá SÖPRÉSE !!!!
    Ugyan kérem évek óta vizsgálódik nem kéne egyszer már intézkedni is. Vagy Ön nem tartozik felelősséggel a választóinak, vagy Önt nem a választók bizalmából került oda hanem pártja jóvoltából. Mindegy hogy került oda,de egy sertés telepen az emberek különben elvégzik a dolgukat mint Ön a pulpituson. Az Ön hozzáállása a hely ráérünk arra még. Biztos ha tűz ütne ki valahol akkor is ez lenne a hozzáállása. Ugye majd februárban.!? Remélem a választásokon majd díjazni fogják a választók.Rendesen árt saját pártjának. Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Figyelem! A bejegyzett cikk, korábbi keltezésü.

    VálaszTörlés
  8. Ez most aktuálisabb mint valaha!!! Mit találtak??? A nagy semmit de most kezdődik minden elölről!!! Ellenőrzés ellenőrzés hátán lesz!!!Találtunk mi de nem a megyének küldjük hanem másnak aki foglalkozik a kis emberekkel is!

    VálaszTörlés
  9. Na és mi lett a vizsgálatok eredménye ?? Ja,KECSKÉRE BÍZTÁK A KÁPOSZTÁT erről ennyit!!!!!

    VálaszTörlés
  10. MSZP-s képviselő urak biztos nagyon meg vannak magukkal elégedve, ne csodálkozzanak,hogy minden választást elveszítenek,mert a hirtelen föllángolás után hamar leállították magukat. Vagy úgy gondolták hogy túlteljesítették a tiszteletdíjért járó munkát. Uraim ez a nagy hűhó semmiért kategória!!!!!!!

    VálaszTörlés
  11. Igen aktuális (LENNE) most is, csak először megörültem, ahogy láttam a címet, hogy HÁTHA MÉGIS, olvasva viszont már ismerősnek tűnt, akkor meg már megŐrültem, hogy így sz@rakodhatnak velünk ezek a valakiknek magukat képzelő politikusok, amit és ahogyan csak akarnak!
    A végén a pár sor olyan, mint a hirdetés alján a kisbetűs, ha az elején lett volna, nem esem pofára és nem lángol fel bennem a remény! Semmi nem változik itt, akár a szocik, akár ezek vannak hatalmon, a saját pecsenyéjét sütögeti mindegyik, csak a tűz körül ülő, a pecsenyéből részesülő "rokonyok" száma növekszik egyedül!

    VálaszTörlés
  12. Lesz itt aki majd talál,de az minden eddig vizsgálódónak kínos lesz.
    De a vezetőknek még inkább.

    VálaszTörlés
  13. Bányai Gábor korábbi tájékoztatása:
    A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában - az Ön által - bejelentett események kiegészítéseként írt levelével kapcsolatban az alábbiakban tájékoztatom Önt.
    A meghallgatási jegyzőkönyvek, valamint az ügyben érintett független szakmai szervezetek és államigazgatási szerv vizsgálati anyagai elkészültek. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van, ennek eredményét még nem ismerjük.
    Jelen kereső levelében foglalt új tartalmi elem is kivizsgálásra kerül.
    Az átfogó, minden érintett szervet bevonó vizsgálati anyag elkészülését követően tudom Önt a vizsgálat végkimeneteléről tájékoztatni.

    Kecskemét 2010. febr.9.

    Tisztelettel: Bányai Gábor

    VálaszTörlés
  14. Elnök ur már rég elmúlt febr.9. Tán bealudt, ébresztő nem érzi hogy Önnek kötelességei lennének,ja ha komolyan venné hogy a tisztelet díjért tenni is kéne valamit.Jobb helyen csak elvégzett munkáért jár fizetés.Úgy látom Ön elvan mint a befőtt,mint aki jól végezte dolgát,nem számít hogy az intézményeiben tombol a terror,a megaláztatás, és az emberek kicsinálása. Igaz ez Önt cseppet sem érdekli a lényeg hogy jó zsíros állásban pöffeszkedik,és még amit elvállalt azt sem kérik számon.BRÁVÓ!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  15. Tisztelt elnök úr!
    Kiderítettük,hogy ténykedésének még is van kézzel fogható látszata.Biztos nem kis erőfeszítésébe került,hogy vissza kerüljön állásába a hiteles jegyzőkönyvvel alátámasztott nyakra taposó H.K.bántalmazó. Talán nem fejezte be a dolgát mert nem halt meg a beteg?Kívánom Önnek,ha a sors úgy hozza,ilyen ápolója legyen.

    VálaszTörlés
  16. Ő csak egy díszpinty!Nem tesz ő egy lépést sem az intézet lakóiért,és a dolgozókért.

    VálaszTörlés
  17. Ha nem tesz semmit akkor adja át a helyét egy becsületesen dolgozni akaró embernek.

    VálaszTörlés
  18. Azt meg nem éri fel ésszel!

    VálaszTörlés
  19. 13:02-nek Már a nyomozók munkájával sem vagy elégedett? Nemrégen még azt írtátok, hogy a legjobb nyomozók dolgoznak az ügyön.

    VálaszTörlés
  20. Miért is kap fizetést egy vezető, ha azt sem tudja, hogy mi történik az Intézetben és a jelzésekre is magasan tesz?
    Ápolni nem ápol, takarítani sem takarít, karbantartást nem végez, semmiről sem tud, akkor miért is? A szimpla páváskodásért ennyi pénzecske jár?a tényleges munkát meg elvégzik a többiek?

    VálaszTörlés
  21. A lakók megfelelő ellátásának gondozásának,a dolgozók munkájának színvonaláért kapja a fizetését az igazgatónő,és a szakmai vezető is.
    Mária

    VálaszTörlés
  22. Igen kedves Mária, ezek mind a mások (dolgozók) által elvégzettek! De ő(k) akkor mit is csinál(nak) a fizetésért? mert amik a vezetői feladatkörbe tartoznak, azok terén igen alacsony a teljesítési mutató!

    VálaszTörlés
  23. Csak az intézetbe pöffeszkednek,de eredményt nem tudnak felmutatni.Mivel a lakókat verik bántalmazzák,a dolgozókat terror alatt tartják most még jobban mint eddig,ezt tudják ők!
    Sok disznóságot szeretnének eltusolni,mert különben tettek volna intézkedéseket,a fentebb írtak megszüntetésére.Mária

    VálaszTörlés
  24. Elindult a narancskoztarsasag.hu !
    2010.07.29 |

    Farkas Gergely országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján jelentette be: ígéretükhöz híven elindítják a narancskoztarsasag.hu weboldalt, mely a Fidesz kétharmados kormányzásának árnyoldalát mutatja be - olvasó leveleken keresztül.



    A honlapot a levelet író emberek szerkesztik. Olyan emberek, akik a szó klasszikus értelmében talán nem is politizálnak, viszont mégis a politika áldozatai lettek. Csupán azért, mert más a véleményük, mint a Parlamentben kétharmaddal bíró Fidesznek. Ezek az emberek politikai üldözöttekké váltak Magyarországon, Európa közepén, a XXI. században.

    A honlap céljáról álljon itt egy kivonat Vona Gábornak, a Jobbik elnökének parlamenti felszólalásából:

    Én nem a jobbikos képviselőkért, nem a mi jogainkért emelem föl most a szavam, hanem olyan emberekért, akik élik a maguk kis polgári életét, dolgoznak, gyermekeket nevelnek, szeretik a hazájukat. Ők nem részesei ennek a politikai küzdőtérnek, nem kellene, hogy pofonokat kapjanak, most mégis úgy tűnik, hogy egyre több helyen pofonokat kapnak azért, mert szavaztak egy pártra, amelyikben hisznek. Mint például az a Szabolcs megyei orvosi ügyeleten 25 éve dolgozó sofőr, akinek fideszes politikusok elérték az elbocsátását, miután kiderült, hogy a Jobbik egyik helyi vezetője.

    Én nem tudom ezeket az embereket képviselőnek nevezni, hanem aljas trógernek, és én kérem Önöket, hogy közösen harcoljunk a cinizmus és a nihilizmus ellen. Ennek alátámasztása céljából elindítjuk a "narancskoztarsasag.hu" oldalt, ahová mindenkinek - politikai hovatartozástól függetlenül - várjuk a hasonló jellegű tapasztalatait, élményeit; reméljük, nagyon kevés ilyen fog majd eljutni hozzánk.

    Ezen mondatok szellemében kérjük és várjuk történeteiket. De írjanak nekünk akkor is, ha az ígéretek ellenére még mindig kiszolgáltatottnak érzik magukat a bűnözőkkel, bankokkal, hivatalokkal, munkaadójukkal szemben, vagy éppen - az állítólagos moratórium dacára - kilakoltatás vár Önökre, netalán uzsorások keserítik az életüket.

    Aki úgy érzi, üldözést, hátrányos megkülönböztetést, meghurcolást szenved, vagy helyi szinten tapasztalja a Fidesz diktatórikus megnyilvánulásait, ne habozzon, írja meg egyenesen a Narancsköztársaságnak!

    barikad.hu




    HÍREK

    VálaszTörlés
  25. Erre a lapra lehet írni ,hogy bányai úr nem tesz semmit a lakók és a dolgozók érdekébe.

    VálaszTörlés
  26. Én sűrűn járok gyógyszertárba és mindig kapok ajándékot van ahol komolyat jénaitál stb. Ez a kizárólagos patika mit ad az intézménynek hisz több millió Ft-ot hordunk oda?? Kinek adja? Ki teszi el?? Vagy több személy részesedik eme kegyből? Talán az is aki napi fél órát sem rendel csak a tünetek elmondása alapján írja ki a gyógyszert, mert kizavarja a beteget!!!

    VálaszTörlés
  27. Csak a vezetők,vagy a fő orvos asszony teszi el.
    Pedig a lakóké lenne!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)