2010. december 7., kedd

Ahova senki sem akar bekerülni...


Évről-évre statisztikákat készítünk a minisztériumnak, a fenntartónak, a módszertani központnak…

Még az előgondozási munkát végeztem, amikor – többek között - a várakozókkal kapcsolatos információkat kellett formanyomtatványon kitölteni és továbbítani. Ceruzával töltöttük ki… persze mindig tegnapi határidőre.
Sohasem írtam rá fars számot, pontosan kiszámoltam a várakozók átlagéletkorától kezdve, a várakozás pontos idejéig… Az adatokat rögzítettem, majd amikor szóban is referáltam az eredményről, azt mondták, hogy ennyit nem lehet beírni… Az „ennyit” a várakozási időre vonatkozott, amit a felére módosítva lehetett csak továbbítani… Három évről, másfél évre… Nem értettem egyet vele: miért kell valótlanságot állítani?
Ha én kérdezném, bizony a valós adatok érdekelnének, hogy hiteles képet kapjak, és hathatós intézkedéseket kezdeményezhessek…

A másik alkalommal a kollégáim egy bácsborsódi szakmai konferencián vettek részt. Egyik előadásban hallották, hogy Bács-Kiskun megyében a pszichiátriai elhelyezésre várakozók száma: nulla. Valójában, ez akkoriban, úgy száz főre volt tehető... Ekkorát tévedni nem lehet, csak szándékosan!
Az esetről egy kötetlen beszélgetés kapcsán tettem említést igazgató asszonynak, aki vélhetően már tudott róla, hiszen rejtélyes mosoly volt a válasza…

Emlékeztet ez arra, amikor a szakemberek azt tanították, pl. a hajléktalan ellátásban, hogy egyfelől, minél előbb vissza kell őket integrálni a társadalomba,  másfelől pedig olyan pályázatokat írnak ki, melyek ennek az ellenkezőjét szorgalmazzák! Lásd még: ITT! 

Tulajdonképpen a valóság senkit sem érdekel, csak úgy kell csinálnunk mintha… Ha az adatokat szándékosan hamisítják, vagy meghamisíttatják, akkor a számok mögött álló emberéletek miért, és kinek számítanának?
Hol vannak a felelős szakemberek, akiket valóban érdekel az elesettek sorsa?
Meddig, engedhetjük ezt így tovább?


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net            Kiskunhalas

15 megjegyzés:

  1. 15.10-nek

    Ha ismerné a körülményeket, pontosan tudná, hogy itt nem elnagyolt általánosításról van szó, hanem permanens csalásról!

    VálaszTörlés
  2. Csalás csalás hátán,hamisítás hamisítás hátán.
    Hazugság hazugság hátán sikkasztás sikkasztás hátán.Ezek a megtörtént esetek a Kiskunhalasi körösi úti intézetbe zajlottak szinte a dolgozók szemük láttára, nem volt egyetlen egy olyan ember se, a vizsgálódok között se, a vezetésbe de még a nagy tudású tanácsadókból akik mondták volna állj,ez nem mehet így tovább.Még mik derülhetnek ki ezek után,amit a Megye jóváhagyásával tettek ez ideig.A Fenntartónak már régen fel kellett volna menteni a munkavégzés alól az ilyen vezetést.Ibolya

    VálaszTörlés
  3. A megyei vezetőknek is régen menni kellett volna
    már,de ezeknek van olyan vastag bőrkéjük ama helyen,hogy újból ki erőlködjék az "áldásos"
    tevékenységük folytatását!
    Gratulálunk FIDESZ!!

    VálaszTörlés
  4. a szociális ellátás területén a pszichiátria befolyásos pozícióba férkőzött.
    A végeredmény pedig az, hogy gondoskodás és tisztelet helyett a betegeknek túl gyakran van részük abban a szörnyű megaláztatásban, hogy a szellemi képességeiket pszichiátriai kezelések teszik tönkre, vagy egyszerűen tragikus és korai véget ér az életük. Szeretteinknek az ilyen módon való elárulását nem tűrhetjük el egy civilizált társadalomban.

    VálaszTörlés
  5. Pályáztatás vagy ?????

    A Megyei vezetésnek valóban menni kellet volna már akkor amikor elfogadták a halasi Igazgatónő pályázatát.Mivel gyakorlat és iskolázottság hiányzott annak aki 10 évig az igazgatói székbe páváskodott.De lehet,hogy a Megyeieknek se volt meg az iskolájuk ahhoz,hogy tudják egy mezei újságíró nem tudja emberségesen vezetni a beteg ellátását végző Intézetet.Meg akik vizsgálták már a helyzeteket azoknak is hiányos lehet a tudásuk,hogy az előirányzott problémákig nem tudtak eljutni.Pedig feketén fehéren le volt írva mit hol keressenek.Lehet,hogy analfabéták nem tudnak olvasni? Ezért nem találták meg a korábban jelzett dolgokat.Azért,hogy egy Fideszesnek jól feküdt, akkor még MSZP-s Igazgatónő, azért még iskolázottság nélkül nem kellett volna Igazgatói székbe ültetni.
    Ebben a Fenntartó is hibás.Amikor tudomásukra jutott a betegverés azonnal fel kellett volna függeszteni a vizsgálatok idejére,ezt az igazgatónőt.(A dühöngő alkalmazásáról tudomást szerzéskor meg a Juharos Igazgatónőt is)
    Amikor a Fenntartó egyengeti az ilyen gondozási formákat ellátó intézetek vezetőit,akkor már a Fenntartónál is lehetne keresgélni ott is vannak problémák.Ha nem lenne elhatárolódtak volna vagy tettek volna az Intézetekbe ilyen gondozás ne fordulhasson elő. Az Ő tudtukkal bele egyezésükkel még folytatódhat tovább.
    Hány ember várja a változást? Kiskunhalason a lakók meg a dolgozók nagyobb része.Kecskeméten a gyerekek,és a dolgozók ugyancsak nagyobb része, várja a változást.Vajon meddig várat az igazság magára Megyei urak?

    WWW.Medianó.hu

    VálaszTörlés
  6. Már előre látom, mekkora botrány lesz, mikor Januártól fél évig Magyarország Miniszterelnöke lesz a soros EU elnök. Fél évig számtalan rendezvény lesz, s közben a külföldről beözönlő politikusok és média el lesz árasztva a Kiskunhalason történt eseményekkel.
    Ha addig nem lesz érdemi változás,nincs más eszköz ....

    VálaszTörlés
  7. Remélem addigra látható változás lesz. Borzasztóan lassan dolgoznak akik vizsgálják az Intézetben történteket.Lehet,hogy alapos munkát végeznek azért.De sokan várjuk már a változást.
    A Megyénél meg úgy látszik nem számítanak a beteg lakók,és a terror alatt tartott dolgozók semmit.Az Megyei Urakból kiveszett az emberség!
    Ha nem így lenne már régen felmentették volna a vezetőket. Nem teszik mert zsarolhatók , lehet,hogy a korrupció is jelen van az életükben.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem azért mondták, hogy senki sem vár, hogy legyen indokuk az otthon esetleges bezárására.

    VálaszTörlés
  9. Ha nem vagyunk képesek a lakóink mellett kiállni akkor csak azt várhatjuk.Dolgozó

    VálaszTörlés
  10. Az emberi jogok története című dokumentumfilm kiegészíti a társadalmi célú ismereteket a beteg jogok lehetőségei iránt, a füzeteket és a tanári anyagokat meg lehet vásárolni.. Ez egy újabb eszköz, amely segít annak megvalósításában, hogy mindenhol ismerjék és tiszteletben tartsák az emberi jogokat.Talán még nálunk is meg kellene ismerni.""x""

    VálaszTörlés
  11. A bezárással való fenyegetés, nem a betegek és a dolgozók miatt háborítja fel a vezetést.
    Érdeklik is őket a betegek!
    Attól tartanak:
    1. hogy megszűnik a zsírosbödönhöz való hozzáférés
    2. az új vezetés teljes átvilágítást fog kérni
    3. kiderülnek a disznóságok

    Tippelő

    VálaszTörlés
  12. Félnek,meg félhetnek is van miért. A fiktív számlázások a cégekkel oda vissza alapon már indokolja is a félelmüket.Ami pénzek eltűnhettek itt a 10 év alatt,meg amiket vissza juttattak a Megyéhez az már a félelem alapja lehet.Meg a pályázati pénzek jótékonysági??????????????????
    Ami vissza nyúlik 5 évnél távolabbi időre azt feltárják.Azért szeptember óta vizsgálják ezeket is.Még nem jelentették be,hogy ártatlanok nincs semmi amit elkövettek.Találtak sokat!

    VálaszTörlés
  13. Mondtam Én,hogy a betegverés az csak egy mákszem.
    A többi lesz a mákos kalács.

    VálaszTörlés
  14. Szerintem azért tagadták le a létszámot, hogy nehogy ellenőrzést kapjanak onnan, ahova még az ő kezük sem ér el!

    Godnolkodó

    VálaszTörlés
  15. Hát most kapnak onnan is:))

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)