2010. december 15., szerda

Mi is lehetnénk a csúcson!


Ha  annak idején a főorvosasszony  nem ragaszkodik ahhoz, hogy az intézetből menesszék Naftz Katalin-t, akkor most példa értékű lehetne az intézmény munkája, vezetése, a szakma csúcsán lehetnénk! De ennek a vezetésnek a jó szakember nem kellett! Ő volt az az ember aki szervezett, tervezett, szakmailag kiváló volt, igaz, az a mai napig is!
Ember maradt, felhívta a figyelmünket a hiányosságra, de soha nem lettünk hazugsággal vádolva és büntetve! Főleg nem terrorizálva, kitalált vádak alapján! Ő egy ember maradt, Katák Katája a legkatább Kata, kit az Isten is Katának alkotott. Minden rendezvényen ott volt, sőt segített az ünnepek lebonyolításában!

Ennek az embernek csak üdvözölni tudom a munkáját! Láttam az általa vezetett  otthon weblapját, minden elismerésem az Övé!

Gratula Neked Kata!


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

18 megjegyzés:

  1. Szegedi felmérés!
    A megkérdezettek szerint az ideális főnök keménykezű, van tekintélye, mégis laza, jó fej, és kiáll az alkalmazottjaiért, megvédi őket. A többség szerint mindenképpen férfi, aki nem kivételezik senkivel, nincs kedvence, és – többek között ebből adódóan is – következetes. A válaszadók fontosnak tartották, hogy a főnök mindig ápolt és jó megjelenésű legyen.

    Empatikus, türelmes, bármikor el tudná végezni bármelyik alkalmazottja munkáját, ha úgy adódna (bár tudvalevő, hogy nem ez a feladata). Páran megemlítették, hogy a jó főnökre felnéznek a beosztottjai. A megkérdezettek többsége fontosnak tartotta, hogy az ideális vezető ne felejtsen el dicsérni, és ne csak pénzzel próbálják meg motiválni az alkalmazottakat, hanem verbálisan, mert olykor egy "szóbeli hátba veregetés" vagy egy szelet csoki többet ér, mint a pár ezer forintos jutalom. S ha hibázik vagy téved a beosztott, akkor az ideális főnök nem feltétlenül rögtön büntetéssel vagy fenyegetéssel torolja meg a vétséget, helyette inkább segít: megmutatja, mitől lesz jobb, elvárásainak megfelelőbb az elvégzendő munka.

    Amikor arról faggattuk a válaszadókat, hogy szerintük létezik-e a fent felsorolt tulajdonságokkal rendelkező, ideális főnök, egy pozitív válasz érkezett: igen, létezik, de már nyugdíjba ment. Ám olyanok a mai napig dolgoznak, akik a fent felsorolt tulajdonságokból néhánnyal rendelkeznek. És ne felejtsük el: a főnökök is fel tudnák sorolni azokat a jellemzőket, amelyek meghatározzák az ideális alkalmazottat; és gyanús, hogy ebbe a csoportba is kevesen kerülnének...

    VálaszTörlés
  2. Ilyen emberek kellenének nekünk! nem betegverők hazudozók,terrorizálók.Munkás

    VálaszTörlés
  3. Sok ilyen ember kellene akkor nem tartanánk itt.
    A kedves vezetőink nem járatták volna le így az Intézetünket.

    VálaszTörlés
  4. Ez így igaz Cica! Nagyon jó vezető volt! Mérhetetlenül emberséges.

    VálaszTörlés
  5. Katának írtam, hogy nem felejtettük el! A mai napig tiszteljük. Boldog lehet aki a keze alatt dolgozik biztos nem szedi a nyugtatót marék szám a dolgozó nála.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon rendes ember,Ő Ember tudott maradni.Gabi

    VálaszTörlés
  7. Már egy éve írjuk, amit most országos szakemberek is megerősítettek. Tulajdonképpen mit is akar még a betegek közelében, az intézményben az a vezető, akinek nyílt levélben kell felhívni a figyelmét arra, amit "hivatalból" kinevezésekor tudni illet volna. A Fenntartónak meg azt, hogy akit vezetőnek kinevezett, szakmai ismeretek hiányában nem képes a feladat ellátására. Az már csak ezen felüli, hogy a szakembereket nem becsülte meg, a beteg lakók jogát durván megsértette.Ezért hallgatták ki, hosszú vizsgálati idő után gyanúsítottként. Intézkedéseivel nem előre lépett az intézmény, jó hírnevét nem növelte. Az Önkormányzat jogászai adjanak most már valóban megfelelő tanácsot azoknak, akiknek ebben az ügyben tenniük szükséges. A károkozást nem szükséges tovább növelni. Okoska

    VálaszTörlés
  8. Azt azért nem hiszem el, hogy a Cica írt a Katának???

    VálaszTörlés
  9. Pedig elhiheted, tudja meg mi lett az intézettel!

    VálaszTörlés
  10. Nekem is van egy-ket szolni valom...
    Kata sokkal de sokkal okosabb es emberseges volt,es mai napig az maradt.
    Nem a pereputyaval takarozott...
    Nem tett beteges kijelentest egy rendes noverkere (nyilvanossag elott ugye le ku....ta),azert en remelem ezert is felel a torveny elott!!! Mert megerdemli!

    VálaszTörlés
  11. Ha azt nézzük,hogy milyen áron került az Igazgatói székbe.Okoska

    VálaszTörlés
  12. Szégyellheti is Ő ,és aki által ide került az is.

    VálaszTörlés
  13. A levélben említett hölgy miért került felvételre az intézetbe annak idején???!!!Miért kellett várnia 5 évet,hogy pályázhasson vezetői posztra!!!???ÍNézz utána !!!!!

    VálaszTörlés
  14. Nem érdekel habár tudom. Ilyet mint a mostani vezetők nem tett!! Majd ezektől kérdezd meg ha új munkahelyet sikerül találni nekik. Miért kellett elmenniük az intézetből?? he he

    VálaszTörlés
  15. Ők már a beteg gondozásba ápolásba nem dolgozhatnak ,ha innen ki kerülnek.Ugye sétáló emberkék?

    VálaszTörlés
  16. 13,17 Mert akkor még a belső Mari nem akart ártani az előző igazgatónőnek.Munkás

    VálaszTörlés
  17. Z. M.-nek
    Mi már nem fogunk találkozni! :)

    VálaszTörlés
  18. Mi is lehetünk a csúcson! Vezető váltás után mi is érezhetjük,hogy jót tettünk a lakók érdekében,és a terror alatt tartott dolgozókért. Mária

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)