2011. március 12., szombat

Mindenért (meg)fizetnek a lakók ...


„Ami a tiéd az az enyém is, ami az enyém, ahhoz semmi közöd!”

Többször panaszolták a (becsületes) ápolók, hogy milyen trükkök léteznek a lakók pénzéből történő önjutalmazásra… A sütemények, üdítők a büféből… A cigaretta, amit kiszámolnak és elfejtenek odaadni… A vásárlások… élelmiszerről (gyümölcs, joghurt), ruhaneműről, tartós fogyasztási cikkről és a dekorációról szóló számlák, a kirándulások, a nyaralások, a névnapozások, a szülinapok… Persze ez nem vonatkozik mindenkire, de a külsős hozzászólásokból ítélve, sajnos országosan, általánosságban elmondható… Mindenesetre a példa ragadós, a rossz példa pedig, felső megerősítésre még inkább

A vezetés hagyja, sőt egyes számlákat duplán elszámolnak… Kiírják zsebpénznek, de meghagyják, hogy hozzanak számlát róla, és azt is elszámolják… A vásárlási kedvezményt pénzben visszakapják, de nem adják át annak, akinek a pénzét elköltötték…

Bútorokat az ellátottak lakószobájába, az osztály társalgójába és a nővérszobákba, a lakók pénzén vásárolták, úgy, hogy sok esetben a lakó nem tud róla, tehát nem is járulhatott hozzá... Sőt, nem is használhatja... Mint olvastuk korábban, a dolgozók nem pihenhetnek a nővérszobákba, ezért ők a lakók nappalijában tartózkodnak, amit pont ezért, nem használhatnak a lakók… Természetesen ebből következik, hogy azok a lakók sem tartózkodhatnak és pihenhetnek a helyiségben, akiknek a pénzéből vásárolták a bútort, azaz, akik számára a helység kialakításra került!
Olyan lakókat is érint ez, akiknek még cigire sem futja, csak napi 5-10 szálra, amiért ráadásul, gyakran könyörögniük kell!

Igaz, a munkatársak munkavégzéshez szükséges barátságos környezetének kialakítása fontos, jó közérzetük támogatása kívánatos, de ne feledjük, erre a lakók pénzét felhasználni, tilos!
Meggyőződésem, hogy a munkatársak döntő többsége szívesebben dolgozna egyszerűbb körülmények között, nyugodt, segítő légkörben, mint a mostani kondíciók és vezetői morál mellett.
Egyébként pedig láthattuk, hogy van, lenne erre is forrás, gondoljunk csak az év végi ajándékozásra, (ön)jutalmazásokra, amiből, (egy-két év alatt!) fel lehet szerelni, és ízlésesen berendezni, felújítani az összes irodát, társalgót! Egy-egy vezetői iroda luxus berendezésiből, vezetők indokolatlan utazási költségeiből, stb. bőven futotta volna, még a munkatársak rekreációjára is!
Mindezt legálisan, törvényesen… S akkor a bérmegtakarításokról még nem is beszéltünk…

Mert az a gondnok, aki gondnokoltja pénzét tudta, belegyezése és hozzájárulása nélkül másra fordítja, az visszaélést követ el, és felelősséggel, elszámolással tartozik! Így van ez akkor is, ha ezt a lakó tudtával, belegyezésével és hozzájárulásával teszi, mivel a lakó, függési viszonyban van az intézettel, a személyzettel, a gondnokával, ezért tőle pénz, még hozzájárulásával sem fogadható el, így az értelemszerűen az intézmény, a személyzet, a gondnok javára sem fordítható!
Aki - bármely okból - nem képes más pénzét, becsületesen, jó szándéktól vezérelve kezelni, az adja vissza megbízatását haladéktalanul. Természetesen azt követően, hogy tartozását hivatalosan is rendezte a gondnokoltja fele.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

10 megjegyzés:

  1. Nem elég,hogy bántják a betegeket de még a pénzüktől is megfosztják Őket.Lehet,hogy ez is igazgatói utasításra történt?Mert ami számlaérték a lakók által ellettek költve,azt valaki zsebre tehette.Mert számla van róla de nem becsületes úton van az elszámolás.Meg azért az áll konyhalány irodája is benne volt több mint egy millió forintba.Meg a fizetése a semmit tevésé,azt mind a lakókra lehetett volna költeni.Tudom nem történt semmi ez így volt a természetes!Okos Tóni

    VálaszTörlés
  2. Az nem semmi,hogy 118 országból vannak akik olvassák a blogot és sokan vannak visszatérő
    olvasók.Milyen véleménnyel lehetnek a betegveréses gondozásról? Meg a vezetésről,hogy ilyeneket megengedhetőnek tartanak.Vagy rólunk,hogy ezt eltűrjük. Irisz

    VálaszTörlés
  3. Az Intézetnek a működési leírásában szerepel e
    a tanácsadó alkalmazása,vagy csak plusz kiadás a semmiért? Kíváncsi Fáncsi

    VálaszTörlés
  4. A semmiért mindenképpen plusz kiadás, ha szerepel, ha nem.
    Csak azt nem értem, azóta miért nem publikálnak az otthonunkban történő magas színvonalú munkáról?!

    VálaszTörlés
  5. Magas színvonalú munkát csak a beteg verők és a rokonsághoz tartozók végeznek.Te ha bele gebedsz akkor se leszel jó munkás,egy nagy hibád van.Véded a betegeket! Gabi

    VálaszTörlés
  6. Ez nem hiba,hanem egy erény egy jó tulajdonság.
    Nem a védelmezők állnak a bíróság elé hanem a bántalmazók.És a vezetők.Dolgozó

    VálaszTörlés
  7. 18,05-höz
    A szupervizor foglalkoztatása szerepel a szakmai sztenderdek útmutatásaiban.
    A nálunk alkalmazott személynek, bár vannak jogosítványai, de úgy tudom, ő nem szupervizor, ahogyan nem is professzor.
    Ráadásul a szupervizor nem adhat a munkatársakra nézve hátrányos tanácsokat, ahogy büntetési módokat sem javasolhat! Ez súlyos szereptévesztésre utal, még akkor sem tehet ilyet, ha a vezetőknek kifejezetten ilyen irányú tanácsokra van szüksége.
    Valószínű, ha így tesz, azért teszi, mert ezt tanulta (látta) és alkalmazta korábbi munkahelyén.
    A szupervizor egyébként a kliensekkel dolgozókat hivatott segíteni, nem a - jelen esetben alkalmatlan – főnök(ök) személyiségét kell pátyolgatnia közpénzből. Erre lett volna lehetőségük a korábbi szakmai képzések keretében az önismereti csoportokban, ahova persze nem jártak. Maradna tehát, a maszek pszichiáter, pszichológus saját finanszírozásból.

    Sok munkahely egyébként nem tudja kigazdálkodni egy, az erre a célra képzett, valódi szupervizor bérét és egyéb juttatásait, ezért nem is tud alkalmazni szupervizort.

    Erre csak nálunk van pénz, úgy látszik. Ez is hozzátartozik az intézmény „leparírozásához”.
    Amint írták, „itt minden rendben”.

    VálaszTörlés
  8. Hazugság oktatásért akkor is kár volt a pénzt kidobni az ablakon.Mert csak annyira volt jó,hogy két hónappal később lesznek ítéletek mert hazugságaikkal hátráltatták a nyomozás menetét.
    nem hiába szaladgált az igazgatónő a vádlott lakására.Puszi puszi beszéljük meg mit is hazudjunk tovább,hogy ne derülhessen ki az igazság.Tudorka

    VálaszTörlés
  9. Ön ismeret az itt nem működik,még véletlen se.

    VálaszTörlés
  10. De még Önkontról sem !

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)