2011. május 30., hétfő

Elsőkből az u-túlsok

Én úgy gondolom, hogy a Whopper és Schauma, valamint a DJuice világában előfordulhat az, hogy összekavarodik az ember és pillanatnyi zavarában elejt egy-két nyelvtani hibát. Ezzel a magyar nyelvvel ráadásul meg is vagyunk áldva, nincsenek egyszerű szavaink, mint például az elronthatatlan OK. Nyelvünk sajátossága, hogy vannak olyanok, akik akkor érnek képességeik csúcsára, mikor leírják azt, hogy - "magas szintű szakmai munka" (ITT!) -. Ez után óhatatlanul megindul a hanyatlás, és szókincsük amilyen arányban gyarapodik szleng és argó szavakkal, oly mértékben törlődik az, amit a magyar nyelvből merítettek egykoron. Eleinte csak a kritikusok értenek az apró jelekből, később azonban, amikor tudatlanságuk háromszor (3) két (2) méteres plakáton bizonyítja számunkra, hogy a szellemi leépülés visszafordíthatatlanná vált, mások is elfordulva kacagnak a "magas szintű szakmai munkán" (ITT!). Ne nehezteljenek rájuk, gondoljanak csak bele, hogy önök hányszor röhögtek mások kárán. A világ már csak ilyen.
Sokan tudják, hogy én a megoldások, az ésszerű megoldások embere vagyok. Tudnék javasolni egy hatékony módszert. Mikor a jövőben hasonlóan komoly nyelvtani, és egyéb kihívással szembesülnek, bizonytalanságukat osszák meg másokkal. A lakók döntő többsége tudni fogja a helyes választ, és szívesen a segítségükre siet. Éljenek a lehetőséggel! Szerintem csak így garantálható, hogy a csoportjuk továbbra is "magas szintű szakmai munkát" (ITT!) tudjon végezni!

Próbálják meg összeszedni magukat, mert sajnos túlsok embert érint az önök munkája, és nem mindegy h. :), vagy :(!
 

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

13 megjegyzés:

  1. A betegek is tudnának ilyen szakmai munkát csinálni mint ezek.

    VálaszTörlés
  2. Újság olvasás köröm reszelés láblógatás felsőfokon. Közöd?

    VálaszTörlés
  3. Újság nézegetés, pontosabban.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. 19:12
    Sem Protest, sem Perennis nem szed nyugtatókat.

    VálaszTörlés
  6. Helyesírási hibákat végképp nem moderálunk. Meg is őrülnénk, mikor beindulnak a "magas szintű szakmai munkások", és társaik! Nem hagyhatnánk fent egy hozzászólást sem!

    VálaszTörlés
  7. ha nem moderálsz helyesírási hibát, azaz nem akadsz fent rajta, akkor több beírásod is csak szócséplés. Ha nem szed nyugtatót, akkor szedhetne.

    VálaszTörlés
  8. 15:54-hez
    A betegek valószínűleg nem flörtölnének B.B.-vel.

    VálaszTörlés
  9. Azoknak attól több eszük van.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon nyers a betegekkel szemben. Nem nézi embernek őket.

    VálaszTörlés
  11. A BB.az a BIZTOS BETEG rövidítése?

    VálaszTörlés
  12. Biztos Beteg = B. Brigi!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)