2011. május 30., hétfő

Paprika tálalásából csak a só hiányzik


 Tvhalas TV nélkül, avagy grandiózus cikk, tartalom nélkül


Olvasom, s azon gondolkodom, hogy mitől ízetlen Paprika tálalása. Először azt hittem, csak a só hiányzik belőle, de igazából minden, ami emlékeztet az általa kifőzött étel nevére, a BKMÖ PFBO lecsóra…

Egy újabb megrendelésre írogató, pedig ezekből errefelé Dunát lehet rekeszteni… Mert bármelyik oldalon állnak, bármit vallanak, mind ugyanazt fújják: A betegverőkért való kiállást, nemes, törvénytisztelő cselekedetté magasztalják… A visszaéléseket  bagatellizálják… Az igazságért kiállókat megkövezik…

Mit is ír ön az intézményünkben történő visszaélésekről? 

Pálcát törni a betegverők fölött, csak a bíróságnak van joga, de a betegeket tovább bántalmazni, az elvitathatatlan joga kell legyen az elkövetőknek (az ártatlanság vélelme)!?

A feljelentéseket inkorrektnek (?) állítja be, mélyen elhallgatva, milyen lenne egy korrekt feljelentés.

A vádak pitiánerek – fenyegetés, zsarolás, erőszak, szexuális visszaélés, természetkárosítás, lakók pénzével való visszaélések, közvagyon elherdálása, okirathamisítás, csalás, hűtlen kezelés… stb. – ön szerint!

Azt mondták önnek, hogy támadás esetén már nem fognak segíteni az ápolók  a kollégáiknak, nehogy betegveréssel vádolják őket… (Miért kapják a bérüket?! Nem kötelező ezt a pályát választani!) Aki ilyet mond, tesz, vagy akár csak gondol, az alkalmatlan erre a pályára…

Hangzatos hazugság: „Nincs olyan ápoló lassan az intézménybe, akit ne ért volna fizikai atrocitás az ápoltak részéről.” Kérem, ne dőljenek be ennek a szövegnek se, mert ez is hazugság. Azt próbálják elhitetni velünk, hogy akit az ápolók vernek, az vagy megérdemli, vagy csupán visszakap a beteg valamit abból, amit ő korábban adott… Továbbá azt is, hogy velük máshogy nem lehet bánni!?

Egy súlyos képzavar a cikk végén: „Az idilli hangulat azonban a tébolyult elmék miatt gyorsan elszabadulhat…” - főleg, ha az újságíró ápoló barátai felhergelik őket, sőt cipődobálásra biztatják a betegeket, mondjuk kamerairányba... Mert a kamera a betegeket zavarja legkevésbé. Ne próbálja elhitetni senkivel, hogy amit egy-egy súlyos beteg csinál, az mind a 355 betegre jellemző.

Zárásképpen még jobban kifejti a fenti elmés gondolatait, látásmódját, előítéleteit a pszichiátriai betegekről:
„Miközben a bolondok bútorokat törnek, addig a dolgozók felett viszont pálcákat, pedig azt csak a bíróság törhetne.” Csodálkozom, hogy az alanyai, akiket oly forró hévvel, s híven képvisel, nem figyelmeztették még arra, hogy a pszichiátriai betegeket nem bolondoknak hívják, sem nem elmebetegeknek, ahogyan a fogyatékosokat sem hülyéknek. Persze, hogyan is mondhatták volna, ha ők is ugyanígy gondolkodnak.

Hogy magánemberként nincs önismerete, betegségbelátása, és hogy ez a magánvéleménye, az senkit sem érdekel. De ne próbáljon hírekből összeollózott írásaival, indulatokat gerjeszteni együttérző emberekben csak azért, mert ön kiszolgálója, szócsöve a pitiáner bűnösöknek, hitelét vesztett embereknek, és megélhetési, hazug politikusoknak, akik megpróbálják átmenteni a hatalmukat…

Az avas paprika, mely eredeti funkcióját sem képes már betölteni, szemétbe kerül…
Nemcsak ízetlen, hanem ízléstelen is a produktuma.
Így írni beteg, kiszolgáltatott, segítségre szoruló emberekről nemcsak méltatatlan, hanem elfogadhatatlan és tűrhetetlen is!

Nem is tűrjük!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

28 megjegyzés:

  1. Mit várhatnánk tőle?? Amikor
    a hetes osztály három dolgozóját, mint koronatanúkat hallatta cikkében, persze név nélkül!! Hazugnak nevezték a feljelentő nővéreket, Paprikával egyetembe. Ők!!! Két betegverő és a takarítónő.
    Nyugodtan vállalhatták volna a nevüket, úgyis tudja mindenki. P. Krisztián, Gy. Attila és Rita.
    Van aki azóta megbánta. Elmondhatná a Paprikának is, ha volna benne tisztesség, de mostmár a nevével.
    Igaz, ezt úgyse írná meg, mert nem kapna rá engedélyt!!!
    Hazudnak ezek mind!!

    VálaszTörlés
  2. Gusztustalan cikkében írja: "Aki megsimogat egy beteget attól fél, hogy feljelentik molesztálásért!"
    Ez a pasas nem normális!!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Lassan észre kéne venni, hogy nekünk nem a sok becsületes dolgozóval van dolgunk, hanem azzal a néhánnyal, akik tönkreteszik az intézményt, a munkatársakat, és a beteg embereket. Csupa csaló, hazudozó, kisstílű és goromba gnóm. Nekik kell menniük! ...Pár tucat ember. Ilyen egyszerű!

    VálaszTörlés
  5. Már régen megoldódott volna ha a Fenntartó becsületesen áll az ügy mellé. Mert ki mikor lett gyanúsított, akkor elküldte volna,most nyugalomban dolgozhatnánk. Nem lejáratják hazugságaikkal az intézetünket.nem a két jelentő járatja le hanem a hazugságért tüntetők meg a hazudozók! Nem sokáig megy már ez a bicikli.
    Kitörik a kereke, a hazugoknak meg a becsülete véglegesen. Dolgozó

    VálaszTörlés
  6. Paprika újságíró miért nem írta meg,hogy mikor van nyílt nap,hogy mi hozzátartozók is tettünk volna fel kérdéseket. Talán mert nem is volt nyílt nap az a nap: Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  7. Paprika most is,a betegverőket a betegverőkért tüntetőket és a gyanúsított személyeket védve írt. Azt is megírhatná melyik törvény melyik paragrafusa ad egyértelmű engedélyt,hogy egy gyanúsított Ex igazgató leltározhasson vagy ,hogy egyáltalán részt vehessen a leltározásba.
    Ő miatta került ilyen helyzetbe az intézet. Október óta gyanúsított. A Fenntartónak novemberben már fel kellett volna menteni a munkavégzés alól. Milyen törvény engedélyével dolgozhatott tovább? A Bányai helyett is válaszolhatna a dolgozók 35 kérdésére. A bérpótlékok hova lettek? Erre is válaszolhatna,ha már ilyen jól informált.
    Meg talán egy 100 kilós ápoló az 50 kilós beteg nyakán tapos melyik törvény engedi az ilyen beteg gondozást? Ha paprika édesapja nyakán taposna az ápoló akkor is így vélekedne?
    Taposd legalább hamarabb örökölhetek? Ilyen az elve? Ibolya.

    VálaszTörlés
  8. A Fidesz azért tűri ami itt folyik Bács-megyébe, mert mióta meg nyerték az önkormányzati vállasztásokat az óta a fentartó vissza játsza a pénzt a FIDESZNEK!!
    Azért jó nekik ez az elnök mert sötét mint a pince,csak annyi esze van,hogy azt csinálja amit FENNTRŐL mondanak neki!
    Így van ez minden Fideszes megyei fenntartónál?
    Gusztustalan,hogy még a kiszolgáltatott emberektől is lopnak!
    Akasztófára velük!

    VálaszTörlés
  9. Nem igen gondolnám,hogy magasabb szinten tudnának Bányai üzelmeiről. Hamarosan megtudhatjuk,mert feljelentést tesznek a juharosok (nem a szcientológia!) a bérpótlék a túlóra az államilag fizetett támogatások ki nem fizetése miatt. Ezt a mi dolgozóink is megkérdezhetnék Bányaitól vagy Simontól,hogy mi mért nem kapunk az államilag fizetett támogatásból. Mária

    VálaszTörlés
  10. Mert azt szét osztották maguk között. Nekünk kuss,
    Nem jár semmi csak a sima fizetés.De a foglalkoztatóba van akinek a fizetése is több mint egy orvosé a kórházban. Ő a főorvosék lánya.
    Diploma nélküli diplomás bér,ez is visszataszító.
    Jogászok meg lapulnak mert itt rengeteg jogtalan dolog történt. Munkás

    VálaszTörlés
  11. A főcikkhez csak annyit fűznék hozzá,hogy a Paprikától értelmesebbek is vannak a betegeink között. Ez elmondja írásairól a véleményemet.Mária

    VálaszTörlés
  12. Én csak kérdezek? Az intézet jogásza kit képvisel? A munkáltatót, a dolgozót, vagy az ápoltat? Hogy érthetőbb legyen mondanék egy példát. Van egy munkaügyi birósági ügyem /ez csak fikció/,tanácsot kérek a jogász úrtól,majd Ő meghallgatás után megy a munkáltatóval egyeztetni és már esélyem sincs tovább!Van ügyvéd is az intézetben mondják most többen. Igen csak az a gond,hogy őt is az intézet fizeti. Itt a kör bezárult!

    VálaszTörlés
  13. Két jogász a hazugságot képviseli,pedig Ők is a betegek miatt vannak alkalmazva.ha betegek nem lennének rájuk sem volna szükség.

    VálaszTörlés
  14. Szép gyakorlatot szerzett,itt aztán bőven tudja kamatoztatni,csak ebbe beletörik a bicskája!
    Maffia!

    VálaszTörlés
  15. Bűnszövetkezetbe elkövetett csalás sikkasztás!
    Bányaival az élen,Ő a főkolompos! István

    VálaszTörlés
  16. Ha ebben az intézetben ennyire veszélyesek a betegek, akkor miért nem kapnak az ápolók veszélyességi pótlékot? Az írás szerint akkor a testi épségük forog kockán nap mint nap? Na erre válaszoljanak! Az ágymelletti pótlékot még belgyógyászaton is adnak.

    VálaszTörlés
  17. Ennek a fenntartónak csak Veránkára van pénze,hogy szakadjon rájuk,mikor elbújva dorbézolnak ott,mert az arra lett kitalálva!
    Bányai vezette tetves banda!

    VálaszTörlés
  18. A Veránkára elköltött + 49 milliót a Juharon meg az intézetünkön szedték össze. Lehet,hogy a kártyapénzünk is Veránkán keresendő. Ibolya

    VálaszTörlés
  19. Persze az októberi ünnepélyes átadás után ment el a 49 millió. Bányai azt hiszi mi hülyék vagyunk?
    Ő adott ki kétféle hivatalos tájékoztatást.
    Melyik az igaz?

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  21. Kérem, fáradjon át az ATV honlapjára, politizálni!

    VálaszTörlés
  22. De kérem én itt szeretnék politizálni.

    VálaszTörlés
  23. Bányai nyilatkozatai között nem kell válogatni,hogy melyik az igaz,mert az is hazugság amit kérdez!

    VálaszTörlés
  24. Lesz ott elszámoltatás! Bányai védheti a két igazgatónőt. Még jó is,hogy védi Őket legalább magukkal rántják és neki is takarodni kell.

    VálaszTörlés
  25. Adja Isten úgy legyen!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)