2011. július 21., csütörtök

AZ A BIZONYOS BOSSZÚSZOMJAS LEJÁRATÓKAMPÁNY, AVAGY AZ IGAZSÁG ELŐBB VAGY UTÓBB, DE MINDENKÉPPEN KIDERÜL

 .
Amikor a média "megszellőztette" a Juhar utcai dühöngő ügyét, az illetékesek részéről több alkalommal is elhangzott, hogy az egész csak alaptalan vádaskodás, 2-3 volt dolgozó lejáratókampánya.

Ehhez képest 28 vádlott van az ügyben, sőt már a tárgyalások kitűzésére is sor került. Augusztusban 26.-án, 29.-én, 31.-én, szeptemberben 02.-án, 05.-én, 09.-én, 13.-án, októberben 03.-án, 07.-én, 10.-én, 12.-én, és 14.-én lesznek tárgyalások, napi 5 órányi tervezett időtartammal.

Hát igen, ez lenne ugye a fenntartó szerinti alaptalan vádaskodás? Emlékszünk még ugye a "Bányai felvette a kesztyűt" és a "megvédjük az intézményeinket" hangzatos szlogenekre?! Most majd kiderül, hogy kiktől is kell(ett volna) megvédeni az intézményeket!

Amúgy meg elég szépen pofára esnek hamarost a sajátságos etikai kódexüek ott a BKMÖ-nél, ahogy arról a kormányzati tervekből értesülhetünk:

"a Fideszben már megszületett a politikai döntés a megyék jövőjéről. Ezek szerint a jelenlegi egészségügyi, szociális és oktatási intézményfenntartói hatáskör elkerül a megyéktől, amelyek ehelyett a területfejlesztéssel foglalkozhatnak. A régiós területfejlesztési tanácsok szerepét így a megyei önkormányzatok veszik át"

Így aztán a jövőben majd csak azzal foglalkozhatnak, amihez értenek: a területfejlesztés, vagyis a kapa és a kasza szerepe a mezőgazdaság felemelkedésében.

26 megjegyzés:

  1. Hamarosan Kiskunhalason is beindulnak a dolgok. Lesz egy kis zűrzavar, és fogaknak csikorgatása!

    VálaszTörlés
  2. Én személy szerint bízom abban, hogy a pályázati elbírálások előtt meglesz ez a döntés!! Így akkor azok döntenek a pályázatokról, akik talán értenek is hozzá ki tette le a legmegfelelőbb pályázatot!
    Nem arra fognak törekedni, hogy 2 év haladékot adnak a szakvizsga megszerzésére! Nyerje meg olyan ember aki tudja mit, hogyan kell végezni egy ilyen intézményben. Aki velejéig EMBER az legyen az igazgató!!

    Én személy szerint nagyon szurkolok egy illetőnek, aki rátermett, és ért a szakmához!

    VálaszTörlés
  3. Én még nem hallottam az illetékesek bocsánatkérését "a 2-3 volt dolgozó lejáratókampányával" kapcsolatos nyilvános rágalmazásuk miatt.
    Nem is olvastam a sajtóban, sőt a TV-ben sem láttam. Pedig ott kell bocsánatot kérni, ahol elhangzott!
    Bátran ki kell állni, - mint ahogy a vizimentés (Veránkán) ürügyén tették, - belenézni a kamerába, és megkövetni a hamisan megvádolt dolgozókat. Ez a minimum, amit első lépésként megtehetnek...

    VálaszTörlés
  4. Remélem a megyének majd tételesen kell elszámolni az intézményeik vagyonával,és majd kiderül,hogy Csáki szalmájaként kezelték az ÁLLAMI vagyont ,ld:Halasi Kőrösi úti intézmény,ahol elajándékozták a több száz köbméter fát,és a "hozzáértő"nyomozók ezt szépen benyalták,vagy benyalatták velük!
    Ezt nem szabad rájuk hagyni,mert mért nem a saját vagyonukat herdálják!!!
    Tisztelt főmufti nyomozó kisasszony Maga teljesen hülyének nézi az embereket,vagy ennyire nem ért a dolgához,vagy netán a Bányai jobbkeze?

    VálaszTörlés
  5. Össze fog ez szép lassan állni! Érdekes dolgok fognak történni ősszel...

    VálaszTörlés
  6. Én arra leszek kíváncsi,hogy ki nyeri el az igazgatói pályázatot,már csak azért is,mert feledtéb furcsálnám ha olyan nyerné meg akinek
    se iskolája,se szakmaji gyakorlata,se esze nincs hozzá,hanem kivan szolgáltatva a bűnözőknek,mint ahogy az most is van!
    Lesznek ott a pályázaton minden követelménynek megfelelő emberek is,vagy a Sötét Bányai ezt is ki fogja magyarázni,előre mondom meg sem kell próbálni!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon gyorsan kéne ez a törvényi változás!
    Ópusztaszeren már rabol a megye, visz mindent amit lehet és létszámleépítés van. Most teszik tönkre az utóbbi 10 év munkáját. Még szerencse, hogy az Csongrád megye! Bízzunk abba, hogy Bányaiék későn kapnak észbe!

    VálaszTörlés
  8. Bányai bele fulladt az életmentő akciójába is!
    A hazugládája!

    VálaszTörlés
  9. Az iskolákat szociális intézményeket az állam át veszi a megyei Önkormányzatoktól,egy nagyon jó lépése a kormánynak. Nem olyan régen olvastam,hogy a református egyházak veszik át.
    Véleményem szerint olyanra kellene bízni a fenntartását akik emberségesen,a betegeket időseket tiszteletben tartva végzik a gondozásukat. A sérült gyerekeket óvják attól,hogy tovább sérüljenek a gondozás által.
    (Mint a juhar utcai iskolában történtek,dühöngő .) Persze a Megyei Önkormányzat által üzemeltetett Kiskunhalasi Pszichiátrián történtek is elképesztő vezetőkre enged következtetni. Mert az a dolgozó aki vádlott,bántalmazta a lakókat, még most is a beteg embereket ápolhatja,mert a Megyei Önkormányzat azokat védi, nem a beteg lakókat. Mi oka lehetne más az ilyen embertelen gondolkodási eljárásnak mint a pénz.
    Ahol becsületes a vezetés ott a betegverőket azonnal eltávolítják a betegek közeléből. Talán az is rossz gondolkodásra engedi következtetni a közvéleményt,az embereket, hogy a megbízott igazgató felkéri leltározni a gyanúsított elküldött igazgatónőt. Ezek tudatába a fenntartó felelősségét is firtatni lehet. Lefokoz egy iskolát,összevon egy falusival csak azért,hogy ott is a gyanúsított felmentett igazgatónak végkielégítést tudjon fizetni, fegyelmivel elküldés helyett. (Bács megyébe Bányai úrnak is ki jár az ártatlanság vélelme.) Talán az illetékesekig eljutottak az e fajta gondozásoknak gyerek neveléseknek a hírei,aminek megakadályozására államosítják vagy régi Magyar egyházak kezelésébe adják a működtetését az intézeteknek.

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  10. Tanulhatnának belőle a fenntartó és az intézetünk vezetése is. NEM A TERRORT hanem az ésszerű igazságos becsületes megoldásokat kellene előtérbe helyezni! Igaz azt csak becsületes vezetőkkel lehetne!

    A dolgozó egészsége a cégnek is megéri
    2011. július 17.

    A dolgozó egészsége a cégnek is megéri

    Egy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak egy empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikális állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövidtávon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma. A lehetséges lépésekről dr. Sztancsik Ilona, az Oxygen Medical foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beszélt. Mária

    VálaszTörlés
  11. 16,56 Ez a pályázat olyan,hogy Bányai kiválasztotta a papocskát,annak is adja.
    Nem számít,hogy nincs megfelelő végzettsége gyakorlata. Ellenben jól tudja állítani,hogy
    nem történt semmi. Nem is dolgozott még akkor itt, de Ő kijelentette nem igazak a vádak.
    Bányainak ilyen emberekre van szüksége,mert ezek úgy hazudnak ahogy a fenntartó dirigálja nekik.
    Mária

    VálaszTörlés
  12. 19.23
    Szerinted a fa ára, a pár milkó, az hova került?

    VálaszTörlés
  13. A Juharon a 2-3 bosszúszomjas, intézményből "elküldött-eltávozott" ember helyett, "szép" szám a 28 vádlott. Van akit ezek közül sajnálok is, mert hitte, amit vezetője elhitetett vele: így kell az értlemileg sérültekkel bánni.
    Az iskola vádlott vezetőjének, a fenntartónak felelnie kell ezekért is. Mióta húzódik már ez az ügy? Úgy tűnik szeptembertől felgyorsul. A bezárt gyerekeken, az összevont iskolán ez ugyan már nem segít, de talán a jövőt befolyásolhatja.
    Bocsánkérés?! Többször javasoltuk már az illetékeseknek ezt a gesztust a gyerekek,a felnőttek, az iskola szakmai hírneve érdekében. Hiába! Ez szelektív hallásra, s szelektív érdekek erejére vall.
    Már csak az igazságszolgatásban lehet bízni.

    VálaszTörlés
  14. Nem a dolgozók zsebébe az biztos! Kilehetne deríteni ha úgy állnának a dolgokhoz.De aki ezen dolgozott szerintem azt is megfenyegették épp úgy mint az intézetben a dolgozókat. Ha nem fejezi be akkor mehet a munkahelyéről! Előbb- utóbb kiderül az igazság!Van aki mindezek ellenére nyomoz tovább, hova is került a fa és az ára kinek a zsebébe! Hogy lehet állami tulajdont egy maszeknak elajándékozni? Akkor adjuk oda csak úgy a bíróság épületét egy építkezési vállalkozónak. Ugye milyen hülyén hangzik?

    VálaszTörlés
  15. Mini presszó mellett is van egy nem is akármilyen sarki ház, azt meg a vörös iszap károsultjainak kellene felajánlani. Mert ők megérdemlik.

    VálaszTörlés
  16. Érdekes kérdés lehet,hogy az odaajándékozott fa ára után hogyan adózott be az egyéni vállalkozó!
    Vagy megkapod szinte ajándékba,mert az elvégzett munka értékéhez képest ez egy holibiris összeg!
    Természetesen a pénzen,hogy milyen arányban azt nem tudom,de osztoztak!
    LOPÁS,AZ ÁLLAMI VAGYON FONDORLATOS LENYÚLÁSA!
    Mit szól hozzá az ADÓHATÓSÁG?

    VálaszTörlés
  17. Ki volt az a vállalkozó aki kivágta a fát?
    Egy NAV vizsgálatot megérne és megtudnánk,hogy volt e vissza osztás a vezetők felé,vagy ne adj Isten a fenntartó felé. István

    VálaszTörlés
  18. 190.§ (2) bekezdés Érdekes! Hétköznapi ember nincs aki ezen eligazodik.

    (2) Az elveszett birtok visszaszerzése érdekében önhatalmúlag csak akkor lehet fellépni, ha más birtokvédelmi eszközök igénybevételével járó időveszteség a birtokvédelmet meghiúsítaná.

    A megengedett önhatalom másik esete az elveszett birtok visszaszerzése érdekében történő fellépés. A birtok elveszítésekor a hatósági jogvédelem elsődleges birtokvédelmi eszköz, ezért a törvény az önhatalmat csak akkor engedi meg, ha az egyéb birtokvédelmi eszközök igénybevételével járó időveszteség a birtokvédelmet meghiúsítaná.

    Az önhatalom e feltétel meglétén túl is csak akkor megengedett, ha a birtok megvédéséhez szükséges mértéken nem terjed túl [lásd e § (1) bekezdéséhez fűzötteket].

    Kölcsönösen gyakorolt tilos önhatalom esetében a Ptk. 188. § (1) bekezdésében és az e bekezdésben foglalt szabályt kell egybevetni. Ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy kölcsönösen gyakorolt tilos önhatalom esetében a törvény csak a Ptk. 191-192. §-ában írt birtokvédelmi eljárást mellőzi, a jogvitát ilyenkor a Ptk. 193. § alapján kell elintézni és kötelezni kell a jogalap nélküli birtokost a dolog kiadására. Kölcsönös tilos önhatalom mezsgyevitákkal összefüggésben szokott előfordulni, a vitás területet ugyanis a szomszédok többször is "elfoglalják", illetve "visszafoglalják".

    Jogos önhatalom gyakorlása esetében per csak az önhatalom gyakorlása közben okozott kár megtérítése érdekében szokott indulni. Ezekben a perekben a birtokvédelem szabályai szerint kell eldönteni, hogy a birtoksértőnek okozott hátrány a birtokháborítás elhárítása érdekében okszerűen és a veszélyeztetett érdekkel arányosan történt-e.

    Szóval az indok röhej :) Én meg elajándékozom az intézet buszát a szomszédnak mert szegény. Nem kaphatok érte büntetést ezek szerint.

    VálaszTörlés
  19. Két év óta kínlódik az igazsászolgáltatás furcsa mód ebben az ügyben,akkor már lehet hogy bele lehet szarni az egészbe,mert itt a politika irányítja már az igazságszolgáltatást is!
    Mentik a bőrüket a szarháziak!

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  21. Romák traktorja volt bent a favágáskor lehet,hogy Simon Ilona az állam fáját a romáknak ajándékozta el? Ehhez neki nem volt jogosultsága! Néró

    VálaszTörlés
  22. Még most is aktuális!
    Nincsenek titkok?
    Nincsenek kínos kérdések?

    1 Hol van a 220 dolgozó kártyapénze?
    2 10 év alatt miért nem kaptuk meg?
    3 Miért nevezte ki további 5 évre mikor tudta,hogy gyanúsított?
    4 Miért nem küldte el véglegesen?
    5 Miért bújtatja még az igazgatónőt?
    6 Miért nem állította le a hazugságért tüntetést?
    7 Betegverőket miért engedi beteget ápolni?
    8 Már vádlottak és még mindig itt tartja,nincs lelkiismeret furdalása,hogy ez elítélendő?
    9 Miért alkalmazza tovább az alkoholista orvosokat?
    10 Miért nem álltak ki a betegeikért az orvosok?
    11 Belső ellenőrt miért alkalmazza?
    12 Nem dolgozott 10 éven keresztül,nem talált semmit akkor miért alkalmazza ?
    13 Miért nem az iskolázottságuknak megfelelő beosztásba vannak a dolgozók?
    14 Miért nem találták meg problémákat azok akik itt vizsgálódtak?
    15 Nem volt szabad nekik találni?
    16 miért akarták lebeszélni a jelentőket a jelentésről?
    17 Miért nem álltak melléjük és kivizsgálták volna becsületesen?
    18 Helyesnek tartja azt,hogy aki a betegekért ki áll és ír, azt elküldik a betegverőket meg alkalmazzák?
    19 A foglalkoztató építésére tényleg csak fele pénzt utalták át ?
    20 Vagy hazudott a főápoló?
    21 Meddig szándékozik a hazugságot pártfogolni?
    22 Mikor jut el a tudatáig ,hogy Ön szolgálja még ezeket a beteg embereket is?
    23 Miért nem az Ő érdeküket képviseli?
    24 Nem tudja vagy nem akarja az igazságot?
    25 Ön szerint meddig tudja még itt tartani a bűnösöket?
    26 Csalásba sikkasztásba Ön is benne van?
    27 Mekkora Összeg az amiért a pátját a becsületét oda adta, ezekért a bűnösökért?
    28 Remélem nem kínosak a kérdéseink?
    Holnap délután táblán olvashatja!
    29 Ugye ezekre válaszolni fog?
    30 választ kapunk rá?
    31 Mit tudnak ezek a volt igazgatónők amiért a becsületét
    az iskolát a lakóotthon biztonságát hazugsággal veszélyezteti hírnevét tovább rombolja az igazság helyett.
    32 Csalással sikkasztással okirat hamisítással vádolt ex igazgatót miért engedi leltározni??
    33 Azért,hogy papíron minden meg legyen?
    34 A kiállított festményeket ki lopta el?
    35 Bányai úrnál hány van belőle ?
    36 Miért nem kapunk veszélyességi pótlékot? Ha ilyen veszélyesek a betegek?
    37 A hetes osztályon vannak a legsúlyosabbak,Ki teszi el a veszélyességi pótlékot?
    Ica a volt igazgató?
    38 Miért alkalmaznak hazudós papot igazgatónak?
    39 Szabadság kiadását nem tudta volna megoldani az új igazgató?
    40 Nem tud át tenni egy dolgozót a szabadságon levő helyére?
    41 Jó dolgozónak ennyit ér a 10 éves munkája gyakorlata?
    42 Papocska nincs benned emberség? Hogy lehetett pap?
    43.kérdés! Meghallgatja az új igazgató a dolgozó álláspontját mielőtt fegyelmit ad neki?
    44 Miért kell át helyezni a dolgozókat,amikor a betegek megszokták jól végzi a rábízott munkát?
    45 Valamelyik főnővérnek nem tetszik? Arra gondolnak Ő is jelentett valamit?
    Ne,hogy feledésbe kerüljenek a kérdések.
    46 A ki lépett dolgozónak miért nem lehetett szabadságot adni? Amikor a párja veszélyeztetett terhes volt?
    47 Egy papba nincs ennyi emberség,hogy megértse a párját szeretné orvoshoz vinni?
    48 Üdülési csekket miért nem kapunk?
    49 Vásárlási utalvány milyen időközönként jár?
    50 Miért nem kaptunk csak egyszer egy évben karácsony előtt? Úgy tudom minden g hónapba jár.
    51 Bányaiék egész évben a mienkéből vásárolnak?

    VálaszTörlés
  23. Nem a blog üzemeltetőjét kell szekírozni rendszeresen azért mert az emberek megírják amit az üggyel kapcsolatban gondolnak!!!

    VálaszTörlés
  24. A vásárlásról csak annyit, hogy nem most ma nem mióta meg választották őket az óta mint a HERE ÉLŐSKÖDNEK RAJTUNK!!

    VálaszTörlés
  25. Azért tartottak bennünket terrorba, megfélemlítve,hogy ne merjünk szólni semmiért.
    Nem a blog üzemeltetője az oka annak,hogy kiderülnek a disznóságok,hanem azok a hibásak akik elkövették a dolgokat. Azoknak nem mernek szólni,meg fel sem fogják a tartalmat ezért a blog üzemeltetőjét bántják. Ibolya

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)