2012. február 14., kedd

ANONIM üzenet érkezett - 2012.02.14. 1:58

 
Az anonim levél tartalma a következő: „Vincze István: - az ismeretlen tettes a blogra történő bejegyzések feltüntetésével, illetve közreadásával bűncselekményt követett el intézményünkkel, valamint annak vezetőivel szemben akkor, amikor valótlan tényállításokat közölt. -.
Milyen "bejegyzésekre" gondol KONKRÉTAN a feljelentő? Általánosságban nem lehet semmi negatívat írni az Intézményről, csak jót? Vagy KONKRÉTAN tudja, mit tart valótlannak? Ha tudja, miért nem bizonyítja be a feljelentése során, hogy ezért és ezért tartja valótlannak? Legyen a következő, egy hipotézis (nem valós helyzet): Én meg feljelentem Vincze Istvánt, azért, mert hamisan vádol. Hogy miben? Úgy, konkrétum nélkül. Csak úgy általában, hamis vád miatt. Milyen hamis vádról beszélek? Miért gondolom, hogy hamis? Az mindegy! A lényeg, hogy FELJELENTEM! A lényeg, hogy támadok! Aztán járjon ő bíróságra, mert nekem úri kedvem úgy hozta. No, most ehhez mit szólna Isten "hű" szolgája, ha megtenném? Nem szégyelli magát, tiszteletesként? Bort iszik, és vizet prédikál? Hol mutatkozik meg a békességre, igazságosságra való késztetése? Idézzek neki ide egy két bibliai versszakot? Ez az ember nem az igazságosság követe. Szerintem se lelkésznek, se intézetvezetőnek nem való. De az a súlyosabb, hogy igehirdetésre sem alkalmas. Másrészt teológusként nem érthet egy ilyen intézet vezetéséhez, mert nem kapta meg hozzá a megfelelő képzést.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

14 megjegyzés:

  1. Uray Erzsébet, úgy tudom nem jelentette fel rágalmazásért és becsületsértésért Vincze Istvánt, amikor az igazgató az összmunkatársi értekezleten nyilvánosan, a háta mögött gyalázta a blog miatt.
    Pedig mi, tanúskodtunk volna! Valaki fel is írta akkor a blogra.

    VálaszTörlés
  2. Fel lehet jelenteni Vincze Istvánt azért is mert mióta Ő az igazgató azóta sem kaptunk étkezési utalványt. Lenyúlta?????????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha járna étkezési utalvány, akkor jelentsék is fel! Meddig tűrik még a kisemmizésüket, megalázásukat? Gyáva népnek nincs hazája! Ha hagyják, hogy jogtalanul járjanak el maguk ellen, akkor megérdemlik a következményeket!

      Törlés
  3. Szerintem már tök mindegy, hogy mi és ki volt és mit tett és mit nem tett kivéve a tárgyalás alatti dolgokat.
    Abba kellene már hagyni mindenkinek és koncentrálni a jövőre, az intézmény megújulására.
    Egy biztos akár a politikai lobbi,akár a szakmai lobbi győzedelmeskedik a forrás hiány miatt semminemű pozitív változás anyagilag és juttatásilag nem lesz.
    A feladatot viszont el kell látni fogcsikorgatva is.
    Okos ember ma nem is pályázna egy ilyen intézmény vezetőjére.
    A fizetés és az igazgatói juttatás egy kalap "kaka" a munka viszont elég sok lehet. Akkor van csak értelme az egésznek, ha az új gazda összevon intézményeket és főigazgatót alkalmaz több intézmény élére, természetesen a törvény adta keretek közötti jó magas fizetésért.
    Ha valaki ezt nem így látja és igazgató akar lenni akkor ő szakmailag elvakult a biztos anyagi háttér tudatában.
    kevés ilyen ember van, de aki ilyen az emberségből jelesre vizsgázik.

    N.N.

    VálaszTörlés
  4. Feleljen a tetteiért hazugságáért Isten előtt! Remélem megkapja amit megérdemel! Gabi

    VálaszTörlés
  5. Teljesítményigazolások szerinti általában és maximum 10-10 órányi munkáért (5 óra felkészülés+tanulmányozás és további 5 óra "kimunkálás") 10.000.- Ft/óra megbízási díj nem lehetett rossz javadalmazás, de akkor miért nem mindenkinek?

    Gondolhatnánk, hogy talán nem jutott volna rá pénz!? de a volt intézményvezető tanúvallomása ezt cáfolja. Elmondása szerint ugyanis mintegy 77 millió jutott a TÁMOP-os programokra, amiből gavallér módon 3,3 millió forintot megbízási díj címén ki is fizettek az egyes kedvezményezett megbízottaknak (kis szépséghibával ugyan, mert a korábbi jóval nagyobb összegre szóló megbízási szerződéseik a végén azért módosítottan leszállításra kerültek) a projektfelelős Evelynke is felmarkolt összesen 900.000.- Ft. bruttó összeget (alperes által közzétett nyilvános adatok, így felesleges perelni engem emiatt!) vagyis a kifizetett összesen 4,2 millión felül maradt még mintegy 72 millió forint.

    HETVENKÉT MILLIÓ FORINT

    Azt ugyan nem tudom, hogy ez az összeg mire is került elköltésre, de a képzések, de különösen a "képzők" személye semmiképpen sem indokolja ekkora összeg ilyen, képzés adás címen történt kifizetését.

    De akkor hova is, mire is? miközben a kötelezően elrendelt bennmaradás során tisztességgel munkát végzők elmaradt munkabérük után kénytelenek kuncsorogni? Mivel az intézmény volt és jelen vezetőitől válaszra nem számítok, így más módon próbálok meg mindezekről tudomást szerezni. (Azért a "játékszabályokat betartva" a szolgálati út betartása érdekében előzetesen minden érintettet, hivatali ranglétra sorrendben értesítettem)
    Az alperes által a peres ügyekben becsatolt tanúsítványokat áttanulmányozva több furcsaság is felkeltette a figyelmemet. Az egyik pl az volt, hogy az okiratokkal igazolt 30 órás képzésre három nap alatt, hétvégi időpontokban került sor. Számoljunk csak! Napi 10 óra + egy kis óraközi szünet = 12 óra/nap, vagyis a tisztes családanyák az egész hétvégéjüket, péntektől vasárnapig, reggel nyolctól este nyolcig bent töltötték volna a Juharon, távol a családjuktól? Ki az a hülye aki ezt elhiszi? De hát ott van minden egyes tanúsítványon feltüntetve, leigazolva! Nem lenne valós, nem lenne igaz? Húh, bocsika, ez egy kicsit okirathamisítás gyanús! (Nem is kicsit, de nagyon!)
    Na és akkor nézzük is csak, hol is voltak ezek a képzések? még ha rövidebb időtartamban is a tanúsítványban feltüntetetteknél? Juhar utca 23.? Komolyan? Tényleg ott? és csak ott? Hát ez igen érdekes, mert ha hiszünk a tanúsítványokban foglaltaknak (miért is ne tennénk, hiszen hivatalos okirat!) akkor bizony létezik a "lélekvándorlás", mert ugyanabban az időben egyes továbbképzésben részesülők (na nem mindenki persze!) Hajdúszoboszlón "wellneszeztek" de hogy kinek a költségén, azt ugyanúgy nem tudni, ahogyan az egyes megyei vezetők Azori-szigeteki kirándulásának költségei forrását sem.



    Hasonlóan érdeklődtem korábban a dühöngő egyesek által vélt, sőt állított törvényessége ügyében, március 12.-én hivatalos formában is közlik majd a választ, ahogy arra ebben a "tanúsítványos-továbbképzésesgetéses témában is majd valamikor sor kerül. Mert a kérdést már feltettem, csak a "hivatalos válaszra" kell még egy kicsit várni!
    Kecskeméten már a pénzeknél tartanak! Nálunk mikor?
    Lehet,hogy itt is a pályázati pénzek lenyúlása az oka a jelentgetéseknek. Vizsgálni kellene mire pályázott a fenntartó,mennyi pénzt nyertek pályázatokon,mire költötték. ELSZÁMOLTATNI!
    Erre volt jó a két képzetlen igazgatónő,hogy pénzeket tudjanak eltulajdonítani.
    István

    VálaszTörlés
  6. A 700000-ért nem jelentette föl, vajon miért?

    VálaszTörlés
  7. Én a Te helyedben felraknám a leveleket amiben bocsánatot kérnek azért, hogy ellened vallottak! Az mindent bebizonyít! Ja és hallottam, hogy telefonon is kértek, ne haragudj rájuk, rakd fel a hangfelvételt. Aztán nincs miről beszélni nekik!

    VálaszTörlés
  8. Február 15 12,49 írónak. A fenntartó nem ennyit nyúlt le hanem többet.
    Azért nem jelentették. Ha kimpiánék hétszázezret osztottak szét úgy,hogy a kötelező bent maradásért nem fizettek a dolgozóknak,azok per útján érvényesítik a követelésüket. Akkor a többi intézetből a fenntartó sokkal többet vihetett el,az az oka,hogy védelmezte a varrónőből és újságíróból lett igazgatónőket. Ez minősíti le a megyeházán dolgozó vezetőket. Bányai is tanított, mikor nem volt iskolája sem hozzá! Ő is csak egy almáskertből szalajtott, olyan mint Simon és Kimpián gusztustalan igaztalan .......
    Néró

    VálaszTörlés
  9. Február 14 09 10 kor írónak. A múlt adta meg az alapokat azokat nem szabad hagyni. A jelen a múltunkra épült, a jelenünk alapozza meg a jövőnket.
    Ezért nem lehet csak akkor a jövőnk jó alapokon,ha tisztázódnak a bántalmazásokban, sikkasztásokban, csalásokban részt vevő vezetők és dolgozók hazugságai. Hazugságra nem szabad a jövőnket építeni.
    Győzzön az igazság!
    Az igazgatói székért csak olyannak érdemes pályázni, aki a lakókért ki mer állni még az olyan fenntartóval szemben is mint Bányai és csapata.
    A Beteg embert is emberként kell gondozni, védeni és szót emelni értük.
    Állatokat védő szervezet van halason három is,de a beteg embereket védő
    szervezetről nem tudni. SAJNOS! Akik a betegembereket úgy védenék mint az állatvédők az állatokat.

    VálaszTörlés
  10. Ha ennyi pénzügyi visszaélés történt, akkor egy jó ügyvédet kell találni, de nem Bács-Kiskun Megyéből, hanem más megyéből, legjobb Budapestről.
    A pénzügyeknél nem tudnak mellé beszélni (annyira), mert a számok beszélnek! Az ilyeneket a pénzügyi visszaéléseiken keresztül lehet eltávolítani a legkönnyebben. Mindenkit a gyenge pontján keresztül kell támadni, hogy ne sokáig tartson a harc.

    VálaszTörlés
  11. Már két éve tart! A Halasi Bíróság, nyomozók politikai nyomásra nem tartják fontosnak a betegek életének javítását. Lásd a régebbi írásokba,hogy Simon Ilonát 150 ezer forintra büntették.(Csak úgy sutyiba)
    Rendes vizsgálatnak nem ez lett volna az eredménye.
    Már csak azért sem mert tüntetek a hazugság mellett,ami magában is egy bűntett. Mária

    VálaszTörlés
  12. Úgy tudom három éve!

    VálaszTörlés
  13. Annyi kib@szott feljelentés volt már. Kérdem én a mb. igazgatótól miért nem jelent fel már valakit azért, hogy őt megvásárolták 700 ezerért? Ha nem igaz amit ő állít akkor nagy rágalom ez nem??? Papocska uccu neki!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)