2012. február 18., szombat

Újabb öngyilkosságba hajszolt kolléga?

 

Mindannyiunkat mélyen megrendített a hír, hogy tegnapelőtt öngyilkosságot követett el B. László ápoló kollégánk… Együttérzünk szeretteivel, családjával…

Nehezen lehet szavakat találni…

Aztán az eszünkbe jut a másik két kolléga, akik szintén az öngyilkosságba látták a kivezető utat… László volt a harmadik munkatárs, aki az intézményi terror tragikus áldozatává vált… Az érzékenyek elmennek, a névtelen terroristák pedig maradnak.

Az intézményi botrány kirobbanásakor, két nővér feljelentést tett az ügyészségen és az országos médiumokhoz fordultak, mivel a – szolgálati út betartása mellett megtett – panaszukkal érdemben nem foglalkoztak.
Akkor még úgy tudták, hogy többek között B. László is csatlakozni fog hozzájuk, de az utolsó pillanatban visszakoztak.

Pár hónap múlva, amikor már a rendőrségi meghallgatások folytak, találkoztam vele a kórházban… A szíve rendetlenkedett. Tudtomra adta, hogy tudja, hogy a blog miatt én sem vagyok könnyű helyzetben… Majd hozzátette, - bár nem kérdeztem – nem tehette meg, hogy tanúskodjon… Pontosan tudtam mire gondol… Megértettem, bár nem értettem vele egyet.
Elmondta még, mióta kiderült a munkahelyén, hogy kollégái ellen – helyesebben a betegek mellettakart tanúskodni, állandóan zaklatják, bántják a kollégák, a főnökeiKérte, hogy helyezzék át másik osztályra, de nem tették… Meggyőződése, hogy szándékosan ártanak neki… Engem nem kellett erről meggyőznie, hiszen sok-sok hasonló panasz érkezett hozzám a kollégáktól… Lásd: ITT! és ITT! 

Megfenyegették kirúgással, vagy őt is zsarolhatóvá tették? Nem tudhatjuk… Csak azt tudjuk, hogy így működnek a lélek nélküliek… Betegesen élvezik, ha valakit gyötörhetnek.

Később hallottam, hogy átkerült a 7. osztályól az időseket gondozó, férfi-ápolási osztályra… Örültem neki, gondoltam fellélegezhet… Reméltem ezt, annak  ellenére, hogy korábbi kollégái közül néhány követte…

Ismerem a rendszert, kívülről, belülről… Félhettek tőle, hiszen sosem tudni: hátha a lelkiismerete nem bírja tovább és mégis kitálal… Mert neki volt lelkiismerete…
Munkahelyi környezetének segítenie kellett volna őt, hiszen vívódása közismert volt… Nálunk azonban ez nem volt szokás… aki segítségre szorult, abba inkább még egyet belerúgtak, vagy rúgattak… Ha valakit kipécéztek maguknak, az mellé nem mert szinte senki odaállni. Ha mégis, - még ha csak gondolatban támogatta is - nem maradt megtorlatlanul… Arról, hogy a dolgozók egészségi állapota az intézményi terror miatt veszélyben van, én magam tájékoztattam Bányai Gábor elnök urat, először levélben, majd személyesen… ITT!
Segítség nem érkezett, csak újabb retorzió…

Aztán hallottam, hogy őt is fegyelmi eljárás alá vonták többedmagával, mondván, hogy veri a betegeket… (Sosem verte!) Aztán ki is derült, hogy mégsem verte… Akkor azt állították, hogy elcsattant egy pofon… amit, sehogy sem sikerült bebizonyítani… Mindegy, végül is már meghurcolták… Az ellenkezőjét meg már úgyse hallja meg senki… Osztályos foglalkoztatóként elmondhatom, hogy mindig lehetett rá számítani, segítőkész és figyelmes volt mindenkivel.
Úgy hírlik, hogy a fegyelmi eljárás – egy volt ügyész vezetésével -, inkább az inkvizícióra hasonlított: kihallgatás, vallatás, vádaskodás… Őket bezzeg nem illette meg az ártatlanság vélelme… sem.

Kevesen háborodtak föl az eljáráson, mert mégsem háboroghat az ember naponta, mindenen… Meg aztán már háborogni sincs ereje… Örül, ha egy nap megússza, és kimarad a (le)osztásból… Reménykedik, hogy vele ez sosem történhet meg… Aztán persze csalódás éri…
De a rettegés nem múlik, mert újra be kell menni… Marad hát a gyógyszer - ahogy megírták sokan -, s az érdektelenség, az apátia… Nekik az Ember az nem számít… Mert az ember, csak az embereknek számít

Továbbra sincs segítség… Van már ugyan lelkészigazgató, meg magát kereszténynek valló megyei elnök úr… Csak hiányzik a Lélek, a keresztyéni lelkület, a humánum, s az igazságosság.

Az emberteleneket nem mentheti fel senki és semmi… még az sem, ha pénzért, pozícióért zsarolhatóvá váltak, hagyták magukat megzsarolni, vagy a kezük meg van kötve, „netán” utasításra cselekszenek…

Az üldözöttek halálba menekülésével nem érthetünk egyet. Ismerős ugyan az a gondolat, hogy a halál egyfajta megváltás lehet az állandó gyötrelmek közepette, én mégis azt mondom, hogy nem szabad föladni… Juszt se… Ne örvendeztessük meg a gonoszt... 
Egyébként pedig honnan tudnánk meg, mi volt Isten terve az életünkkel? Mert senki sem születik hiába... És senki sem él hiába, mégha előbb is távozik el közülünk...



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon egyetértek! Pár ember elmondhatja, megint tökéletes munkát végeztek!Halálba kergettek egy kollegát!
    Volt egy kollegája aki mindenkit megsértett, megalázott, megbántott, ki tudja mi történt az utolsú éjszakán! Köszönés, kézfogás nélkül távozott az osztályról az ajtót becsapva!Ez volt az utolsó műszakja!
    Amikor ez a kollega értesűlt Laci haláláról, mondandója: Várgató volt!! Ha látta, tudta mi várható miért nem adott neki segítséget, miért nem kért segítséget??? Támadta, mert a sasok támadnak és nem nézik kit!!:((

    VálaszTörlés
  2. Talán ezen az éjszakán kapta meg az utolsó cseppet:(( Nem bírta elviselni ha bántották és volt aki ezzel nagyon visszaélt! Takarodjon az ilyen ápoló közüllünk!!!

    VálaszTörlés
  3. Talán avval kellene kezdeni,hogy egy szemét patkánnyal töltötte utolsó
    műszakját szegény Laci!Köztudott,hogy mindenkit kikezdett ez a rohadék!
    Nem véletlen hogy műszak váltáskor olyan feldúltan távozott,senkihez nem szólt,és még csak nem is köszönt senkinek.Aki ismerte nem ilyennek ismerte!
    Kívánom Sasókának,ha véletlen az életben egyetlen egyszer
    is jó kedve lenne,akkor mindig jusson eszébe hogy egy Ő hozzá képest egy
    nagyon jó,és tisztességes embert hajszolt a HALÁLBA!!!
    SASÓKA,OLYAN ROHADÉK VAGY MINT VOLTÁL EGÉSZ ÉLETEDBEN!!!

    VálaszTörlés
  4. Senki ne felejtse el volt bizalmasa!!! Akinek panaszkodott!

    VálaszTörlés
  5. Az almáskertekből előlépett Megyei elnök vizsgálatai nem értek el semmi eredményt,pedig volt már kettő öngyilkosság korábbi időpontokban is.
    Jelezve is volt felé,hogy mi a helyzet az intézetben.
    Politika irányítása alatt a nyomozók bíróság emberei sem találnak kellő bizonyítékot,hogy eltávolítsák a terrorra biztató csaló sikkasztó vezetőket élükön a fenntartónál felelősökkel.
    Hány millió forint lehet a tét?
    Gondolom,hogy nagyon sok ha új megbízott igazgatóval az élen még ma is terror uralkodik az intézetben,a fenntartó utasítására mert védik azt az igazgatónőt aki idáig züllesztette az intézetet.
    A szőnyeg szélén állók tudják miről beszélek. Ott az igazságot nem lehetett elmondani letorkolták mellé beszéltek,mindezt megtetézve azzal,hogy el szabad menni. Vagyis kirúgásokkal voltak megfenyegetve.
    A bántalmazóknak járt az ártatlanság vélelme a szőnyeg szélén állóknak
    azonban véleményük sem lehetett. Az Ex igazgatónő azért járt a vádlott lakásán,hogy elmondja neki,hogy kijár neki az ártatlanság vélelme,esetleg megbízás miatt járt nála,ami a jelentő háza körüli félelem keltésre,feltételezhető,hogy a jelentés visszavonására kényszerítsék az egyik nővért. Nem kizárt,hogy a robbantás előkészületei miatt ment ahhoz a vádlotthoz mivel igen ügyes kezű embernek mondják.
    Megint távozott egy jó ápoló aki a betegekért dolgozott,szerette Őket
    és viszont szerették a lakók. Az ilyen esetek mutatják meg a fenntartó a vezetők munkáját a lakókhoz való viszonyulását! Következtetést lehet levonni a dolgozók többségének a beteg emberekhez való viselkedésről,hiszen képesek hazudni a vezetés hibájáért, ezen belül látszik,hogy alkalmatlanok beteg emberek ápolására.
    El kellene tudni dönteni a dolgozóknak mi a fontosabb nekik a csaló vezetés megmaradása,vagy az Ő megélhetésük a betegápolás terén.
    Azokra a dolgozókra gondoltam akiknek van arra képessége,hogy önálló gondolata legyen, ne azt szajkózza amit a szájába rágnak, Hanem azt az igazat amivel a lakókért ki mer állni,fedezi a valóságot.
    A megbízott igazgatótól is csak ilyen állapot fenntartására,tovább folytatására futja abból amit tanult, akkor bebizonyította eléggé,hogy alkalmatlan ilyen intézmény vezetésére.
    Őszinte részvétem a családnak,remélem az intézet saját halottjának tekinti és segíti az elhunyt családjának megélhetését.
    Mert a rossz vezetés miatt történhetett ez a szomorú eset meg!

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  6. Két pszichológus és egy lelkész,főápoló főnővérek vanak az intézetbe elbújhatnának egy egér lyukba szégyenükbe!

    VálaszTörlés
  7. Milyen tragédiának,eseménynek kell még történni ahhoz,hogy el jusson a bíróság az igazságos és megérdemelt büntetés kihirdetéséig?
    Vagy Ők is úgy vannak mint a szakmai vezető? Ezek bolondok!
    Ők is emberek, több szeretett igényelnek mint más ember társaink.

    Sajnálom az elhunytat,részvétem a hozzátartozóinak.
    Jó lelkű ember volt!

    VálaszTörlés
  8. Ne-ne a bíróságot nem kellene belevonni !
    Én voltam bent a tárgyaláson ,ha valaki hát a Bírónő
    érti a dolgát,korrekt munkát végez !

    VálaszTörlés
  9. Engem a meghirdetett nyilvános tárgyalásra nem engedtek be mert nem volt idézőm. Nagy sumákolás megy ha már nyilvános tárgyalásra sem engednek be.
    Másik városban be lehet ülni. Halasi viszonylatban ebben a városban csak bűn,maffia összefonódások vannak ez a város egy fertő! A TV-t helyi újságot is befolyásolják mit írhatnak mit mondhatnak. Erről ennyit!
    Bennfentes

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  12. EMBEREK !!

    MEGHALT A KOLLÉGÁJUK !ÉRZÉKETLENEK !

    VálaszTörlés
  13. Már elnézést, de valóban ehhez a hírhez, témához kapcsolódóan kellene "kitárgyalni" az étkezési jegyekkel kapcsolatosakat? Nem akar véletlenül valaki névtelen itt egy "jó süteményreceptet" is közzétenni?

    Meghalt, öngyilkos lett egy végső kétségbe esett kolléga! Személyesen ugyan nem ismertem, de amit hallottam róla, az szerint tisztességes, becsületes ember volt. Nem hiszem, hogy "végtisztességeként" itt az étkezési jegyekről és hasonlóakról kellene témázni!

    Bevallom, le vagyok döbbenve és egyben csatlakozom 07:40-hez! Sőt! Nem (csak) érzéketlenek, hanem egyben Bunkók is!

    VálaszTörlés
  14. Valószínű, hogy azért van ez, mert ugyanazok követtek el visszaélést az étkezési hozzájárulások megtagadására vonatkozóan, akik halálba kergettek kollégákat.
    Én inkább az elkeseredés hangját érzem megnyilvánulni, több sebből vérezve, mint tapintatlanságot.

    VálaszTörlés
  15. Az osztályos kollégák is folyamatosan zaklatták és szívatták szegény Lacit!
    A beosztást is ő kapta meg mindig utoljára, hiába is kérte.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)