2013. január 9., szerda

Blog válaszol - Irány a káosz?



Az anonim levél tartalma a következő:

„Az a baj az integrációs hozzászólással, hogy csak két területet érint az intézmény részlegeiből.

Sokkal több a baj, a gond és az új vezetés általi szervezetlenség az osztályokon, és a többi kiszolgáló részlegnél.

Az ápoltakkal fizettetni akarnak gyógyszert, TV, rádió, hajszárító, számítógép, mobil telefontöltő által felhasznált áramot.

Korlátozni akarják a kimenőket, motoztatni akarják az ápoltakat ki és belépéskor.

Az új házirend megszegésekor, ha háromszor történik, ki akarják utasítani az intézetből.

És még rengeteg más…”

----

Köszönjük bizalmát és észrevételét… Nem az én dolgom a fentiek véleményezése, de annak örülök, hogy nemcsak az ellendrukkerek körében, hanem a józanul gondolkodók táborában is akadnak olyanok, akiknél valami még „kiveri a biztosítékot”.
Hogy mi mindent megpróbáltunk korábban, ezt a blog olvasói pontosan tudják. Nincs az a fórum, melyet ne kerestünk volna meg, hogy segítséget kapjunk – a hatóságtól, a szakmai fórumokon át, a fenntartótól, a civil és hivatalos érdekvédőkön keresztül, a médiumokon át egészen a politikai „magasságokig”. Az eredmény ismeretes…
Mégsem tehetnek mást, minthogy a rendelkezésre álló eszközöket újra mozgósítják. Van szakszervezet, közalkalmazotti tanács, érdekképviselet – akiknek úgy tudom aláírásukkal is hozzá kell járulni az új szabályzatokhoz (házirend, pénzkezelés, stb.)… Léteznek továbbra is utak és lehetőségek, nem kell belenyugodni abba, ha ezek nem helyesen működnek.

Az emberek, így a betegek méltóságát sem  veheti el senki. Ehhez ragaszkodni kell.
Ha már a lakók további anyagi terheléséről esik szó, a figyelmükben ajánlom azt, hogy elsősorban az intézménynek kell biztosítani a lakók számára a törvény által előírt szolgáltatásokat (tisztasági felszerelés, eü. papír, ruhanemű, tisztasági festés, gyógyszer…). Aztán vissza kellene fizetni a lakók felé a tartozást (nyaraltatások idejére is fizettették velük a teljes havi térítési díjat), ha még nem rendezték, valamint a lakók pénzéből vásárolt bútorok árát (nővérszobák, stb.)...

Sok-sok nyugtalanító információt hallottunk már, amiből nem lett aztán semmi, vagy helyette még eszementebb dologgal rukkolnak ki… Zúgolódást váltott ki a jelenléti ív aláírása a portán, ezért lesz majd helyette több százezerért beléptető rendszer… Mint egy nemzetbiztonsági cégnél! Valakik biztosan jól járnak vele… Szóval ne keseredjenek el, nem igaz, hogy nincs pénz...

Sokáig én is azt hittem, hogy a káosz, csak rosszindulatból és hozzánemértésből adódik, de sajnos nagyon is úgy tűnik, hogy igenis tervezett, sőt szervezett és felülről támogatott… A káoszban, a zavarosban ugyanis még többet lehet halászni… meg különben is, „hadd pusztuljon a férgese”…

Óvakodjon mindenki azoktól, akik nem szeretik a rendet, a tisztességet… s akik nem szeretik az embereket, így a rászorultakat sem, mert tőlük semmi, de semmi jó nem várható. 


Folyt. köv.

Levélküldés: ITT!                   Facebook

15 megjegyzés:

  1. Van itt pénz!!! Az ex havi 220 netto fixért még csak nem is vikszel!
    Sőt, újabb 10 milkó közpénzt tömnek bele az egyetemi tanulmányaiba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ápolónő a nyolcason,nagyon szereti a betegeket.
      Ápolónői fizetésért.
      Dolgozó

      Törlés
    2. Ugyan kérem az ex 1 percig sem tűrte a betegeket magakörül. Mindenki tudta utálja őket és nem is tudja a látványukat elviselni!

      Törlés
    3. Tudom! de ha már,ekkorát bukott és változott a nézete is
      István.

      Törlés
    4. Azt elfelejtették közölni,hogy az ex tandijmentes.Akkor hol is vannak azok amillkák.Vlószinü üzemannag költségségre forditódik,mert messze van ám az a Szabadszállás,vagy micsoda?Mindenki könnyedén kiszámolhatja.Mimindenre elég lenne ez apénz?

      Törlés
  2. Akik nem szeretik az embereket, nem mehetnének segítő pályára. Sőt semmilyen pályára, ahol emberekkel kell foglalkozni.

    VálaszTörlés
  3. A traca mondta,hogy azért nincs pénz a szakképzetlen dolgozók iskoláztatására,mert a volt ig.nő tanulmányai kimerítík a keretet. Kinek az utasítására hazudott?Kiváló tanulmányi eredményeire való tekintettel tandíjmentes_nem 2013-tól!!Ez a legrosszabb vezetés l9993-óta.Ilyen Akik okosabbak,jobban ismerik az idevonatkozó törvényeket,mint ŐK igyekeznek megszabadulni tőlük.Gábor főnöknek nincs egy önálló,ép gondolata,pedig ha hagynák,jó igazgató lenne!A többi intézet telepvezetőit is dróton rángathatja a nagysasszony? Téved!

    VálaszTörlés
  4. 13:06-nak Azt irod "Gábor főnöknek nincs egy önálló,ép gondolata" akkor ,hogy lenne jó főnök? Te érted amit leirtál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem lenne,de nem hagyják,hogy elmondja.Ö talán még jobban fél,mint Mi.Neki bizonyára van is mit féltenie.

      Törlés
  5. Lehet hogy lenne önálló gondolata, ha hagyná a nagysasszony.
    Akkor lehetne jó főnök.
    De nagyon sok a ha és kevés a városi és ilyen speciális nagy intézményi tapasztalat.
    A farmon a fő tevékenység a mezőgazdasági munka és állattenyésztés, sok sok robotoló józan emberrel.
    Őket irányítani nem nehéz és nem is kell ahhoz ész, csak kemény hangnem, mint régebben a cselédekkel.
    Azok a vezetők akik ilyen múlttal rendelkeznek nem való ide egy magasan képzett dolgozókkal teli hatalmas városi intézménybe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitünőek a megfigyeléseidés a következtetésed.Gratulálok

      Törlés
  6. Gratulálok.Ez az igazság.

    VálaszTörlés
  7. Vesztett a blog a népszerűségéből.
    A ténylegesen aktuális témát, mely sok sok embert érin és érdekel nem bogozzátok ki.
    Csak a Juhar utcán a lényeg a gondolataitokban, holott azt a Detonátor úr intézi a saját blogján.
    Bezzeg Erzsike míg itt dolgoztál igen is foglalkoztál mindennel.
    Magunkra maradtunk.

    VálaszTörlés

  8. 01.28. 23:03-hoz:

    Valóban, de ez természetes…
    Sok mindent hallunk, megtudunk, akkor is, ha már nem a rossz dolgokról szeretnénk hallani… Mégsem ezért nem rakjuk fel, hanem azért, mert nem csak nekünk kellene már ezen túllépni, hanem a vezetőknek is. Amíg a jelenlegi vezetés is azt vizsgálgatja, hogy milyen hozzászólásokat írtak a blogra, s vajon ki írhatta, addig pozitív változás nem igazán várható. Amíg köztörvényes bűncselekményt elkövetett személyek közszférában dolgozhatnak és komoly pozíciókat betölthetnek, addig feltárhatunk mi bármit, nem lesz következménye a dolgoknak.
    A bezzeg Erzsike kezdetű mondatból nemcsak keserűséget, hanem sértettséget is érzek, amivel nem értek egészen egyet, de ezt most nem részletezem (technikai akadályok)… Egyébként a magunkra maradás nem feltétlenül rossz dolog… Sok ember ilyen helyzetben kényszerül igazán talpra állni.
    Azt azért rossz szájíz nélkül mégis megjegyezném, hogy tegye fel a kérdést mindenki magának, aki mellénkállónak gondolja magát, hogy szerinte hányszor és hányan ültek mellettünk részvétből, együttérzésből az ellenünk kreált büntető eljárások során a tárgyalásainkon… Elmondom önöknek, senki, egyszer sem!

    S az a lehetőség, hogy megfogalmazza a gondolatait hozzászólás keretében, még mindig adott… Nekünk köszönhetően.

    VálaszTörlés
  9. Az új vezetésnek nincs joga hozzájutni azon információkhoz, hogy ki és mit ír fel a blogra.
    Azzal kellene foglalkozniuk, hogy jó munkát végezzenek nem pedig terrorista csapatként kiirtani minden jót mely már itt az élet folyamán bebizonyosodott, Nem kiirtani azt a jó szakembereket,mert nem hajbókolnak.
    A konstruktív vezetésnek és nem a terrorista mindent magénak akaró vezetésnek van hosszú távon jövője,
    A történelem folyamán még minden diktatúra elbukott.
    Ezt a jövőt jósolom nekik, minden rosszindulat nélkül.

    Mellesleg az Erzsikének igaza van.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)