2013. február 9., szombat

A probléma lényege


Kimpián Ildikó nyilatkozta az alábbiakat az elmarasztaló bírósági ítélet kapcsán*:

-        "Én azt gondolom, hogy a tudásunk és az emberségünk legmagasabb fokával jártunk el.
-    Ezt a módszert nyugat-Európából hoztam haza. Ott így kezelik az ön és közveszélyes magatartást tanúsító fiatalokat, hogy elkülönítik. Ezek szerint Magyarországon még nem nőttünk fel ahhoz, hogy ezt a módszert alkalmazni tudjuk."

(M1 Kékfény 2013. február 4. 21,10 h ismétlés másnap 13,25 h-kor - Megtekinthető: ITT! )

*Első fokon 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönre, valamint 500.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság a Juhar utcai speciális iskola korábbi igazgatóját, Kimpián Ildikót. Mellékbüntetésként öt évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyhez felsőfokú szociális végzettség kell.

Én meg azt gondolom, hogy rátapintott a probléma lényegére ("tudásunk és emberségünk legmagasabb foka")...

Most nem csak a szakirányú végzettség hiányára gondolok, bár alkalmatlanság kérdésében – egy helyes önismerettel rendelkező szakembernek  - ezt jól kellene látnia… Gyógypedagógia intézményt vezetni gyógypedagógiai végzettség nélkül, vagy szociális intézményt vezetni szociális végzettség nélkül, s mindezt úgy, hogy a szakembereket eltávolítják maguk mellől, s helyükben bólogató nemtudomkákkal veszik magukat körül, bizony a végeredmény előre jósolható... Ha ez a „legmagasabb tudás” csak odáig elegendő, hogy ezért börtön jár, s ráadásul 28 kollégát (további vádlottak) is magával ránt, akkor nagyon nagy a baj.
A bajság pedig, nemcsak önmagukban keresendő. A felelősség közös a politikai támogatóikkal, a szakmai és egyéb ellenőrző hatóságokkal, valamint az erre a célra létrehozott érdekképviseleti, érdekvédelmi fórumokkal, intézményekkel! Mert kik és miért engednek, és tartanak mindenáron képzetlen, arra alkalmatlan embereket ilyen felelős pozíciókba? Ki bízza rájuk pont a legkiszolgáltatottabb embereket? Amikor melléjük kellenek a legjobb és legtisztességesebb szakemberek!
Felveti továbbá a képzések igen alacsony színvonalának kérdését és miértjét, ahol a képzésekért felelős szakemberekről a napokban megtudtuk, hogy milliós fizetésükkel köszönik szépen jól elvannak, s még arra is önként vállalkoznak, hogy állásuk megmaradása érdekében a csekélyke – sokszor félrevezető –, nem mellesleg többségében áltudományos, vagy tudománytalan, magyarellenes, erősen ideológikus szemléletük további átadása céljával utcára küldjék a rájuk bízott fiatalokat…
A másik fent idézett gondolatával egyfelől az a bajom, hogy nem nevesítette azt a nyugati módszert, melyet ő hozott haza… (Szívesen megnéztem volna!) Melyre az igazi szakma – hogy hogysem – nem csapott le azonnal! Ez már eleve elgondolkodtató lenne – feltéve ha volt ilyen - . Én is láttam hasonlót Tökölön a fiatalkorúak börtönébe… Nemcsak a módszert nem nevezte meg, - nyilván azért, mert nincs is ilyen módszer – hanem azt a helyet, intézményt sem, ahol ő ezt látta. Valószínűleg tiltakozott volna az intézmény, de erre nem volt módja… Arról nem is beszélve, ha nem szakembereket visznek ki külföldi szakmai útra, vajon mit láthat egy laikus, vagy mit tanulhat, s a látottakat hova illeszti be a nemlétező ismeretei közé? Elárulom, nagy valószínűséggel sehova...
A szigorú bíróság nekem mégis lojálisnak tűnt, hiszen nem firtatta a védekezésként felhozott „módszer” valódiságát, mint ahogy a többit sem: az elbocsátott kollégák állítólagos gyermekbántalmazásait, a pszichiátriai ellátás megtagadásának megvalósulását, a pénzhiányt, mellyel kénytelenek voltak megküzdeni feladatuk ellátása során…  Ez utóbbit többször, maguk is megcáfolták, hiszen milliókat költöttek a felújításra… Nekem, aki kicsit jobban belelátok, a védekezés enyhén szólva ingatag lábakon állt… Magyarul mi máshogy mondjuk…
Kimpián Ildikó utolsó mondata pedig még árulkodóbb, de ezt már csak a józan paraszti ésszel bírók látják… Nem csak a képzettek. Isten óvjon mindenkit attól, hogy felnőjön Kimpián Ildikó által hazahozott és ” meghonosított” módszeréhez.

Kimpián Ildikó nyilatkozata gondolkodtatott el, de a történet, mindenki számára ismerős…  
Akiknek el kellene gondolkozni rajta, azok nem fognak, mert vagy nincs mivel elgondolkodniuk, vagy nem áll érdekükben…

„Mert mi megvédjük az intézményeinket!” – harsogta cselekvés helyett a botrányok kitörésekor Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.
Akkor sem tudták, és azóta sem tanulták meg, hogy nekik – választott képviselőknek – nem az intézményeket kell megvédeni, hanem a benne élőket, és az értük munkálkodókat… Mellesleg, az intézményeket sem sikerült megvédeniük…
Megvárják a bíróság ítéletét, annak függvényében fognak majd intézkedni. – nyilatkozták többször is. 

Nosza!

Levélküldés: ITT!                   Facebook

18 megjegyzés:

  1. Kedves Igazgatónő!
    Javaslom,hogy ismerkedjen meg Uray Erzébettel,beszélgessen el vele nagyot nőne a dolgozók szemében. Fénye, kedves igazgatónő kissé megkopott,de egy ilyen apró dologgal esetleg javulhatna. Higgye el nagyon nagy baj van az intézetben,a dolgozók nagyon elégedetlenek.Nehogy késő legyen.

    VálaszTörlés
  2. a mi halasi igazgatónőnkre gondol?21:18-tól kérdezem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mi VOLT igazgatónőnknek,is fel kellene nőni a beteg gondozás lelkiismeretes elvégzéséhez.
      Ő is olyan sorsra jut mint a juharos igazgatónő,remélem Őt végleg eltiltják a szociális munkától,mert Ő képtelen volt igazgató létére a betegek mellé állni.
      De TÜNTETETT a betegverőkért.
      Munkás

      Törlés
  3. A volt ig.nő ismerte,az új meg nem, feltételezem! Érdekes beszélgetés lehetne a szakmáról.

    VálaszTörlés
  4. Bagó úr is most már nyugodtan bocsánatot kérhet, hiszen beigazolódott, hogy az általa tagadott "Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem történt ilyen" (a Juhar utcai intézményben) mondata súlyos tévedésnek bizonyult!
    Joggal várhatjuk el tőle, hogy hangosan, nagy nyilvánosság előtt (minimum az RTL Klub) visszavonja a rágalmazásait (néhány elbocsájtott dolgozó bosszúhadjáratáról) és bocsánatot kérjen... mondjuk hétszer!

    VálaszTörlés
  5. Newm fogja fel ezt Bagó úraság!

    VálaszTörlés
  6. Újra itt vannak a vidéki integrátorok! Érdekes ez a blog ugye?

    VálaszTörlés
  7. Nem az intézményeket akarták ők megvédeni, hanem a vezetőnőket, na meg az állásukat, pozíciójukat!
    Ha közük lenne a demokráciához, már rég lemondtak volna.

    VálaszTörlés
  8. De itt vannak a Molesztálok na meg a Hantálok akik hamis igéretekkel próbálnak elkábítani! :)

    VálaszTörlés
  9. Azt hittem zárva vagyunk.
    A juharos igazgatónőnek nagyon kár volt megszólalni.
    Bárhonnan hozta magával a módszert, csak az embertelen mivoltát fitogtatja vele.
    A fenntartó részéről a vezetők ezt az embertelenséget,fizették meg,végkielégítés jogcímen, az adófizetők pénzéből. Mivel megtörtént a bírói ítélkezés és jogerőre emelkedett,fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzt! A Fenntartónak kötelessége visszakérni,vagy fizessék meg az igazgatónőt támogató politikusok!
    A Kiskunhalasi igazgatónőnek a mai napig fizetik a tanulmányait,amikor hasonló sors vár rá is mint a juharos igazgatónőre.
    Mária

    VálaszTörlés
  10. a halasi igazgató nőnek nem fizetik a tanulmányait!Tandíjmentes! Tessék utána nézni,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt pedig végképp mi fizetjük!!!

      Törlés
  11. Láttam Simon Ilonát ebédet osztani a lakóknak, a nagy ebédlőben. Sapkában!
    Még sosem láttam dolgozni, pedig már jó régen lemondott az igazgatói tisztségéről!
    Szakmája szerint lehetne ápolónő, ott még több hasznát vennénk.

    VálaszTörlés
  12. Fizethet a juharos igazgatónő.

    A korábban súlyosabb, de továbbra is felfüggesztett börtönbüntetés kapott K. Ildikó. A szociális munkás egy kecskeméti speciális gyermekintézmény igazgatójaként gyerekeket zárt be egy szobába.

    Két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék pénteken K. Ildikót, aki a vád szerint egy kecskeméti speciális gyermekintézmény igazgatójaként gyerekeket zárt be egy szobába. Az ítélet jogerős.

    A törvényszék ezzel súlyosította a Kecskeméti Városi Bíróság (ma Kecskeméti Járásbíróság) által tavaly márciusban személyi szabadság megsértéséért kiszabott másfél éves, szintén felfüggesztett börtönbüntetést.

    A másodfokú bíróság mellékbüntetésként 500 ezer forint pénzbírságot szabott ki a vádlottra, és öt évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyhez felsőfokú szociális végzettség kell.

    A kecskeméti Juhar utcai iskolában több mint két éve indult vizsgálat, miután bejelentések érkeztek arról, hogy a rossz magaviseletű gyerekeket úgy rendszabályozzák, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.

    A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató speciális intézmény egyik ápolója az ügy kirobbanása után azt állította, hogy szemtanúja volt, amikor az egyik állami gondozott fiút az egyik kolléganője bezárta, és egy napig otthagyta. A volt dolgozók szerint körülbelül 10 gyerek volt, akiket rendszeresen bezártak a szobába.

    Az otthon volt gyógypedagógusának is felajánlották: ha van olyan gyereke, akivel nem bír, bezárhatja a dühöngőbe.
    Nem nem nem történt ilyen??????????

    VálaszTörlés
  13. 18,01
    Nem csak ebédet osztott, zoknit is párosított a 7-osztályon!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem érzi magát megalázottnak? Eddig Ő volt az Isten,ma meg csak egy sima ápolónő?
      Most is a betegverőkért van alkalmazva?
      Volt már ítélet,vagy várható valami változás? A választ előre is köszönöm.
      Kőviné Tóth Erzsébet.

      Törlés
  14. Megváltozott volna a közegészségügyi törvény, vagy semmi sem változott? Hogyan oszthatunk ebédet, amikor erre nincs egészségügyi alkalmassági felhatalmazásunk?
    Vagy csak a törvénytelenséget örökítik át az előző érából?
    Különben miért nem kellett az ellenőrzés napján is részt vennünk az ebédosztásoknál az osztályokon és az ebédlőbe? Gondolom ugyanazért, amiért nem mehettünk be a konyhába a nyaraltatás alkalmával, amikor jöttek az ÁNTSZ ellenőrök!

    VálaszTörlés
  15. Jó kérdés,lehet,hogy több ellenőrzés lesz esetleg ebédeltetés idején? Találna egy két furcsa dolgot,az ápolt konyhai kisegitők között is. Nem bejelentésre kellene jönni az ÁNTSZ-nek.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)