2013. február 26., kedd

Blog válaszol - Véleményre várva...

 

Eljön az idő mikor köszönetel tartoztok az Intézményvezető asszonynak. Ő az ellátástigénybevevőkért mindent megtesz.
Megtesz a dolozókért is, de Nektek is alkalmazkodni kell ami nem azonos a seggnyalással.Tartsatok ki meglátjátok rövid időn belül könnyebb lesz a munkátok.
Ne akarjátok lépten nyomon megalázni, nem érdemli meg. Segítsétek a munkáját, nagy a teher rajta.

A 19:29 es hozzászólás elött is mindenki névtelen volt az nem proléma mert azok gyalázkodó írások. Nagyon eggyoldalú ez a dolog.
nem tudom ki az Erzsike, nem isérdekes számomra.
Véleményem leírom, pedig tudom ezen az oldaalon ez senkit nem érdekel. Pedig jó tanácsként is megfogadhatná mindki akinek nem tetszik az Intézménybe folyó változások.
Mindenki koncentráljon a munkájára,hogy maxinmálisan eltudja látni, nem a duruzsolással, és szerveszkedéssel kellene tölteni az időt.
A válzozások után mindenkinek könnyebb lesz a munkája tessék megnyugodni. 

......

Nem gondolom, hogy a két fenti hozzászólás mögött rossz indulat lenne, inkább félretájékozódásról, illetve rossz iránymutatásról van szó. Néhány dolgot azért észrevételeznék, lévén, hogy megszólítva érzem magamat.
Ha ön gyalázkodó írások tömkelegét találta itt, az 1100 bejegyzésből és a 15400 hozzászólásból, nevezze meg, mert különben ön az, aki itt gyalázkodik. Nem mellesleg, blogoldalunkat az internetes keresők kifejezetten megbízhatónak és gyerekbarátnak minősítették.
Amit ön sérelmezhet, az az igazmondás… S csak azért születhettek ilyen írások,  mert gyalázatos emberek, gyalázatos dolgokat műveltek az otthonban! Ön, ezek szerint szintén közéjük tartozik, hiszen az ő oldalukon áll. Nem azon háborodik föl, amit tettek, hanem azon, hogy vannak akik a tetteiket elítélve ennek hangot adnak.
Véleménye valóban érdekelne, ha volna, vagy ha a sajátját mondaná el… de, azonkívül, hogy leírja, hogy „leírom a véleményem”... nem ír semmit, mert vagy nincs véleménye, vagy nem tudja megfogalmazni... Mert az az „eszmecsere” hogy "Te hülye vagy!", "Nem, te vagy hülye!" az ugye nem vélemény, de nem is érv, sem nem kritika, sőt még csak polémiára sem alkalmas, de még másra sem... Talán ön nem tudja, ezért elmondom, mióta a blogunk működik, egyetlen cáfolat sem érkezett a megjelentek valóságtartalmát illetően… Pedig sokszor reméltük, vártuk és mi magunk örültünk volna a legjobban… Lásd: Cáfolatra várva 
Írtak viszont az ellentáborból gyalázkodó, fenyegető sorokat, sőt voltak akiket ezért külön támogattak, jutalmaztak… Továbbmegyek, a betegverők mellett tüntetők szervezője ellenblogot hozott létre a gyalázásunkra, nem alaptalan fenyegetésünkre… Lásd: A krém
Aztán tanácsolni idejön, de nem ad tanácsot! Mert még az igavonó barom is ehet, ha dolgozik… arról nem is beszélve, hogy az ugye nem tanács egy baromnak akit járomba fognak és húzza az igát, hogy „Ne te neee!” – vagy tévednék?
Nem tudja ki vagyok? Nem is érdekli?
Én vagyok az, aki felemelte szavát a kollégák, a szakma és a betegek védelmében a visszaélések miatt... Én vagyok az, akit a fenyegetéseik, a terrorjuk, a hazug vádjaik sem tántorítottak el az értük való kiállás ügyétől. Én vagyok az, akit hamis rágalmak és vádak alapján kirúgtak, feljelentettek, rabosítottak... soroljam még?
És én vagyok az, aki fizet azért, hogy ön itt rólam - és azokról akik nem vesztették még el a józan ítélőképességüket -, kritikát írhasson. Persze építő kritikára nem képes, mert vsz. ön is a rosszul működő egészségügyi hierarchiában szocializálódott, ahol csak annak lehet igaza, aki ön fölött áll…  Nálunk, ez a szakmaiság devalválódásával tovább egyszerűsödött: fölfele nyalunk, lefele rugdosunk… Elárulom önnek, hogy ez nemcsak szakmaiatlanságról árulkodik, hanem egyéb hovatartozásról is…
Én pedig azt tanácsolom – engedje meg a többes számot - önöknek, hogy ne ide írogassanak, hanem a szaklapokba… Ne a blogot olvasgassák, hanem szakirodalmat… Ne azt kutassák, vitassák munkaidőbe, értekezletek kapcsán, hogy ki és mit ír a blogra, hanem azt, hogy hogyan lehetne végre úgy dolgozni, hogy ne csak önök, hanem a hivatásukat végzők, és a lakók is nyerjenek belőle…
S ha már így belelendültem, engedjék meg nekem… Ne a maguk kedvenc intézményeit mutogassák, hanem olyanokat, ahol valóban tanulni tudnak a munkatársak… Arról nem is beszélve, hogy ha eljutnak egy olyan intézménybe, ahol épülni is, szakmailag is gyarapodni tudnának, ott meg az ön(ök) munkatársai letiltják, vagy ellehetetlenítik a kommunikációt… Azt már meg sem említem, hogy a mi szakmánk a bizalomra épül, önök viszont ennek az ellenkezőjére alapoznak… Hogy egy intézménylátogatás kapcsán leültetik a munkatársakat és kötelezően kell nyilatkozniuk az integráló intézményről a fogadó intézmény munkatársai és az igazgatónő előtt az utóbbi unszolására, ez skandalum… S bár némelyik hírhedten gerinctelen ember megpróbálta a vezetőnőnek behízelegve felmagasztalni   a „referenciaintézményt” (nem mintha az ott folyó munka ne lehetne dicséretes), s azt, egy érintett sem utasította vissza! Hát, hogy ezen átlásson az egyszerű ember, ahhoz nem kell ám pszichológiát tanulni! Te jó ég, így is émelyeg a gyomrom az egésztől, pedig ott se voltam… de elárulom önnek, ha ott lettem volna, nem hagytam volna szó nélkül a munkatársaim megaláztatását. Ahogy azt sem, hogy azokat akik a betegek érdekében építő kritikát megfogalmazva elmondták véleményüket, azok hirtelen mellőzhetővé váljanak?  Akik a lakók jobbulásán fáradoznak, tisztelve mások munkáját, azokkal nem egyfelé húzzák önök a szekeret? Már bocsánat, de akkor milyen irányba is navigálnak?  Akkor önök, - engedje, hogy megkérdezzem - mit keresnek ott? Közpénzből? A mi pénzünkből? (Mert a mi pénzünk akkor is a mi pénzünk, ha elrabolták tőlünk.) Ez az önök véleménye, ez az önök tanácsa? Akik a lakókért vannak, azoknak „El lehet menni!” Azoknak meg lehet dögleni? Azoktól minden törvény által jogosan előírt kedvezményt – sunyi módon, sunyi indoklással - meg lehet vonni? Ez a tisztesség? Ez a nagy koncepció?
Én csak azt mondom, óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert voltak itt már nagyhatalmúak, akik azt hitték, hogy bármit megtehetnek, bármi áron! Hát meg is lett a következménye…  Mert „amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek…” (Hegyi beszéd) Aki nem hiszi, járjon utána.
A dolgozóktól kérik számon a káoszt? Hát nem tanulnak senki hibájából? Mit keresnek még ott a munkakerülők, a betegeket veszélyeztetők? Azokat akarják elküldeni, akik már bizonyították rátermettségüket, szakértelmüket? Akik eddig is erőn felül vállaltak és húztak? A mór megtette kötelességét, a mór mehet... Ezt komolyan és felelősen gondolhatja bárki?
S ha már itt tartunk, mibe kerül az összes dolgozó fuvarozgatása, hogy megnézzenek egy műszakátadást (?), vagy egy takarítást (?) Solton, vagy Kaskantyún? Kiszámolták már?
Nem olvasták volna az intézményünk protokolljait? Tanácsolom, hogy olvassák el, még önök is tanulhatnak belőle… Kiemelten ajánlom figyelmükben a takarítási és az ápolási protokollokat. Ez utóbbit olyan szakember írta, aki még a régi, színvonalas szellemben tanulta és oktathatta is a hivatását… Önök egyébként abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy személyesen is tanulhatnak tőle…
S ha már számításba kezdenek azt is kiszámolhatnák, mibe kerül a köznek bizonyos személyek fiktív foglalkoztatása, szükségtelen taníttatása? S az integrációról még nem is kérdeztem…

Egyébként pedig, – a hiedelmével ellentétben – szívesen látjuk önöket a blogunkon, a véleményük is érdekel, sőt várjuk továbbra is, amennyiben valóban van...


Levélküldés: ITT!                   Facebook

12 megjegyzés:

  1. Szó sincs megalázásról.
    Azt is elhiszem, hogy mindent megtesz a betegekért, de a módszerek és az önfényezés elhomályosítja a pozitív dolgokat.
    Erzsikének igaza van rengeteg munka és tudás rejtőzik a már jól bevállt és régen elkészített protokollokban.
    Minden intézetet érintő ellenőrzés ezeket elfogadta és kiemelten kezelte.
    Még az EU-s ellenőrzés is csodálkozva vizsgálgatta a nyomtatvány rendszerünket.
    Ennyit a múltról.
    Ma, ami eddig volt mind kidobandó, mert nem tetszik nekik, holott a jogszabályokon alapul minden protokoll leírás és nyomtatvány.
    Kaskantyún úgy gondolkodnak, hogy ha már van integráció, olvaszunk be mindent és tegyünk mindent egy kaptafára, de úgy, hogy a minta Kaskantyú az adott.
    Néhány példa.
    Ott egy kis intézményben történik az osztály átadás –átvétel, oly módon, hogy mindenki együtt van és egy gyors felsorolás történik, hogy nem történt semmi.
    Naponta viszik a nővéreket oda, hogy csodálkozva nézzék a semmit.
    Itt osztályonként történik, de ezt meg akarják változtani, hogy minden gondozási részleg halgasson meg minden gondozási részleget a lakók nnévsorának teljes felsorolásával.
    Mikorra lesz egy ilyen értekezletnek vége, mikor tud haza menni a műsuakját leadó nővér, ki fizeti meg a plusz munkaában töltött idejét és ki kárpótolja, ha nem éri el a buszát vagy vonatját.
    Egyébként is az élet Halason értekezletek halmazából áll dolgozni alg van idő.
    ugyanezt csinálják a takarítónőkkel is.. Ugyanezt csinálják a konyhai dolgozókkal soroljam még tovább.
    A helyes út az lenne, ha ők mennének el Kiskunhalasra is és Lajosmizsére is tanulni, mert mind a két intézet dolgozóitól tanulhatnak.
    Ami most történik a egy hatalmas sötét alagútba való bemenetel.

    VálaszTörlés
  2. Az intézményvezetö asszonynak üzenem:Teher alatt nő a pálma,de lehet hogy sokat akart a szarka és nem birta a farka.Ezt Őn akarta,minket megprobálnak ebbe belekényszeriteni.Lehetséges hogy a telepvezetó ur is kényszerhelyzetbe van,és ezt próbálja leplezni a szelektiv emlékezet kiesésekkel.Az egyik igavonó a barmok közül.

    VálaszTörlés
  3. Egyre sűrűbben van szelektiv emlékezet kiesése,vagy a szándékosság is megfordult már sokunk fejében. "Én nem mondtam ,nem volt róla szó"

    VálaszTörlés
  4. 19,29 -esre válaszolva.Az intézmény vezető asszony a volt igazgatónő???
    Ha arra gondol, akkor valamit nagyon félre magyaráz,vagy tudatlanságának, érthetetlenségének adott hangot. Sajnálom Önt! Írja a betegekért mindent meg tesz, A tüntetést a betegverőkért, szervezte meg nem a betegek védéséért. A dolgozókért sem állt ki a tudása magaslatán,mert a kötelező juttatásokat sem kapták meg a dolgozók maradéktalanul. A bér jelegű juttatásokat,nem lehet átcsoportosítani dologi kiadásokra. A havi 2 ezer forint bankkártyának használatáért sem kapták meg a dolgozók éveken keresztül,holott a fenntartó ezt átutalta az intézménynek bérkiegészítés címen,hogy ne legyen kevesebb a fizetésük a bankkártya használata miatt. Több jogcímen voltak olyan bérjellegű utalások ami a megyétől jött,de dolgozókhoz nem ért el. Ma is bújtatják az intézményen belül,hol dolgozik hol tanulmányi szabadságon van. Csak az első diploma ingyenes, a vezetők a fenntartó nem ismerik a törvényeket. Egy olyan embert támogatnak aki nem tudja,hogy kit kell védeni,kiért tartozik felelősséggel. A blog tulajdonosa mellett kellett volna kiállni,hogy magát meg tudja védeni,talán még ma is vezetné az intézetet,ha le szált volna a magas lóról időben.
    Most láthatjuk leesett! Megaláztatás nem gond,ekkora bukás meg sem kottyan! Lejáratja a mindenkori fenntartót,mert azt képzelte Ő a király. Vannak ilyenek is, meg olyanok is akik emelt fővel járhatnak,mert a betegekért kiálltak, mindenféle meghurcoltatások ellenére is.
    Miről beszél Ön ezek után?
    Ibolya

    VálaszTörlés
  5. Az előző hozzászóláshoz:
    Az exigazgatónő helyesen: "hol betegszabadságon, hol tanulmányi szabadságon van"!

    VálaszTörlés
  6. Jó tanács!
    Ha van szakszervezet az intézetben fogjanak össze,és helyben készpénzben kérjék a munkabér kifizetését,ha már a 2000 forintokat nem kapták-kapják meg.
    Jobban is járnak mert a bér papíron szereplő összeget kell megkapni.
    Itt nem vonhatnak le 0,2 ezreléket pénzügyi tranzakciós adóként.Mondják le az átutalásokat kérjék csekkes fizetést helyette,nem kell többszörösen tranzakciós illetéket fizetni az egy fizetésből.
    mert a jó számolás esetén a pénzintézetek 1000 azaz egyezer forint felvétele esetén is elszámolhatnak 220 forint adót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pénzintézet kezelési költségként 20-26 ezer forint körül számol fel évente.
      A készpénzfelvétel, vagy a kártyás fizetés, átutalás elvisz 50 -60 ezer forintot évente.
      Ez az összeg sokat segítene,ha a munkások pénztárcájába maradna, a nettó fizetés mellett.
      Igaz adóba kevesebb kerülne.
      István

      Törlés
  7. Csak azért lehet szelektív emlékezet kiesése, mert nem dokumentáltan adja ki az utasításokat, rendelkezéseket
    A rendszer pedig megköveteli ezt.
    Marad tehát a szó elszáll, az írás megmarad, tehát a bajszosnak senki sem róhat fel semmit, mert amit letagad azt hatalmi szóval megteheti.
    Fájdalmas ugyan de ez az igazság. Ezt még az a pár seggnyaló is el kell, hogy ismerje, hiszen csak a szemükben seggnyalók.
    A hátuk mögött elbeszélgetnek a többi kollégával és ha infót vagy kritikát a jöttekről, azonnal rohannak és tájékoztatják őket.
    Igen jó megfigyelő képességgel és emberismerettel rendelkeznek a jöttek, mert azonnal tudták, hogy kire számíthatnak a besúgásokban.
    Nyilván voltak előzetes információk.
    Egy biztos a besúgok már pozícióban vannak.
    A sok "Júdás" is majd bukni fog a jöttekkel együtt , ez már csak idő kérdése.
    Addig is mindenki vigyázzon a szájára, kinek mit mond.
    Na kedves Erzsike ez az a pont amikor jobb az inkognitó.

    VálaszTörlés
  8. Nem maguktól jöttek rá a besúgókra, hanem tájékoztatták őket,hogy kire lehet számitani . Igy találtak rá H-né-re is.Nagy bajban van mostanság, mert egy nagy mankóját márc.1-vel kiemelték sokak "bánatára".

    VálaszTörlés
  9. Kiemelték Szőke Pálnét a magas színvonalú munkája miatt, mint főnökét, Kunos Zoltán gazdasági igazgatót is korábban.
    Reméljük méltó helyre kerülnek mind a ketten. Megérdemlik.

    VálaszTörlés
  10. Visszatérve egy picit az integrációra!
    Jó pár alkalommal olvastam ezen a blogon, hogy a nagy hatalmi formák, a zsarnokság mindig elbukott még a történelem folyamán.
    Valóban így volt ez mindig.
    Van egy értelmes és pontosan ide illő történelmi megfogalmazás, melyet most idézek:

    "Alapos érvekkel van alátámasztva az, a szűkebb-tágabb körben elfogadott hipotézis és hangoztatott vélemény, hogy a politikusok íróasztalán megszületett, eltérő fejlettségű és etnikai összetételű, különböző kulturális hagyományokkal rendelkező területi egységeket (régiókat) a centralizált államhatalom sem képes hosszú távon eredményesen működtetni, a fejlődési különbségekből adódó gazdasági és politikai ellentéteket mérsékelni, kordában tartani, az egyes régiókban élők közötti összetartozás-tudatot elmélyíteni. "

    Tehát értelmezve, a fenntartó és a lobbizók író asztalán megszületett a döntés.
    Az eltérő fejlettségű etnikum ebben az esetben a ellátást igénylők különböző státusza (szenvedélybeteg, demens, fogyatékos halmozottan fogyatékos, pszichiátriai beteg stb.)
    A centralizált államhatalom ebben az esetben Kaskantyú és vezérkara.
    A fejlődési különbségek viszont az annektált intézmények közötti óriási szakmai minőségi különbség.
    Sajnos az integráció nem a jól működő egységek módszereit veszi alapul, hanem a hatalmi szóval diktáló integrációs központét.
    A bukás kockázati lehetősége ezért jóval magasabb.

    VálaszTörlés
  11. Az integráció lelassítja az ügymenetet is. Várni kell a válaszokra, mert senki sincs helyben döntéshozó pozícióban. A levelek, e-mailek érkeztetése, aláírások beszerzése, vásárlások engedélyeztetése mind hátráltatja a munkát.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)