2013. március 2., szombat

Ítélethirdetésre várva…

 
Előzmény: Végítélet...

Ha minden igaz, szerdán befejeződött a tárgyalássorozat a három kolléga ellen indított büntetőperben, első fokon…

Szívesen meghallgattam volna a vád- és a védő beszédeket… Ahogy mások is. 
A perből, Dr. Kastyják János ügyvéd úr kezdeményezésére – a lakók személyiségi jogaira való hivatkozással - az első pillanattól kezdve kirekesztették a nyilvánosságot…  Nem tudjuk, hogy az ügyészség és a bíróság kaphatott e hiteles és valós képet az ügyről úgy, hogy az igazságnak csak az egyik oldalát hallattatták a tárgyalás folyamán… hiszen az ellátottakért kiállók közül senki sem lehetett folyamatosan jelen… Így a bírónőt, vagy az ügyésznőt semmiféle nonverbális és egyéb – a hallgatóság köréből érkező - metakommunikáció sem segíthette az elhangzottak valósághű tartalmának megítélésében, a hazugságok leleplezésében… 
Az az információ sem segíthetett a történések helyes megítélésében, hogy az áldozatok közül (lakók és kollégák) azóta jónéhányan elhunytak már, hiszen ez a tény valószínűleg nem kerülhetett a bíróság látóterébe, mivel a helyi médiumok is hallgattak róla.
Ahogy a többi betegeket veszélyeztető kolléga sem kerülhetett vádemelés alá… Az a fránya politikai nyomás… az a pártmentes politikai nyomás, hiszen ebben az egy kérdésben érdekes módon, mindenki egyetérteni látszik... nemcsak a politika, hanem a médiumok, és sajnos nemcsak az ellenőrző hatáságok... 

Nem érdekelt egy hivatalos személyt sem, hogy az intézményben milyen sokan megbetegedtek az intézményi terror miatt, pedig erről, én magam is tájékoztattam Bányai Gábor elnök urat... több ízben is (Lásd: ITT! és ITT!). Ahogy a hazugságokra is sokak egészsége ráment az érintettek közül… ellátottak, kollégák, hozzátartozóik, sőt,  az esettel kényszerűségből foglalkozó szakemberek is belebetegedtek, vagy komoly pszichológiai segítségre szorultak…
Én onnan sejtettem, hogy lezárul első fokon a per, hogy pár héttel ezelőtt a Halasi Tükör újból foglalkozott az intézménnyel, ezúttal a lakosság félelmére kiélezve a helyzetet… sugallva, milyen veszélyesek és kiszámíthatatlanok az elmebetegek… A szakmai hiányosságokra ugyanakkor nem tért ki… Ez mindenképpen a vádlottak mellett szól, amit én nem sérelmezek ugyan, de a folyamatos egyoldalú tájékoztatást, azt igen.

Két héten belül tehát, nyilvános ítélethirdetés lesz a Kiskunhalasi Városi Bíróságon: 2013. március 13-án 10 órakor!

Megkeresném Bányai Gábor elnök urat, hogy amennyiben elmarasztaló ítélet születik, úgy ő milyen konzekvenciát von le, és – korábbi ígéretéhez híven -, milyen intézkedést kezdeményez a felelősök ügyében, de fölösleges… a válaszát már előre hallom, „Várjuk meg a másodfokú ítéletet.”, vagy: „Már nem én vagyok a kompetens személy az ügyben!”... 
S mi lesz – többek között - azzal a személlyel, aki közeli (közös) barátként nem igazolta az elnök úrnak az általam elmondottakat, azaz az igazságot? Ezután is hitelt ad még a szavának?  
S mi lesz azzal a személlyel, aki megfenyegetett engem a blog  miatt, egy hivatalos személyen keresztül – sőt be is váltotta ígéretét –, mert szembementem az időközben angolosan távozott, - felelősségre senki által nem vont - vezetéssel? (Lásd: ITT!
S mi lesz a volt intézményvezető asszonnyal?
S mi lesz a „Nem történt semmi!” (Lásd: ITT!) állítás szószátyárjaival, hiszen állításaik mégsem igazolódtak be!? Ők is kiesnek a pikszisből, vagy még följebb „buknak”, vagy egyelőre csak parkoló pályára kerülnek? Vagy, máris „erősítik” az új vezetést, tovább rombolva a morált, s az intézményben végzendő szakmai munkát?
Hogy mit tesz egy demokráciában ilyen esetben egy politikus, vagy felelős vezető, arról nálunk kár is volna beszélni... Ahogy arról is, hogy mit csinálnak egy normális országban az ilyen politikusokkal és vezetőkkel... 

Sok kérdésem volna még, de ezekre is ugyanúgy ismerjük a választ, így hát nem fárasztom önöket velük…
Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem lehet igazságos ítélet Legalábbis a bíróságon.



Levélküldés: ITT!                   Facebook

7 megjegyzés:

  1. Ez már csak azért sem lehet igazságos ítélet,mert az ex igazgató asszony nem áll a vádlottak között! Ha tüntetett értük akkor most ott kellene állni mellettük,ha már azt sem tudta kit kell védeni, munkahelyi kötelezettségei révén.
    MATT

    VálaszTörlés
  2. Ha ítélet hirdetés lesz, akkor igaz a betegbántalmazás.
    Visszahelyezik azokat a munkakörükbe akiket kirúgtak?
    Mert szót emeltek a betegekért.
    Ez egy alapvető feltétele a tényleges igazságszolgáltatásnak.
    Kíváncsi hozzátartozó.

    VálaszTörlés
  3. Az ügyészség is olvassa abloggot és ir is abloggnak.Az ügyészség is rendelkezik seggnyalókkal.Egyébként nincsenek áldozatok és aki elhunyt az intézetben annak oka betegség volt és nem bántalmazás.Itélethirdetés mindig van.Ez nem jelenti azt hogy meg is történtek azok amivel vádolják az érintetteket.De gondolom Te ezt tudod hiszen többször volt már ügyed a hatósággal.Engem ez gondolkodóba ejt,olykor már azt hiszem :beteges.Kérdezem melyik terrorról beszélsz a mostaniról?Ezzel kellene foglalkozni amig nem késő.Persze ha titkon reménykedsz a visszatérésbe megértelek ha távol kivánsz maradni.Zsozso

    VálaszTörlés
  4. 05:54-nek !

    Mintha csak a volt megyei alelnököt hallanám: nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem volt ilyen! (lásd: TV2 Kárász Róbert interjú)

    Ítélethirdetés az mindig van, de az nem jelentené azt, hogy el is követték az érintettek azokat, amikkel vádolták őket?

    Gondolom az sem zavaró, hogy pl.a Juharos ügyben a korábban mindent letagadók később már beismerték az általuk elkövetetteket ugye?

    Az ügyészség is írna a blognak? Honnan szed ilyesmiket? elgurult a gyógyszere vagy csak elfelejtette bevenni? Az ön által említett ügyészségi seggnyalók kinek is nyalnának az ügyben?

    Kicsit tovább kellett volna aludnia, akkor nem írkálna ilyesmi hülyeségeket "kedves" Zsozsó

    VálaszTörlés
  5. Lehet hogy én elfelejtettem bevenni,de ön márs le is nyelte,de hogy mit és mennyiért azt önnek kell tudnia jogtudos kollégám.Ön tehát ugy gondolkodik ha valakit gyilkossággal,vagí bármi jogsértéssel meg vádolak akkor az azt el is követte.Sajnos azt én is tapasztaltam már,hogy van egy büncselekmény és megoldásként ahhoz kreálunk áldozatokat és bünösöket.Ez nagyon,de nagyon nwem Jó.Pedig hány ilyenről van tudomásunk.Cáfoljon meg ha ez nem igaz!!! Azt gondolom inkább Önnek kelle felébrednie

    VálaszTörlés
  6. Kedves 09:20 !

    Nem megvádolásról, hanem ítéletről beszélt, így én is ítéletről beszéltem, ami egészen más mint a gyanúsítás. Korántsem gondolom azt, hogy akit megvádolnak, az bűnös is, de azért azt állítani, hogy a bűncselekményhez kreálnak áldozatokat és bűnösöket, az nem csupán fogalmilag értelmetlen, de értelmileg is egy nagy hülyeséget tartalmazó állítás! Egy bűncselekmény ugyanis csak akkor bűncselekmény, ha az jogsértő és annak vannak elkövetői, illetve áldozatai. (sértetti oldal/elkövetői oldal) Nélkülük nem beszélhetünk bűncselekményről, így ne akarja már Ön megoldani a "mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" problémát.
    A jogtudós kollegám megszólításomat nem igazán értem, mert az Ön által leírtak igencsak távol esnek a jogtól, de még a józan paraszti észtől is, így azért mégiscsak ajánlott az elgurult gyógyszer utáni kutakodása és ha megtalálta, azt követően a Google oldalain egy kis jogértelmezés, mielőtt további hülyeségeket zagyválna. Abból ugyanis már kaptunk bőven eleget, többek között a most nagy kussban hallgató megyei illetékesektől, akik ugye kezdve a "politikai támadás, megvédjük az intézményeinket, eddig minden vád alaptalan" stb. szövegek után most már nem nyilatkozgatnak.
    Való igaz, hogy vannak jogsértő bírósági ítéletek is, de az nem azt jelenti, hogy sem azok, sem más visszásságok ellen nem kellene fellépni, éppen ellenkezőleg! Amiatt is, más miatt is, minden jogsértéssel szemben, legyen annak sértette bármely ember, fogyatékos gyermek, pszichiátriai beteg, vagy akárcsak halasi munkavállaló!
    Üdvözlettel Detonator

    VálaszTörlés
  7. Bizony volt már olyan, hogy ítélet helyett az évekig húzódó tárgyalást - eljárási hibára hivatkozva - tették semmisé és kezdődött minden elölről.
    Itt ilyen szerencsére nem történhetett, erre nagyon odafigyelt a bíróság!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)