2013. szeptember 26., csütörtök

Petíció a megbecsülésért...



Lásd: ITT!

Egy dologgal egészíteném ki a fentieket: a pályára kerülést megelőzően kötelező mentális alkalmassági szűrés bevezetését indítványoznám, alkalmazás feltételeként pedig erkölcsi bizonyítvány meglétét.

Ezek nélkül nem lehet beszélni a szakma elismeréséről, sem a dolgozók megbecsüléséről... 

Levélküldés: ITT!                   Facebook

20 megjegyzés:

  1. Egyet értek az alkalmasságival. Sokan nem is alkalmasak,azokat ki kellene selejtezni.

    VálaszTörlés
  2. MA ÍTÉLET VOLT !

    VálaszTörlés
  3. Hazudtak a feltáró ápolók??????????????
    Az Ex igazgatónő,, és a volt fenntartó elnöke ehhez mit szól??
    Súlyosbították a fajtalankodó ápoló büntetését
    2013. október 8. 16:06 , Legutóbb frissítve: 2013. október 8. 16:20 Zs. D.
    Hat év 6 hónap fegyházbüntetésre súlyosbította másodfokon a kiskunhalasi pszichiátriai intézet egykori ápolójának büntetését a Kecskeméti Törvényszék kedden kihirdetett jogerős ítéletében
    Az elsőfokon eljáró Kiskunhalasi Járásbíróság 2013. márciusában öt év fegyházbüntetésre ítélte F. Zoltán elsőrendű vádlottat, a halasi pszichiátriai intézetének egykori ápolóját, gondozás alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt.

    Mint ismert: az első hírek 2010 elején láttak napvilágot arról, hogy brutális kegyetlenkedések helyszíne lehetett Kiskunhalason a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona. Az intézet egykori munkatársai állították: az ápolók kegyetlenül megverték és rendszeresen megalázták a betegeket az intézmény zárt osztályán. A feljelentés nyomán hosszú hónapokig vizsgálódtak a nyomozók a Kőrösi úti intézményben, végül az intézet három dolgozója ellen merültek fel olyan adatok, amelyek alapján megindult ellenük a nyomozás. A harmadrendű vádlottat az elsőfokú bíróság felmentette.
    A cikk a hirdetés után folytatódik

    Az ügy elsőrendű vádlottját, F. Zoltánt azzal gyanúsította meg az ügyészség, hogy 2009 nyara és 2010 januárja között több alkalommal „megerőszakolt” egy, a gondozására bízott, kóros elmeállapotú férfi ápoltat. Miközben fajtalankodott vele, az ápoló megkötözte a férfi, szájába pedig zsebkendőt tömött. A kedden kihirdetett ítéletből kiderült: a bíróság bizonyítottnak látja, hogy F. Zoltán öt alkalommal elkövette a terhére rótt bűncselekményt. Az ítélet indoklásakor elhangzott: az ápoló édesanyja elvesztésével, bántalmazással és „maffiával” fenyegette az ápoltat, miközben erőszakoskodott vele. Dr. Lehoczky Zoltán bíró az ítélet indoklásakor kifejtette: az ügyben rengeteg szakértőt hallgatott meg a bíróság, akik azt az álláspontot képviselték, hogy az autisztikus viselkedésű, tourette-szindrómában szenvedő ápolt szavahihető. A bíró kifejtette azt is, hogy amíg a sértett minden részletre kiterjedően mesélte el a vele történt borzalmakat, addig az ápoló pusztán csak tagadta, hogy elkövette a bűncselekményeket.
    A vádlottak nem voltak jelen a másodfokú ítélet kihirdetésekor A vádlottak nem voltak jelen a másodfokú ítélet kihirdetésekor

    Az egyébként heteroszexuális ápolóról a szakértők azt is megállapították, hogy képes homoszexuális aktust létesíteni. Ezt támasztotta alá az egyik tanú vallomása is, aki állította: F. Zoltán korábban felajánlotta neki, hogy pénzért orálisan kielégíti.
    A per másodrendű vádlottja 8 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon, amit a másodfokú bíróság helyben hagyott. Őt azzal vádolták meg, hogy megütött és megrugdosott egy ápoltat, aki korábban rátámadt.

    A keddi tárgyaláson egyik vádlott sem jelent meg. Mint azt a volt ápolók ügyvédjétől, Kastyják Jánostól megtudtuk, a két férfi – a bíróság tudtával – külföldön dolgozik. A védő kérdésünkre úgy fogalmazott: nem elégedett a másodfokú ítélettel, keresi a jogorvoslat lehetőségét.
    Kastyák ügyvédnek lesz e annyi vér a pucájában,hogy bocsánatot kér nyilvánosan a nővérektől,akiket hazugnak nevezett,és,hogy pénzért csinálták,mert adósságuk van.
    Hazudott az ex igazgatónő úgy mint a főorvosék főápoló és néhány főnővér,és nővér!.
    Elég bizonyság ez a cikk,hogy a vezetés hazudott és nem a jelentő nővérek!
    Ibolya

    VálaszTörlés
  4. Hát az igazmondást erősen megkérdőjelezem!P.T ápoló esetében hazugság volt a vádaskodás,akkor most sem biztos az igazmondás?!Nagy a tét/volt/a hazugság bizonyítást nyer,még előfordulhat,akkor ki vonul dutyiba ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki jelentette P.T ápolót???
      Nem azok kerültek a vádlottak padjára akik jelentve voltak!
      Ezeket áldozta fel az ex igazgatónő!

      Törlés
  5. Nagy most az öröm Kaskantyún, mert nem velük foglalkoznak, hanem az ítélettel.

    VálaszTörlés
  6. foglalkoznak az ellenőrök!van,lesz mit rendbe tenni!

    VálaszTörlés
  7. Most akkor örül a Kaskantyú vagy nem, hogy leszakadt a legnagyobb intézménye.
    Előre hát a szerb határ felé, talán ott meg fogják becsülni a halasi szakmaiságot és a múlt jelentős részét, mert ugye tudja mindenki, hogy voltak egészen sötét időszakok az intézményben.
    Mindig csak előre kell tekinteni a múlt hibáit pedig ki lehet javítani ehhez kívánok sok sikert az új rendszer vezetőinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újabb átalakulás, átszervezés, szervezkedés, könyöklés, helyezkedés.
      Nem tudom, hogy meddig lehet ezt bírni.
      Simon Ilona beiskolázása két millióba került, sokakat nem tudtak emiatt taníttatni, - nehezményezte Petrichné a tájékoztatón.

      Törlés
  8. Valamelyik jövevény írta a 16:52-es hozzászólást Talán a sofőr volt?Jaj,az utitársa kivel,mivel fog most dolgozni jönni?

    VálaszTörlés
  9. Ma bejelentette Petrichné, hogy a tompai (fővárosi pszichiátriai betegek otthona) intézménnyel fogunk integrálódni.
    Reméljük, ott több hozzáértést fogunk tapasztalni.

    VálaszTörlés
  10. Olyan meghatóan beszélt ma Anyu a redkivüli dolgozóin,hogy majdnem elsirtuk magunkat többen!? Könnycseppjeink befelé folytak. Fényezte magát rendesen ahogy szokta.Mindent ami bevált azt neki köszönhetjük,ami nem sikerült az meg az itteni dolgozók ellenállása miatt nem valósult meg. Na de ezen nem kell csodálkozni hiszen olyan végzettségei ill. diplomái vannak ami nemigen van másnak e földön. /csak az a baj,hogy ő ezt el is "HISZI"

    VálaszTörlés
  11. De sok a tompai az érdeklődők sorában!!

    VálaszTörlés
  12. Kivánom hogy legalább fele olyan jó hangulatú napokat szervezzenek Nektek mint amilyen volt a Teleki kastélyban. Nagyon várjátok Tompát az ember mindig jobbat vár és sz..... jön.
    sajnálom hogy ennyire negatívok vagytok és nem láttatok benne semmi elönyt könnyebbséget.
    TI hibátok is.

    VálaszTörlés
  13. Miért csak néhány ember ment el a kastélyba. A dolgozók zöme nem ment el de nem is akart. Akik voltak azok közül is jó néhány csak kötelességből ment el.
    Ki a fene mag az hogy csak úgy letegez bennünket???
    Mellesleg az Halasi Intézmény dolgozói nem a Tompát várták, hanem a Kaskantyúi elmúlást.
    Az csak egy dolog, hogy a Tompa lett lehetett volna más is, de nem egy tanya.
    Ha kitisztul az intézetünk és rendezünk egy bulit akár farsangit vagy bármilyent szerintünk telt ház lesz, de remélem nélküled.

    VálaszTörlés
  14. Ha a bajszi a Solt vezetője lesz akkor szegény soltiaknak fog az életük lelassulni a döntés képtelenségek sorozata miatt. Lehet hogy az ott lakók is olyanná válnak mint a halasiak, mert ha itt meg jelenik a lakók között az illető miatt azonnal rendbontás és harag váltódik ki.
    A részleg vezetőknek pedig korlátozni és leoltani kell majd a sok lakót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy ott is tanácstalan lenne, hiszen az a szakma a kisujjában van.
      Nálunk sem értenek a fogyatékosokra szakosodottak a pszichés betegekhez, hiszen úgy beszélnek velük, mintha ők is fogyatékosok lennének.
      Mellesleg a harag és a rendbontás mindig is jelen volt az intézetben, főleg, ha a kollégák felbiztattak néhány heteroagresszív lakót. Áldozatul esett már az összes régi vezető egy-egy lakó támadásának, így érhették el, hogy senki se mert kísérő nélkül bemenni ellenőrizni az osztályra. Oda ahol a visszaélések java történt.

      Törlés
    2. Akik gyorstalpalón végezték el az ápolói iskolát azoknak kevés a tapasztalatuk.

      Törlés
  15. Nem értek a 15.52- es hozzászólóval egyet. Azt sugallja a bejegyzése, hogy az ápolók irányítják az ápoltakat. Ez rágalom és rossz irányba terelése a dolgoknak. Csak az olyan vezetők lettek még eddig letámadva a hetedik osztályon akik ígértek az ápoltaknak és nem teljesítették az ígéretüket, hadd ne soroljam fel őket.
    Mindenesetre a"gyilkos" indulatok csak az elmúlt évben gerjedtek, miért is?????
    Ha valaki legyen az vezető vagy ápoló becsületesen betartotta amit mondott nem lett inzultálva sohasem.
    Ha a bajszinak a kisujjában lenne a szakma már régen lekőrözte volna a nagyságos asszonyt a tudása és a neme miatt is. Ő egy nyúl, őt irányítani kell, ő döntésképtelen, ő egy báb nem (biztos, hogy "kisze" de báb), ő az otthonában is báb, neki még rendes diplomája sincs.
    Mi a fenét akarsz akkor te, miért nem látod a dolgokat tisztán, talán te el akarsz menni a "harmónia" rendszerébe, milyen beosztást fogsz te ott kapni ki fognak onnan ebrudalni, mert nekik Halasról nem kell senki, nekik csak a Halasi Intézmény kellett, mert a támogatás itt jóval több mint Kaskantyún és ezt a pénzt el tudták költeni a saját intézményük fejlesztésére lásd hat milliós traktor stb.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)