2010. július 24., szombat

A blog válaszol XVI. - Miért nem a Gyurcsányékat kérjük számon?


„Tisztelt Kiskunhalason dolgozó blog írók! Amilyen szinten gyalázzák a fenntartót, lehet lassan sikerül elérniük hogy egyet fognak érteni a szcientológiai egyház szándékával, mely szerint be kell zárni az ilyen típusú intézményeket.  Na, akkor lesz ám sikoltozás, gazdasági válság oda haza. Jobb helyeken nem szoktak oda tenni ahonnan esznek. Én magam maximálisan egyetértek az egyház azon törekvésével, hogy ezt az ellátást át kell szervezni. Ígéretet is tett erre kis hazánk az elmúlt 10 évben, hogy megteszi. Ellenben Gyurcsányék a probléma orvoslása helyett talicskát vásároltak, hogy legyen mivel a pénzt ki talicskázniuk az országból, a problémát eszük ágában sem volt megoldani. Ellenben minket a megyei önkormányzat foglalkoztatottjait megnyomorítani volt eszük. A normatívákat nem oda adni, alulfinanszírozni erre is volt eszük. Miért nem ezt kérik számon? Ok okozati összefüggést keresve? Számon kérve! Gyalázni azt aki folyamatosan azért dolgozott, hogy minél több munkahelyet meg tudjon tartani önök szerint célravezető? Lehet az önök ténykedése kapcsán ha hasonló döntést kell hoznia mint az előző években könnyebben fog dönteni a leépítések mellett, hála önöknek!”

Névtelen megjegyzésként érkezett a „Jogos”, a ”Nem a bejelentőknek köszönhetik”, valamint „Az etikátlan megnyilvánulás” című bejegyzésekhez. Köszönjük!
____________________________________________________

Néhány felvetésére ezúton kívánok válaszolni:
A címzés a második bejegyzésnél módosítva lett Netrefelblog írókra. Sajnálatomra, ezt is névtelenül küldték el, csak annyit lehet tudni, hogy a levélíró a vezetés oldalán áll!

Félig jól értesült, – ami sokszor rosszabb, mintha nem rendelkezne információval –, a szcientológiai egyháznak valóban törekvése az ilyen típusú, rosszul működő intézmények bezárása, éppúgy, mint hazánknak. Ez azonban nem kizárólagosan a pszichiátriai, hanem a mamut, illetve több profilú intézményekre vonatkozik, ezért, az komoly átszervezést igényel.

„Jobb helyeken nem szoktak oda tenni ahonnan esznek.” Pontosítanék: Jobb helyeken megtisztítják az asztalt, és kulturáltan étkeznek! 

Nem szép dolog intézmény bezárásával, vagy munkahely elvesztésével fenyegetni becsületes dolgozókat. Annál is inkább, mivel a tisztességes, szakmai, és humánus munkavégzés és vezetés nem pénz kérdése.

Reménységünk közös: a Gyurcsány kormány elszámoltatása… Ezt ne rajtunk kérje számon, hanem politikusainkon! Ezért szavaztunk rájuk! De az elszámoltatás és a számonkérés mögül nem bújhat ki senki, még akkor sem, ha más színekben indul, vagy indult a megmérettetésért. Először a saját házunk táján kell rendet rakni, addig nincs jogunk számon kérni senkit.

Nem hiszem, hogy a felelősség kérdését a munkahely megtartásáért folytatott küzdelmével, bárki elodázhatná. Ráadásul a felvett - jelentős kamattal terhelt - kölcsön nem biztos, hogy az egyedüli célravezető megoldás ilyen esetekben. Remélem, ennek visszafizetési garanciáiról is határozott elképzeléssel rendelkeznek a felelős politikusok, és nem fognak előállni széttárt karokkal, hogy a „Köszönjék a…” kezdetű strófával, kényszerű, ám felelőtlen döntésükre bűnbakot keresve kihátráljanak az intézmény jövőjét illetően!

A fenntartó gyalázásának vádját pedig visszautasítjuk. Igaz, előfordul egy-két elkeseredett hangvételű, valamint számon kérő hangnemben íródott megjegyzés, éppúgy, mint a humoros, vagy csalódottságot tükröző kritika, de kérem az illetékeseket, ezt fogják fel építő kritikának! Tíz év elkeseredett várakozás után, ennyi a munkatársaknak is megengedhető.

Visszautasítjuk továbbá azt is, hogy a Fideszes képviselők ne a polgári, vagy keresztény értékrend alapján képviseljenek bennünket!
.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

24 megjegyzés:

  1. Az alkalmatlan, korrupt vezetés eltávolításán való szorgoskodás, nem egyenlő az intézmény bezáratásának óhajával, sőt!!! Az alapítvány a betegek biztonságos ellátásáért fáradozik.
    Nem kell összemosni a szezont a fazonnal!Vagy csak a legjobb védekezés a támadást ismerik!

    VálaszTörlés
  2. Új támadási taktikára váltottak: a megyei vezetést akarják nekiugrasztani ennek az oldalnak!!!
    Ne dőljetek be!

    VálaszTörlés
  3. Domokos Győző dr2010. július 24. 11:37

    Ha már a "Megye" védelmében hozzászóló átlátogatott Önökhöz, engedtessék meg nekem is, hogy én is tegyek pár megjegyzést a közzétettekre!
    Minden támadási szándék nélkül, de mégis kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a hozzászólás nem más, mint a "felfele nyalok, lefele támadok"
    tipikus megnyilvánulása!
    Mielőtt bárki is "elsírná" magát a szegény fenntartó problémáin, jó lenne tisztázni pár alapvető kérdést:
    1. a fenntartónak az a dolga, hogy megoldja a problémákat! Hogy nehéz-e? Igen, az, mint ahogyan minden egyes dolgozónak is nehéz a napi munkája, így ez nem igazán elfogadható kifogás, különösen, ha az igen eltérő nagyságrendű javadalmazásokat nézzük!
    2. a hozzászólónak a jelek szerint nem tűnt fel, hogy a kifogásolt problémáknak semmi köze a fenntartói nehézségekkel, azok akkor is fennállnának, ha csak úgy dőlne a pénz a kormányzattól! (sőt, egyesek akkor kapnának csak "vérszemet"!)
    3. hol a "párbeszéd"? vagy akárcsak bármiféle reagálás a felvetettekre? ki tartozik kinek is felelősséggel? nem a választott az ő választóinak, hanem fordítva? Az alapvető jogosultságot kérdőjelezik meg akkor, amikor nehezményezik a kérdéseink-kifogásaink feltehetőségének jogosságát!
    4. hol marad az emberi tisztesség? nem arra kapott bárki is "felhatalmazást", hogy a rokonokat, csókosokat ültesse a bizalmi poziciókba!
    5. ha minden rendben volt és van akkor mi szükség volt és van a hazudozásokra és miért nem lehet mindezeket emberi módon megtárgyalni, miért az az egyetlen válasz, hogy a problémákat jelzőket és feltárókat gyalázzák?
    Valahol valakik nagyon félreértik a szerepüket, a feladatukat, nem királyválasztások voltak, különösen nem helyi kiskirályoké!

    VálaszTörlés
  4. A blog válaszol XXI-ra.
    Az első írás egy vezetőé,kitűnik mondandójából.
    De elfelejtette a fenntartónak is vannak kötelezettségei.A hozzá érkezett levelek alapján neki vizsgálatot kellett volna elrendelni,és nem
    előre bejelentetett vizsgálatot.Tudtára voltak adva a problémák,de Ő vissza juttatta a levelet az intézetbe,minden hathatós intézkedés nélkül.
    A jelentőkre állította,hazudnak bosszúból jelentették.Nem győződött meg a valóságról,nem vette komolyan a bajokat.Azok meg szüntetéséért meg nem tett semmit.A megyei vezetésnek szigorúan meg kellett volna követelnie,az intézeti vezetéstől a hibák azonnali ésszerű felszámolását.
    A Megyei fenntartónak se lehet érdeke a beteg lakók verése, megalázása botrányos ellátása.
    (Gondolok itt ha kér egy pohár tej helyett a fejére csapnak,vagy a szexre utasításra.)
    A dolgozók megalázása se elfogadható, már XXI századba vagyunk,nem megengedett egy munkáltatónál se,hogy terror alatt tartsák a dolgozóikat.Az Igazgatónőnek is vannak kötelességei a lakók érdekébe,azonnal fel kellett
    volna a bántalmazó dolgozóit függeszteni a munkából.Nem támadni kellett volna azokat akik rá mutattak a problémákra,hanem pártjukat fogva kivizsgálni a nem megfelelő dolgokat.És azok mértékének megfelelő szankciót alkalmazni.De ez helyet a támadás a legjobb fegyver gondolták.
    Ennek érdekébe lejárató kampányba kezdtek a két jelentő hölgy ellen.A vádemelés már tudtára adta mindenkinek,hogy igazat mondtak. Nem Ők hazudtak,hanem a vezetőség,és az igazgatónő szolgálatára az ügyvőd úr is.A céljuk a megfélemlítés volt,de még most se értek célba az elképzeléseik.Remélni merem ezután se érik el ilyen jellegű céljukat.Arról is beszélhetnénk ki az aki az asztalra piszkított.Véleményem az Igazgatónő az első,a rá bízott lakókért nem vállalt felelősséget, a bántalmazókért igen.
    Az orvosoknak is olyan orvos-beteg kapcsolatot kellett volna kialakítani,ahol a betegek nekik mondták volna el a bántalmazásaikat. nem egy hét után küldeni el kórházi vizsgálatra megerőszakolt beteget.Akkor már elmulasztották az esetet jelenteni a rendőrségen,kötelező lett volna.
    Ezzel ők is asztalra piszkítottak.Persze cserben hagyásos gázolótól mit is várhatna egy lakó.
    Ezzel a viselkedésekkel,hozzá állásokkal egyre mélyebbre kaparják magukat,az embertelenségükkel.
    Nem a dolgozókat kell ijesztgetni,hazugságokkal.
    Nem a dolgozó többség az oka,hogy idáig jutottak.
    A fellelőség a vezetőség nem megfelelő hozzá állásából, a Megyei fenntartó nem megfelelő vizsgálata,meg az olyan emberek hibáiból akik rágalmazni kezdtek a szigorú kivizsgálás helyett.
    A vezetés a BT-KFT-k,jótékonysági alapítványi na és a bekerülési díjjak, eltüntet pénzei miatt, reagált így a jelentőkre.Nem a dolgozók miatt lesz az intézet be zárva! Hanem az ilyen hozzá állású vezetők hanyagsága nemtörődömsége,a lakók érdekével nem foglalkozás miatt!

    WWW.Független.N.J

    VálaszTörlés
  5. A Megyei vezetésnek is a beteg lakók és az elnyomott dolgozók érdekeit kellene képviselni,a hazugságok helyett!Mária

    VálaszTörlés
  6. Dr Domokos Győző úr nagyon érthetően rá világított,
    a témákra!Az első beíró tanulmányozza hátha meg érti. De a vezetőink figyelmébe is ajánlom olvassák el 10 X szer,hátha derengeni kezd valami náluk.Gabi

    VálaszTörlés
  7. Nem hatódtam meg a fenntartó iszonyatos "erőfeszítéseire" gondolva,amit azért tesz, hogy intézményeit működtesse. Valóban ez a dolga. Ehhez jól fizett munkatársai vannak - minden területre ( pl.szakmai segítségadásra, pénzügyi részre stb. ). Választott és kinevezett emberek a fizetésükért csak meg kell hogy dolgozzanak - még pedig úgy, hogy ilyen ügyek ne forduljanak elő, mint amelyek a kiskunhalasi intézményben is. Ezzel azt hiszem egyet kell érteni. A blog válaszol XVI-al az a gondom, hogy a betegekről, a bántalmazottakról, megalázottakról szó sem esik - mintha valami gép működéséhez való pénz lenne csak a fontos! Már bocsánat - ott emberek vannak betegként, nem önként, hanem szükségből. Számukra különlegesen emberi bánásmód és pénz is jár.Amivel el kell tudni számolni, elsősorban a vezetésnek, hogy arra fordítódott, amire elsősorban kell - a betegek jobb életkörülményeire, ellátásukra, kezelésükre, és becsületesen dolgozók bérére.
    Nem is értem - olvasva a hozzászólásokat, hogy mi ez a nagy rokoni összefonódás ott az intézményen belül a vezetőségnél, nincs összeférhetetlenség? Erre nem figyelt fel senki az ellenőrzések nyomán?
    Azt sem értem miért azok kapnak elmarasztalást akik végre besokaltak és mertek szólni. Aki ezt nem érti meg, kicsit alkalmaznám vele szemben azt az elbánást, amit a betegek ott az ominózus 7-es osztályon kaptak. Azután beszélgethetnénk velük tovább a szerzett tapasztalatokról, élményeikről. Addig meg győzködjék a fenntartót, hogy fogadják el, hogy a bejelentések jogosak voltak - s lépniük kellett volna már korábban is a jelzések, az ellenőrzéseik alapján.

    VálaszTörlés
  8. Nálunk máris gazdasági válságvan! Mióta az eszemet tudom, azzal hitegetnek, hogy 5-8 év múlva könnyebb lesz!

    VálaszTörlés
  9. Sikoltozást hallhatott volna, ha az intézményünkbe jár-kel, amikor is a szakmai vezetőnk (fődoktornő)úgy üvöltött, mint a fába szorult féreg... Persze azzal, aki nem szolgált rá! És persze mindenki előtt két szinten, aulán, folyosón keresztül! (Biztos majd saját maga kivizsgálja fegyelmi eljárás keretén belül ennek is az okát!) Na nem mintha bárki ilyesmire rászolgálhatna!
    Igazán sikoltozni akkor fognak, ha a jogtalanul szerzett vagyont elveszik tőlük... mert tudja a dolgos ember sosem sikoltozik, legfeljebb elnémul!
    De jaj akkor a sikoltósoknak!

    VálaszTörlés
  10. Ön tisztelt Beíró!
    Mit kért számon, mint felelős gondolkodó, munkavállaló, vezető, vagy netán képviselő?
    Ön mit tett, hogy az intézményünkbe például jobbra forduljon 355 beteg,és 210 munkavállaló sorsa? Ez a szám persze jóval több, mert 10 év alatt sok dolgozó és beteg is eltávozott... voltak akik végleg itt hagytak bennünket! Minden egyes személynek, a családja is érintett, tehát több ezer emberről van szó!
    Ön mit tett, hogy a kilátástalan helyzetük megszűnjön, vagy megoldódjon? Elhelyeztetett még egy rokont? Felvetett még néhány beteget? Kirúgatott néhány szakembert?

    Ahogyan Orbán Viktor mondta a választások kapcsán:
    "A szüntelen alkalmazkodás a jellemtelenség melegágya lehet!”

    A jellemtorzulások ellen ön mit tett? Vagy a fától nem látja már az erdőt?

    Kérem válaszoljon!

    VálaszTörlés
  11. T Protest válaszolnék,de nem tudom kinek tette fel a kérdést???
    Legyen szíves konkrétan felírni kihez szólt!
    Köszönöm.A.M.

    VálaszTörlés
  12. A blog válaszolra!
    Ismerős a fenyegetőzésen kívül másra nem képes stílusa!
    Az Önkormányzat udvari lapjában megjelent Bányai úr nyilatkozata szerint:
    ".... ugyanakkor a konzekvenciákat levonva megállapította, hogy meg kell erősíteni az intézmények szakellátását, ....."
    Szóval kit néznek hülyének? Egyrészről rákennek minden törvénytelenséget a Gyurcsány-ékra, finanszírozási nehézségekkel takaróznak, amit a szocik (egyik pártnak sem vagyok sem híve, sem tagja)direkte kitolásból alkalmaztak a BKMÖ-vel szemben!
    Aztán kitör a botrány, és hirtelen van pénz, nincs finanszírozási probléma a szakellátás megerősítésére! Érdekes, nem? Ja, és mindez még a választások előtt!!
    Újfent a lapból:
    "Rausch Sándor és dr. Bagó Zoltán részletesen beszámoltak a sajtó képviselőinek a MINDENRE KITERJEDŐ vizsgálat menetéről, egyes elemeiről. Elmondták, hogy EGYETLEN PONTON SEM TALÁLTAK IGAZOLÁST A BŰNCSELEKMÉNYEK ELKÖVETÉSÉRE."
    Ennyit a szavahihetőségükről, és a jellemükről is egyben!
    Ezek szerint a rendőrség Halason nem tudta, hogy nem szabad találnia semmit, vagy esetleg nem volt korrupt?

    VálaszTörlés
  13. 13,30 -nak Sok felé gazdasági válság van,nálunk is
    de az emberségünk az nem kerülhet válságba,akár milyen szegénység van akkor se.Munkás

    VálaszTörlés
  14. 14,55 Ők voltak itt a veréses fegyelmi tárgyaláson?
    Lehet,hogy az Ő aláírásuk is szerepel a jegyzőkönyvön? Ők is hazudnak?Kinek az érdekébe?
    Én is várom a válaszokat!Vannak még becsületes nyomózok,akik nem korruptok. Gabi

    VálaszTörlés
  15. 13,36-Ő a kedves barátságos orvos aki együtt érez a beteggel,és dolgozóval? Ilyennek kell lenni a szakmai vezetőnek?""jó a jelző Féreg"""!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  16. 14:55 Mit talált a rendőrség Halason? Majd kiderül. Ugyan ki próbálná korrumpálni a nyomozókat? Végezték a dolgukat, majd kiderül, hogy milyen eredménnyel, mert meg nem történt eseményekről nehéz bebizonyítani, hogy megtörténtek. Hogy az ügyészség mégis készített vádiratot, ez legyen az ő gondjuk. Az igazság mindig kiderül előbb vagy utóbb.

    VálaszTörlés
  17. "Nem én vagyok az első beíró, de Domokosról annyit..." kezdetű beírónak: ne itt tessék osztani az észt, eltévedt egy kissé!
    Bízza ránk, kinek az írását vesszük szívesen, de egyet elárulhatok, az önét nem!
    Miért nem a sajátjához hasonlók társaságát keresi? Vagy már ott sem érzi jól magát? Akkor valóban nagy a baj!

    VálaszTörlés
  18. Te meg menj haza a másol blogra mi szívesen fogadjuk az írásást!

    VálaszTörlés
  19. 18,45- ös Író a holdudvarhoz tartozik!!!
    Miért sérti egy olyan ember írása aki szintén a jó érdekébe teszi a dolgát.De írhatnám úgy is a kötelességét.Ahol állami intézetekbe ilyen alantas
    aljas dolgok megtörténnek,minden embernek kötelessége ellene szót emelni.Nem ismerem de emberségből jeles,de ti hazugságaitok egyes.Gabi

    VálaszTörlés
  20. Nem ismered Domokost, de azért emberségből jeles ugye? Hát persze, mert látatlanban azt írja, amit látni szeretnél. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  21. Szerinted nem a gyerekek szenvedése ellen harcol?
    A jó becsületes gondozásért,ellátásukért teszi a dolgát.A legelső írásából arra a következtetésre
    jutottam,hogy egy nagyon elkeseredett ügyben írt,
    de kitartóan véghez akarja vinni az igazságig.
    De az előttem író ellene teszi a dolgát.Gabi

    VálaszTörlés
  22. Miért nem teszik fel a válaszom Gabinak, így sosem fogja látni Domokost?

    VálaszTörlés
  23. Én nem a Domokos úrra vagyok kíváncsi.Arra mit lesz a végeredménye a juhar utcai iskolába történteknek.
    Az igazságra!!!! Addig bárki bármit mond,akkor is
    azt látom jó embernek aki szembe szált a gyerekek érdekébe, egy intézet vezetésével.
    Ne mutasd be majd figyelem a híreket róla.Gabi

    VálaszTörlés
  24. Ahogyan Orbán Viktor mondta a választások kapcsán:
    "A szüntelen alkalmazkodás a jellemtelenség melegágya lehet!”

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)