2010. szeptember 24., péntek

Példaképeink II.

Intézetünk egyik, dolgos munkatársa már indulásnál nagy helyzeti előnnyel rendelkezett. Pirtói! Ez szinte mindent pótol, úgy mint szakképzettséget, vezetői gyakorlatot.
Modoráról még zárójelben sem teszek említést, mert az kritikán aluli. Patkó ura közeli ismerőse! Régóta körbejár egy humoros mondás. Mi nem fordulhat elő az intézetben soha? Az, hogy a TMK vezetőjét dolgozni lássuk!
Jót derültünk rajta, sőt még nevettünk is. Később, egyre többször motoszkált a gondolataim között, hogy biztos jól van ez így? Tudomásunk szerint főállású, karbantartói csoportvezető. Teszi ezt teljes havi fizetésért, + decemberi, igen nagy összegű jutalomért. (A jutalom is biztos, mert intézetünk hírforrása Z.-né Marika ezt elmondta.)
Vezet, kb. 10-12 beosztottat! Hova? Mennyiért? Na jó, de mit csinál napi 8 órában? Ideje nagyobb részét, internettel felszerelt egyszemélyes irodájában tölti.
Számon kéri-e valaki, hogy időpontra ( 5-10 perc is számít) mit csinál? Ahogy tette ezt a szakmai vezető, néhány munkatársával.
Karbantartói vezető, igazgatónk hozadéka. Első unokatestvére, a 9-es osztály főnővérének bátyja. Vasipari munkás volt, itt rögtön vezető lett! Természetesen érkezését követően beiskoláztuk. Az ő elmondása szerint munka és tűzvédelmi főiskolára járt. Valószínű, hogy tanulmányi szerződés is volt, mert vagy iskolába volt vagy tanulmányi szabadságon.
Hosszú lehetett.
Talán el is végezte, de nem értjük, hogy miért alkalmaz az intézet drága pénzen, azóta is külsős munka és tűzvédelmi előadót. Akkor mi miért költöttünk ennyit a taníttatására?
Valaha nézte már a fenntartótól valaki, hogy indokolt volt-e az iskoláztatása? Elvégre, a fenntartó finanszírozta ezeket a soha meg nem térülő, elég nagy összegű költségeket.
A karbantartói vezető szakmai iránymutatása, bőven hagy kivánnivalót maga után. Nem tudja megmondani mit, hogy kell megjavítani, hogy célszerűbb, mi lenne az optimális megoldás. Ötlete, javaslata nincs és nem is volt. Leggyakoribb válasza a "nem tudom és majd meglátjuk". Gőgös, öntelt, arrogáns és agresszív. Teljességgel alkalmatlan vezetőnek.
Olyan hangot enged meg magának " beosztottjaival" szemben, ami a legsötétebb korszakban is büntethető lett volna!
Elmondhatjuk nyugodtan, hogy nagyon részegnek többször láttuk már, de dolgozni még soha!
A fő probléma ettől súlyosabb, már  mint attól, hogy nem dolgozik. Fizetését, csökkentés nélkül felveheti, mert jár neki! Éves fizetés 10-12 ember vezetéséért? Akik, egyébként szakmájukat ismerve önállóan dolgoznak. Ha ő szabadságon van (elég sokat és sokszor), a helyettese dolgozik. Végzi a szakmája, vagy a végzendő munka szerinti tevékenységét.
Nem meglepő? Nem sétál naphosszat  mappával a hóna alatt, hogy "ez az ablak tényleg kilazult", jól mondta az asztalos (hátha tévedett az asztalos).
Ez az ember annyira modortalan, hogy önmagunk védelmében nem mondunk neki ellent, mert sajnáljuk primitív megnyilvánulásai miatt.
Nincs új beruházás, nincs átépítés, csak felmerült napi problémák megoldása, hibák elhárítása, tisztasági festés, jelenti a napi karbantartói munkát. Ennyi embernek nem kevés.
De miért kell teljes műszakos függetlenített vezető, aki mióta az intézetbe belépett, még egy kalapácsot sem vett a kezébe?
Ez a részleg a gazdasági igazgató irányításával is tudná feladatát végezni. De ez csak a mi véleményünk! Mint tudjuk, az meg már régen nem számít!
Összegzésül annyit, az eddigi képzeletbeli számsor alá megint egy milliós tétel került. Hogy indokolt -e a főállású TMK vezető munkaköre és megtérül-e a tanulmányokra fordított költség?
Ezt döntse el a megye, elvégre ez az ő pénze!
.

29 megjegyzés:

  1. Csak nem ez az a nagy állat aki azt a rendes sofört leordította a portán??

    VálaszTörlés
  2. Igen ez a vezető,parancsolni azt tud!
    Az egyik dolgozónak kiadta a munkát,hogy csinálja meg,a dolgozó kérte,hogy hozzávaló szerszámot is adjon.ezen úgy felháborodott a TMK vezetője,hogy azt mondta a dolgozónak el szabad menni!
    A dolgozó ment az igi nénihez az le akarta beszélni,hogy ne menjen el.De az Unoka tesójának egy kibaszott szót se szólt.Hát ezért jöttem el.
    Nem kaptam szerszámot a munkához.Csak a szlogent!

    VálaszTörlés
  3. úristen még egy rokon:(

    VálaszTörlés
  4. Ezek mindig kinéznek maguknak valakit és azt igyekeznek is tönkre tenni!

    VálaszTörlés
  5. Munka- meg tűzvédelmi főiskola?? Ki az aki ezt a hülyeséget bevette, hogy az ilyesmit főiskolai szinten oktatják?! Gondolkozzunk már emberek!

    VálaszTörlés
  6. Ez az állat egyetemre járt!!! azzal dicsekedett!

    VálaszTörlés
  7. Még jó, hogy holnap nincs munkanap!:)
    Ez az idióta tombolna!

    VálaszTörlés
  8. Nem egyetemre járt, csak a tűz munkavédelmi szakvizsgát akarta letenni, de megbukott, ezért van erre is külsős, úgy mint a jogászok és a szegedi prof.

    VálaszTörlés
  9. 22.20-nak
    Elég primitív vagy, egyetemi szinten van a tűz és munkavédelmi szakmérnöki diploma és 500 alkalmazott felett csak ilyen végtzettséggel tölthető be az allás, és kötelező főállásúban alkalmazni.
    Persze ennek aztán vannak a lefelé menő fokozatai, de hiába is mondanám, mert nem érted meg.

    VálaszTörlés
  10. Erre az estere is mint(a többi esetre is) igaz a mondás "fejétől bűzlik a hal".

    VálaszTörlés
  11. A megye pénze, nem a megye pénze, hanem az adófizetőké!!!
    Nem azt csinál vele amit akar, hanem kötelessége hatékonyan felhasználni azt, illetve elszámolni az adófizetők felé!!!

    VálaszTörlés
  12. Ha ilyen emberekre költik az adó fizetők pénzét,az pocsékolás ha megbukott. Akkor fizesse vissza.Ha sikerült akkor nem.De ha az Intézet fizeti valakinek a tanulmányait,illő lenne levizsgázni.

    VálaszTörlés
  13. Lehet,hogy az Ő szintjéhez ez egyetemnek tűnik.

    VálaszTörlés
  14. Cica Mi ez a ne higgyetek neki?

    VálaszTörlés
  15. A válaszra várnod kell,kerti partin van!Jár neki!!

    VálaszTörlés
  16. Nekem kimondottan tetszik ez helyzet, ami itt az intézetben kialakult, sőt a blog is nagyon jó, sokan pedig nem tudják igazán értékelni. Ez az egész egy jó kis pszichológiai teszt. Sok mindent meg lehet tudni, mások hogyan vélekednek rólunk. Lelehet mérni, hogy ki mennyire bírja elviselni a kritikát, mert nap, mint nap találkozunk és mindenkinek az arcára van írva.

    VálaszTörlés
  17. Szerintem valami nem stimmel Krisztiánnal! Állítja valaki is dolgozott tegnap! Oké ez idáig biztos igaz! De akkor kit bízott meg vele, hogy írjon a nevében azért, hogy támadhasson? Ez egy aljas stratégia!!!És jön azzal ő dolgozott??!!!

    VálaszTörlés
  18. Cica nem dolgoztál,ideges vagy !!!Infó áramlás megszünt!!!

    VálaszTörlés
  19. Kedves Cica!

    Ne pazarold a betűidet a tollasra, mert mindenki tudja, hogy: nagy egóval rendelkező senki.

    VálaszTörlés
  20. Hát tegnap nem dolgoztam töredelmesen bevallom:)))

    VálaszTörlés
  21. 19,58 Nem szűnt meg az infóáramlás ez nagy tévedés.Csak nem akarom még leírni az újabb infókat várok egy kicsit, egy levélre az igazgatónő a 3 jogászával mit tud válaszolni.
    nem nekem jön a levél másnak de tudni fogom.

    VálaszTörlés
  22. épp olyan öntelt,agresszív, és arrogáns mint a húga a 9-es főnővére!!

    VálaszTörlés
  23. Tisztességükért tüntettek!
    "Nem csak a fizetésért dolgozunk"
    "Ártatlanságuk vélelmét"
    "Szakmai és erkölcsi jogaik védelmét követelik"
    ""Most már a Betegeket nem hagyjuk bántani!""
    Most is kellene egy kis séta!A vízi csirke szervezhetné!Mária

    VálaszTörlés
  24. A szaftosabb része még hátra van,lassan derülnek ki azok a dolgok ami még ezután következik.
    Tudjátok a nyomozás is csak a nyárig volt először.De majd csak a jövő hónap végén mondanak,
    valamit.Újabb és újabb témák jönnek elő. Mindig
    tolják az időt előrébb. Egyre több disznóság kerül elő.Egyre több emberre vetítve.

    http://valos-nepszeruseg-ko

    VálaszTörlés
  25. Valami lemaradt ezen a linken nincs semmi:(

    VálaszTörlés
  26. Igen a tisztességükért tüntetettek! De hol van az már? Mikor most is úgy számláznak,hogy az törvénybe ütköző. Nem tudnak vagy nem akarnak igazságosan dolgozni? szokásaikat el kellene hagyni.

    VálaszTörlés
  27. 2010. szeptember 24. 22:20
    2010. szeptember 25. 19:42
    Hiányoztál!

    VálaszTörlés
  28. Ha el is végezte ezt az iskolát az úr 1 percig sem használta az intézet javára a szerzett tudását!

    VálaszTörlés
  29. Kétlem,hogy sikerült neki.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)