2010. szeptember 21., kedd

Példaképeink


Szinte mindenkinek van olyan pillanata az életében, mikor reményeit, elvárásait feladva éli az életét, végzi a munkáját, mert kell a fizetés.

Sokunk életében ez már kialakult, vagy még többen nem  tudják, hogy miért kell nyugtatót szedniük, hogy mikor van gombóc a torkukban a műszak előtt.
Megtapasztaltuk, hogy egynémely személy felbukkanása miért vált ki olyan hatást, ami azt erősíti, hogy pondró vagy. Illetve nem is egy személyről van szó, van ilyen több is.

Két első asszonyunk a főorvosnő, bocsánat szakmai vezető és az ápolási igazgató. 
Tudásuknál, szakmai rátermettségüknél csak egójuk nagyobb.
Nagy? Nem, óriási! Ha problémánk van, vagy munkánk végzéséhez tanácsra van szükségünk, bátran kerüljük el őket!
Ha lehet nagy ívben, mert kérdésünket követő főnővéri értekezlet azzal kezdődik, hogy aki hülye, azt itt ápolják és nem dolgozó! Nálunk a lakó, vagy a "bolond", vagy a "hülye"! 
Bátran kérdezhetünk, na nem tőlük, hanem egymástól.
Egy szép irodában tengetik napjaikat főorvos úr, főorvos asszony, és az ápolási igazgató... Ide nem illik belépni akárkinek, hogy ki az akárki, azt mindenki tudja magáról.
Hárman vannak, két főállású pszichiáter, és az ápolási igazgató. Szerintünk ez sok! Mármint sokan vannak.
Két orvos fő állású pszichiáter 355 betegre, akarom mondani füzetre!
Játsszunk el a gondolattal, egy pszichiáter és egy általános orvos! Mennyit lehetne spórolni, nem kellene még vagy három orvost vállalkozóként fizetni! De mint tudjuk, a megyénél nincs gazdasági válság. Ez a mi szerencsénk (vagy az orvosoké?).

Ápolási igazgatónk segítő szavai: "Mög köll oldani, nem én vagyok a nővér!", "Mit tudom én!"  (Szó szerint idéztem). Igen, nem te vagy a nővér, de voltál! Nem fejlődtél tovább, és azért nem adsz tanácsot, nem nyújtasz segítséget, mert fogalmad sincs mit kellene adott esetben tenni.
Na látod, ez nagyon nagy baj! Nincs tekintélyed, mert tisztában vagyunk szakmai /nem/ tudásoddal. Ettől csak intelligenciád és műveltséged marad el.
Hab a tortán, mikor a gazdasági igazgatóval "megyünk b@szog@tni a nővéreket" felkiáltással (nem kevés gúnnyal), ellenőrzitek az osztályokat. Kívánom nektek tapasztaljátok meg milyen érzés! Ettől még nem fog rátok felnézni senki, csak utánatok, de azt jobb ha nem látjátok!
Szakmai vezetőnk egyik hihetetlen képessége, hogy egyszerre van két helyen! Tényleg! És mind a két munkahelyen fizetnek neki! Azok a bizonyos csütörtökök. Ha csütörtökön keressük, úgy mondják mintha mi lennénk a gyengék, hogy Csütörtök van, Zsanán van! Bocsánat máskor nem fordul elő, megjegyezzük!
De azért számolunk! Egy év 12 hónap, 1 hónapban minimum 4 csütörtök van / előfordul, hogy 5/. Maradjunk a négynél. 12x4=48 munkanap. Ez bizony több, mint két teljes havi munkabér! Nem tudjuk, hogy szakmai vezetőnk mennyit keres, de ez duplán  /mert bő két hónap a 48 munkanap / fél millión biztos felül van!
Az a fránya csütörtök, milyen sokat hoz a konyhára. Nem az intézetére!
Főorvos úr közben csendben elvan! Őt, úgy sem kérdezi meg egyikőjük sem! Elvégre csak a felesége. Már ha ő is bent van. Mostanában azért már többször.

Én egy kockás füzetben gyűjtögetem a számokat, szépen egymás alá, hogy a megye mennyit fizet ki feleslegesen. De hát nincs gazdasági válság...

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

31 megjegyzés:

  1. Ha a megyénél nincs gazdasági válság, akkor kafetériát miért nem kapnak a dolgozók?

    VálaszTörlés
  2. A szakmai vezetőhöz nem sok hozzá fűzni valóm van, de az ápolási igazgatóhoz annál inkább. Néhány évvel ezelőtt még három műszakos nővér volt, majd megjelent a szomszédasszonya, mint igazgató és attól kezdve csúszott feljebb a létrán. Volt ő a 7-es osztályon therápiás nővér, tehát tudja, hogy a zsebpénz osztás és a vásárlás hogy is zajlik, sőt tovább megyek a betegek fegyelmezését is tudja, hogy milyen módszerrel oldják meg. Majd ápolási igazgató lett és onnan kezdve igen lekicsinylően beszél a nővérekkel.
    Igen elfelejtette, hogy honnan indult és mit is tanult az iskolába. Sőt azt látom, hogy azt élvezi a legjobban, ha "gyengébb" dolgozókat helyez a legkomplikáltabb osztályra. Úgymond vagy megszokik vagy megszökik. A módszere. És kívánom neki, hogy ettől nagyobb öröme ne legyen.

    VálaszTörlés
  3. Sokszor azért kérdezne az ápoló bármit is az ápolási igazgatónőtől, mert mindig valamibe bele kötnek. Amit tegnap így csináltam, azt ma ugyanúgy csinálom, akkor már nem jó, teljesen elbizonytalanítják az ápolókat.
    Nem baj, majd eljön az ő ideje is, amikor ő is bizonytalan lesz, hogy szükség lesz-e a munkájára vagy nem? Marad vagy nem? Megússza vagy nem? Mert hát a gazdasági vonalon igen enyves volt a keze, olyannyira, hogy amikor az ügy kipattant rögtön lekerültek a lakásáról és a bútorairól a fényképek. Nekem már akkor kezdett a dolog sántítani.

    VálaszTörlés
  4. Igaz, hogy a főorvos úr is abban a szobában van, de valahogy a rosszindulat róla nem mondható el. Igaz, hogy csinált szabálytalanságot, mint a cserbenhagyás, hogy ittasan gumicsizmában járkál a városban, de ő nem készíti ki a dolgozókat, valahogy emberszámba veszi őket.

    VálaszTörlés
  5. Az se volt semmi, amikor éjszakai műszakba ügyeletet kellett hívni a betegekhez, és az ügyeletes orvos megkérdezte, hogy ki volt az az orvos, aki ezt a gyógyszert azzal együtt rendelte el és nem szép jelzővel illette a szakmai vezetőnket. De hát olyan bátrak sosem voltunk, hogy ezt a szakmai vezetőnknek elmondjuk, hogy is mertük volna felül bírálni és csak pislogtunk az ügyeletes orvosra és azt kértük, hogy írja le, hogy akkor most mit is adjunk ezek után a betegnek, mert mi csak orvosi utasításra adhatunk bármit is. Akkor meg az ügyeletes orvos a fejét vakargatta és próbálta a mi szakmai vezetőnket nem a sz@rba hagyni és a beteg is túl élje az éjszakát.

    VálaszTörlés
  6. Amikor a kórházba dolgozott a neurológián, és ő volt az ügyeletes orvos, inkább nem hívtak konzíliumot az ambuláns beteghez, hanem megvárták a másnap reggelt!

    VálaszTörlés
  7. Ügyvéd úr- 1.200.000
    Szegedi tanár úr 1.500.000
    Szakmai vezető 250.000

    Kérdezem van még ebbe az intézetbe akit a semmiért fizetnek???

    VálaszTörlés
  8. Miért csak 250.000 az évesben 3 millió, főorvos is 3 millió Böske is 3 millió, egész jól hangzik??

    VálaszTörlés
  9. Bocsánat tévedtem ez csak a csütörtökök!!!
    Nem 250.000 hanem 500.000 Ft.

    VálaszTörlés
  10. A dolgozóknak nem jut semmire,de az orvos ha nem csinál semmit bent sincs annak jut lóvé bőven.
    Hogy lehet így gazdálkodni? Ezért kinek kell felelni?

    VálaszTörlés
  11. Több eltűnt az intézetünknél mint Zuschlagnál.
    De remélem ők is ülnek érte néhány évet.
    Csak lehet,hogy ez Fidesz csontváz.

    VálaszTörlés
  12. Hát ezt jól összeszedted Cica!!! Minden szavad igaz! Nyomoznak ám a személyed után de szurkolunk sose tudják meg ki vagy! Vigyázz magadra ezt többen üzenjük!!

    VálaszTörlés
  13. Nem sokáig nyomozhatnak már. Elfoglalják magukat mással...

    VálaszTörlés
  14. Tévedés!A cica személye köztudott!
    Sőt,a pöttyös is meg van.Nyugodtan aludjon a vezető is aki azt gondolja titok övezi nevét.Nem mindennap,de elég gyakran beszélgetünk,köszönünk,sőt elejtünk egy-két csontot is.Gondolkodnotok nem kell,mert nincs mivel.Hosszú hónapok elteltek,sok munkánk van benne,mi kezet nem fogunk veletek.

    VálaszTörlés
  15. A tévedősnek (21:22-nek) mondom, hogy már megint tévútra vergődött, igen ismert dolog az intézetben a vádaskodás, rágalmazás. Most is ez történt, megint kiszemeltek maguknak valakit, és azt minden ok nélkül bántják. Feltételezés az van, de biztos tudásuk az nincs. Lehet, hogy a félelem váltja ki belőlük, vagy már eleve rosszindulatúak?

    VálaszTörlés
  16. Tévedés nem vagyok vezető!!!
    A vízipisztoly jól jöhet, ha esetleg elkezdenéd kergetni a macskát!Vicces kedvében lehetett aki ezt kitalálta, hogy megvan a cica:)
    Zavard össze a világot: mosolyogj holnap!
    Az egyetlen baj a semmittevéssel, hogy nem tudod, mikor végeztél.:)

    VálaszTörlés
  17. Igaza van a 21,22-nek, hogy nem kell gondolkodnunk, mert az igazság az csak egy verzió, na de nektek? Folyamatosan kell agyalnotok, hogy mikor mit mondjatok, egyeztetni is kell, sőt még a szegedi profot is kikérdezitek. És akkor még nem beszéltem a két ügyvédről és a volt ügyészről akikhez tanácsért fordultok, hogy hogyan hozhatjátok helyre az elrontott dolgokat. Ezek mellett még izgulnotok is kell nehogy ellentmondásba keveredjetek. A csontok amiket nekünk ejtetek el, Igen veszélyes is lehet számotokra, nem gondolod?

    VálaszTörlés
  18. Hát a cica személyére is úgy éreztek rá, mint mint a lottó számokra, akkor mostanában nem kell mennetek a nyereményért. Találgatni szabad, de nem érdemes.

    VálaszTörlés
  19. Ne a cica után nyomozz, hanem dolgozzál, mert lehet, hogy némely ember olyan látszat munkát végez, hogy ráér, de ha felelősség teljes munkát végeznél, akkor arra koncentrálhatnál és nem hibáznál. Mert látom, hogy néhány ember nagyot hibázott!

    VálaszTörlés
  20. Lehet, hogy rövid időn belül osztályértekezlet lesz a hetesen? Azt hiszem, hogy lesz mit megbeszélni, ugyanis sok az ellentmondás!

    VálaszTörlés
  21. Hm.. igen,főorvos Úr a maga szerény mosolygos stilusával igen szimpatikusan megvolt.

    Csendesen maszekolgatott az intézetben.
    Jöttek a betegek kintről,a városból,vidékről, az intézeti munkaidőbe ez is belefért.
    A portások meg csak bólogattak, igen, tessék menni,bent a főorvos Úr.
    Aztán számolgathatta ő is, mivel gyarapitotta a családi vagyont.

    Ha ez nem lenne igaz,akkor azt mondanám:
    Erre gyertek, itt nincs mocsár......

    VálaszTörlés
  22. Cica! Nem is írta senki,hogy vezető vagy!Olvass és értelmezz helyesen!!
    Szeretnél vezető lenn?Nem leszel!!!

    VálaszTörlés
  23. Te sem a pöttyössel sem velem nem beszélgettél!:)
    Tudom kivel lehet szóba állni!De jó lenne ha ártatlan embereket nem gyanúsítgatnátok, hogy Ő a Cica személye! Mert nem tudjátok, nem tudhatjátok ki vagyok! Erre a jövőben is kiügyelek!Én csak feltárom a tényeket és idáig úgy gondolom mindig is az igazat, lehet ez fáj de sajnálni nem fogok senkit!

    VálaszTörlés
  24. Cica eredményes munkát végez!
    Ne érdekeljen ki a Cica! Nem az után kell nyomozni,hanem a bántalmazók csalók után.
    Cica a betegek érdekét képviseli,ellentétben veletek akik a bántalmazókért sétáltok,Őket véditek. A lakókat kellene,mert a fizetést értük kapjátok. Lassan fel kellene érni ésszel,nem gondoljátok?

    VálaszTörlés
  25. 22,13 Igen osztályértekezlet lesz a 7-en.
    Be jelentik a két nővérke igazat mondott!
    felsorolják kik hazudtak: Igazgató, orvos gazdasági vezető ellenőrök stb.

    VálaszTörlés
  26. Ezek úgy találgatnak,hogy ez már röhejes!
    Fogalmuk sincs ki a cica,de valakit mindig gyanúsítani kell nekik ehhez szoktak.gyanúsítgatások rágalmazások nélkül már nem is éreznék jól magukat! Ideje lenne leszokni ezekről a rossz szokásokról.Vagy nem tudtok,vagy nem akartok.Beteget védjétek a cica megtudja magát védeni.De ezt láthatjátok ti is!

    VálaszTörlés
  27. Szabad megejteni az az osztályértekezletet!!!

    VálaszTörlés
  28. A cica nem nyomozati alany!Aki arra érdemes tudja ki ő!
    A meglepi nem marad el!!!Nem vezető!Ki is írta ,hogy a lelenleg is vezetőbeosztású személy
    a támogató?No,ez a személy is ismert!!!További szép álmokat!Ébredj király...lány,vagy fiú ,lehet találgatni,mi tudjuk!!!A kitartó munka megérte!!!Jól dolgozott a stáb!!

    VálaszTörlés
  29. Ez pedig butaság. Nincs senki támogató személy.

    VálaszTörlés
  30. Hogy lehet ennyi barom egy intézetbe egy rakáson?
    Találgatnak,gyanúsítanak ártatlan embereket.
    De fogalmuk sincs arról,hogy A BETEG LAKÓKNAK IS JOGA VAN VERÉS NÉLKÜLI ÉLETHEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)