2010. november 25., csütörtök

1000 évre titkosított munkakörök II.


Kérem jogi szakemberek állásfoglalását, az alábbiakra vonatkozóan.

Az idézet eredeti forrása nincs megjelölve, de ez szerepel az intézményünk dolgozóinak munkaköri leírásában.

„A munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzemi (üzleti) titkot, valamint a munkáltatóra, illetve tevékenységére vonatkozó alapvető fontosságú információt megőrzi. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel olyan adatot, amely munkaköre betöltésével kapcsolatban jutott tudomására, és amelynek közlése a munkáltatóra, vagy más személyre hátrányos megkülönböztetéssel járna.”


 Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net           Kiskunhalas

11 megjegyzés:

  1. A ellenőrök, nyomozóhatóságok, bíróság, ügyészség... és a többi hatóság sem jelent illetéktelen személyt!!

    Sőt, állampolgári kötelességünk, bűncselekmény gyanúja esetén, jelezni a hatóságok felé! Az állampolgári jogok és kötelezettségek pedig fölötte állnak a munkaköri kötelezettségeknek. Sőt, ki nem zárhatja!

    Laikus

    VálaszTörlés
  2. Ezt a munka törvénykönyvéből ollózták ki.
    Másik laikus

    VálaszTörlés
  3. Egy őszinte vallomás.
    Valóban laikus és hülye vagy.

    VálaszTörlés
  4. A munkaügyi bíróságon is mindent el lehet mondani!
    Kötelességünk is elmondani.A betegverés az nem a vezetőket érintette,csak az ápolókat.Mert ők nem tudtak rendet csinálni innen kezdve érintettek lettek,köszönjék a buta hozzáállásuknak.
    A XXI században nekik elfogadható a beteg verése mert elég nekik a saját bajuk, nem tetézve a bántalmazással és a vele együtt járó állandó félelemmel.Ezt egy normális vezető se cáfolhatja meg!Erika

    VálaszTörlés
  5. 13:29-nek!
    13:00-nak igaza van, így felesleges őt lehülyézni! A munkaköri leírásbani rész valóban jogszabályi szöveg, ráadásul nincs is benne semmi rossz, hiszen az "illetéktelen személy" fogalma az egyik oldalról kizárja ugyan, hogy bárkinek el lehessen pletyizni belső dolgokat, de a másik részről viszont lehetővé teszi, hogy az arra illetékesekkel viszont szabadon, minden következmények nélkül lehessen közölni a tudomásra jutottakat.
    A jogszabályi feltétel, sőt a munkaköri leírásba való beillesztés is adott, ezzel visszaélni nem, csak élni és alkalmazni lehet. Ezért aztán jobb, ha előbb egyből a hivatalos eljárást kezdeményezi az ember (ahogy magam a Juharon a feljelentésemet tettem) azután meg nem is az adatok közlése, hanem a hivatalos eljárás miatt főhet a feje a vétkeseknek.
    Bárcsak ez lenne a legnagyobb gond Halason! de úgy látom, van ott is szemét bőven, így nem az ártatlan fákat kellett volna "kivágni"!

    VálaszTörlés
  6. Igaza van Detonátor,nem a fákat kellett volna kivágni! Hanem azokat akik bántják a beteg embereket, azokkal a vezetőkkel együtt akik ez mellett még az igazság elleni tüntetést is helyeselték,részt vettek rajta.Meg a bántalmazókért hazudtak.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Dr. Domokos Győző!

    Köszönjük az állásfoglalást!

    VálaszTörlés
  8. Most már biztos, hogy az igazgatónő betegállományban van! Nem írhatta alá az új munkaszerződést! Az aláírás nem hiszem, hogy az ővé, láttam nagyon sz@rul néz ki. Teljesen összevan roppanva.

    VálaszTörlés
  9. Közlemény!

    A mai naptól, új szűrést, un. SPAM szűrést vezettünk be. Lehetőségünk van rá, hogy a Blog, és a közhangulat számára romboló írások szerzőit egy egyszeri kijelöléssel a továbbiakban távol tartsuk. Hozzászólásait nem kapjuk meg, azok automatikusan a trash-ben landolnak. Mindenki óvunk a további hiteltelen gyalázkodástól, különben egy életre kirekesztődnek az oldalról. Mondhatják erre, hogy „na, és akkor…”, mondhatjuk mi erre „na, végre!”

    Perennis

    VálaszTörlés
  10. Talán már írni se tud? 16,56

    VálaszTörlés
  11. Még tud de nem érdemes már neki.A hallgatási is rosszul sült el.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)