2011. január 29., szombat

Olvasói levél:
"Meg kell őket becsülni..."


"Szép estét, jó olvasgatást mindenkinek. Ahogy jönnek-mennek a körlevelek, lesz az több is, mint fél millió.

Igazi Magyarhoz híven, amit itt olvastam, olvasok, majd lementem spárgába. Szinte hihetetlen, hogy ilyen megtörténik a XXI. században. Tisztában vagyok vele, hogy minden vád igaz, mert olyan ember küldte szét a körlevelet, akit mindenki becsül, tisztel azért, amit tett az emberekért.
Elitelem az emberek bántalmazását, legyen az egészséges, vagy beteg. Mindenkinek joga van a megbecsülésre, tiszteletre és emberhez méltó életre.
Az ilyen ápolók menjenek az idegen légióba, ott a helyük, vagy takarítsák el magukat a földről.
Találkoztam a munkám során ilyen elvetemült emberekkel. Ezek az életben nem változnak meg, vérükben van minden élőlény kínzása, bántalmazása.
Példamutató büntetést érdemelnének, hogy soha senkinek ne jusson eszébe még egyszer ilyet tenni.

Az ottani vezetőket meg a feljelentéskor, fel kellett volna függeszteni. Azok az emberek hatalomvadászok és hataloméhesek. Képesek a gödör mélyére lesüllyedni csak hatalom legyen a kezükben.
Amikor szólnak, hogy olvassam el, valahol szégyenérzetem van azért, mert Magyar vagyok. Pedig az effajta viselkedés tőlem nagyon távol áll, de megérint.
Minden lelkiismeret furdalás nélkül el tudnék bánni ezekkel a segítő parazitákkal.

Kollégához hasonlóan kívánok minden jót, igazságot és vegye mindenki tudomásul, a beteg ember is ember, a pszichiátriai beteg pedig még érzékenyebb, mint az egészséges ember. Sőt, kimerem jelenteni, a jól kezelt pszichiátriai betegek sokkal nagyobb, őszintébb szeretetet tudnak árasztani.  
Meg kell őket becsülni, hisz nekünk is ott az ajtó, ahol bármikor be kell menni, ha tetszik, ha nem. Elég egy véletlen baleset.

Üdv. Sala Cameroon-ból (Yaound)"


Köszönjük! 


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk: ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

6 megjegyzés:

  1. Szemlélet váltásra van szükség! Ahol a beteg jogai
    nem sérülnek.Mert a szeretettel végzett gondozás jobb a lakónak és jó a dolgozóknak.Jó közérzettel könnyebb a munka,még ha nehéz is.Több türelme lesz az ápolónak,ezt kellene a vezetőknek megérteni és alkalmazni.Nem egymás ellen uszítani a dolgozókat,ezzel védve a saját egzisztenciájukat
    Kiért is vannak itt? Betegekért? Verő személyekért? Vagy csak azért,hogy pénzeket elcsaljanak lakótól dolgozóktól? Irisz

    VálaszTörlés
  2. Kivanok minden jot az otthoniaknak! Latom irnak szepen a kollegak kulhonbol is. Egy oraja olvasom a blogon a bejegyzeseket.Nekem szinten elfogadhatatlan a betegek bantalmazasa. Aki ezt a szakmat tanulta az vegezze a dolgat az eskuje szerint ha nem megy neki keressen masik szakmat es tanuljon. Elitelem a bantalmazo apolokat, az ilyen ember ha jo szakember is kulfoldon soha nem elne meg mert egybol az elso incidens utan kitessekelnek a munkahelyrol. Mi sokan vagyunk azok akik elhagytak az orszagot de nem azert mert nem szeretjuk a szakmankat, hanem a jovonk biztositasa miatt. Errefele is segit az ember a betegeken es bizony nem alazzuk meg oket es nem is verjuk.Nem ertem az otthoni fejesek gondolkodasat, az intezet fentartoet sem,miert marasztaljak a vezetoket ha ilyen aljas dolgot probaltak a szonyeg ala seperni. Ha valakit nem rugok ki azt marasztalom. Ugy latom ezeknek a vezetoknek nincs bor a kepes felukon, nincs szegyen erzetuk egyszoval nincs semmijuk amire egy ember buszke lehetne, csak a haracsolasuk.
    Buntetik az igazat kimondo dolgozokat, terrorizalnak, fenyegetnek. Kerdem en nem felnek ezek semmitol. Nincs az az ember aki ebbol a pacbol mar kihuzna oket, en nagyon remelem. Figyelemmel fogom kiserni az ott tortenteket.
    Ha mar a kulfoldiek alairjak hat legyen.

    Udvozlettel Dr Horvath Mozambique-bol - Maputo-varosabol

    VálaszTörlés
  3. A Mátraházi idősek otthonát be akarják zárni,75 idős emberről és 40 dolgozóról van szó. Pénz hiány az ok. BECSÜLJÜK meg a betegeinket,mert ha nem tesszük a mienket is be zárhatják.Akkor 353 beteg és 220 dolgozó látja majd a kárát.Nem érdemes hazudozni mert az utcán találhatjuk magunkat a lakókkal együtt. Mária

    VálaszTörlés
  4. Ezt jó tanácsnak is vehetjük!

    VálaszTörlés
  5. Igaza van az írónak.A betegekért ki kell állni.
    Mert Én sem szeretnék munkanélküli lenni.
    Védjük a betegek érdekeit mindenáron. Irisz

    VálaszTörlés
  6. 18,44 Én sem szeretnék munkanélküli lenni.Tudjátok a hitelek meg a család.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)