2011. január 29., szombat

Olvasói levelek XCII. - Igaz történet


Igaz történet!


Amikor nagy összegben vásárolnak a betegeknek egy helyen, akkor a számlán az eredeti összeg szerepel, de a pénztárnál visszaadnak 10%-ot kézbe. Na, ezt az összeget a főnővér, a terápiás nővér, már aki, elteszi magának. Volt egyszer, az egyik dolgozó ment ki így vásárolni. Ugyan így járt visszakapta a 10%-ot. Nem szólt az intézetben semmit, hanem egyenlő arányban szétosztotta (?! a szerk.) az akkor dolgozó kollégák közt és elmondta honnan van. Ezután jött a baj! Az illetékes főnővér elővette, hol van a pénz? Vissza kellett adni és ment az ő zsebébe. Úgy szépen, ahogy a többi.
Innen is látszik az osztályos dolgozóknak nem igen jutott a betegek pénzéből semmi, sőt egyáltalán nem!”

Ezek szerint abban érdekelt, hogy minél többért vásároljon. Minél drágább dolgot vegyen! Így a melltartós vásárlás - emlékeznek még, a lakó pénzén megveszi a Triumph melltartót, a lakó meg kap egy "ócsót" a dobozba (!) - is plusz értelmet nyer. Még pénz is jár utána...
Egyébként az sem természetes, hogy a visszajáró 10% nem a lakókat illeti! Normális esetben, visszaforgatnák a lakók javára...

Így könnyű megszabadítani a lakót a pénzétől.
Nem becsületes az a nővér, aki így tesz. Végre becsületes csapatot kellene összeszedni, akik nem rövidítik meg a lakókat. Meg nem a rokonságból tevődik össze. Hanem szakképzett dolgozókból.”


Perennis

Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk: ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

12 megjegyzés:

  1. Úgy is csak haszontalanságokra költenék a betegek. Példáull ételre. Minek anyit enni, a fél világ fogyókúrázik!(Nekem is oda kell figyelnem az alakomra!)

    VálaszTörlés
  2. Ne vigyázz az alakodra úgy sem látszik a zacskó alatt az idióta termeted!Te csak arra figyelj a zacsek le ne essen a fejedről!

    VálaszTörlés
  3. Mi Öröme lehet egy Intézeti lakónak? Amit megeszik!Apró cseprő ajándék mert Ők annak is tudnak örülni.Egy használt ruhának is. Meg a kedves szó egy mosoly amit mi tudunk adni.
    Ezenkívül semmi más! A verés bántalmazás nem öröm szerző cselekedet,csak a beteg ápolónak. Kiélheti beteges hajlamait.MATT

    VálaszTörlés
  4. ...Azért van a betegeknek kapott, használt ruhájuk, mert az övékét ELADJÁK! Igen, jól írom: ELADJÁK!

    VálaszTörlés
  5. ...Természetesen nem ők maguk, hanem akiknek ebből érdeke származik!

    VálaszTörlés
  6. Ez az új házba a legfelső emeleti főnővérre vonatkozik?
    Aki tartja a zsebét?

    VálaszTörlés
  7. Ez most véletlenül nem rá vonatkozik, Ő egyenesbe viszi!

    VálaszTörlés
  8. 19,47 Meg ellopják még ha a neve bele is van varrva.A jobb minőségű ruhák vesznek el.Okoska

    VálaszTörlés
  9. Az a melltartó cserélő.

    VálaszTörlés
  10. Ő adja parancsba a betegverést is.

    VálaszTörlés
  11. Ez is egy igaz történet!
    Az 1.es osztályon történt, éjszaka az egyik beteg súlyos állapotba került. Lázas volt, fulladt nagyon. A kolléganő ügyeletet hívott hozzá, az orvos rendje, módja szerint ellátta és beírta a deculzus füzetbe a további gyógyszerek alkalmazását. Eltelt jó pár nap a beteg nem kapta a felírt gyógyszereket. Aztán ez a kolléganő újból ügyeletet hívott mert nagyon rossz állapotba került a beteg. Mit ad Isten megint az előző orvos volt az ügyeletes aki beírta a füzetbe mit javasolt pár nappal azelőtt, mivel nem kapta meg őket beírta a véleményét. Aztán jött a hideg zuhany. Ment a kivégző osztag elé a jól dolgozó nővérke és a vezetők sőt a szakmai vezető is őt marasztalta el. Ez sem volt jogos! De ráfért a képükre mert lejáratta az intézeti orvosokat a második ügyelet kihívásával. Na hol itt az igazság?

    Egy volt intézeti dolgozó M.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)