2011. február 16., szerda

Soha nem évül el!


"Budapest - Évek óta hiába keresi az igazát István és felesége, Zsuzsanna. A nő még 2002 nyarán fordult a rendőrséghez, mert az egyik ápoló szexuálisan zaklatta a pszichiátrián.


Az asszony szerint a vádlott, J. József beismerte a bűnösségét a rendőrségi szembesítéskor, mégis fel van függesztve az ügy.

Zsuzsanna és férje többkilónyi hivatalos papírt tesznek az asztalra. A kupacban a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökhelyettesével folytatott levelezés ugyanúgy fellelhető, mint az Igazságügyi Minisztériumhoz intézett, segítségért könyörgő írás.

- Megvan a feleségem ápolási naplója. Amikor ez az ápoló volt éjszakás, a nejem mindig rosszul volt másnap. A szakértő azt mondta, rosszulléteinek gyógyszer-túladagolás volt az oka - mondja István. - Csak később, a feleségem elszólásaiból jöttem rá, hogy mi történt. Olyanokat mondott, hogy ráfeküdt, ráesett az ápoló. Amikor bementünk a kórházba, az ápoló mindent tagadott, az első meghallgatáskor még a rendőrségen is. Később, amikor tudattam vele, hogy feljelentettük, és leadtuk DNS-vizsgálatra azt a köntöst, amiben a feleségem volt, saját maga ment be a rendőrségre, hogy beismerő vallomást tegyen.
Az asszony reméli, rács mögé kerül az ápoló, hogy megtudja: milyen kiszolgáltatottnak lenni.

Azt állította, Zsuzsanna is akarta a dolgot. Letartóztatták, és bevitték a Markóba. A tárgyaláson mégsem volt jelen. Azt mondták, tévedésből kiengedték.

- Túllépni ezen soha nem lehet - szólal meg Zsuzsanna jó egy óra elteltével. - Akivel ilyen előfordul, egyből menjen ügyvédhez, különben esélye sem lesz arra, hogy rács mögé juttassa a tettest. Remélem, elítélik a férfit, és megérzi a sitten, hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságtól kapott tájékoztatás szerint a vádlott ismeretlen helyen tartózkodik, ezért fel van függesztve az ügy.

- Elfogatóparancsot adtak ki az ápoló ellen. A felfüggesztés pedig azért jó megoldás, mert így nem évül el az ügy - magyarázza Cseszlainé dr. Boros Judit bírónő, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezető helyettese.
Sok mindennek utána jártam a cikk után... Beszéltem a zaklató ápoló volt élettársával, kórházi dolgozókkal is. A folytatást is megírtam, de nem került még be. Hogy be fog-e, az sajnos nem rajtam múlik. Ahogy a halasi vezetők ügye sem..."



Olvasónktól kaptuk ( újságíró). Köszönjük!

Előzmény: ITT! és ITT! 


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk: ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

17 megjegyzés:

  1. Aki bekerül a pszichiátriára betegként annak is vannak jogai.Nem tehetnek velük az orvosok ápolók amit akarnak.Talán az ilyen ügyeket soron kívül kellene tárgyalni,és olyan büntetést kiszabni rájuk,hogy elrettentő legyen,hasonló esetekre.XY

    VálaszTörlés


  2. A jogokhoz nyugodtan hozzákapcsolhatjuk a beteg jogát, az orvosi titoktartáshoz! Az én történetem erről fog szólni! Példát akarok statuálni!

    VálaszTörlés
  3. Azt jól teszed téged bántottak jobbról balról.
    pedig csak a blogot biztosítottad nekünk,hogy egy helyen megtehessük a hozzászólásokat,az eseményekhez.Persze ezt megtehettük volna más oldalakon is az iwiw, facebook-on,G-mailon akkor már történtek volna intézkedések a Fenntartó részéről.Mária

    VálaszTörlés
  4. Tragic and shocking.

    VálaszTörlés
  5. 2011. február 16. 10:13-nak

    Jó ez így. Ez a legjobb felület komoly írások publikálására, tények bemutatására, leleplezésekre és általános üzenetekre, néha szórakoztatásra.

    Nem zavar, ha támadnak. Mérjük össze az erőnket, és győzzön a jobbik. De a jogsértés... Az más dolog. Ott nincsen pardon! Tudatni kell velük, rájuk is vonatkozik és bizony van félnivalójuk! Futhatunk még egy-két kört, de a vége már nagyon közel van...

    VálaszTörlés
  6. I know that the Hungarian colleague, and I speak, the country of what I read.

    VálaszTörlés
  7. Jobb ez egy helyen egy témával,igaz szerte ágazóak.Van itt minden bántalmazás csalás okirat hamisítás lopás,fenyegetés megfélemlítés rágalmazás.No persze felvonulást majdnem kihagytam,az igazság ellen.Munkás

    VálaszTörlés
  8. Bemondták az RTL-klubbon több kapitányt elővettek mert az irattárban landolt egyesek közlekedési szabálysértései. Nem lehet a mi fődokink cserbenhagyásos baleseti jegyzőkönyve is ott lapul valahol?

    VálaszTörlés
  9. Könnyen előfordulhat az is,de ugye a cserbenhagyásos gázolás részegen nem évül el.
    Főleg olyan személy esetében aki arra esküdött,hogy segíti a beteget baleset esetén is.

    VálaszTörlés
  10. Az első írás alatt a cica nagyon tekinget.
    Még van mit felderíteni neki? Néró

    VálaszTörlés
  11. Ez hogy állt össze a dolgozók fejében,hogy tüntessenek a bántalmazókért? Ki tudja...? Az eszükbe se jutott, hogy az intézmény rossz híréért a rossz elkövetője a felelős,meg az elkövetők támogatói.Nem pedig a tényeket feltárók.Miért nem vették komolyan amikor jelezve lettek a problémák gondolták,hogy fölényeskedéssel rágalom hadjárattal eltaposhatják a tényfeltárókat.
    Erre enged következtetni a Mokkában Kastyák ügyvéd rágalmazásai is. Mert tudva levő,hogy Ő is hazugságot mondott a jelentőkre.Mint ahogy az egyik jelentő hölgyre lopásos rágalmazásokat terjesztenek a városban.Hogy börtönbe van,híresztelik a nagy tudású hazudozók.
    Mivel saját szememmel láttam,rájöttem,hogy ez is csak egy aljasoktól származó hazugság.
    Nem volt még elég a hazudozásból?
    A betegek érdekében védésében szót emelnek valaha a bántalmazókkal szemben? Hozzátartozó.

    VálaszTörlés
  12. A bűnüldöző Kastyjákól bűnpártoló lett...
    Már nemcsak a feljelentőket rágalmazza, hanem az igazságügyi szakértőket is, a Molnár-Szűcs házaspárral egyetembe... Cukorkával, kávéval, cigarettával kicsikarni az igazságot!?
    Legjobb védekezés a támadás - úgy látszik nincs más eszközük.

    VálaszTörlés
  13. A Kastyák arról meséljen már a jótékonysági pénzt hova rakta ? Ő volt az est házigazdája.Tudni kell neki!István

    VálaszTörlés
  14. Nem hiába váltották le! Oka is volt.

    VálaszTörlés
  15. Kastyák Úr mivel magyarázza a pénzek eltüntetését?
    Kötelező volt lopni? Úgy mint hazudni.Tudatlan

    VálaszTörlés
  16. Más mentséget nem tud erre felhozni!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)