2011. április 12., kedd

Egy remekmű margójára



 

Előfordul, hogy egy látvány olyan mélyen megérint bennünket, hogy nem tudunk szabadulni a hatása alól, legyen ez negatív vagy pozitív érzés. Ebben az esetben sajnos - mint mostanában már megszokhattuk - ismét sikerült egy jó nagyot rúgni a munkatársakba.  Hogy miről is van szó? Hát egy ablakról! Nem is akármilyen ablak! Már a látványa is megalázza, megszégyeníti azt, aki az ablak másik oldalán dolgozik.
Első gondolatom az volt, hogy rögtön jön a börtönőr és benéz a  kémlelőnyíláson! Döbbenetes érzés volt! Mélyen együtt éreztem és érzek az ablak mögött dolgozó munkatársakkal. Ha ezt még valaki egy esetleges "na és akkor" megjegyzéssel elintézné, annak elmondanám, hogy a munkaügyön is van ablak, a pénzügy felé! Függöny csak egyik oldalon van, a csoportvezető felől, aki bármikor szinte észrevétlenül és titokban  meglesheti beosztottjait. Azért használom ezt az erősnek tűnő, lesheti kifejezést, mert ha ez az ablak becsületes célokat szolgálna, akkor egyik oldalon sem lenne függöny.
Következő gondolatom az volt, hogy a belsőellenőr és minőségügyi vezető irodájára is vágnak ablakot. Ez mint tudjuk és látjuk, a mai napig nem történt meg!
Jobb is mert ugyan azt mindenki tudja, hogy egyikőjük sem dolgozik, de legalább nem látjuk az üres irodát. Nekik nem számít, hogy hosszú évek óta nem kapjuk a kártyapénzt, nekik kimondottan jól jön, hogy számlára kapjuk a fizetést. El sem tudják képzelni, hogy annyi időt eltöltsenek az intézetben, hogy egy esetleges sorbaállást -- már mint fizetésért -, kibírjanak az intézet falai között. Mi azért még most is várjuk az elmaradott kártyapénz kifizetését!!  Mondja ki valaki, hogy a fenntartó mulasztott és nem utalta át az összeget!
 

De térjünk vissza az eredeti témához: ABLAK. Így csúnya nagybetűvel. Gondolkodjunk közösen, mi célt szolgálhat? Lehet egy vasúti pénztári ablak is. Bár ma  már azok is nagyobbak. Kérjünk jegyet azoknak, akiknek már régen nem kellene itt lenniük. El ne felejtsük, hogy csak odafelé, vissza még véletlenül sem!

Vagy lehet, hogy a gondnokok csak innen intézhetik gondnokoltjaik ügyét? Ez jó gondolat! Nem kell hozzá más csak az, hogy egész nap égjen a villany a folyóson. Alig jelent felesleges és észszerűtlen kiadást! De mint tudjuk, nem mindenhol van gazdasági válság! Nálunk aztán főleg nincs!

Az sem rossz ötlet, hogy a betegek pénzén minden gondnoknak veszünk egy elemlámpát és ha látni akarja, hogy mit ír alá, világítson magának! Ja és hozzon egy sámlit is, mert az ablakban nem férnek el a papírjai. Az, hogy nem hallja, amit bentről mondanak, ezek után már úgysem jelent semmit.

Gondoljuk tovább az ügyet! Nekem sajnos az a gondolatom erősödött meg, hogy ez az ablak a börtönajtókon lévő kémlelőnyílásnak a megfelelője.
 
Aki ezt az ablakot kitalálta, az nagyon-nagyon fél valamitől! Tőle jobban csak az fél, ak engedélyezte a létrehozását!

Tisztelt vezetők, szeretném Önöknek elmondani, hogy
akik csalást, hamisítást követtek el, azok nem a pénzügyön, vagy a munkaügyön dolgoznak! 
Hogy melyik irodában dolgoznak? Azt mindenkinek a fantáziájára bízom. Ha kitalálták, nem jár érte jutalom, mert azt hiszem nem egy nehéz kérdés!

Tisztelt vezetők, mehet a nyomozás ki vagyok! Tudjátok ki vagyok? Egy közétek jól beilleszkedett ember, akinek hányingere van tőletek! Szabad dolgozni :)) minden megalázott dolgozóért kaptok egy feljelentést!! Amit dokumentumokkal bizonyítani fogok!



22 megjegyzés:

  1. Drága Cica!

    Minden megteszünk, hogy segítsük munkádat! Eddig az elmúlt egy évben hatalmas munkát végeztél és máltó vagy a CICA névre, mindent látsz és hallasz, ott vagy ahol kell!:)))
    Akkor ma indul egy újabb feljelentés a vezetők "korrekt" munkája miatt. Húzhatod az újabb strigulát! :)))

    Manó

    VálaszTörlés
  2. Ezeknek mindegy mert ezeknek már meszeltek!
    Zavaros agyukkal már csak a látszatot próbálják fenntartani!

    VálaszTörlés
  3. Szokják a nyílászárok méret változását.
    Mindig kisebb-kisebb!

    VálaszTörlés
  4. Dg: schizophrenia paranoia

    VálaszTörlés
  5. Leselkedéshez szoktatják magukat,azért van az ablak.A börtönből is csak kifelé lehet nézelődni.
    Ne,hogy szokatlan legyen a cellából nézelődni azért már edzésbe vannak.Dolgozó

    VálaszTörlés
  6. Először kémlelő ablak aztán vaságy majd pedig rögzítő szíj, úgy, mint a 7-esen az elkülönítőbe. Csak itt az irodai dolgozók lesznek a betegek helyett megfigyelve. És hol marad a kamera?
    Vagy az már nem etikus?

    VálaszTörlés
  7. Kit zavar az ablak?Ki lehet látni a folyosóra ki jön be a csapóajtón,fölöslegesen nem kell szaladni a titkárságra kíváncsiskodni.Mindent lehet látni.

    VálaszTörlés
  8. Igen Manó!

    Muszáj lépni mert még mindig aljadékok! Akiről tudják beteg azt a legnehezebb osztályra teszik szándékosan, hogy végleg menjen tönkre!
    Megígértem nekik, meg is kapják! Ugye kedves főápolóasszony nem mész többet neylon zacskóval a pénztárba! A trehány munkád következménye most kicsapódott. Ezek ellenére van pofád szívatni a dolgozókat! Mindenért meglakólsz!
    Többet fogsz Te sírni mint az összes dolgozó együtt amit sírt miattad!!

    VálaszTörlés
  9. Ez jó oldala annak az ablaknak. Látni lehet,hogy dolgoznak bent vagy csak beszélgetnek.Kik mozognak arra,persze akik félnek azok miatt kellett az az ablak.Nem tudják elképzelni,hogy a sikkasztást ki dobhatta fel,meg a cégeiket.
    Leselkednek hátha rájönnek ki volt az a bátor dolgozó.Jól tette! Gabi

    VálaszTörlés
  10. Látom nagyon meg vannak szelesedve a vezetők.

    VálaszTörlés
  11. Miért ment a főápolóasszony a pénztárba pont neylonzacskóval?

    VálaszTörlés
  12. Mert abba vitte el a nyaralásra befizetett összeget! Az ingyen dorbézolásra! Többször.

    VálaszTörlés
  13. Minden évben kétszer, Balaton és Sikonda alkalmával.

    VálaszTörlés
  14. Akkor most már vége a szép életnek?

    VálaszTörlés
  15. Reméljük, hogy hamarosan.

    VálaszTörlés
  16. Itt nagy kérdés? Ki az aki bemehetett az irodasorra este fél tízkor? Lefényképezni az ablakot és ki tudja még miért?

    VálaszTörlés
  17. Lehet, hogy valamelyik vezető volt bent, mert hát nem mindenki tud a folyosóra zárás után bejutni, lehet, hogy számlákat ment eltüntetni és utána , készítette a képet. Ez egy álca, hogy ne tudja senki sem, hogy már nem a túloldalhoz tartozik, ezzel is reménykedik, hogy megúszhatja.

    VálaszTörlés
  18. 2010 ben mikor éjszaka dolgozták át a könyvelést akkor is bent lehettek.Irodába éjszakai munkát bevezették azóta itt minden lehetséges.Ez akkor volt mikor Kínos irodájába éjjel égett a villany.

    VálaszTörlés
  19. Szerintem Zombi jár be éjjelente, mert nappal nem látni! :)))

    VálaszTörlés
  20. A Zombik éjjel járnak?

    VálaszTörlés
  21. Azok éjjel nappal ott vannak ahol nem kellene.
    Ahol kellene lenni,vagy amit kellene vizsgálni ott nem tesznek semmit.Tudjátok az intézetünkbe nem igazolódik a jelentők állításai,megteszik a lépéseket a jól meghatározható nem tudom meghatározni csoportok ellen.A jól meghatározható az a bűnszövetkezetbe elkövetett betegverés sikkasztás és a csalás.Azt a csoportot meg ismerjük tudjuk kik Ők.A tüntetők!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)