2012. január 19., csütörtök

Újabb vád a pszichiátrián?



Zámbó Jimmynek akart levelet írni, de kéztörés lett a vége



KISKUNHALAS Lezárult a nyomozás egy tavaly májusban, a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt esettel kapcsolatban, mely azután indult, hogy egy ápoltat kéztöréssel vittek a mentők kórházba az intézményből. Az előzmény az volt, hogy Zámbó Jimmynek szeretett volna levelet diktálni a beteg.

A feljelentést az ügyben a kórház tette meg, súlyos testi sértés gyanúja miatt indult rendőrségi nyomozás ismeretlen tettes ellen. Mint arról már beszámoltunk: az ápolt keze akkor tört el, amikor a nő rátámadt a munkaideje lejártával éppen távozni készülő ápolónőre, mert az ápolónő az ápolt többszöri felszólítása ellenére sem akart már aznap a nevében levelet írni a 2001-ben elhalálozott énekesnek, Zámbó Jimmynek. A dühöngő nőt próbálták lefogni. Úgy tudjuk, hogy a védekezésre kényszerülő ápolónő a „dulakodás” közben ráesett az ápoltra, aki ettől szenvedett kéztörést.
Nyíkos Tamástól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg a napokban az ügyészségnek. Hogy lesz-e vádemelés valamely ápolóval szemben súlyos testi sértés miatt, az néhány napon belül kiderülhet. 

Mint arról folyamatosan beszámoltunk: a január 1-jéig a megyei önkormányzat által fenntartott Kőrösi úti pszichiátriai és fogyatékos betegek otthona kapcsán több ügyben is nyomoznak a hatóságok. Az intézmény életét kísérő botrányok sora 2010 januárjában kezdődött. Több hónapon át tartó nyomozás után az otthon három ápolója ellen 2010 nyarán emelt vádat az ügyészség. A még bírósági szakban lévő ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolják, hogy 2009 nyarától 2010. januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másik két gondozónak súlyos testi sértés és zsarolás miatt kell felelnie.
Forrás:baon.hu

13 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes ennek az ápolónak nem biztosított az intézet ügyvédet? Pedig van mitől félniük! Tényleg egy férfi ápolóról van szó!!! Ezt elírták!

    VálaszTörlés
  2. Legyen szándékos, akkor biztos megered a nyelve. Az is tudja aki a beteg nyakára lépet, hogy minden igaz. Ő valójában egy nyugodt ember, ezen a tettén kívűl ő semmit nem tett. Mindenki szereti. Mondja el ő is igazat tudott mindenről a főnővér is! Sőt a beleegyezésével történtek a verések!

    Menjenek már vissza az eredeti vádakhoz és azt nyomozzák ki ha beszél a most megvádolt ápoló!

    VálaszTörlés
  3. Csak beszéljen is! Hátha ezzel magán is segít!
    Egyébként tegnap, ma és holnap hallgatják meg ismét az igazságügyi szakértőket a bírósági tárgyaláson, akik szerint a lakók igazat mondtak! Csak a vádlottak védői próbálnak okoskodni és a szakértőknél okosabbak lenni!
    Márciusban újabb tárgyalás és ítélethirdetés. Addig van ideje a mostani gyanúsítottnak vallomást tenni.
    Manó :)))

    VálaszTörlés
  4. Saját érdeke ennek az ápolónak az igazat elmondani,hiszen mások hibája miatt nem viheti el Ő a balhét. Kapjon büntetést az aki elkövette a súlyos hibákat,ne az aki rendesen végzi a munkáját és még a lakók is szeretik.
    Remélem van saját véleménye,nem mások gondolkodnak helyette az Ő kárára.
    István

    VálaszTörlés
  5. Felhívom a megbízott igazgató figyelmét!

    Annak idején a dolgozók telefonszámát össze gyűjtötte a rendőrség számára át adta annak okán,hogy kiderítsék ki- kinek az oldalán áll,ki ír a Netre-felre stb.tanúként kihallgatásra kellett menni nekik.
    Most azon dolgozók névsorát a rendőrsétől kérje ki akik
    amnéziára felejtésre nem emlékezésre hivatkozva vonták vissza a vallomásukat,vagy másították meg. Amnéziás vagy feledékeny ápolók nem dolgozhatnak ilyen állapotú beteg emberek gondozásában. Elfelejtik a gyógyszert kinek milyen jár, kinek milyen fajtát kell szét osztani a lakók között, az ilyen munkát feledékeny dolgozók nem végezhetnék! Ha kórházba kísérik a beteget elfelejtik a szakorvos milyen utasítást adott az veszélyes lehet a betegeknek. Megbízott Igazgató úr legyen kedves a rendőrségtől a névsort elkérni az amnéziásokat a beteggondozásból eltávolítani,ez csak csekélység amit a lakók érdekében sürgősen meg kell tenni.
    WWW.Független. N.J.

    VálaszTörlés
  6. 04:53-hoz
    Nemcsak a főnővér beleegyezésével történtek a súlyos bántalmazások (lekötözött beteg további ütlegelése), hanem a jelenlétében! Erről a bíróságon a szemtanúk is beszámoltak.
    Várjuk az újabb vádemeléseket.

    VálaszTörlés
  7. Arról nem szól a fáma,hogy ki lopta el a kaja jegyeket éveken át?
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  8. 2012-01-16
    Hajrában a pszichiátria ügye Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Hónapokon belül kiderülhet, hol nyílik meg az OPAI
    Felgyorsultak az új pszichiátriai intézet létrehozásával kapcsolatos tárgyalások – értesült a Magyar Hírlap. Úgy tudjuk, a minisztériumban a szakértők már a megvalósítási tanulmány kidolgozásának utolsó szakaszáig jutottak, a dokumentumot a hónap utolsó napján kell letenniük a kormányzat asztalára.
    Ezzel párhuzamosan készül a beruházás költségvetése is, amelyről már volt is szakmapolitikai egyeztetés. Hátravan viszont a helyszín kijelölése, erről ugyanis még nem döntöttek. Korábban felmerült a budai MÁV-kórház, a Szent István-kórház és a Nyírő Gyula-kórház területe, de még nem tudni, melyik lesz végül a „befutó”.

    Ha minden zavartalanul halad tovább, akkor néhány hónapon belül egy csomagban fogadhatja el a kormány a tanulmányt, a helyszínre vonatkozó elképzelést, valamint a költségvetést. Ebben az esetben – mondta Németh Attila vezető pszichiáter – látni esélyt arra, hogy ha nem is a szakma által várt időben, és nem is teljes egészében, de az idei év második felében megnyithatja kapuit az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI).

    Tény, hogy az intézmény megnyitását már régóta szorgalmazza a szakma, részben a „Lipót” 2007-es bezárása miatt. Mint korábban megírtuk, az OPAI a speciális ambulanciák, valamint az azok hátterében működő profilírozott osztályok intézménye lesz. A játékszenvedélyre fókuszáló ellátást is ide tervezik, és helyet kap benne egy magas biztonságú osztály, amely az ország egész területéről fogadja a pszichiátriai okból ön- és közveszélyes betegeket.

    Európában egyébként már csak nálunk nem működik ilyen intézmény. Az új országos intézet a gyógyítás mellett szervező-, kutató- és oktatóközpont lenne, amely a speciális ellátási formák kidolgozásával és bemutatásával országos szinten segítené a pszichiátriai és addiktológiai ellátást.
    Niczky Emőke

    VálaszTörlés
  9. 19,19
    Most,hogy Ilonkánk vissza talált a munkahelyére,leltározásközben meg fogja találni az étkezési utalványokat. Néró

    VálaszTörlés
  10. Mókus vakítás folyik itt!!! Nem igazságos vizsgálatok és nem a tények valós felderítése! Elferdítése az igen! Már az is gyanút ébreszt az emberekben,hogy a gyanúsított igazgatónő be teheti a lábát az intézmény területére. Tüntetett a saját hazugságainak csalásának lopásának palástolására az helyett,hogy a lakókat képviselte volna. Szégyene a fenntartónak halasnak és minden dolgozójának. BAJ csak az,hogy a jók is köztük vannak. 3 jelentett dolgozó védelme mit eredményezett! Csalást hazugságot étkezési jegyek eltüntetését lakók tárgyainak ellopását, festmények eltüntetését,kártyapénz ellopását. A fenntartó felé vagy 50 azaz ötven kérdésre a válasz elsumákolása,igaz érdemtelen a megyei vezetés. Amit az intézetek botrányos ügyeihez való viszonnyal, nemtörődömségével gusztustalan intézkedéseivel tetézett a hazugság képviselésével.
    Evelyn

    VálaszTörlés
  11. A mókus a farkával egyensúlyoz,és irányítja magát! A Fenntartó is?
    Munkás

    VálaszTörlés
  12. Ez a cikk, nem az a cikk, amely felkerült a Baon-ra, majd két óra múlva eltűnt onnan. Ez a cikk egy régi beemelése, annak a cikknek a helyére.
    Az eredeti cikk, melyet még volt szerencsénk olvasni arról szólt, hogy amennyiben a törés miatt újabb vádemelés születik, úgy az ápoló is fontolgatja, hogy kitálal a hetes osztályon történtekről, melyről eddig hallgatni "kényszerült". Ebbéli szándékával úgy tudjuk többen egyet értenek, és hasonló lépéseket terveznek..

    Érdekes összefüggést mutat, a "független" ellenőrző szervek függetlenségének megvonása után, a "szabad"sajtó szabadságának durva korlátozása.
    Érdekes, bár nem meglepő...

    VálaszTörlés
  13. Halas médiát lepisszentették az intézeti ügy kommentálásáról.
    A csalók segítése fontosabb mint az igazság! XY

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)