2012. június 2., szombat

Hamis a hamis vád II.


Lebukás után feljebb bukás

S. István, Simon Ilona férje, továbbra is a kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájának a vezetője… immár osztályvezető. Vizsgálat nem indult, sem belső, sem külső, sem etikai vizsgálat…

Simon Ilona lemondott az igazgatói székéről, de az általa megjelölt fejlesztő pedagógusi munkakörét a mai napig nem vette föl… Magas jövedelmét viszont továbbra is felveszi, bár senki sem tudja, hogy miért… Újra beiskoláztatta magát – természetesen közpénzből -, így reménység szerint megszerezheti végre szakirányú felsőfokú végzettségét, amit sokan, oly sokszor megkifogásoltak már. Továbbra is tagja a – Kohout Zoltán újságíró szerint - magas erkölcsiségű kiskunhalasi Rotary Klubnak, Kastyják János ügyvéd úrral együtt.

F. Gyöngyinek jól a szájába rághatták a szavakat, hogy azt se tudta megnevezni ki a munkáltatója, aki aláírja a munkáltatói jövedelemigazolásait… Sőt, a munkaügyes helyettesét sem tudta megnevezni…
Ő továbbra is főnővér, immár diplomás bérrel… Igaz, saját elmondása szerint novembertől márciusig (ugyanis ekkor szüntette meg S. István határozatban a támogatását), a törvényi kritériumok szerint, nem volt már rászorult a szociális támogatásra, ennek ellenére valószínűleg „elfogadta” azt. A jogosulatlanul felvett segély visszafizetéséről (4-5 hónap) nem szólnak az iratok (sem). Ezzel, mellesleg maga cáfolta meg a vád hamisságát - jogosulatlanul – pénzbeli, illetve természetbeni előnyökhöz jussanak”! Az első rendőrségi vallomásában még nem tudta, hogy elkövette-e a bűncselekményt, vagy sem, de az ellenem tett feljelentésben már azt írta, hogy természetesen tagadta a bűncselekményt…
Tudjuk, hogy a memória lehet szelektív, de ellentmondásos is?

F. Istvánné maga cáfolta meg igazgató asszony azon határozott állítását, miszerint „Tőlem soha nem kért senki munkáltatói igazolást”, azzal, hogy azt állította, „2010-ben kértem az igazgatónőtől jövedelemigazolást”. Ezzel immár két tanú is akadt igazgató asszony ellenében. Neki nem tanácsoltak amnéziát… így, ő nyilvánvalóan hamis tanúvallomást is tett…
F. Istvánné esetét nem tudom értelmezni… tagad, majd lelepleződik, visszafizetésre kötelezik, majd mégse, megegyeznek, kiegyeznek bocsánatkéréssel? Felfüggesztik, de meddig is?
Egy bizonyos, nem régen esküt tett a munkahelyén, mivel ezek után érdemesnek tartotta a Kormányhivatal, hogy közalkalmazottból, kormánytisztviselővé léptesse elő, gondolom az ezzel járó fizetésemeléssel és egyéb juttatásokkal együtt jutalmazva… Reméljük, hogy az esetből tanulva, nem felejti el visszavonni a munkahelyi ingyenes ékeztetését, hiszen már nem rászoruló többé...

Döbbenetes, hogy ugyanaz a büntetése annak, aki elkövette a bűncselekményt, mint azoknak, akik becsületességüknek köszönhetően kaptak megrovást?

Az üzenet, mindenki számára érthető… igaz, nem értünk vele egyet, nem fogadjuk el, ahogy a többiekét sem…

Apropó, a kormánytisztviselői tisztség betöltéséhez nem kell tiszta erkölcsi bizonyítvány? Vagy errefele elég egy bocsánatkérés, s máris tiszta lappal indulhatok?

Bocsánat…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

31 megjegyzés:

  1. A fejétől bűzlik a hal ezt mindenki tudja!
    Csalás okirat hamisítás az nem büntetendő,
    csak az ha ezeket valaki feltárja azt büntetik.
    Hova jut a Fidesz ha az igazságtalan eljárásnak a támogatója. Fél időben vannak,de már csak
    1 millió szavazójuk maradt. Hazugságra alapozott döntéseik eredménye az lesz,hogy mennek a süllyesztőbe. Oda is valók.
    Néró

    VálaszTörlés
  2. Van igazság csak keresni kell!
    Pert nyert a volt félegyházi kórházigazgató
    2012. június 1. 16:47 , Legutóbb frissítve: 2012. június 2. 06:47 Vajda Piroska
    Törvénytelen volt a kiskunfélegyházi városi kórház volt főigazgatójának leváltása a munkaügyi bíróság csütörtöki döntése szerint.


    Dr. Kovács József első fokon pert nyert a kecskeméti munkaügyi bíróságon munkáltatójával, városi kórházzal szemben. A félegyházi képviselő-testület február 23-ai döntését – melyben leváltotta a főigazgatót – törvénytelenségre hivatkozva megsemmisítette a bíróság.

    Mint arról beszámoltunk: január közepén indított fegyelmi eljárást a képviselő-testület a városi kórház főigazgatója ellen, fegyelmi vétség miatt. Ifj. Dr. Réczi László vizsgáló biztos szerint az intézmény vezetője nem köthetett volna meg egy 3,5 millió forintos szerződést, mivel annak pénzügyi alapja tisztázatlan volt. Ugyanakkor a kórház költségvetésében sem szerepelt ilyen jellegű pénzügyi előirányzat. Továbbá a kórház nem vállalhatott volna az önkormányzat helyett pénzügyi teljesítést. A képviselők a vizsgálóbiztos jelentése alapján döntöttek úgy, hogy dr. Kovács Józsefet azonnali hatállyal felmentik beosztásából. Az intézmény élére dr. Vincze Sándort nevezték ki.

    Mint ahogy azt dr. Kovács Józseftől megtudtuk, a bíróság indoklásában elhangzott, a fegyelmi eljárás során számos törvénytelenség történt. Az ítélet szerint a félegyházi kórháznak, mint alperesnek kötelessége kifizetni a volt főigazgató részére tíz havi vezetői pótlékot, amely összesen bruttó 500 ezer forint, valamint megtéríteni a százezer forintos perköltséget.

    Az ítélet kihirdetésekor a bíró azt a kérdést is feltette a volt főigazgatónak, szeretné-e, hogy visszahelyezzék korábbi állásába. Dr. Kovács József azonban azt válaszolta: a jelenlegi polgármesterrel és az érintett képviselőkkel nem tudna a jövőben együtt dolgozni. Az alperesnek 15 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, kíván-e fellebbezni az ítélet ellen.
    Dr. Kovács József a döntéssel kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott: „A becsületemet kaptam vissza a bíróságtól.”

    VálaszTörlés
  3. F.Istvánné feljebb bukott még azok után is,hogy az igazgatónőre tett vallomást. Ez az igazságos eljárás vagy az azonnali elbocsájtás lett volna?
    István

    VálaszTörlés
  4. Botrány! Ez lesz a Fidesz Zuschlag-ügye?
    Az atv.hu információi szerint már a párt vidékre látogató vezetőitől is elszigetelik Kiskunfélegyháza fideszes polgármesterét.
    Az atv.hu információi szerint már a párt vidékre látogató vezetőitől is elszigetelik Kiskunfélegyháza fideszes polgármesterét, akinek a tevékenysége kapcsán újabb nyomozás indult - ezúttal egy tenderkiírás miatt, ahol a három megkeresett cég tulajdonosai között átfedés van, az árajánlatok pedig előbb elkészültek, mint ahogy a pályázati kiírás megszületett. Még az is megtörténhet, hogy ez lesz a Fidesz Zuschlag-ügye.

    VálaszTörlés
  5. Az F. Istvánné sehova sem bukott elment nyugdíjba.
    Ha már valamit írsz tájékozódj légyszíves a körülményekről.

    VálaszTörlés
  6. Nem világos Nekem,hogy ha lelepleződtek ezek az esetek akkor,miért kapott a neten az ügyészségre elküldő személy megrovást?
    Itt olvasható a bizonyíték,igaza volt! A Jelentői hazudtak!
    Miért külön kezelik az ügyeket,összefüggésbe van a beteg verésekkel.
    Nem kellene így elaprózni,nem csak a három vádlottnak kellene ott állni hanem ezeknek is. Még a vezetőségnek is. Nem az a hibás aki kitöltötte hamis adatokkal a munkáltatói igazolást,( utasításra tette)hanem aki engedélyezte és aki felhasználta.
    Kővíné Tóth Erzsébet

    VálaszTörlés
  7. Igen F Istvánné elment nyugdijba,de ha tájékozódik akkor rá fog jönni,hogy van egy másik F Istvánné is! Úgy tünik számomra ,hogy még a kollégái nevét se ismeri a kedves hozzászóló?

    VálaszTörlés
  8. Amióta nem nézik jó szemmel, ha valaki más részlegen vagy osztályon dolgozó kollégával beszélget, azóta nem is tudjuk némelyiknek még a nevét sem. Csak azt látjuk, megint egy új, ismeretlen dolgozó jön velünk szemben az udvaron, folyosón.
    Azon nem kell meglepődni, hogy nem tudjuk a nevét. Bemutatkozás már nem divat az intézetben.

    VálaszTörlés
  9. A bemutatásokat megszüntette a papocska.
    Az hiszi így kevesebb lesz a pletyka és az összefogás is nehézkesebb.
    Ez a "divide et impera" elv.
    Az egyházak és a zsarnokok nagyon sokat alkalmazták a történelem folyamán.

    VálaszTörlés
  10. Dicséret járt volna a blog Tulajdonosának nem megrovás!
    Ez a demokratikus igazságos ítélet?

    VálaszTörlés
  11. Itt a maffia uralkodik nem az igazság!

    VálaszTörlés
  12. Ki a másik F. Istvánné??????

    VálaszTörlés
  13. Az a "becsületes" köztisztviselő,aki főpénztárossá lépett elő. "Kedves és segitökész" mindenkivel,ugye igy már tudjátok?

    VálaszTörlés
  14. Az a durung!! Így már tudom!!!

    VálaszTörlés
  15. Csak nem valamiféle Andrea?

    VálaszTörlés
  16. Látszik,hogy a hazugságra oktatásnak milyen hatása van.
    Volt aki a tárgyaláson nem emlékezett egyes kérdések válaszaira.
    Annak a dolgozónak jól be tudták mesélni a hazugságokat, önálló gondolkozás a saját véleményének hiánya az oka.
    okosabbak is vannak a lakóink között!
    Nem P.P. MATT

    VálaszTörlés
  17. Icuka fejlesztő pedagógus tavaly május óta? Kit fejleszt, hol és mikor?
    Látta valaki bármikor is? Én legtöbbször még az intézetben sem látom! Ki arja alá a jelenléti ívet helyette? Vagy neki nem kell aláírnia?

    VálaszTörlés
  18. miért mentegetik magukat?

    Háború a bankok ellen? Ezért is Orbán Viktor a felelős?
    2012. június 04. hétfő, 17:38 | PDF | Nyomtatás | E-mail

    "A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2012. június 01-jén a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét visszavonta és elrendelte az intézmény végelszámolását. A Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció kiskunhalasi képviselői közleményt adtak ki, melyben Magyarország Kormányát teszik felelőssé a Soltvadkerti és Vidéke Takarékszövetkezet csődjéért. A közlemény írói elhallgatják azt a sajnálatos tényt, hogy a takarékszövetkezetnek a pénzügyi felügyelet már legalább másfél éve folyamatosan igyekezett segítséget nyújtani a tőkehelyzete rendezésében." - olvasható a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői által írt közleményben.

    "Tudniillik, a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet az elmúlt évtized rossz hitelkihelyezései és rossz gazdálkodása miatt elveszítette tőkéjét, szavatoló tőkéje negatívvá vált. Ez nem tette már lehetővé a biztonságos működést a takarékszövetkezet ügyfelei és partnerei számára, és súlyosan sérti a hitelintézeti törvény előírásait is. Valójában a takarékszövetkezet becsapta az ügyfeleit és törvényt sértett. A további vagyonvesztést akadályozta meg a PSZÁF múlt heti intézkedése.

    Ennek következtében a bank tizenhét ezer betétes, számlát vezető ügyfele és Családja került saját hibáján kívül veszélybe.

    A minden bajbajutott takarékszövetkezeti betétes ügyfél számára, az Országos Betétbiztosítási Alap névre szóló betéttől függetlenül, de maximum 100.000 Euro (cca: 30 millió Ft)/betét mértékig köteles kártalanítást fizetni. De a jelenlegi végelszámolási szabályok szerint a kártérítési folyamat több hónapig tartana. Ezért a mai nap az Országgyűlés rendkívüli eljárás keretében a kormánypártok egyedüli támogatásával módosította a hitelintézeti törvényt.

    A módosított törvényben a pénzintézeti végelszámolás és felszámolás szabályait megváltoztattuk. Így a módosításnak köszönhetően és amennyiben Köztársasági Elnök úr aláírja a törvénymódosításunkat, akkor a jövő heti törvényerőre emelkedéstől számítva, 20 napon belül az Országos Betétbiztosítási Alap ki kell, hogy fizesse a kártérítést ügyfelei számára.

    Sajnálatos, hogy a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció tagjai a törvénymódosítást nem szavazták meg. Sajnálatos, hogy egyes, Magyarország szomorú gazdasági és társadalmi állapotáért is felelős politikai szervezetek ebben a tragikus helyzetben is csak a saját politikai hasznukat keresik és egy pénzintézet felelőtlensége, tőkevesztése miatt is, az ügyben nem felelős magyar Kormányt teszi felelőssé. A magyar Kormány részéről a jelenlegi legtöbbet és a lehető leggyorsabban tettük meg a Soltvadkerti takarékszövetkezet károsultjaiért.

    2012.június 04.- a Nemzeti Összetartozás Napján

    Font Sándor Bányai Gábor Lukács László dr. Kerényi János

    A 30 millió feletti, ki nem fizetett összegből megveszik a 8 fiókot a számlájukat vagy betéteiket ott tartó emberek pénzéből.
    Így kell ezt csinálni! olyan ez mint Önöknél a betegverés kapcsolatában hozott ítélet 60 nap 150 ezer forint.

    VálaszTörlés
  19. Egymilliót kért a korrupt ügyész
    2010-06-14 17:13:00

    Egymillió forintot kért a korrupcióval vádolt egykori ügyész, Varga Gergely a bíróság folyosóján egy ügy vádlottjaitól azért, hogy ne juttassa őket börtönbe - erről számoltak be az ügyész büntetőperében hétfőn a Fővárosi Bíróságon a tanúk.

    Egyikük elmondta, hogy két éve a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján a tárgyalás előtt odalépett hozzá és társához az ügyész, Varga Gergely azzal, hogy ha fizetnek neki fejenként egymillió forintot, akkor felfüggesztett, vagy az addig előzetesben töltött tíz hónapnál nem hosszabb letöltendő szabadságvesztést indítványoz perbeszédében.

    A rablással, kifosztással és más bűncselekményekkel vádolt két férfi azonban elhárította az ügyész ajánlatát. Egyikük hétfőn a bíróságon elmondta, hogy azért, mert egyfelől bíztak felmentésükben, másfelől pedig úgy vélték, hiába mondanák el a történteket, egy ügyésszel szemben úgysem adnának nekik hitelt a hatóságok.

    VálaszTörlés
  20. 17,29 Most nem ér rá bemenni festet vagy valami hasonló munkások dolgoznak nála. majd ha mindennel készen lesznek be néz az otthonba

    VálaszTörlés
  21. Icuka ugyanolyan lógós mint amíg igazgató volt, csak akkor nem kellett jelenlétit írni.
    Ez ma már egyszerűen a papocska által is eltűrt bércsalás.
    Javaslom osszák szét a munkabérét a konyhások között.

    VálaszTörlés
  22. Most vannak csak igazán bajba a gazdák akiknek ennél a bank csoportnál volt a pénzük.Azok a sűrűn rossz indulatból emlegetett új traktorok részleteit nem tudják át utalni a bank csőd miatt. Több lesz a kamat a késedelmi pótlék.
    Más.
    Helyes ha a földek használói alkalmaznak embereket minden 20 hektár föld után 1 embert éves foglalkoztatásban,és fizessék utánuk a járulékokat.
    A műkörmös föld pályázati nyertesének 20-22 embert lenne aktuális foglalkoztatni.
    Más.Bács-kiskun megyébe az igazság osztók nagy vonalúak,hiszen bocsánat kérés esetén elengednek 165 385 forintot amit jogtalan haszonszerzésből eredően felvett egy dolgozó, a vezető engedélyezett a dolgozójának Népjóléti osztályon szó nélkül ki fizették.
    Jótékonykodnak az adófizetők adófizetők forintjaiból oktalanul.
    Egy továbbított levél,küldője is azt a megrovást kapta büntetésül amit a hazug adatokat tartalmazó munkáltatói igazolással a pénzt jogtalanul felvette.
    XXI.század törvénye szerint az igazságra törekedő dolgozókat el kell távolítani a munkahelyről.
    Vannak még öntudatos dolgozók még a politikával is szembe szállnak,ilyenkor az emberség az emberek tisztelete megbecsülése a szakértelem át tőri a politikát.
    Azoktól az emberektől tanulhatnának a politikusok akik magukat vállalva
    mindenüket kockáztatva felvállalták a beteg emberek jogaiért a harcot.
    A politika rátelepedett az igazság szolgáltatásra ami látszik a két egyenlő büntetésen. Elkövető---Levél továbbító!
    F.G

    VálaszTörlés
  23. Nem értem ki kit jelentett fel?Ez az iromány egy zagyvaság,össze-vissza írogatnak butaságokat.Nem ismerem sem a vádolót,sem a megvádoltat,de azért megjegyzem itt valaki notórius feljelentő aki a kákán is csomót keres.Nem kötelező abban az intézetben dolgozni neki,álljon odébb.Szerinte mindenki bűnös,csak Ő a"leg-leg"?

    VálaszTörlés
  24. Lapozgasd inkább a blikket, ott sok a kép, és az áramot sem fogyasztja.

    VálaszTörlés
  25. 19,39 Olvassa el legalább 5- 6 napi főcikket és hozzászólásait, akkor majd világosodik,ha nem világosodik arról Én már nem tehetek.
    Az már az Ön saját problémája,forduljon orvoshoz.
    István

    VálaszTörlés
  26. Istenkém mit tettél a 19,39 írójával? Kérlek segíts Neki ha még nem késő!

    VálaszTörlés
  27. Nem csodálkozom ha rosszul működött a pszichiátriai intézet,ha olyanok vezeték mint a június 5 19,39 hozzászólás írója.
    Gábor

    VálaszTörlés
  28. Némelyik hozzászólót lehet szégyellni!
    Mária

    VálaszTörlés
  29. Olvasom fent, hogy beiskoláztatta magát a volt igazgató asszony! Ebben sajnos azon túl, hogy a nagyon költséges és felesleges, rejtőzik egy olyan csavar is amire eddig senki nem gondolt! Nevezetesen az, hogy tanulmányai befejezését követően a TANULMÁNYI SZERZŐDÉSBEN meghatározott ideig nem küldhetik el. Vagy ha elküldik nem kell a költségekből egy fillért sem visszafizetnie. A költségekről tudjuk, hogy nem kevés, mert például ebben az évben két hétnél többet nem dolgozott. Már csak a munkabér is több százezer forint. Akkor hol van még az útiköltség, jegyzetek, vizsgadíj és sok minden egyéb, amire esetleg nem is gondolunk. Így kell bebetonozni valakit, jó húzás volt! Nekünk meg majd jön a levegő, szemüveg, napfényadó és mi jó állampolgárként fizetjük. Egyébként sem lenne más választásunk! Vagy lenne? János

    VálaszTörlés
  30. Jó szponzorral semmi sem drága!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)