2010. július 8., csütörtök

A halál oka...


Itt tudtam meg a blogon, a 7. osztály főnővérétől, hogy óvatosan szabad csak hátba vágni a lakókat, mert úgy járnak, mint B. Sanyi bácsi, akinek bevérzett a tüdeje... A halál oka tüdőgyulladás... Hogyan halhat meg ma valaki tüdőgyulladásba, jó fizikális kondíciók mellett? Hát így.

Hogyan halhat meg ma valaki vérmérgezésben, gondos ápolás, ellátás mellett? Hónapokig hordták be az illetőt kórházba, ahol a szakorvosok gyakran csak ránéztek, és már küldték is vissza, borogatás, kötés... Onnan nézve, a beteg tolókocsiban ül, cigány származású, pszichiátriai beteg, szociális otthonban lakik... Amikor a szakrendelésen történtekről referáltak az intézetbe, egy vállrándítással nyugtázták orvosaink és a főápoló asszony... Csak nem fognak konfrontálódni szakorvosokkal egy ilyen beteg miatt?
Ezért van (lenne) a betegjogi képviselő, illetve az ellátottjogi képviselő. Csak nem fogják háborgatni? Fölösleges munkát csinálni maguknak? Innen nézve, a beteg nem protekciós, ritkán látogatják, a hozzátartozója sem balhés, nincs vagyona... Mi baj lehet? Legfeljebb megüresedik egy férőhely! A halál oka:  vérmérgezés.

A köztemetés során, mindig megkérdezik, hogy mi volt a halál oka. Rendszerint a halotti vizsgálati jegyzőkönyvben ez szerepel: szívmegállás. Kíváncsi lennék a kutatások mit mutatnak, hogy miért ilyen magas ez a halálok a pszichiátriai betegeknél, a normál populációhoz képest! Egyáltalán vizsgálódtak-e már a témakörben? S ha nem, miért nem?

Senki sem firtatja a beteg halálának okát, hiszen sokszor még hozzátartozó sincs... Senkit nem érdekel... Elgondolkodtam, hogy ki figyel oda... Bármit leírhatnak, nincs boncolás, nincs vizsgálat... exhumálás fel sem merülhet.

Miért nem számítanak ezek az emberek? Miért nem tudunk jobban törődni a sorsukkal? 
A válasz a blog hasábjain megtalálható.

Figyelne ránk valaki? Figyelne RÁJUK valaki? 

.
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

16 megjegyzés:

  1. Senkit nem érdekel mibe halt meg! Meghalt és kész!
    Volt olyan esetünk amikor élve elvitethettük volna a beteget mert az orvos meg sem nézte nem érdekelte a halál oka csak kiállította a papírokat.

    VálaszTörlés
  2. Borzalmas! Mikor jutunk már el oda, hogy az intézet lakóit ne aktaként kezeljék, hanem észrevegyék ők is EMBEREK!

    VálaszTörlés
  3. Ha meg se nézte,honnan tudta mi volt a halál oka?
    Vagy meg se győződött a halál be álltárról?
    Milyen orvos az?

    VálaszTörlés
  4. Az Intézeti orvos,ha 9 hónapi terhesség alatt egyszer se találkozott a beteggel,akkor mit várhatunk tőlük.Hiába mondogatta, kígyó van a hasába, se az ápolói se az orvosai nem törődtek vele.Persze a szülésről már nem volt szabad beszélni.Azt gyorsan meg kellett oldani a főorvos asszonynak,hogy a kisbabát a kórházba ott hagyják.Milyen elvonási tünetekkel szenvedett az újszülött.Anyja tele nyugtató hatású gyógyszerrel hordta ki. Akinek örökbe adták, tájékoztatták milyen állapotú az anyja?
    Mi várható a kisbabánál is a későbbiekben,ha esetleg öröklődik a betegség.Mária

    VálaszTörlés
  5. Megnézi vagy megkérdezi a Dg-ist és az szerint írja a halál okát!

    VálaszTörlés
  6. Nem kérdezni kellene,hanem megnézni az orvosnak,és neki kellene megállapítani a halál okát.""x""

    VálaszTörlés
  7. A főnővér is tudta, hogy a betegnek vérmérgezése van!!Akkor az orvosok miért nem tettek ellene? Nagyon sokáig szenvedett.

    VálaszTörlés
  8. Azért nem törődtek vele mert nem pénzes beteg.
    Meg az alkohol az fontosabb mint a beteg!
    Az orvosainkból az emberség már régen kiveszett!
    XY

    VálaszTörlés
  9. http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/mar-tudjak-hogy-megalaztak-e-az-elmebetegeket-315736

    VálaszTörlés
  10. Győztek a lányok!!!!! Mi is győzünk el ezzel a vezetőséggel!!!

    VálaszTörlés
  11. Szerintem buták akik házi őrizetben vannak!Tőlük van ott bűnösebb ápoló is és ezek most hárman elviszik a balhét?Pedig a kollegáik ellenük vallottak.Én elkezdenék szépen beszélni és alátámasztanám a lányok vádjait.A sex show súlyosabb cselekmény és nekik is látni kellet.A többi gyalázatról nem is beszélve!!

    VálaszTörlés
  12. Amelyik házi őrizetesnek volt egy kicsi esze az már beszélt, elmondta az igazat.Ezzel is enyhíti a saját büntetését.Ha még nem mondta el a vádemelésnél lesz az utolsó alkalma,az igazságot elmondani.Miért vinnék el a balhét ők?Vannak még tőlük sokkal bűnössebek is az intézetünkbe.A vezetőink azokat még mindig védik.De ami egyszer megtörtént azt már,nem lehet meg nem történté tenni.A vezetőségnek is az lenne az érdeke,hogy a bántalmazó embereket eltávolítsák a lakók mellől.Nem pontosan a nyomozókra gondoltam,hogy ők távolítsák el.Az Igazgatónőnek is ezt kellett volna tennie.Mária

    VálaszTörlés
  13. Kedves Mária!

    Te nem tudod, hogy a házi őrizetes kollégák is azt tették amit a vezetők. Megaláztak, gúnyolódtak, ők a betegekkel tették a vezetők meg a dolgozókkal. Egy húron pendülnek a házi őrizetesek a vezetőkkel. Csak már nekik is lenne olyan szép karperecük. Úgy megérdemelnék.

    VálaszTörlés
  14. Ha a sikkasztás is napvilágot lát lesz nekik is.
    Én azért is adnék,hogy a verő legényekért tüntettek!A lakókat meg nem nézik semmibe.
    Áthelyezik a verő legényt,miért nem rúgták ki?
    Ez a bizonyíték,hogy a beteg embereknek nincs előttük becsülete.Kikért is vannak itt, a verőkért?lakókért? pénzért?Takarítást vártunk volna az igazgatónőtől is!""x""

    VálaszTörlés
  15. 20,16 nak Tudom ,hogy így van,de gondoltam,egy fokkal jobbak mint a házi őrizetesek.De tévedtem
    már be látom.A hazugságon túl semmit nem változtattak a szokásaikon.Most többet hazudnak.

    VálaszTörlés
  16. A halál oka hátba verték!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)