2010. július 9., péntek

Igazi vádak - Igazi eredmények

.

A kiskunhalasi pszichiátria három ápolója ellen kezdeményezett vádemelést a kiskunhalasi ügyészség. Az ápolókat azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Befejeződött az a nyomozás, amely a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt bűncselekmények miatt indult. A kiskunhalasi ügyészség három ápoló ellen kezdeményez vádemelést.

Egyikük ellen gondozás alatt álló személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak miatt készül a vádemelési javaslat, egy másik ápolót akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés kísérletével, a harmadikat pedig súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsítják - közölte a Független Hírügynökséggel a Kiskunhalasi Főügyészség.

A három férfit még májusban őrizetbe vette a nyomozóhatóság. Azzal gyanúsítják őket, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Az ügy februárban került a nyilvánosság elé, de az ügyészség az otthon egyik ápolója és egy volt dolgozó feljelentése alapján már januárban vizsgálatot indított. A két nő szerint az otthon több dolgozója is tudott a bántalmazásokról.

Többen szemtanúi is voltak a történteknek, de sokáig senki sem mert róluk beszélni. A feljelentést tevő két nő azt állítja, többször is jelezték az igazgatónőnek, hogy mi történik az osztályon, de csupán annyi változott, hogy több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztály folyosójára kamerákat szereltek fel.

.

origo.hu

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

10 megjegyzés:

  1. http://tv2.hu/aktiv_extra_vagatlan/video/sokkolo-kepek-embertelen-korulmenyek-az-illegalis-nyugdijas-otthonban.

    Az ottani emberséges és tisztességes dolgozóknak is félniük kellett, nehogy elveszítsék az állásukat.
    Az illetékesek pedig elég sokára "ébredtek rá" arra, hogy nincs minden rendben! De ott legalább ráébredtek!

    VálaszTörlés
  2. Nem csak annyi történt, hogy áthelyezték a kollégákat és kamerákat szereltettek fel, hanem a jelentőket mocskolták és össz dolgozói értekezleten lealjasították őket hazugnak nevezték őket, és most hogyan néznek a jelentők szemébe? Igazat mondtak végig!

    VálaszTörlés
  3. Kedves előttem szóló!

    Én egy percig nem kételkedtem a két ápolónő szavahihetőségét illetően.

    VálaszTörlés
  4. Mindenki tudja, hogy igazat mondtak és a többi kollega egyenlőre hazudik, hallgat!

    VálaszTörlés
  5. Vétkesek közt cinkos aki néma.

    VálaszTörlés
  6. Eső után sok a levéltetű ilyentájt nagyon sok a katicabogár!Megszólalt a Katica!

    VálaszTörlés
  7. Tisztul a kép.
    Minden nap öröm nézni a hiradót, hullanak a fejek. Természetesen, nem akarok én rosszat senkinek, csak igazi megújulást és IGAZSÁGOT. Tudomásom szerint, Halason is 10 év múlasztásaival kell elszámolni. Lassan bekerülünk mi is a híradóba, örömmel fogom nézni...

    VálaszTörlés
  8. Tegnap már minden hírekbe be mondták!

    VálaszTörlés
  9. 20,37-nek Tegnap már a hírekbe be mondták,hogy bebizonyosodott a jelentők igaza.Én nem is kételkedtem benne,mert tudom,láttam hallottam, mint legtöbb dolgozó is tudja.De megkövetelik a hazugságot a vezetőink. Meg az értekezleten elhangzott rágalmak a jelentőkre,már a viszályára fordult.A vezetőinkre aktuális most már!Munkás

    VálaszTörlés
  10. A hazug embert könnyebb utolérni,mint a sánta kutyát!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)