2010. szeptember 15., szerda

Két legyet egy csapásra...


Közeledik az év vége, illetve reményeink szerint valaminek a vége. Ha mégsem úgy alakulna a dolog, ahogy nagyon sokan várjuk, szeretnénk ha az igazgatónőnk a karácsonyi ünnep szervezésénél az alábbi kérésünket méltányolná!
Az összmunka értekezlet és a karácsonyi ünnep nem ugyanaz! Nekünk sajnos a karácsonyi jókívánságok és egymás köszöntése helyett, egy évenként megismételt  előadás jutott. Az előadás témája a pszichiátriai betegségek. A résztvevők fele nem is szakember, de megkockáztatom, hogy a hozzáértők sem kívánták ezt, az ünnepi köszöntés helyett végig hallgatni. Az évenkénti változás az volt, hogy a diaképek bemutatási sorrendje, eltért a tavalyitól! Az igaz, hogy szakterületén elismert előadó aki ezt tette, de milyen szakember az, akinek nem jut eszébe, hogy Karácsony hete van, ne szomorítsuk már őket.

Ültünk mint az iskolában csendben és némán, magunkba azon keseregtünk, hogy milyen jól esne egy kötetlen beszélgetés, megtudni, hogy a körülöttem, vagy a másik asztalnál ülők közül ki, hogyan készül az ünnepre, milyen ötleteket szedett össze arra, hogy egyre kevesebb pénzből is szép, meghitt legyen. Ez csak ábránd maradt, a szomorú valóság: előttem a legolcsóbb pogácsa és valamilyen ízű, üdítő ital.
Közben tudtuk, hogy a szegedi "Tanár Úr" juttatása 200.000,- Ft, mert nem csak ünnepi ebéd volt, hanem már ha egyébként is itt van, tanácsadó is... Két legyet egy csapásra...
Tehát 200.000,- Ft + Sóstói csárdában a teljes vezérkarral  ünnepi ebéd, intézeti gépkocsi hozta, vitte, természetesen intézeti sofőrrel.
Akkor az utolsó munkanapon a sofőr, munkaidőn túl a portán várta a telefonhívást, hogy mehet a csárdába a tanár úrért és indulhat Szegedre, december lévén, hóban fagyban. Este 8-ra itthon is volt. Ez minden évben - reményeink szerint utoljára tavaly - így volt.

Évek óta havi rendszerességgel (úgy fizetés környékén), megjelenik tanácsokat adni. Ezt szinte minden esetben, iszonyatos káosz és szomorúság követte. Nem ők szomorkodtak...
Arra kértük némán magunkban, hogy tegye meg a kedvünkért, hogy nem tesz semmit, tanácsot meg főleg nem ad! Legyen az övé a járandóság + útiköltség + ingyen ebéd pakk a konyháról, csak ne keverje, fokozza a rosszat  tovább!
Adódik a kérdés, hogy a két pszichiáter mellett, kinek ad tanácsot? Vagy, a két pszichiáter képességét meghaladó tanácsra van szükség az intézet vezetéséhez? Mert a szörnyűségek minden tanács ellenére megtörténnek. Állítólag nem is tudták! Sőt meglepődtek, úgy igazán.

Mostanában sokat foglalkoznak a médiában bizonyos tanácsadói szerződések felülvizsgálatával, az egész országra kiterjedően. Gondolkodjunk együtt: 12 hónap x 100.000,- Ft ez mennyi is, igen 1.200.000,- Ft + decemberben 2x, a hetes osztály felkészítése a kihallgatásra még 100.000,- Ft, útiköltség,  ingyen ebéd, pakk a konyháról, "sajt az ölbe". Hát ember, ez több mint 1,5 millió Ft évente. Ki tudja hány éve? Ez a tanácsadói szerződés, hova sorolandó?

Adódik a kérdés, hogy a fenntartó jóváhagyta e az intézet költségvetésében olyan sort, hogy tanácsadói díj 1,5 milló, vagy egy kicsit több?! Ha ezt meg tudja finanszírozni a fenntartó, akkor nagyon szerencsés, mert nemhogy nem érte el a gazdasági válság, hanem egyenesen Kánaán van a megyében!
Ha nincs ilyen sor a költségvetésben, akkor kitől veszik el, és hogy merik?

Az ünneplés befejezése, koccintás olcsó pezsgővel, műanyag, vagy üdítős pohárral. de ezt általában már nem vártuk meg, mert ez az egész nem értünk volt, és nem rólunk szólt!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

50 megjegyzés:

  1. Ha ezt a temérdek pénz elosztjuk a dolgozók létszámával hát jutott volna egy kis minőségi szaloncukorra mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Ne kelljen már minden évben a csókosoknak tapsolni, s úgy csinálni, mintha színházban lennénk! Ott sem szoktam tapsolni, sőt ha nem tetszik a darab, felállok és kijövök!

    VálaszTörlés
  3. Én az álszavaztatást hagynám már a fenébe! Kiváló dolgozó!? Aztán megspékelik az egészet az "összes legkiválóbb" főnővér aranygyűrűs jutalmazásával!!

    VálaszTörlés
  4. Sajnos a Szegedi úri ember,nem jó tanácsot adott a Pszichiátereknek! Tanácsolhatta volna nekik,hogy becsülettel józan állapotba törődjenek a lakóink ellátásával.Mondhatta volna, hogy a lakót is vizsgálják meg. Ne csak a füzetet nézzék! Akkor a kisbaba születése nem lett volna meglepetés.A tanácsadás árából hány embernek futotta volna a kártya pénz kifizetését.Ez nem fölösleges pocsékolás? Vagy mint most hazugság oktatást tart,megmondja mit mondjunk a beteg bántalmazással kapcsolatba.
    Hazugságra oktat 100 ezerért? Van értelme még most is vagy már oka fogyottá vált az egész?
    Karácsonyi ünnep az ne pszichiátriai oktatás legyen, hanem egy meghitt,ünnepi hangulatú beszélgetés,ahol jól érezhetnék magukat a dolgozók. Munkás

    VálaszTörlés
  5. Amikor a megyétől jönnek, az igazgató néni az ebédlőbe viszi őket, repi ebédre... Amikor elhúznak - alig várják -, irány a Csárda: böfögés, röfögés, iszogatás - mint láttuk estig!
    Egy jó dolog van az egészbe, mindannyian eltűnnek az intézetből!!!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem félreértették sokan! Nem havonta kapja a százezret, hanem fél napért!
    Ha előadást is tart, akkor a dupláját!
    Jutalmazáskor, jutalmat (nem a dolgozókról van szó, hanem a vezetőkről) kap, és kapja még a tizenharmadik havit!!
    Szerintem a fenti számadás, nagyon alulszámolt!

    VálaszTörlés
  7. Hát igen tavaly nem húztak ki egyből a Sóstóra mert itt voltak a megyétől is! De aztán mentek mint akit hátsón rúgtak!

    VálaszTörlés
  8. 2010. szeptember 15. 20:28-nak
    Ha a főcikkben az a hatalmas összeg még több akkor már nem is tudom mire gondoljak? Milyen vastag ennek a tanár úrnak a képén a bőr?

    VálaszTörlés
  9. Fél nap 100 ezer ilyen jól megy a Megyei fenntartónak? Mi közalkalmazottak miért nem kapunk béren felüli juttatást,kártya pénzt, kaja utalványt? Nekünk nem jár semmi ? Ilyen tanácsokat javasol a Professzor Úr?

    VálaszTörlés
  10. Ja! Évek óta nyaral a családjával Sikondán és Balatonon a lakókkal, a lakóink pénzéből!
    Zsebpénzt sem kellett hoznia egyszer sem!

    VálaszTörlés
  11. Nem, ő az áthelyezéseket javasolja, meg a munkakörmódosításokat! Meg adni kell neki még munkát, hogy ne legyen ideje szusszanni sem! És akasszunk egy kis ellenőrzést a nyakába... lihegjen a főnővér a nyomába, és kössön bele mindenbe!
    Adjunk neki fegyelmit!
    Ő egy vérbeli tanácsadó! Na, nem mintha ötletben szegények volnának a vezetőink!

    VálaszTörlés
  12. Gondoljátok, hogy ez a vezetés lesz még karácsonykor?

    VálaszTörlés
  13. Sőt,volt olyan év régebben,hogy 14.havi is volt,
    Számlát kaptunk róla,vagy nem....?
    Vagy az összes kifizetés mögőtt a pénz felvevőjének van e számlája?
    Mert már sok éve idejár tanácsokat osztogatni.

    Túlzás azt állitani, hogy fél nap a 100.000 ft,
    Megteszi az bő két órahosszának is,
    ja + az utazási idő gépkocsival, akkor már 4 óra.
    A végére összeáll a félnap mégiscsak :-)

    S ím, az igazgatónő bokát összecsapva, szalutálva,erősiti meg a tanácsadoi szükségességet.

    VálaszTörlés
  14. Ha az igazgatónő józan paraszti ésszel gondolkodna,nem a pénzszerzés lenne ami motiválja ,akkor nem is kellett volna tanácsadó neki.Emberi érzésű ember eltudja dönteni mi a jó a beteg lakónak, és milyen munka morál megfelelő a dolgozónak.Neki csak ezt kellett volna szem ellőtt tartani.Akkor még a kártyapénzt is ki tudták volna gazdálkodni.Mindenesetre ha van tanácsadó ha nincs akkor se elfogadható a betegverőket védelmezni,a lakókkal szemben.Talán a sétálás idején beteg volt a tanácsadó?
    Nem magyarázta el 100 ezerért vagy 200 ezerért,hogy mindenki a lakók miatt van alkalmazva ,és így kötelességük a lakókat védeni a bántalmazóktól! Fordítva ültek a lovon? Vagy miért történt ez a fordított hozzá állás? Azóta se jött rá még a tanácsadó se,hogy nem jó tanácsot adott? Vagy a vezetők közül valakinek nem jutott eszébe,hogy a lakókat kell védeni mindenáron! Sajnálni való a vezetők tábora,ha a bántalmazókért állnak ki!Ibolya

    VálaszTörlés
  15. Közeledik a november nem elfelejteni a 4+1év kártyapénzt kifizetni amit törvény ír elő!!!

    VálaszTörlés
  16. Bokát összecsapva? Még rágyújtani se mer olyankor a jelenlétébe!
    Persze, hogy másokat (alatta a hierarchiában) zavar vele, az őt nem érdekli! Fulladjon meg!Még arrébb sem mehet, mert dolgoznia kell!

    VálaszTörlés
  17. Van e még ilyen pénznyelő automata az intézetben mint a tanár úr? Ha körbe nézünk találunk e???

    VálaszTörlés
  18. Ebbe az intézetbe már divat lesz az,hogy munka nélkül is fizetnek!!!

    VálaszTörlés
  19. Elég sok felé szipolyozzák a pénzeket,a vezetők.
    Ezért kell a lakóktól is elcsalni amit lehet.
    A hivatásos gondnokokat nem kellene esetleg elszámoltatni,ha ők kezelik a betegek pénzét.
    Mária

    VálaszTörlés
  20. Az összes felső vezető is pénznyelő!

    VálaszTörlés
  21. Az már igaz! Na meg a jogász, aki akkor is megkapta a bérét, amikor eltiltották a praxistól!!! Mennyit is? Ki is dolgozott helyette papíron? Ki kapta a pénzt? Duplán fizettek két jogásznak is?

    VálaszTörlés
  22. A hivatásos gondnokok szigorú számadást adnak a gyámhivatal felé a lakók pénzéből!

    VálaszTörlés
  23. Van két jogászunk és mégis annyi törvénybe ütköző
    hibát követnek el a vezetőink, orvosaink,a szakmai vezetőnk a csúcs. Dolgozó

    VálaszTörlés
  24. Világosság és könnyedség. Tisztán és precízen fogsz gondolkodni és megérted dolgokat. Könnyedén meghozod a döntéseket és előrejutsz.

    VálaszTörlés
  25. Na és a számonkérés napján vajon mit fognak ezek jogászok mondani? Igazgatói utasításra tették, vagy?

    VálaszTörlés
  26. De! Arra gondolsz, hogynem reklamáltak a nyaralások miatt!
    Kétszer fizettek, egyszer a nyaralásért, egyszer a lakhatásért! Vagy visszafizették már az egyiket a lakóknak?
    Majd rákérdezünk!

    VálaszTörlés
  27. Az igazgatónő cinkos társai a jogászok, hiszen ők azért felvilágosíthatták volna az igazgatónőt, hogy ez már azért mégis csak sok.

    VálaszTörlés
  28. Hogy hogy két jogászunk van? A harmadiknak fölmondtak? Dr. Martinov Tiborra gondolok!
    Ő már nem kapja a havi apanást, vagy a vádlottak védelméért fizetik? Kik, és miből?

    VálaszTörlés
  29. Lehet,hogy a szakmai vezetőt támogatják nem az Igazgatónőt. Vagy a főorvos urat,mert tetszett nekik,hogy gumicsizmába jött dolgozni.
    Néhány pohár után már nem feltűnő a gumicsizma.
    Okoska

    VálaszTörlés
  30. Egy ilyen intézménybe három jogászt fizetnek?! Két pszichiáter (házaspár) főállásba? Belső ellenőrt fizetnek, aki nem ellenőriz?
    Gazdasági vezetőt, aki nem dolgozik, csak a helyettese?

    VálaszTörlés
  31. Az Eu-ban éhen halnának ilyen munkamorállal!Bocsánat, csak nálunk nem halnak éhen!

    VálaszTörlés
  32. A gumicsizmás meg már nem igazságügyi orvosszakértő, minap hallottam, hogy ezzel is visszaélt!

    VálaszTörlés
  33. 20:56
    Van itt pénz a megyébe!
    Én is szeretnék nyugat-európai fizetést, kérem, hogy emeljék a fizetésünket a háromszorosára!

    VálaszTörlés
  34. Ha nem szórnák el a pénzt minden marhaságra akkor lehetne a dolgozóknak is juttatni egy kicsit.

    VálaszTörlés
  35. Hány ügyet is old meg havonta az ügyvéd Úr?
    Úgy emlékszem évente 8-15 eset volt átlagosan a gondozási dijban.
    A havi 100.000 csak igy kerekitve,(de több volt) neki is dukált.
    És azokat az eseteket is amiket végre megoldott,ugy kellett kiharcolni tőle, hogy tegyen valamit.

    A dolgozót meg számonkérte az igazgató, és ármánykodott a belső ellenőr, hogy miért nem cselekedett.
    Na.... miért is nem....
    Igy müködött ez tanusithatom...

    Emlék gyüjtő :-)

    VálaszTörlés
  36. Három jogász,és ennyi jogtalanság, hogy egyeztethető össze? Egy jogász aki rendesen végzi a munkáját elég lenne. Két Pszichiáter,akiket a beteg nem érdekel.Egyet kellene alkalmazni aki a lakókért lenne itt,nem azért,hogy elteljen a nap.
    Vagy azért itt dolgoznak mert itt engedélyezett az alkohol munkaidőbe!

    VálaszTörlés
  37. És mit csináltak az éjszaka a jogászaink? Aludtak vagy agyaltak a tegnapi meglepi miatt?

    VálaszTörlés
  38. Azt nem tudom de tegnap összebújtak tárgyalni!!

    VálaszTörlés
  39. Lennék az igazgatónő íróasztalán vizes pohár.

    VálaszTörlés
  40. Arra vágysz, hogy összetörjenek?

    VálaszTörlés
  41. Nem értem a tanár úrat nincs szégyen érzete ennyi pénzt felvenni a semmiért?
    Ha nincs pénze megjelenik halason és már fizetnek is érte?

    VálaszTörlés
  42. Az ő arcára nem a szégyenpír ül ki.:):)

    VálaszTörlés
  43. Vörös a feje, mint a többi vörösé:)
    Igazad van, de nem a szégyentől!! Ezt az érzést még nem ismerik!!!!!

    VálaszTörlés
  44. Év végén még ott lesz az igazgatónő? Hát akkor borítékot fog kapni a megyétől! Na nem a szokásos jutalom lesz benne!Hisz azt ő is kiutalja saját magának,s a K. úrnak. A többinek is utaltat, kicsit kevesebbet ugyan, de azért ők is kaptak!
    Amit most fognak kapni, az az lesz, amit megérdemelnek!

    VálaszTörlés
  45. Azért reméljük nem kell az év végéig várni a menesztésére! Látszik már szedelőzködik aki nem akar bűnrészes lenni.Magára hagyják az Igazgatónőt a rokonai barátai.Mindenki a saját bőrét menti ahogy tőle telik.

    VálaszTörlés
  46. 2010. szeptember 16. 20:22-nak
    Erről majd beszélgessünk később ok??? Lesz mondandóm:)

    VálaszTörlés
  47. 9,10 Nem az összetörésért lenne ott.
    Nagyon sok aljasság megfogalmazódott ottan.
    Ha a pohár mesélni tudna, sorolná patkótó ura,Sz. K. Az intézet főorvosa stb: had ne soroljam tovább.Az igazság szakértői minősítését, hol hagyta el a főorvos Úr.Csalás miatt ha jól emlékszem, lefizették.Dolgozó

    VálaszTörlés
  48. Mit mesélhetne az a pohár. Ha tiszta víz van benne, akkor ezt nyilvánosságra kell hozni.
    Így igazságos nemde????

    VálaszTörlés
  49. De ebbe a pohárba egyre zavarosabb a víz!
    De most kevergetik kavargatják egyre jobban zavarosodik.

    VálaszTörlés