2010. december 21., kedd

Áldatlan állapot áldása


A folyamatos terror, a tartós stressz, a hozzánemértés, s annak folyamatos palástolása, előbb utóbb robbanáshoz vezet…  A nagy nyomás miatt, az emberek valódi jelleme egyre nyilvánvalóbbá válik, némelyeknél torzulást, másoknál  megerősödést mutat… Mindenki választ, az is, aki nem választ…

Korábban, szívesen dolgoztam volna x munkatárssal, de a konfliktusban nem jól vizsgázott. Nem bíznám rá többé a szeretteimet, s így másokat sem… Nem elég ugyanis jól bánni a betegekkel, vagy nem bántani a betegeket, meg is kell tudni védeni őket! Másoktól is… Ha kell, a barátainktól is… Arról nem is beszélve, hogy ki akar magának egy olyan barátot, aki veri a beteg embereket?

Meg kellene tanulniuk az erős embereknek, hogy az erőt nem támadásra, hanem védelemre kapták.  A haza, a gyengébbek, az elesettek védelmére…

A megfelelő segítéshez azonban hivatástudat, felelős kiállás, bátorság, tartás szükséges… Ahogyan az ápolónők tették… Ettől többet mi sem tehetünk, de kevesebbet sem! Aki őket bántja, elmarasztalja, vagy kiközösíti – akár felsőbb utasításra, mint ahogyan, azt velem kapcsolatban is elrendelték, és végrehajtották – az, nem sokban különbözik a betegbántalmazóktól! Ugyanis egy követ fúj a visszaélőkkel, s azzal a vezetéssel, aki okozója és felelőse a történteknek. Nincs több kifogás, nincs mentség… Nincs már helye a gyávaságnak, csak a helytállásnak…

A krízist, - ahogyan Pik Katalintól tanultam – nem szabad kudarcként megélni, hanem kihívásnak kell tekinteni… Próba is egyben, hiszen elválasztás, szétválasztás történik… Automatikusan… A helyes és helytelen, a jó és a rossz (akarása) elválik egymástól…

Sorsunk többé nem áldatlan állapot – még ha így is érezzük -, hanem áldásos lehetőség a hősies helytállásra, kiállásra…

Csatlakozzanak a szívük diktálta jóhoz, jobbhoz…



Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

15 megjegyzés:

  1. Nem értem miért van az, hogy felsőbb utasításra akárkit kiközösítenek, ellehetetlenítenek,és képesek is hazudni a vezetők érdekeinek megfelelően! Megjegyzem aki ezt megteszi lehet van köztük olyan akinek a saját énjével ellenkezik ez a magatartás mégis belemegy ebbe az aljas játékba.Miért várják el a dolgozóktól a vezetők, hogy helyettük ezt a szemét melót elvégezzék? Ők majd érvelhetnek azzal hisz a kollégák nem akarnak X.Y.-nal dolgozni. Csak azt felejtik el közölni, hogy az ő akaratukat (utasításukat,parancsukat,)hajtja végre egy kollektíva!

    VálaszTörlés
  2. Vajon a munkaügyi bíróságon elmondja a kollektíva, hogy miért is marták ki egy-két munkatársaikat? Ha eddig egyetlen egy konfliktus, szócsata, nézet eltérés nem volt. Vajon most miért alakult ki? Hogy lehet vezetői utasításra utálni valakit? Miért kell segíteni haragudni a másiknak?
    Miért nem a vezetőség végzi ezeket az aljas dolgokat? Miért kell az egyszerű dolgozókkal ezt elvégeztetni? Hol van belőlük az egyenesség és a gerincesség?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom kivel nem akar dolgozni a kollektíva,talán el kellene gondolkodni annak is akivel nem akarnak dolgozni!Megmondták neki,ha igen,akkor tudja a választ.Nem közölték,kérdezze meg!

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszed valaki is megmeri mondani? Mindenki félti az állását és ezzel élnek vissza a vezetők!
    Zsarolnak ennyi!

    VálaszTörlés
  5. Tudjátok ez egy olyan dolog,hogy a vezetők utasítanak bennünket,hogy ezt meg ezt piszkálni marni kell hátha felmond akit bántunk ki közösítünk. De ebbe a játékba Én nem veszek részt.Én bárkivel dolgozok tiszteletbe tartom a munkáját.Ha azt látom,hogy Én jobban tudom csinálni,akkor szépen mondom neki,hogy így vagy úgy csinálnám.Azt látom itt a kollégák között is nem tudják, kinek hihetnek ki van jó vagy rossz oldalon.Nagyon tanácstalanok.
    Nem tudnék tükörbe nézni ha valakit ártatlanul bántanák.Eddig nem volt panasz a munkámra remélem ezután se lesz.De Én csak a saját ösztöneimre hallgatok nem mások Ágyú golyója akarok lenni.Kilőnek és töröljem szememet számat.Ezért Én úgy gondoltam,NEM SEGÍTEK SENKINEK HARAGUDNI! Ha egy vezetőnek van problémája valakivel oldják meg ŐK.Vagy azt is elvárják tőlünk,hogy vigyük el a balhét helyettük.Egyszerű ápolók, nem mi vagyunk a felelősek ezekért az ügyekért.Mária

    VálaszTörlés
  6. A felelősök nem sokára meg lesznek, addig már csak ki tartok, én a becsületem nem adom olyanhoz amit nem látok tisztán.Össze vissza zagyválnak igaz nem igaz, ez rossz az rossz.
    Lassan már azok se tudják akik utasítanak mi az igaz.Saját hazugságaikat annyit mondják,hogy már el is hiszik.Szeretnék már nyugodt körülmények között dolgozni ápolni.Jó lenne már azt is elérni ha poros valami azért a takarítók feleljenek ne az ápolókat piszkálják a porosság vagy a takarítás miatt is.Dolgozó

    VálaszTörlés
  7. Ne izgulj ilyenekre sem marad már idejük:)

    VálaszTörlés
  8. Tíz éven keresztül aljasok voltak,azok most is,és
    azok is maradnak!A bőrükből nem tudnak kibújni!
    Eljön a pillanat,amikor majd azzal is megpróbálkoznak,de már veszett fejsze nyele!!!

    VálaszTörlés
  9. Kicsit sem kell csodálkozni hogy még mindig ilyenek,ezt nagy háttér támogatással teszik már
    egy évtizede!

    VálaszTörlés
  10. Az ilyen hozzáálláshoz ész nem igen kell,csak nagyfokú rosszindulat,és ez az egy ami ezekből a vezetőkből nem hiányzik!

    VálaszTörlés
  11. Így igaz és ezt a stílust a pribékjeik is magukévá
    tették,és nagy "szeretettel"alkalmazzák betegekkel,ápolókkal szemben!Jelszó,mindenkit
    eltiporni aki nem az Ő szekerüket tolja!!

    VálaszTörlés
  12. Rövid már az idő a tárgyalásokig.Lehet,hogy tizedikétől minden nap lesz tárgyalása a betegveréseknek. Addig türelem.A három mellé jönnek a többiek is.

    VálaszTörlés
  13. Lehet vagy lesz?
    Gyanúsított a kiskunhalasi pszichiátria igazgatója

    Gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.
    Kapcsolódó cikkek

    * Demonstráltak a pszichiátriai otthon dolgozói
    * Újabb kiskunhalasi ápoló őrizetben – őt zsarolással gyanúsítják
    * A belső vizsgálat szerint nem történt visszaélés a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban
    * Verték és megalázták a pszichiátriai betegeket Kiskunhalason

    A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának korábban vád alá helyezett három alkalmazottja után most az intézet vezetőjével szemben is eljárás indult. Rajta kívül az intézet belső ellenőrét is gyanúsítják; a vádak okirat-hamisítás és csalás.

    Mint ismeretes, az intézet három ápolója ellen júliusban, az ügyészségi vizsgálatot követően emeltek vádat szemérem elleni erőszak, testi sértés és zsarolás vádjával. Ennek ellenére az intézet vezetője a szabadlábon védekező ápolók közül kettőt újra munkába állított a pszichiátriai otthonban. Az intézetet érintő további vizsgálatok más visszaélések gyanúját is feltárták, így most az igazgatónő és a belső ellenőr ellen is eljárás indult. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság tud további részletekkel szolgálni.
    Ezért kellett tüntetni az igazság ellen?
    Alakulnak itt már elég szépen a dolgok, a vezetők ellen is.De a terrort azt folytatják még itt lesznek végig. Nem tudják abba hagyni úgy hozzá szoktak a 10 év alatt.Sajnos ""x""

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)