2011. április 30., szombat

ABSZURD



Húsvét reggelén, Id. Kovács József felébredvén szomorúan tapasztalta, hogy egy tyúkocskájának és a hozzá tartozó három tojásnak az éjszaka során lába kélt.

Felkerekedett hát hajnali fél ötkor, hogy elérje a hat órási távolsági buszt, ami a vasútállomásra viszi őt. Két és fél óra vonatozást követően ért fel Budapestre, kis utánaérdeklődés, és egyenesen a Teve utcai rendőrpalota felé vette az irányt. Délben ért oda, így a díszes előcsarnokban elköltötte, magával hozott, szegényes, kis ebédkéjét. Befejezvén az ügyfélirányító ablakhoz lépett. „Feljelentést szeretnék tenni Orbán Viktor Miniszterelnök Úr ellen!” Kínos szünet után az ügyintéző egy sorszámot adott neki. Az egyest… Nem kellett sokat várnia, hamarosan behívták egy szép, nagy helységbe, ami tele volt sürgő-forgó emberekkel. Egyiküket, másikukat már ismerte fotóról, leginkább a szúrós szemű, alacsony, bajszos úr ábrázata rémlett neki. 

„Mondhatja!” - szólt rá nyersen.

„Az a helyzet, kérem tisztelettel, hogy az éjszakában ellopták a kis tyúkomat és az alatta nyugvó három tojásocskát. Az elkövetőben, a testmagasság és az árnyék alapján, - azt hiszem -, felismerni véltem Orbán Viktor Miniszterelnök Urat! Ha megbocsájtanak…”

„Bizonyíték?”

„Persze! Sokat utaztam, hogy itt legyek, és személyesen mondhassam el! Bármikor elmesélem újra, amit láttam!”

„Értesíteni fogjuk, most elmehet!” – és útjára bocsájtották Id. Kovács József bácsit, köszönés nélkül.

A délutáni sajtóanyagban szenzációs hírek jelentek meg, ami körbejárták az egész világot:. „Mi volt előbb, a tyúk vagy az Orbán?”. ”Húsvétolás másként: nem kapta, hanem lopta a tojást!”. „Nem festette, zsebre tette!”. ”Tyúkperben az ország első embere!”. „Orbán sajtófőnöke: szívhat-tyúk!”. „Orbánnak ráléptek a tojásaira…”. ”Miniszterelnöki vacsora: tyúkhúsleves és tojásrántotta”. „Orbán Viktor miniszterelnök mondjon le posztjáról!”…

Négy napra rá, pénteken a miniszterelnöki hivatal bejelentette Orbán Viktor lemondását. Indoklásukban szerepelt, - hogy a távozás ellenére -, a miniszterelnök személyével kapcsolatban semmilyen gyanú nem merült fel. Alapos vizsgálatok bizonyítják, hogy Orbán hivatali idejében semmilyen visszaélést nem találtak, a miniszterelnök fedhetetlen. A hivatal is értetlenül áll Orbán döntésével kapcsolatban.

Orbán Viktor így kommentálta az eseményeket:

„Fontos, hogy az igazság kiderüljön, és úgy éreztem, hogy a személyem elleni méltatlan támadások ezt nem segítik elő, ezért lemondok. Elsősorban a tyúkocska és tojásai, valamint Kovács bácsi érdekében hoztam meg ezt a döntést…”

Az ex-miniszterelnök tudomásunk szerint jelenleg a miniszterelnöki hivatal büféjében dolgozik, árufeltöltőként.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

5 megjegyzés:

  1. jó mese nagyon elnyerte tetszésemet!
    Bányai meg WC-ként dolgozhatna a BKMÖ-nél.
    Szinte minden tudása nincsen.

    VálaszTörlés
  2. Értelmes döntés hiányában WC-snek áll.
    Ez jó döntés lenne a részéről.

    VálaszTörlés
  3. A főorvos urat Kantinosnak nevezném ki,Bözsikét meg takarítónak,vissza hordhatná az üres üvegeket a lerakatba.

    VálaszTörlés
  4. Bányai tojásait meg Icukánk fogja és az istennek sem engedi el.

    VálaszTörlés
  5. Azért fogja ilyen görcsösen mert a segélyosztás ellenőrzésétől félti az urát.Ha ott is kezdenének számolgatni elszámoltatni ott is lennének fura számolások több mint itt pedig itt is akad bőven.
    A férje is nagyon gazdagodni akart emlékszem mondta közelebb lenne a határhoz akkor Ő már milliomos lenne.Mivel nincs közel a határ maradt a segély maguknak utalása.Volt itt Kolompár Ilona is .

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)