2011. május 15., vasárnap

Felelősen…



Minden ember felelős a maga boldogságáért… Nem szabad kisebb igényeket támasztanunk.
Mindenki tehet azért, hogy változás következzen be, de ehhez saját magának kell a döntést meghoznia legbelül. Lépnie kell, szabadon. Ha meghozza a döntést, szabaddá válhat, és felszabadulhat.

Emlékszem igazgatónő egyszer raportra hívatott egyik levelem kapcsán, - amit a betegverés miatt írtam neki -, épp akkor olvasta… A szőnyeg szélén álltam, a szó szoros értelembe, hiszen nem kínált hellyel… Láthatóan ideges volt, amit a fejébe szállt vér jelzett… sértett indulattal ontotta válaszait… Elvileg nekem kellett volna haragudnom, vagy indulatba jönnöm igaztalan számonkérése miatt, mégis ő iránta éreztem szánalmat… Ott ült a nagy íróasztala mögött, hatalma teljes tudatában, indulattal teli megnyilvánulással irányomba, akit legszívesebben sarokba állított volna … Közben azon gondolkodtam, mi lett az én barátnőmből, s miért nem képviseli azokat, akik rábízattak… Szerepet játszott, tudtuk ezt mindketten… Szegény, gondoltam, milyen rossz lehet neki, hogy sosem lehet őszinte…

Elmúlt az ideje a hallgatásnak, a másikra mutogatásnak, az egymás titkos kémlelésének, a sugdolózásnak, a bezárkózásnak… Ki kell törni onnan, ahova magunkat bezártuk… A leskelődés helyett  tisztánlátást ajánlok, a beletörődés helyett tetteket… Meg kell fogadni végre a vezérek korábbi ajánlását: „Ki kell közösíteni azt, aki nem közénk való!” Ezúttal azonban, valóban azokkal kell ezt tenni, akik inkább támogatják az intézmény bezárását, csak azért, hogy pozíciójukat, jövedelmüket, juttatásaikat, befolyásukat ideig-óráig megtarthassák.

A cél, immár nemcsak a munkahely megmentése kell legyen, hanem a lakók, a hozzátartozók, a várakozók reménysége, jóléte, biztonsága.

Itt az idő, átlépni a saját korlátainkon, és valódi lépést tenni a megmaradásunk érdekében!
 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

6 megjegyzés:

  1. A munka helyünk mindenképpen megmarad.Mert a megye sem fizeti vissza a belépési pénzeket a hozzátartozóknak.Azzal elismerné,hogy a beleegyezésével történtek a pénzes belépések.
    A vezetőink szintén nem adják vissza.
    Visszafizetés nélkül meg nem akarják őket vissza adni.Meg van ahol már nincs is kinek.Néhány vezető beosztásba dolgozó ember miatt,riogatni a dolgozókat esztelenség. Nem törődve az intézet további lejáratásával a fenntartó képtelen igazságos döntést hozni. A dolgozók a lakók és a hozzátartozók megnyugtatására. Talán annak is az okát kellene keresni miért nem az igazságos megoldást választják? Néhány hétig dolgozhatnak az alkalmatlan személyek ez mennyire jó a fenntartónak.Nekik is a lejáretásuk megy érdemes lenne elgondolkodni milyen hiteltelenséget hagy ez a fenntartón.

    VálaszTörlés
  2. Azt a pénzecskét amit nem akarnak visszaadni, nem csak "kérem szépen, tesék-lássék visszacsorgatgatni szíveskedjenek." felszólítással lehet, hanem igen-igen más módon is...

    VálaszTörlés
  3. A dolgozók kártyapénzét és a rossz bérszámfejtésből eredő eltérést is fizessék ki egy összegben már a következő fizetéssel együtt 5 évre visszamenőleg..Meddig várjunk még?

    VálaszTörlés
  4. Az elcsalt pénzeket ha erőszakkal vissza vennék,egymás után dőlne rájuk kacsa lábon forgó
    vityillójuk!

    VálaszTörlés
  5. Nem is maradna nekik semmi.

    VálaszTörlés
  6. Csak annyi, mint mikor ide jöttek.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)