2011. november 10., csütörtök

Gondolatok az igazságról...

 
Az igazságnak előbb-utóbb napvilágra kell kerülnie. A lelkek háborognak, a sebek nem forrnak be addig, amíg ki nem derül, ki az igazi tettes. Egyre többen kételkednek az igazságszolgáltatásban!


Az igazság az egyetlen dolog, amiben nem kell hinni! Minden másban igen, de az igazság, az van! Meg lehet győződni róla, hogy valódi. Meg lehet élni, be lehet bizonyítani, meg lehet ismerni.
 
"Az igazság nem emberi mérték, és így ne várd tőle, hogy emberi tulajdonsággá váljon. Igazság az, hogy élsz, és hogy jogod van élni, mert megszülettél. Hogy minden ember egyforma abban, hogy meztelenül jött ide, és meztelenül, egészen meztelenül tér vissza innen. Hogy aki jó, azt baj nem érheti, akármi is történjék vele: egyenesen járhat, és nyílt homlokkal nézhet szembe a világgal. Ezek az igazságok.
De nem feltétlen értékű igazság az, hogy tied a kabát, amit szekrényedben őrzöl. A gyapjú, amiből készült, a juhé volt. Te azt vallod, hogy igazságos úton lett a tied, de a juhnak erről bizonyára más véleménye van.
A valódi igazságban bízhatsz bátran, kára nem eshetik. Felkél a Nap, bármilyen sötét is legyen előtte az éjszaka.
Ha mégis látnod kell, hogy itt-ott, az emberi hangyaboly külön életében a rossz látszólag győz a jó felett: ne tévesszen meg a látszat. Kain sohasem győzte le Ábelt. Csak megölte.


 Isten keze...

Anonim levélben érkezett, köszönjük!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

12 megjegyzés:

  1. Kimpián a „politikai” fenntartó megidézését akarja
    2011. november 10. 16:36 , Legutóbb frissítve: 2011. november 10. 18:09 N. N. M.
    Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökhelyettesének kihallgatását kezdeményezte csütörtökön a kecskeméti bíróságon Kimpián Ildikó és az ügyvédje. A bírónő egyelőre nem döntött erről.

    Javarészt befejeződtek a tanúkihallgatások a Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézmény 27 dolgozója ellen folytatott büntetőeljárásban. Mint ismert: Kimpián Ildikó és társai ellen személyi szabadság megsértése a vád. Már csak néhány intézeti dolgozó, valamint a bezárt gyerekek közül a megidézhetők kihallgatása van hátra, és akár ítéletet is hirdethet a bíróság.

    Ezért történt a mai tárgyaláson, hogy indítványtételre hívta fel az ügyészt, a vádlottakat, és a védőket is a bírónő. Mire a vádat képviselő Göblyös Péter ügyész azt kezdeményezte, hogy a megyei önkormányzat felelős beosztású munkatársai (főosztályvezetők, osztályvezetők) közül hallgassák még ki tanúként dr. Mócza Györgyöt, Pető Istvánt és Urbán Ildikót. Valamint megnevezett több olyan dolgozót is a Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményből, akiknek a kihallgatását még szükségesnek véli.
    A cikk a hirdetés után folytatódik

    Kimpián Ildikó és a védője ezzel szemben indítványozták ezen túlmenően további intézményi dolgozók, pszichiáterek, más intézmény vezetője, valamint Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, mint – ahogy elhangzott - „politikai” fenntartó megidézését.

    Dr. Endrényi Mónika bírónő további tárgyalási napokat tűzött ki az ügyben. November 25., december 2., és december 5. Az utolsó tárgyalási napra pedig megidézte valamennyi most megnevezett önkormányzati tisztviselőt, egy kivételével. Rausch Sándor vonatkozásában ugyanis nem döntött a bírónő. Arra hivatkozva, hogy az újabb tanuk által előadottaktól teszi függővé: szükséges-e egyáltalán az elnökhelyettes meghallgatása a büntetőperben.

    VálaszTörlés
  2. Isten keze mindenkit utolér,azt meg eldönti ki mit érdemel. Jót vagy rosszat? Ez már nem kérdés,
    az a kérdés ki képes változtatni a saját büntetésének enyhítéséért? István

    VálaszTörlés
  3. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Zalaegerszegi Gyermekotthona – egyébként kiskunfélegyházi születésű – igazgatóját, Szegedi Jánost az ügyészség kutatta fel tanúnak. Azért, hogy elmondja a bíróságon, hogyan lehet törvényesen működtetni egy biztonsági elkülönítőt. Fontos hangsúlyozni, hogy a Gyermekvédelmi Törvény 2003-tól Zalaegerszegen – rendkívül komoly szabályozás és ellenőrzés mellett – lehetővé tette, amit nem szabadott volna a más típusú intézményként működő Kecskeméten. Ráadásul a kecskeméti dühöngő kialakítása, biztonsága még csak meg sem közelítette a zalaegerszegit.
    A cikk a hirdetés után folytatódik

    Ott ugyanis – meglehetősen borsos áron – egyfajta „gumiszoba” készült, amit biztonsági elkülönítőnek hívnak. A használata egyfajta óvó-védő intézkedés az ön és közveszélyessé vált gyerekek számára. A 2 méterszer 1.5 méteres alapterületű, 3 méter magas helyiségben nincs gyúlékony anyag. A falak és a padló 10 centiméter vastagságban, rugalmas, szivacsszerű borítást kaptak. Kis megfigyelő nyílás került a klimatizált szobára. Kamera, illetve képrögzítő berendezés viszont – érthető személyiségi okokból – nincs. A szűk méreten nem tud elrugaszkodni a bezárt személy, nem tudja a falba, padlóba vagy az ajtóba verni a fejét, semmilyen kárt nem tud tenni magában.

    – Tapasztalataink szerint 10-15 perc bent tartózkodás bőven elegendő ahhoz, hogy lecsillapodjon, kifáradjon a fiatal. Ezt követően kezdődhet a feszültségoldó terápia – mondta el a bíróságon a tanú. Emlékeztetőül: Kecskeméten több órán keresztül, sőt előfordult, hogy egész éjszaka bent tartottak gyerekeket a „dühöngő” szobában.
    A gyúlékony anyagok, és a törhető ablak miatt sem lehetett túl biztonságos a dühöngő a tanú szerint A gyúlékony anyagok, és a törhető ablak miatt sem lehetett túl biztonságos a dühöngő a tanú szerint

    Zalaegerszegen, ahol törvényes lehetőség a biztonsági elkülönítő használata, kizárólag csak úgy lehet ön és közveszélyessé vált gyereket ide elhelyezni, ha erre engedélyt ad igazgató. Az elhelyezést megelőzi még, hogy erről haladéktalanul tájékoztatják telefonon a gyámhatóságot, a gyermekjogi képviselőt, a területileg illetékes szakszolgálatot. Majd ezt utólag, írásban is megerősítik, annak ellenére, hogy addigra már okafogyott a dolog, hiszen régen kiengedték a dühöngő delikvenst. A törvényes menet azonban ez.

    Zalaegerszegen rendszeresen ellenőrzi a biztonsági elkülönítő állapotát, használatának szabályozását a fenntartó, a gyámhatóság, valamint a Legfőbb Ügyészség gyermek és ifjúságvédelmi „szakága”. Ezen intézkedések egyike sem volt meg Kecskeméten, sőt ismét hangsúlyozni kell: a Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézmény számára a gyermekvédelmi törvény nem tette lehetővé a zalaegerszegi jogokat.
    A perben a vádat képviselő Göblyös Péter ügyész kérdésére, hogy a Kecskeméten kialakított dühöngőt biztonsági szempontokból milyennek látta, Szegedi János igazgató így felelt:

    – A vasajtó nem biztonságos, az ablakok üvege kimondottan balesetveszélyes, és éghető anyagok is voltak a helyiségben. Maga az ablak pedig „vágyódást” eredményez a bezárt személy számára, ami az elkülönítő céljaival ellentétes.

    A zalaegerszegi igazgató azt is elmondta, hogy intézményében rendkívül ritkán, kizárólag csak a legvégső esetben használják a biztonsági elkülönítőt. Mindig van ugyanis más mód… – összegezte pedagógiai alapelveit a tanár, pszichológus, és gyógypedagógus végzettséggel is rendelkező Szegedi János.

    VálaszTörlés
  4. Néhány ember bosszúja,vagy a fenntartó alkalmatlansága? Néró

    VálaszTörlés
  5. Minden elismerésem, ez a cikk mindent elmond. Tiszta és érthető,csak azok nem fogják érteni akikről valójában szól.

    VálaszTörlés
  6. A mi ügyünkben a büdös életbe nem fog kiderülni az igazság. Az országban eddig szinte mindenhol fideszes önkormányzatok voltak. Ezek nyomták a fidesznek a pénzt vissza a választásokra a zavargások megszervezésére. Most jön a fidesz hála, minden ellenőrzés nélkül átveszik a megyei intézményeket nehogy kiderüljön az igazság.
    A nyomozó hatóságra meg épp olyan nyomás nehezedik a munkahelymegtartása miatt mint ránk és soha nem fognak jutni előbbre. Na nem az Ő hibájukból, fidesz nyomásra. Hát ma ez a nagy igazság Magyarországon. Az egypárt rendszerben sem volt ilyen nagyfokú csalás, hazudozás mint amit a tisztelt kormányunk ma megenged magának. Mindenkit megfélemlítenek ez a fegyverük nekik is.

    VálaszTörlés
  7. Te komcsi vagy vagy Jobbik?

    VálaszTörlés
  8. nagyon remélem a jobbik!!!:))

    VálaszTörlés
  9. Bányai Gábor a Hajósi kastély és Veránka felújításáért kitüntetést kapott azt mondta úgy érzi ez az Övé is. Csak az a baj,hogy a juhar utcai iskolát és a halasi körösi úti szociális otthont nem érzi magáénak. Ha magáénak érezte volna valaha is, akkor Ő lehetett volna az a személy aki bíróság nélkül ezt a gondozási szokásokat megszüntette volna. Néhány vezető és beteg bántalmazó elküldésével meg tudta volna oldani a problémát. Akkor a pártjára sem hozott volna ilyen szégyent. Ahol fényezni lehet magát csak ott szeret szerepelni? Ha problémát kellene megoldani arra alkalmatlan? Vagy annyira megbízhatatlanok a beosztottai,hogy nem tudnak becsületesen vizsgálatot tartani az iskolánál és a pszichiátrián? ezekkel a kérdésekkel szaporodott az az 50 kérdés amit kiírtak a megyeházánál. Gábor

    VálaszTörlés
  10. Ha így volt, akkor a megnevezett illetékesek biztosan alátámasztják az "elsőrendű" által állítottakat! Vagy mégsem?
    Mit is mondott az elnök úr a SAJÁT munkatársairól? azt mondta volna, hogy "úgyis le fogják tagadni"? Szép kis véleménye lehet az elnök úrnak a magas beosztású munkatársairól, ha ezt állította (volna) róluk! Pető és Mócza urak! Nem "csipi ez egy kicsit az Önök szemét"? arról nem is beszélve, hogy az "elsőrendű" által előadottak szerint Önök nem csupán "bűnpártolók" (lennének) de egyben még azt a szegény, semmiről sem tudó elnök urat sem tájékoztatták (volna) a mindezekből következően csak a saját szakállukra hozott döntésükről?

    Másolta: Gabi! B.B.és Krisztián nagyon csúnyákat írtak Detonátorról. Kimpiánt éljenezték. Most milyen véleményen vagytok? Egy bocsánat kérésre futja e,vagy csak a butaságot tudtátok kifejezni? Tudjátok már,hogy az a bűnös aki elköveti,nem az aki szóba hozza,vagy feltárja. Még mindig Gabi.

    VálaszTörlés
  11. Ez már jó jel! Buknak a fenntartónál is! Nem is érdemelnek mást. Becsületük nincs,menetközbe elvesztették a hazugságra alapozott nyilatkozatuk,hozzáállásuk döntéseik közben.
    Politikai fenntartó vajon mit takarhat? Fidesz is lop csal hazudik mint az Mszp? Valami mást?
    István

    VálaszTörlés
  12. Nem "működtetném" a blogot tovább, a fent és lent említett idézetek elmondják miért. A "lent és fent közötti rész", nem célja a blognak. Amit még fontos tudatnom, a blog mindenkinek adott "egyfajta tartást", "egyeneset, hajlottat, görbét, csúszó-mászót" és ez csak belsőből fakadhat,vizsgálja meg mindenki lelki ismeretét, ha nem rendelkezik ezzel a kiváltságos tulajdonsággal,akkor írogathat bárhová. Az "egyenesek" előtt fejet hajtok Uray Erzsébet és Uray Viktor előtt mindezek előtt, mindig, mindezek után. A görbékét imádkozom. A csúszó-mászóknak megbocsájtok, mert ember vagyok. Az ítélethez nincs jogom, sem felhatalmazásom, sem nekem, sem más földi halandónak.


    "Mert mi fontos? Az élet. Más semmi, csak az az egy. Az élet: a nyugodt és megelégedett élet, melyben az ember békét köt önmagával és a világgal, és nem vágyik sehova és semmire, még arra sem, hogy teljék az idő. Ezt talán boldogságnak lehetne nevezni, pedig nem az. A boldogság már nyugtalanító és aggodalmat ébreszt. Félelmet, hogy egyszer véget ér. A nyugalom az maga a végtelenség, bölcs, szelíd, emberséges élet: úgy folyik, hogyha közben véget érne, nem is venné talán észre az ember."
    Wass Albert

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)